search

1. Koss PortaPro 3.0 Hörlurar Dark Master (Svart)

Bästa hörlurarna under 500 kr - Plats 1

Här har vi en av mina absoluta favorithörlurar i budgetklassen!

Koss har i många år släppt hörlurar av olika modeller, och just denna design har funnits på marknaden i över 30 år. Detta är en av de senaste varianterna av PortaPro-modellen och även fast skillnaderna inte är superstora från den förra modellen så är ljudet som alltid riktigt bra för vad hörlurarna kostar och är svårslagna när det gäller portabilitet och komfort.

Dessa hörlurar är så lätta att de knappt märks av när du har på dem. Det är inte en av de snyggaste modellerna på marknaden enligt alla, men en av de mest praktiska och välljudande. Dock stänger dessa lurar inte ut särskilt mycket ljud, vilket kan vara störande på bussen eller ute på stan.

För runt 400 kr får du ett par lurar som klarar en bredd genrer och som lätt kan tas med överallt.

+

Ljudkvalitén, komforten

Design, brusreducering saknas

star

På 2 listor

En konsument berättar varför han fortfarande gillar Koss Porta Pro efter många års användning.
Youtube ikon

En konsument berättar varför han fortfarande gillar Koss Porta Pro efter många års användning.

349 :-

länk

419 :-

länk

439 :-

länk

449 :-

länk

449 :-

länk

459 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Audio Technica ATH-M20X - Black

Bästa hörlurarna under 500 kr - Plats 2

Audio Technica specialiserar sig på studioljud, något som de lyckats riktigt bra med i dessa hörlurar. De är snygga och välljudande, samt bekväma nog för flera timmars lyssnande.

Du får här ett par hörlurar som är svårslagna i dess prisklass och där ljudkvalitén verkligen står ut. Detaljerad ljudbild där de mellersta och övre registrerna står i fokus. Dessa är verkligen inga slöfockar. Det är dock lite mindre bas i dessa jämfört med nummer ett på listan, men dess väldetaljerade ljud håller sin egna klass och passar både som referenshörlurar i studion och till vanlig musiklyssning.

En sak jag har att klaga på är att de inte är lika portabla som PortaPro - men ljudkvalitén är helt klart värt den kompromissen.

Vill du ha ett par lurar som passar i studion såväl som till annat, då kan dessa vara en riktig bra kandidat.

+

Snygg design, balanserat ljud

Mindre bas, inte lika portabla

star

På 2 listor

AlleyRidgeMedia berättar varför ATH-M20X är ett bra billigare alternativ till ATH-M50X.
Youtube ikon

AlleyRidgeMedia berättar varför ATH-M20X är ett bra billigare alternativ till ATH-M50X.

495 :-

länk

618 :-

länk

650 :-

länk

499 :-

Pris hämtat 9/12

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Jbl Tune 500 BT Blue

JBL är inte okända inom ljudmarknaden och har gjort ljud till bland annat bilar, hemmabiosystem, högtalare och hörlurar.

Nu har de skapat ett par budgethörlurar med bluetooth som faktiskt imponerar för prislappen. Min första tanke var dock att de kändes väldigt plastiga och billiga - därför var jag extra försiktig med att hantera dem. Jag tycker också att öronkåporna är lite väl små och hårda för min smak.

Dessa lurar har mer fokus på basfrekvenserna vilket innebär att de högre registerna får lida lite. Det blir lite grötigt. Med det sagt får du ett lekfullt ljud som passar bäst till modern pop och hip hop. Ett plus är att de är hopfällbara vilket innebär att det blir lättare att transportera hörlurarna.

Och sist men inte minst har vi en batteritid som imponerar med hela 16 timmar. Ett bra val för den som vill ha bluetooth!

+

Ihopfällbara, snygg design

Billig konstruktion, grötigare ljud

557 :-

länk

399 :-

länk

399 :-

länk

4. Sony WH-CH510 - White

Det här är en värdig kandidat från Sonys budgetserie. WH-CH510 erbjuder en helt okej byggkvalité (dock väldigt plastig), bra balanserat ljud och en någorlunda snygg design med olika färgval.

En sak som är viktig när man köper bluetoothhörlurar är batteritiden och på dessa får du upp till 35 (!) timmars batteritid. Det är riktigt imponerande och speciellt till det här priset. Dessutom har du snabbladdning och USB-C som också är ovanligt, till och med i den lite högre prisklassen.

När det kommer till komfort hade jag önskat lite tjockare eller mjukare öronkuddar, men till den här prisklassen så förstår jag absolut att de var tvungna att snåla in någonstans. Ljudet är välbalanserat och ger ett rikt, fylligt ljud med tillräcklig bas för de flesta smakerna.

Den inbyggda mikrofonen är dessvärre av sämre klass - det låter burkigt och personen man pratar med i samtalet hör allt som händer runt omkring dig.

+

Batteritiden + USBC, snygg design

Plastiga, mikrofonen

398 :-

länk

449 :-

länk

537 :-

länk

467 :-

länk

550 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Urbanears Plattan II Wireless - Black 3.0NY

Urbanears har släppt en trådlös variant av den populära modellen Plattan II. De är i princip likadana som den trådade versionen, fast med bluetooth och en styrspak som du kan kontrollera musiken och svara på samtal med, samt framkalla röstassistenten.

De känns bra men är lite billigare i konstruktionen - dock känns det inte som att de kommer att gå sönder särskilt lätt. Riktigt bekväma öronkuddar i konstläder dessutom, jag kan ha på mig dessa en längre period utan problem.

Ljudet är mycket bra och passar alla möjliga genrer. Jag kan känna att det saknas lite bas men det är ett väldigt detaljerat och klart ljud som absolut inte känns grötigt. Mikrofonen är dock ganska dålig och det låter burkigt när jag pratar med mina vänner.

Batteritiden är fantastisk till det här priset - du får hela 30 timmar på en laddning. Riktigt bra med tanke på att vissa dyrare lurar inte ens når i närheten.

Vill du ha ett par lätta, pålitliga hörlurar med bra batteritid så är det här ett väldigt bra val.

+

Prisvärt ljud, styrspaken

Mikrofonen är burkig

699 :-

länk

699 :-

länk

999 :-

länk

664 :-

länk

699 :-

länk

999 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

6. Skullcandy Riff - Svart

Skullcandy har en blandad historik där de fått både ris och ros för sina olika hörlurar. De har dock jobbat upp sig något ordentligt och börjat erbjuda en hel del bra hörlurar.

Dessa är ett perfekt par bluetoothhörlurar under 500-lappen som verkligen visar att bra ljudkvalité och funktionalitet inte alltid behöver kosta skjortan. De är lättviktiga och bekväma att ha på sig.

Ljudet är välbalanserat, och återigen fokuseras det mest på basfrekvenserna vilket gör det övre registret lidande. Men ljudet är fortfarande väldigt bra och bäst funkar pop och hip hop. Den inbyggda mikrofonen är dock sämre och när jag försökte ringa med dessa så hörde personen knappt mig när jag var ute och gick.

Likt JBL-hörlurarna på listan så är de också av en billigare, plastig konstruktion. Men öronkåporna är bekväma och batteritiden är dessutom på 12 timmar vilket är mer än godkänt i denna prisklass.

+

Bekväma, välbalanserat ljud

Billig konstruktion, mikrofonen

456 :-

länk

530 :-

länk

549 :-

länk

720 :-

länk

499 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa hörlurarna under 500 kr

2 experter tipsar

Christian Mortensen

Christian

Björn Sige

Björn

calendar

13 jan 2020

Hörlurar

Hörlurar

237

Att ha bra ljud när man lyssnar på musik och podcasts är viktigt för många. Det får en att uppskatta artistens arbete mer och att verkligen kunna höra alla detaljer är en superviktig del för mig. Men alla kan inte spendera tusenlappar på ett par hörlurar. Därför har jag nu gjort en lista på några riktigt bra hörlurar som under 500 kr kan ge ett tillfredsställande ljud för de allra flesta.

Christian Mortensen betygsätter bästa hörlurarna under 500 kr

Har du en mindre budget och behöver ett par riktigt bra hörlurar så kommer den här listan garanterat nämna några värdiga alternativ, både trådlösa och med sladd. Häng med in i jakten på några av de bästa budgetalternativen!

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Christian Mortensen


Christian Mortensen

Läs mer om oberoende experter

1. Superlux Studio Hörlurar Over Ear Superlux HD-668 B Sladd S…

Bästa hörlurarna under 500 kr - Plats 1

För den renaste och mest balanserade ljudbilden under 500-kronorsstrecket levererar Superlux.

De halvöppna kåporna är inte ideala för högljudda miljöer, men för inomhusbruk är HD 668 svårslagna. Viss skarphet i diskanten kan visa sig störande med ljusa inspelningar på hög volym, men med en equalizer i datorn eller på mobilen kan du lätt åtgärda detta. Basen går inte jättedjupt, men HD 668 presterar klart bättre här än t ex Porta Pro.

Dessa hörlurar har en klar fördel över de andra här i att kabeln faktiskt går att koppla loss, vilket för många är ett stort köpargument eftersom det brukar vara kabeln som slits ut först - särskilt med billigare lurar.

Visst är HD 668 lite av en ful ankunge, men jag har hört flertalet lurar för 10 gånger priset som låtit sämre. De är också definitivt de billigaste hörlurarna på marknaden som jag skulle rekommendera för studiobruk. Ett bra köp!

+

Klassens bästa ljud, avtagbar kabel

Tråkig design, inte så praktiska

Keith Martin berättar varför han anser att Superlux HD 668B lever upp till audiofil-kvalitet.
Youtube ikon

Keith Martin berättar varför han anser att Superlux HD 668B lever upp till audiofil-kvalitet.

369 :-

Pris hämtat 9/12

länk

369 :-

länk

2. Koss PortaPro 3.0 Hörlurar Dark Master (Svart)

Bästa hörlurarna under 500 kr - Plats 2

Koss Porta Pro släpptes ursprungligen i mitten av 80-talet (!) och var en populär portabel lur under Walkman-eran. Även nu, många år senare, förblir utseendet och ljudelementen i stort sett oförändrade.

De är ingen pansarvagn precis och isolerar minimalt med omgivningsljud, så en slit-och slänglur i industrimiljö är de verkligen inte. De är också ökänt skoningslösa mot personer med längre hårväxt, eftersom hårstrån tenderar att fastna i metallbygeln. Aj! Men det är nästan så man kan förlåta Porta Pro för detta, när man hör hur bra de låter.

Ett varmt och behagligt mellanregister ackompanjeras av en livlig bas (som förvisso inte spelar speciellt djupt eller stramt) och en diskant som är väldigt inoffensiv. De är inte speciellt detaljerade, men för det här priset tycker jag de kompromissar helt rätt ljudmässigt.

Koss Porta Pro förblir en grym (om än knappast fager) liten budgetlur!

+

Varmt, trevligt ljud, fjäderlätta

Bräckliga, huvudbygeln...

star

På 2 listor

En konsument berättar varför han fortfarande gillar Koss Porta Pro efter många års användning.
Youtube ikon

En konsument berättar varför han fortfarande gillar Koss Porta Pro efter många års användning.

349 :-

länk

419 :-

länk

439 :-

länk

449 :-

länk

449 :-

länk

459 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Audio Technica ATH-M20X - Black

Heltäckande, slutna hörlurar under 500 är i regel inget recept på ljudkvalitet, men Audio Technica gör ett tappert försök med ATH-M20X.

De når inte samma standard som dyrare syskonen M40 och M50X när det kommer till konstruktionskvalitet, men de är en bra bit rejälare än bräckliga Porta Pro. Den kraftigare konstruktionen för dock inte med sig någon enorm fördel i isoleringsförmåga och många lär vilja ha något mer kompakt att bära runt på.

Ljudet är en blandad historia, men för slutna lurar i den här storleken och prisklassen är det svårt att slå. Basen är helt OK men likt Porta Pro slaknar den tidigt. För att undvika ett spetsigt och irriterande ljud har man valt att tona ner vissa partier i diskanten ordentligt vilket hämmar detaljåtergivningen men kan innebära en fördel om man gillar att spela högt.

Om man behöver något lite mer praktiskt och estetiskt än Superlux och Koss, då är M20X ett bra alternativ!

+

Väldesignade, okej ljud

Ljudet saknar lyster & raffinemang

star

På 2 listor

AlleyRidgeMedia berättar varför ATH-M20X är ett bra billigare alternativ till ATH-M50X.
Youtube ikon

AlleyRidgeMedia berättar varför ATH-M20X är ett bra billigare alternativ till ATH-M50X.

495 :-

länk

618 :-

länk

650 :-

länk

499 :-

Pris hämtat 9/12

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Sennheiser HD 300 Hörlurar Over Ear Svart

Sennheiser har tänkt rätt när de designat HD 300 - enkelt och ekonomiskt! Här finns (liksom de andra lurarna på listan) inga aktiva funktioner, mikrofon eller annat krimskrams som bygger på prislappen.

Istället rör det sig om en positivt minimalistisk och snygg design som går att vika ihop för smidig transport. Synd bara att kabeln inte går att skruva av, som hos Superlux.

Ljudet saknar lite fyllighet och basfanatiker lär inte bli imponerade av HD 300. Men för priset går det att hitta sämre, mycket sämre.

För resenären som värdesätter formfaktor och komfort högst av allt är HD 300 värda ett övervägande. De är (något subjektivt) snyggast i gänget och klart de mest praktiska tack vare kombinationen slutna kåpor och hopfällbar huvudbygel.

+

Snygg design, bra reselur

Tunt ljud

499 :-

länk

490 :-

länk

799 :-

länk

1 173 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

I en värld där konsumenter lägger 6-10 000 eller mer på nya mobiltelefoner anser jag personligen att man bör överväga att lägga åtminstone en tusenlapp på ett par ordentliga hörlurar, om man är genuint musikintresserad och ifall det finns ekonomiskt utrymme för det. Det lönar sig framförallt i hållbarhet.

Björn Sige betygsätter bästa hörlurarna under 500 kr

Jag inser också att oavsett vilka argument en stroppig deltidsnörd som jag må ha (skratt), förblir hörlurar lite av en förbrukningsvara för många köpare. Eller så är man helt enkelt bara ute efter ett litet steg upp från vad som medföljer i mobilkartongen. Det är helt förståeligt och bör egentligen inte underskattas, för i många fall är det också med det steget resan börjar för oss lite mer intresserade. Under högstadiet tog jag själv det första steget med ett par Koss Porta Pro. De gav mig den allra första inblicken i vad bra ljud gör för musiklyssningen och kickade igång mitt intresse för en väldigt rolig hobby. Hur långt kommer man med en femhundring? Trådlöst kan du tyvärr glömma, likaså smarta funktioner. Men nog finns det bra alternativ om man är villig att kompromissa!

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Björn Sige


Björn Sige

Läs mer om oberoende experter