Advized - oberoende köpråd
logo
logo
search

1. Sony WH-1000XM2 Black

Bästa hörlurarna med brusreducering - Plats 1

Det har tidigare varit ett tajt race mellan Sony och Bose om vem som hade den bättre NC-luren, men med WH-1000XM2 tycker jag att Sony drar ifrån. Den här gången är brusreduceringen minst lika bra som Bose och även ljudkvalitén mer tillfredsställande överlag. Jag upplever 1000XM2 som både fylligare och mer organiska i ljudet än Bose, även om det vid tillfällen kanske drar lite väl åt det varma och gosiga hållet. För tekniknörden är dessa hörlurar s.k. "jam-packed" med godsaker. Några av dem är att du kan hålla handen för ena kåpan för att pausa musiken, eller ställa in brusreduceringen för att t ex dämpa flygplansbuller men ändå låta dig ha en konversation med flygvärdinnan. Även i vardagen känner 1000XM2 av hur du rör dig och anpassar brusreduceringen automatiskt. Den mest kompletta NC-luren på marknaden just nu!

star

På 2 listor

Proshop logo

3 169 :-

länk
Elgiganten logo

2 290 :-

länk

2. Bose Quietcomfort 35 Ii Black

Bästa hörlurarna med brusreducering - Plats 2

Bose fortsätter att förbättra sin storsäljare och lägger till anpassningsbar NC på senaste versionen för att bättre konkurrera med Sony. Det går inte att anmärka på brusreduceringens effektivitet, som fortfarande är i toppskiktet. Ljudmässigt är det blandad kompott. På plussidan är detta den mest neutrala av lurarna i listningen, med en tydlig röståtergivning och en stram och väl integrerad bas. Däremot lär kräsna öron lägga märke till en lite hård och plastig karaktär i diskanten. Värdesätter du ljudkvalitet över allt annat bör du också provlyssna Sonys alternativ för att se vad som passar dig bäst. Bose har en plastigare byggkvalitet än jag tycker de bör ha för priset men en fördel är den superlåga vikten. Just komforten och smidigheten innebär att QC35 förblir ett säkert kort om du framförallt tänkt använda lurarna när du reser.

star

På 4 listor

Adam Molina från HiFi-kanalen SoundGuys förklarar varför Bose QC35 II har blivit så populära.
Youtube ikon

Adam Molina från HiFi-kanalen SoundGuys förklarar varför Bose QC35 II har blivit så populära.

NetOnNet logo

2 690 :-

länk
CDON logo

3 190 :-

länk
Dustin Home logo

3 990 :-

länk
Webhallen logo

2 690 :-

länk
Komplett logo

3 099 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Sennheiser HD 4.50 BT NC Wireless Headphones

Bästa hörlurarna med brusreducering - Plats 3

Om klassledarna från Sony och Bose kan tyckas lite väl saftiga i pris har Sennheiser ett bra alternativ. Luren heter HD 4.50 BTNC och är ett syskon till HD 4.40 BT (akta så du inte blandar ihop dem) där skillnaden, som namnet antyder, är just den aktiva brusreduceringen. De känns mer välbyggda än dubbelt så dyra Bose, och de sitter nästan lika bekvämt. Designen tycker jag är underskattad och stilren - och kanske snyggast på listan. HD 4.50 låter bra både via kabel och bluetooth men frekvenskurvan blir lite ojämn när brusreduceringen är aktiverad. Därför skulle jag bara rekommendera HD 4.50 till de som använder NC lite då och då. Om brusdämpningen är det starkaste köpargumentet är det värt det extra att satsa på Sony eller Bose. För den prismedvetne är HD 4.50 dock en fin kompromiss.

star

På 2 listor

CNET ger en snabb recension av Sennheisers HD 4.50 BTNC och jämför dem med dyrare Bose QC35.
Youtube ikon

CNET ger en snabb recension av Sennheisers HD 4.50 BTNC och jämför dem med dyrare Bose QC35.

NetOnNet logo

1 490 :-

länk
Dustin Home logo

1 490 :-

länk
Clas Ohlson logo

1 490 :-

länk
Inet logo

1 490 :-

länk
CDON logo

1 490 :-

länk
Reference Audio logo

1 490 :-

länk
Komplett logo

1 490 :-

länk
Webhallen logo

1 490 :-

länk
HusochHemma logo

2 599 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Bose QuietComfort 20 (Apple)

Bästa hörlurarna med brusreducering - Plats 4

Ogillar du stora och iögonfallande hörlurar kanske in-ear-monitorer är ett bättre val. I det segmentet är Bose QC20 och trådlösa syskonet QC30 de bästa alternativen. De är ännu bättre på att stänga ute omgivningsljud än Boses heltäckande modeller och betydligt mer praktiska att resa med. QC20 finns i en version för Apple-produkter och en för Android. Se till att välja rätt så att fjärrkontrollen fungerar som den skall. Trådlösa QC30 ansluter via bluetooth eller NFC och även här har du möjlighet att skräddarsy mängden brusreducering beroende på situationen. Tänk på att för att få plats med elektroniken har QC30 en nackbygel som tar bort lite av det praktiska. Men nackbygel eller ej, vill du ha det så kompakt som bara möjligt och ändå få en bra NC-upplevelse är QC20 och QC30 oslagbara.

Elgiganten logo

2 490 :-

länk
MediaMarkt logo

2 490 :-

länk
NetOnNet logo

2 490 :-

länk
Webhallen logo

2 490 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa hörlurarna med brusreducering

calendar

10 sep 2018

Hörlurar

Hörlurar

415

Pendlar du kollektivt till jobbet, reser mycket och vill tysta ner så mycket som möjligt av miljön omkring dig? Då behöver du en hörlur med "active noise cancelling" (NC) - aktiv brusreducering. Tekniken bakom är komplex och involverar mikrofoner, algoritmer och en väldans massa DSP (digital signalbehandling). Enkelt uttryckt analyserar NC-lurar ljud runtomkring dig för att aktivt arbeta bort det, så att du istället kan fokusera på musiken.

Björn Sige betygsätter bästa hörlurarna med brusreducering

Det är en stor utmaning att både filtrera bort olika frekvenser utifrån, samt trycka in massa elektronik i kåporna utan att påverka ljudkvalitén, som därför ofta blir lidande. Lyckligtvis har branschen blivit mycket bättre på detta än för några år sedan. Jag har själv insett värdet av en NC-lur i resväskan och hur mycket klarare och mer ostört musiken kommer fram även under något så alldagligt som en cykeltur på stan. Notera att NC-lurar i regel för med sig premiumpriser, och har du redan ett par fina lurar i 3k-klassen bör du se en NC-lur som ett komplement, snarare än en ersättare. Nedan listar jag de bästa alternativen, målgruppen är aktiva eller resande musikälskare som vill kompromissa så lite som möjligt med ljudet.

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Björn Sige


Björn Sige

Läs mer om oberoende experter