Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Sennheiser Bluetooth Hörlurar med Mikrofon HD 4.40BT NFC

Bästa hörlurarna under 1000 kr - Plats 1

Glöm Marshall, för trådlöst under tusenlappen är dessa lurar från Sennheiser vad du bör kika på.

Audiopurister lär påpeka hur basen i HD 4.40 BT är lite väl svulstig, men de flesta konsumenter brukar gilla lite extra bas (något Sennheiser är väl medvetna om) och det varma ljudet är välkommet befriat från vassa, onaturliga drag i diskanten.

Design och byggkvalitet ligger i nivå med många lurar som kostar mer än det dubbla, och med ca 25 timmars speltid går det inte att anmärka på batteriet heller. Ett potentiellt frågetecken däremot är komforten; HD 4.40 BT är lätta med rikligt vadderade kuddar, men för större öron kan det bli en tajt passform.

För priset HD 4.40 BT säljs för i nuläget får du nästan overkligt mycket trådlös hörlur. De har kanske inte det allra bästa ljudet under 1000 kr, men återigen... trådlöst!

+

Trådlösa, elegant design

Överdriven bas, ej för stora öron

star

På 2 listor

Youtubern Nick Capaccio har testat HD 4.40BT och berättar här vad han tyckte om dem.
Youtube ikon

Youtubern Nick Capaccio har testat HD 4.40BT och berättar här vad han tyckte om dem.

869 :-

länk

899 :-

länk

1 048 :-

länk

859 :-

länk

859 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Shure SRH440

Bästa hörlurarna under 1000 kr - Plats 2

Shure kallar sina SRH-440 för "professionella". Med det menar man att frekvensgången är neutralt stämd samt att de är anpassade för att lira bra med utrustning som DJ:s, studioartister och TV/radioproduktioner ofta använder. Det är därför "pro"-hörlurar ofta har en rejäl kabel (här också avtagbar, yes!) med en ordentlig 6,3mm-kontakt.

SRH440 har en bristfällighet; basen går inte särskilt djupt och kommer inte att tillfredsställa hiphopare. Men i övrigt är de riktigt välbalanserade och korrekta studiolurar som verkligen är byggda för att tåla. De är inte subtila precis och inte heller anpassade för att stänga ute maximalt med omgivningsljud, så det är ingen ideal resehörlur.

Med det sagt; har du precis slagit upp en hemmastudio, håller på med videoinspelning eller bara vill ha en billig, stryktålig och neutral musikförmedlare är de ett utmärkt alternativ, kanske det bästa alternativet för pengen!

+

Neutral röståtergivning, tåliga

Stora, saknar djupbas

star

På 2 listor

749 :-

länk

749 :-

länk

3. Creative Aurvana Live! - Svart

Creative Aurvana Live! må inte ha den bästa konstruktionskvalitén under 1000 kronor, tvärtom är de ett ganska ospännande plastbygge. Men oj så bra de låter, kanske rent av bäst i klassen. Det är bara aningens skarphet i toppen och en lite "slö" bas som skiljer dem från lurar som kostar mycket mer. Men de låter väldigt balanserat, med brett frekvensomfång, utan något som direkt stör.

Liksom den större Shure SRH440 isolerar inte Aurvana Live! omgivningsljud något vidare bra, vilket i kombination med den lite bräckliga byggkvalitén gör att andra lurar lämpar sig bättre för den frekvente flyg- och tågresenären.

Notera att den lite dyrare Aurvana Live! 2 må ha förbättringar i design, men klart sämre ljud. Version 1 är den du bör satsa på av de två.

Aurvana Live! är en av listans billigaste, men det tror man inte när man hör ljudet. Väl värda en provlyssning!

+

Överraskande bra ljud för priset

Bräckligt plasthölje

Här berättar en vanlig konsument som köpt två par Aurvana Live varför han gillar dem.
Youtube ikon

Här berättar en vanlig konsument som köpt två par Aurvana Live varför han gillar dem.

586 :-

länk

626 :-

länk

602 :-

länk

4. Audio Technica Audio Technica ATH-M40x Professional Monitor…

M50X är nog en av de mest rekommenderade hörlurarna på hela internet men jag tycker nästan mer om dessa, lillebror M40X, som låter lite behagligare i diskanten. Båda lurarna har ett väl definierat mellanregister och en kraftfull bas.

Gemensamt är också en rejäl, om än i breda drag plastig, konstruktion som anpassats för DJ- och studiobruk med roterande kåpor och hopfällbar bygel. M40X kommer även med två rejäla, avtagbara kablar, varav en är lindad. Yey!

Många kommer nog att välja mellan Shure SRH440 och M40X. Båda gör det mesta rätt och låter korrekt i stora delar av frekvensomfånget. Shure är en snudd mer markerade i mellanregistret och mer exakta när det kommer till att återge vissa kritiska partier i diskanten. I gengäld svänger det mer med M40X; de har ett varmare ljud med mer punch i basen och passar nog bättre för generell lyssning.

+

Nära neutrala, mångsidiga

Lite svamliga i basen

Youtubern Gamesky berättar vad han tycker om ATH-M40x och hur de skiljer sig från ATH-M50x.
Youtube ikon

Youtubern Gamesky berättar vad han tycker om ATH-M40x och hur de skiljer sig från ATH-M50x.

869 :-

länk

1 093 :-

länk

895 :-

länk

5. Beyerdynamic Dt 240 Pro 34 ohm

Vill du ha ett lite mer kompakt och estetiskt alternativ till Audio Technica och Shure kan du kika på Beyerdynamic DT240 Pro.

Jag är inte överförtjust i Beyerdynamic generellt sett och tycker att de ofta har en för spetsig och onaturlig diskant, men med DT240 Pro har de gjort ett litet guldkorn och en värdig följeslagare för resenärer världen över. Ljudet är snäppet varmare än neutralt - lite mer mainstream än "pro" kanske - och jämfört med Shure framkommer detaljer i toppen inte lika tydligt. Men DT 240 Pro har en betydligt mer bastant basåtergivning vilket många kommer att uppskatta. De är också minst lika välbyggda som Shure.

DT240 Pro är av on-ear typ och inte de bästa för stillasittande komfort i flera timmar. Har du bara det i åtanke ger de ett fantastiskt värde per krona.

+

Bra för resenärer, robust kvalitet

Komfort, eventuellt

Kanalen The Nitpicker visar vad som ingår när man köper DT 240 Pro och recenserar hörlurarna.
Youtube ikon

Kanalen The Nitpicker visar vad som ingår när man köper DT 240 Pro och recenserar hörlurarna.

893 :-

länk

895 :-

Pris hämtat 25/10

länk

946 :-

Pris hämtat 25/10

länk

950 :-

Pris hämtat 25/10

länk

950 :-

Pris hämtat 25/10

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

6. Apple Beats EP - Black - Svart

Säga vad man vill om Beats by Dre - företaget som tog hörlursmarknaden med storm och bevisade att ljudet var oviktigt så länge man hade en attraktiv design och ett tillräckligt starkt varumärke - men bättre har det iallafall blivit. Mycket bättre. Något hände på ingenjörsfronten i samband med Apples uppköp av företaget och nu gör de flera konkurrenskraftiga hörlurar som både musiklyssnaren och designern kan uppskatta.

EP är ett par helt hyggliga street-lurar som valt att spela på enkelhet istället för att dra ner på kvalitén, och de är både välbyggda och bekväma.

EP låter lite extra feta i basen men utan att det tar ljudet ur balans, tvärtom har de troligtvis den mest "vuxna" klangsignaturen i Beats-sortimentet. De är ingen studioreferens men det är heller inte tanken; detta är en utmärkt lur för vardagsanvändning eller lågintensiv träning.

+

Bra ljud, snygg design

On-ear offrar maxkomfort

Nick Capaccio har en kanal där han recenserar elektronikprylar och visar här upp Beats EP.
Youtube ikon

Nick Capaccio har en kanal där han recenserar elektronikprylar och visar här upp Beats EP.

699 :-

Pris hämtat 25/10

länk

699 :-

länk

699 :-

länk

845 :-

länk

741 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa hörlurarna under 1000 kr

2 experter tipsar

Björn Sige

Björn

Joakim Ewenson

Joakim

calendar

3 sep 2019

Hörlurar

Hörlurar

326

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

På många sätt är budgetsegmentet på hörlursmarknaden det mest intressanta, och då menar jag inte bara för att man som köpare gärna vill spara pengar. Att bygga hörlurar utan hänsyn till prislappen är en sak. Men att få ner så många kvalitéer som möjligt i ett par hörlurar för under 1000 kronor och gå plus (med hänsyn till produktionskostnader, material, emballage och marknadsföring) är inte så enkelt. Som med andra tech-industrier är det i regel de större företagen som lyckas bäst med detta.

Björn Sige betygsätter bästa hörlurarna under 1000 kr

Man kan ha flera skäl till att inte vilja lägga flera tusenlappar på hörlurar. Kanske har du redan riktigt bra lurar liggandes men vill ha ett par extra. Eller så är valet av hörlurar helt enkelt inte en viktig faktor i livet, men du vill ändå göra ett välinformerat köp. Oavsett vilket så är dessa hörlurar de bästa alternativen! P.S: Urvalet nedan tar hänsyn till byggkvalitet, men i slutändan är det upp till dig att vara rädd om dina lurar, förvara dem säkert och bruka dem med förnuft.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Björn Sige


Björn Sige

Läs mer om oberoende experter

1. Akg K271 MKII Hörlurar

Bästa hörlurarna under 1000 kr - Plats 1

AKG är lite utav ett favoritmärke för mig personligen och jag har och har haft ett antal olika hörlurar från dem genom tiderna. K271 MKII är en hörlur för dig som vill kunna lyssna längre sessioner med klart och fint ljud, precis såsom artisterna tänkte sig. Det finns goda skäl till att dessa är flitigt använda i studiomiljöer och varför du som musikfantast bör välja dessa för en ljudupplevelse i toppklass! Medföljer gör två olika längder på kabel, och du kommer även kunna ersätta en trasig kabel om sådant behov skulle uppstå, en nog så viktig detalj för dig som vill ha dina hörlurar under många år framöver. Här har vi helt enkelt kvalité, hifi-ljud och riktigt prisvärd prestanda för dig med stora krav.

1 031 :-

Pris hämtat 25/10

länk

1 190 :-

länk

1 190 :-

länk

2. Sennheiser HD 559 Hörlurar

Bästa hörlurarna under 1000 kr - Plats 2

Även Sennheiser hör tveklöst till en av mina favorittillverkare utav hörlurar och hör föga förvånande då hemma på toppen av listan. I Sennheiser HD 559 hittar vi likt listettan ett par riktigt välljudande och neutrala hörlurar som passar din inre finsmakare. Även här har vi utbytbar sladd, hög komfort och ett par hörlurar som du kan bära i timmar utan besvär! Med Sennheiser HD 559 får du dock "endast" en medföljande kabel som dessutom är hela tre meter lång, vilket gör dessa tveksamt lämpliga för dig på språng, utan snarare är alternativet för dig som vill sitta hemma i finfåtöljen med något gott att dricka under tiden som du avnjuter din musik. Är det så du gillar att ha det, då tycker jag definitivt du bör kika närmare på dessa lurar.

Första delen av en recensionsserie av Sennheisers HD 500-hörlurar. Här recenseras HD 559.
Youtube ikon

Första delen av en recensionsserie av Sennheisers HD 500-hörlurar. Här recenseras HD 559.

889 :-

länk

1 078 :-

länk

1 490 :-

länk

888 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Audio Technica Audio Technica ATH-M30x Professional Monitor…

Audio Technica är ett relativt okänt märke i Sverige men det tycker jag allt är en smula oförtjänt. Dessa mellanklasslurar spelar definitivt detaljerat och väl nog för att passa såväl i studio som hemma i finfåtöljen. Även här hittar vi dock en tre meter lång kabel som dessutom är fastmonterad, vilket gör dem mindre lämpliga än ovan rekommenderade hörlurar för dig på språng. Har du däremot inget emot det, eller rent av föredrar lång kabel, så är detta tveklöst ytterligare ett högst intressant alternativ att spana in, dessutom till ett något lägre pris än listans topplurar. Är du beredd att testa på ett något mindre känt märke så kan dessa definitivt vara ett riktigt fynd.

Här ger unga tech-youtubern KDCloudy sin recension av ATH-M30x år 2019.
Youtube ikon

Här ger unga tech-youtubern KDCloudy sin recension av ATH-M30x år 2019.

614 :-

länk

721 :-

länk

635 :-

Pris hämtat 25/10

länk

695 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Supra Cables Supra NiTRO Hörlurar Svart

Mina genom tiderna absoluta favoritlurar när det kommer till in-ear-varianter är dessa, Supra Nitro! Jag har ett par i min ägo sedan ett antal år tillbaka och slås varje gång jag använder dem hur fantastiskt bra de spelar för sin storlek! Inte nog med att de låter fantastiskt bra och har en högkvalitativ känsla överlag - de har även anpassningsbara kuddar för dina öron vilket ger både god komfort och utmärkt dämpning som passar de flesta örongångar. Som extra trevlig finess och stort plus i kanten så fungerar dessa och deras styrning med såväl iOS, Android och om du mot all förmodan kör Windows Phone. Definitivt mitt val när det kommer till trådade in-earlurar, alla dagar i veckan!

699 :-

länk

699 :-

länk

699 :-

länk

699 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Akg N20 Hörlurar

Sist ut i listan hittar vi återigen ett par hörlurar från AKG, denna gången ett par in-earlurar av absolut högsta kvalité! Sitt märke troget så spelar dessa neutralt och trevligt för din inre hifi-nörd och uppskattar du detta så är det här helt rätt typ av in-earlurar för dig! Detta är något av de bästa du kan köpa när det kommer till in-earlurar och de kommer dessutom med ett trevligt tillbehörskit som inkluderar såväl flygplansadapter som ett rengöringsverktyg för att emellanåt kunna fräscha upp dem till närmast nyskick. Precis som med tidigare listade lurar så fungerar även dessa med såväl iPhone som Android-telefoner vilket gör att du inte behöver oroa dig om du skulle vilja byta mobilplattform i framtiden.

1 190 :-

Pris hämtat 25/10

länk

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

När det kommer till bra ljud är det lätt att bli kräsen, allra helst i takt med att man köper dyrare utrustning och lär sig uppskatta den allt mer. För mig är det väldigt viktigt med en neutral och så ofärgad ljudbild som möjligt när det kommer till hörlurar. Detta avspeglar sig även i mina val, där det framför allt är hörlurar utav typen over-ear som förekommer.

Joakim Ewenson betygsätter bästa hörlurarna under 1000 kr

Även om det är väldigt lätt att springa iväg med kostnaderna när det kommer till riktigt bra ljud så måste man inte, det går faktiskt att hitta riktigt bra ljud under tusenlappen! Här listar jag fem favoriter med tre par over-ear och två par in-ear som jag själv skulle spana in om jag vore på marknaden för att köpa ett par hörlurar för under 1000 kr.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Joakim Ewenson


Joakim Ewenson

Läs mer om oberoende experter