Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Audio Technica ATH-M50X - Black

Bästa hörlurarna under 2000 kr - Plats 1

Förmodligen de mest rekommenderade hörlurarna i världen!

Senaste versionen av M50 lägger till ett "X" i beteckningen och för med sig löstagbar kabel samt något bättre balanserad ljudbild. Med ett hölje i hårdplast och metall är de skapta för många års hård användning. Kåporna roterar och går att fälla upp, vilket både resenärer och DJs lär uppskatta. De är klumpigare än HD25 (listans femma), men de heltäckande kåporna är mycket bekvämare för långlyssning. Mobila lyssnare bör dock veta att M50X saknar volymreglage och mikrofon.

De är inte lika homogena och finkorniga i ljudet som t.ex. HD 599, men de ger en skarp och detaljerad ljudbild som lämpar sig för de flesta applikationer, då den i stora drag är neutral med lite extra punch i basområdet.

Få konkurrenter ger så mycket för pengarna som M50X; hörlurarna är lika bekväma hemma vid datorn, som på tåget eller i DJ-båset. Listans mest prisvärda och mångsidiga lurar!

+

Riktigt bra ljud och byggkvalitet

Inget, pga det billiga priset

Marques Brownlee recenserar ATH-M50X och förklarar hur de skiljer sig från ATH-M50.
Youtube ikon

Marques Brownlee recenserar ATH-M50X och förklarar hur de skiljer sig från ATH-M50.

1 203 :-

länk

1 290 :-

länk

1 190 :-

länk

1 190 :-

länk

1 290 :-

länk

1 299 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Sennheiser Momentum iOS Hörlurar Svart

Bästa hörlurarna under 2000 kr - Plats 2

För den stilmedvetna och resande audiofilen!

Första generationens Momentum fick mycket uppmärksamhet för sin stiliga design och sitt härliga ljud. Tyvärr var de lite för små för mångas öron. Momentum M2 är rymligare och bekvämare än originalet och ljudbilden har fått sig ett behövligt tillskott av luft, öppenhet och dynamik. Det varma mellanregistret består och basen har gott om tryck även om den inte är lika stram som HD25 eller Beats Solo 3.

I motsvarighet till Audio Technicas väldigt "funktionella" estetik är Momentum M2 riktiga designlurar med detaljer som läder och borstat stål. M2 är också fjäderlätta och bättre lämpade som reselurar än M50X, eftersom de är lättare att driva och har mikrofon samt volymknappar på kabeln. Observera att min rekommendation gäller versionen med kabel. Den trådlösa versionen av Momentum M2 är tyvärr inte alls lika bra och kostar mer!

+

Läcker design, varm ljudbild

Inte de mest raffinerade

1 590 :-

Pris hämtat 25/10

länk

1 990 :-

Pris hämtat 25/10

länk

1 290 :-

länk

3. Beats By Dr. Dre Beats Solo3 Wireless On-Ear Blanksvart BT

Bästa hörlurarna under 2000 kr - Plats 3

Solo 3 Wireless är kanske inte det ideala valet för den självutnämnde audiofilen. De är inte heller stryktåliga som Sennheiser HD 25. Men som nätta och praktiska allround-lurar är Solo 3 väldigt övertygande.

De fälls ihop till en kompakt form, har en läcker design, sitter förhållandevis bekvämt för att vara on-earlurar och som grädde på moset har man bakat in samma smarta W1-krets som i Apples egna Airpods. Det innebär en underbart smidig parkoppling med Apple-enheter. Och ljudet är bättre än vad du tror. De har en "snäll" och varm klang och märkbart bättre sammanhållning än många av konkurrenterna i det trådlösa on-ear segmentet.

I en stimmig storstad fungerar den extra värmen i Solo 3 utmärkt för att fylla ut vad som går förlorat i bullret och den lite tillbakadragna diskanten blir aldrig jobbig för öronen. Tar man i beräkning att Solo 3 faktiskt är trådlösa (med klassledande batteritid!) blir de genast väldigt konkurrenskraftiga och är min rekommendation till alla ungdomar (särskilt de med en iPhone i fickan) som lyssnar mycket på hiphop och elektroniskt och vill ha en smidig följeslagare.

Hör och häpna vill jag påstå att Solo 3 är de bästa bluetooth-hörlurarna under 2000 kronor.

+

Bra ljud, grym batteritid, trådlösa

Lite plastiga och bräckliga

Adam från SoundGuys har testat Beats Solo3. Här visar han upp och recenserar hörlurarna.
Youtube ikon

Adam från SoundGuys har testat Beats Solo3. Här visar han upp och recenserar hörlurarna.

2 290 :-

länk

2 499 :-

länk

2 499 :-

länk

1 990 :-

länk

1 997 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Sennheiser HD 599 High End Around Ear Headphones

Bästa hörlurarna under 2000 kr - Plats 4

HD 599 är uppföljaren till HD 598 och är den nuvarande toppmodellen i Sennheisers 500-serie.

HD 599 är eleganta, sofistikerade lurar för musikälskaren som helst lutar sig tillbaka i fåtöljen hemma i vardagsrummet. Med sina öppna kåpor och mer HiFi-orienterade approach har HD 599 listans överlag bästa ljud. Om dubstep är det bästa du vet är Solo 3 och M50X bättre, men de kan inte mäta sig med HD 599 när det kommer till transparens och förmågan att måla upp en vidöppen ljudbild. För akustisk musik är HD 599 därför en solklar vinnare.

HD 599 isolerar inte mot omgivningsljud och eftersom de riktar sig mot hemmabruk saknar de funktioner som en hopfällbar design. De bör ha ett ljudkort av viss kaliber eller allra helst en liten hörlursförstärkare. Med rätt förutsättningar ger HD 599 en god försmak på det fantastiska ljud som Sennheiser är så kända för med sin dyrare 600-serie.

+

Välbalanserat ljud, komfort, design

Saknar djupbas

Keith Martin från Gamesky recenserar och jämför HD599 med Sennheisers liknande hörlurar.
Youtube ikon

Keith Martin från Gamesky recenserar och jämför HD599 med Sennheisers liknande hörlurar.

1 490 :-

länk

1 490 :-

länk

1 490 :-

länk

1 490 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Sennheiser HD25-1 II Basic Edition

Bästa hörlurarna under 2000 kr - Plats 5

HD25 är en odödlig klassiker i dubbel bemärkelse - de är nämligen närmast oförstörbara!

De har genom åren varit oerhört populära hos bl.a. DJs och och i broadcast-branchen. Vridbara kåpor och split-bygel gör att du snabbt kan checka av omgivningsljudet utan att hörlurarna trillar av. Och ljudkvalitén står sig fortfarande mycket bra. HD25 är fina allround-lurar med tajt bas, ett klart och neutralt mellanregister och lite extra energi i toppen för bästa upplevelse i högljudda miljöer.

Lurarna sitter ganska hårt, så brukar du ha svårt för on-earlurar bör du prova dem innan köp. HD25 är också väldigt spartanska; här finns inga finurliga funktioner, endast passiv ljudisolering, och du kan inte vika ihop dem. Men struntar du blankt i estetik och krimskrams kommer de att bli din nya bästa vän. Det gäller oavsett om du jobbar som DJ, producent eller bara vill ha en stryktålig och pålitlig reskamrat.

+

Stryktåliga, bra ljud

Inte bekväma flera timmar i sträck

Judner Aura från Youtube-kanalen UrAvgConsumer delar sina åsikter om Sennheiser HD25-1 II.
Youtube ikon

Judner Aura från Youtube-kanalen UrAvgConsumer delar sina åsikter om Sennheiser HD25-1 II.

1 697 :-

länk

1 690 :-

länk

6. Beyerdynamic DT 990 Pro

Bästa hörlurarna under 2000 kr - Plats 6

DT 990 är klassiska lurar både för hemmalyssning och för professionellt bruk. De ger väldigt mycket HiFi för pengarna, med en detaljerad och samtidigt fyllig klang, och förvånansvärt gedigen bas för en öppen hörlur i sitt prissegment.

De har, enligt Beyerdynamic-tradition, en tydligt markerad ljushet högt uppe i frekvensomfånget som jag finner problematisk. Det kommer inte att störa alla, men är du som jag lär du vilja dra ner området 8-10 khz med en EQ.

Med en förhållandevis väl tilltagen impedans-spec på 250 ohm behöver DT 990 Pro definitivt en förstärkare. De kommer inte att spela högt ur en mobiltelefon, men det är inte heller tanken; detta är rejäla lurar för stationärt inomhusbruk.

DT990 är "prova först-lurar". Många älskar dem, andra klarar inte av dem. Det går dock inte att argumentera mot hur många kvalitéer de har, med tanke på det låga marknadspriset.

+

Öppen och fyllig ljudbild, gedigna

Markant topp i diskanten

Brandon Taylor ger sin synpunkt på hur bra de populära DT990 Pro funkar som gaminghörlurar.
Youtube ikon

Brandon Taylor ger sin synpunkt på hur bra de populära DT990 Pro funkar som gaminghörlurar.

1 490 :-

länk

1 671 :-

länk

1 320 :-

Pris hämtat 25/10

länk

1 395 :-

Pris hämtat 25/10

länk

1 739 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa hörlurarna under 2000 kr

calendar

20 aug 2019

Hörlurar

Hörlurar

411

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Genom att lägga samma summa pengar på hörlurar som en genomsnittlig individ lägger på ett par nya skor (som garanterat inte håller lika länge), kan du ta ditt musiklyssnande till helt nya höjder. De bästa hörlurarna i 2000-kronorsklassen kan faktiskt överträffa högtalare som kostar fem till tio gånger mer! Det finns olika typer av hörlurar och det är viktigt att känna till skillnaderna mellan dem, så att du kan välja rätt efter dina behov.

Björn Sige betygsätter bästa hörlurarna under 2000 kr

Bäst ljud har som regel lurar av heltäckande, öppen typ. Öppna hörlurar har oftast en renare ljudbild med en jämnare frekvensgång men isolerar dig inte från din omgivning. Och de är sällan lika bastanta i basen som en bra sluten lur kan vara. Lurar med slutna kåpor isolerar dig (till varierande grad) från din omgivning och är därför ovärderliga på offentliga platser, t.ex. på tåget eller på kontoret. Men det är klurigt att designa en riktigt välljudande sluten hörlur eftersom man brottas med alla möjliga sorters resonanser inuti kåporna. Lurar med "on-ear"-design är naturligtvis mindre och smidigare men offrar i regel komfort och lite av ljudkvalitén eftersom det är svårt att få till en perfekt förslutning med kuddar som vilar ovanpå öronen. Här har jag listat de hörlurar jag tycker står sig starkast under 2000 kr. Alla faktorer är med i beräkningarna (byggkvalitet, komfort, funktion och estetik) men huvudfokus är, som alltid, ljudkvalitet per krona. Ingen av lurarna är nödvändigtvis bäst på allt, utan målet är att du ska hitta vad som är rätt för just dig.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Björn Sige


Björn Sige

Läs mer om oberoende experter