search

1. Audio Technica ATH-M50X - Black

Bästa hörlurarna under 2000 kr - Plats 1

Förmodligen de mest rekommenderade hörlurarna i världen! Senaste versionen av M50 lägger till ett "X" i beteckningen och för med sig löstagbar kabel samt något bättre balanserad ljudbild. Med ett hölje i hårdplast och metall är M50X skapta för många års hård användning. Kåporna roterar och går att fälla upp, vilket både resenärer och DJs lär uppskatta. De är klumpigare än Sennheiser HD25 (listans femma), men de heltäckande kåporna är mycket bekvämare för långlyssning. Mobila lyssnare bör dock veta att M50X saknar volymreglage och mikrofon. De är inte lika homogena och finkorniga i ljudet som t.ex. Sennheiser HD 599, men de ger en skarp och detaljerad ljudbild som lämpar sig för de flesta applikationer, då den i stora drag är neutral med lite extra punch i basområdet. Få konkurrenter ger så mycket för pengarna som M50X; hörlurarna är lika bekväma hemma vid datorn, som på tåget eller i DJ-båset. Listans mest prisvärda och mångsidiga lurar!

Rekommenderas av 1 Expert

CDON logo

1 190 :-

länk
NetOnNet logo

1 190 :-

länk
Proshop logo

1 210 :-

länk
Teknikproffset logo

1 278 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Sennheiser Momentum iOS Hörlurar Svart

Bästa hörlurarna under 2000 kr - Plats 2

För den stilmedvetna och resande audiofilen! Första generationens Momentum fick mycket uppmärksamhet för sin stiliga design och sitt härliga ljud. Tyvärr var de lite för små för mångas öron. Momentum M2 är rymligare och bekvämare än originalet och ljudbilden har fått sig ett behövligt tillskott av luft, öppenhet och dynamik. Det varma mellanregistret består och basen har gott om tryck även om den inte är lika stram som HD25 eller Beats Solo 3. I motsvarighet till Audio Technicas väldigt "funktionella" estetik är Momentum M2 riktiga designlurar med detaljer som läder och borstat stål. M2 är också fjäderlätta och bättre lämpade som reselurar än M50X, eftersom de är lättare att driva och har mikrofon samt volymknappar på kabeln. Observera att min rekommendation gäller versionen med kabel. Den trådlösa versionen av Momentum M2 är tyvärr inte alls lika bra och kostar mer!

Rekommenderas av 1 Expert

Dustin Home logo

1 590 :-

länk
Komplett logo

1 596 :-

länk
Inet logo

1 590 :-

länk
CDON logo

2 280 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Beats By Dr. Dre Beats Solo3 Wireless On-Ear Blanksvart BT

Bästa hörlurarna under 2000 kr - Plats 3

Nu har jag väl tappat förståndet, tänker ni? Lugn, Beats är inte vad de än gång var och sedan Apple köpte upp företaget så har ljudkvalitén faktiskt förbättrats avsevärt. Ok, de är nog inte det bästa alternativet för den äkta audiofilen, och plasthöljet är bräckligare än Sennheiser HD25. Men som praktiska och portabla allround-lurar checkar lurarna av de flesta rutor. De fälls ihop till en kompakt form, har en läcker design, sitter förhållandevis bekvämt för att vara on-earlurar och som grädde på moset har man bakat in samma smarta W1-krets som i Apples egna Airpods. Det innebär en otroligt smidig synkronisering med Apple-enheter. Och ljudet är verkligen inte dåligt. Frekvenskurvan är definitivt åt det varma hållet och kanske inget för kritisk lyssning. Men den har märkbart bättre sammanhållning och färre störmoment än konkurrenterna i det trådlösa on-ear segmentet. I en stimmig storstad fungerar den extra värmen i Solo 3 utmärkt för att fylla ut vad som går förlorat i bullret och den lite tillbakadragna diskanten blir aldrig jobbig för öronen. Tar man i beräkning att Solo 3 faktiskt är TRÅDLÖSA (med klassledande batteritid!) blir de genast väldigt konkurrenskraftiga och är min rekommendation till alla ungdomar (särskilt de med en iPhone i fickan) som lyssnar mycket på elektronisk musik och vill ha en smidig följeslagare. Hör och häpna vill jag påstå att Solo 3 är de bästa bluetooth-hörlurarna under 2000 kronor.

Rekommenderas av 1 Expert

CDON logo

2 065 :-

länk
Dustin Home logo

2 179 :-

länk
Proshop logo

2 290 :-

länk
Ginza logo

2 495 :-

länk
Teknikproffset logo

2 999 :-

länk
NetOnNet logo

1 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Sennheiser Hd 599

Bästa hörlurarna under 2000 kr - Plats 4

HD 599 är uppföljaren till HD 598 och är den nuvarande toppmodellen i Sennheisers 500-serie. HD 599 är eleganta, sofistikerade lurar för musikälskaren som helst lutar sig tillbaka i fåtöljen hemma i vardagsrummet. Med sina öppna kåpor och mer HiFi-orienterade approach har HD 599 listans överlag bästa ljud. Undantaget är basområdet, där de andra spelar något stramare och djupare. HD 599 är därmed inget för dubstep-fanatiker. Däremot kan ingen av de andra mäta sig med HD 599 när det kommer till transparens och förmågan att måla upp en vidöppen ljudbild. För akustisk musik är HD 599 därför en solklar vinnare. HD 599 isolerar inte mot omgivningsljud och eftersom de riktar sig mot hemmabruk saknar de även en hopfällbar design. De bör ha ett ljudkort av viss kaliber eller allra helst en liten hörlursförstärkare. Med rätt förutsättningar ger HD 599 en god försmak på det fantastiska ljud som Sennheiser är så kända för med sin dyrare 600-serie.

Rekommenderas av 1 Expert

Komplett logo

1 490 :-

länk
Dustin Home logo

1 490 :-

länk
Reference Audio logo

1 490 :-

länk
HembioConsult logo

1 890 :-

Pris hämtat 10/10

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Sennheiser HD25-1 II Basic Edition

Bästa hörlurarna under 2000 kr - Plats 5

HD25 är en odödlig klassiker i dubbel bemärkelse - de är nämligen närmast oförstörbara! De har genom åren varit oerhört populära hos bl.a. DJs och och i broadcast-branchen. Vridbara kåpor och split-bygel gör att du snabbt kan kontrollera omgivningsljudet utan att hörlurarna trillar av. Och ljudkvalitén står sig fortfarande mycket bra. HD25 är fina allround-lurar med tajt bas, ett klart och neutralt mellanregister och lite extra energi i topp och botten för bästa upplevelse i högljudda miljöer. Lurarna sitter ganska hårt, så brukar du ha svårt för on-earlurar bör du prova dem innan köp. HD25 är också väldigt spartanska; här finns inga finurliga funktioner, endast passiv ljudisolering, och du kan inte vika ihop dem. Men struntar du blankt i estetik och krimskrams kommer de att bli din nya bästa vän. Det gäller oavsett om du jobbar som DJ, producent eller bara vill ha en stryktålig och pålitlig resekamrat.

Rekommenderas av 1 Expert

MediaMarkt logo

1 690 :-

länk
CDON logo

1 790 :-

länk
Lars Bengtsson Ljud/Video logo

1 690 :-

Pris hämtat 10/10

länk
HiFiKlubben logo

1 890 :-

Pris hämtat 10/10

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa hörlurarna under 2000 kr

calendar

20 juni

Hörlurar

Hörlurar

70

Genom att lägga samma summa pengar på hörlurar som en genomsnittlig individ lägger på ett par nya skor (som garanterat inte håller lika länge), kan du ta ditt musiklyssnande till helt nya höjder. De bästa hörlurarna i 1500-2000kronorsklassen kan faktiskt överträffa högtalare som kostar fem till tio gånger mer! Det finns olika typer av hörlurar och det är viktigt att känna till skillnaderna mellan dem, så att du kan välja rätt efter dina behov.

Björn Sige betygsätter bästa hörlurarna under 2000 kr

Bäst ljud har som regel lurar av heltäckande, öppen typ. Öppna hörlurar har oftast en renare ljudbild med en jämnare frekvensgång men isolerar dig inte från din omgivning. Och de går sällan lika djupt i basen som en bra sluten lur kan göra. Lurar med slutna kåpor isolerar dig (till varierande grad) från din omgivning och är därför en förutsättning i många scenarion, t.ex. på tåget eller kontoret. Men det är klurigt att designa en riktigt välljudande sluten hörlur eftersom man brottas med resonanser och s.k. stående vågor inuti kåporna. En fördel är dock är att energin som samlas inuti kåporna kan fungera som akustisk förstärkning för de lägsta bastonerna. Lurar med "on-ear"-design är naturligtvis mindre och smidigare men offrar i regel komfort och lite av ljudkvalitén eftersom det är svårt att få till en perfekt förslutning med kuddar som vilar ovanpå öronen. Nedan följer de fem hörlurar jag tycker står sig starkast under 2000 kr. Alla faktorer är med i beräkningarna (byggkvalitet, komfort, funktion och estetik) men huvudfokus är, som alltid, ljudkvalitet per krona. Ingen av lurarna är nödvändigtvis bäst på allt utan målet är att du ska hitta vad som är rätt för just dig.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Björn Sige


Björn Sige

2018-06-20

Läs mer om oberoende experter