Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Superlux Studio Hörlurar Over Ear Superlux HD-668 B Sladd S…

Bästa hörlurarna under 500 kr - Plats 1

För den renaste och mest balanserade ljudbilden under 500-kronorsstrecket levererar Superlux.

De halvöppna kåporna är inte ideala för högljudda miljöer, men för inomhusbruk är HD 668 svårslagna. Viss skarphet i diskanten kan visa sig störande med ljusa inspelningar på hög volym, men med en equalizer i datorn eller på mobilen kan du lätt åtgärda detta. Basen går inte jättedjupt, men HD 668 presterar klart bättre här än t ex Porta Pro.

Dessa hörlurar har en klar fördel över de andra här i att kabeln faktiskt går att koppla loss, vilket för många är ett stort köpargument eftersom det brukar vara kabeln som slits ut först - särskilt med billigare lurar.

Visst är HD 668 lite av en ful ankunge, men jag har hört flertalet lurar för 10 gånger priset som låtit sämre. De är också definitivt de billigaste hörlurarna på marknaden som jag skulle rekommendera för studiobruk. Ett bra köp!

+

Klassens bästa ljud, avtagbar kabel

Tråkig design, inte så praktiska

Keith Martin berättar varför han anser att Superlux HD 668B lever upp till audiofil-kvalitet.
Youtube ikon

Keith Martin berättar varför han anser att Superlux HD 668B lever upp till audiofil-kvalitet.

369 :-

länk

369 :-

länk

2. Koss PortaPro 3.0 Hörlurar Dark Master (Svart)

Bästa hörlurarna under 500 kr - Plats 2

Koss Porta Pro släpptes ursprungligen i mitten av 80-talet (!) och var en populär portabel lur under Walkman-eran. Även nu, många år senare, förblir utseendet och ljudelementen i stort sett oförändrade.

De är ingen pansarvagn precis och isolerar minimalt med omgivningsljud, så en slit-och slänglur i industrimiljö är de verkligen inte. De är också ökänt skoningslösa mot personer med längre hårväxt, eftersom hårstrån tenderar att fastna i metallbygeln. Aj! Men det är nästan så man kan förlåta Porta Pro för detta, när man hör hur bra de låter.

Ett varmt och behagligt mellanregister ackompanjeras av en livlig bas (som förvisso inte spelar speciellt djupt eller stramt) och en diskant som är väldigt inoffensiv. De är inte speciellt detaljerade, men för det här priset tycker jag de kompromissar helt rätt ljudmässigt.

Koss Porta Pro förblir en grym (om än knappast fager) liten budgetlur!

+

Varmt, trevligt ljud, fjäderlätta

Bräckliga, huvudbygeln...

En konsument berättar varför han fortfarande gillar Koss Porta Pro efter många års användning.
Youtube ikon

En konsument berättar varför han fortfarande gillar Koss Porta Pro efter många års användning.

419 :-

länk

439 :-

länk

449 :-

länk

449 :-

länk

459 :-

länk

349 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Audio Technica ATH-M20X - Black

Bästa hörlurarna under 500 kr - Plats 3

Heltäckande, slutna hörlurar under 500 är i regel inget recept på ljudkvalitet, men Audio Technica gör ett tappert försök med ATH-M20X.

De når inte samma standard som dyrare syskonen M40 och M50X när det kommer till konstruktionskvalitet, men de är en bra bit rejälare än bräckliga Porta Pro. Den kraftigare konstruktionen för dock inte med sig någon enorm fördel i isoleringsförmåga och många lär vilja ha något mer kompakt att bära runt på.

Ljudet är en blandad historia, men för slutna lurar i den här storleken och prisklassen är det svårt att slå. Basen är helt OK men likt Porta Pro slaknar den tidigt. För att undvika ett spetsigt och irriterande ljud har man valt att tona ner vissa partier i diskanten ordentligt vilket hämmar detaljåtergivningen men kan innebära en fördel om man gillar att spela högt.

Om man behöver något lite mer praktiskt och estetiskt än Superlux och Koss, då är M20X ett bra alternativ!

+

Väldesignade, okej ljud

Ljudet saknar lyster & raffinemang

AlleyRidgeMedia berättar varför ATH-M20X är ett bra billigare alternativ till ATH-M50X.
Youtube ikon

AlleyRidgeMedia berättar varför ATH-M20X är ett bra billigare alternativ till ATH-M50X.

495 :-

Pris hämtat 25/10

länk

501 :-

Pris hämtat 25/10

länk

539 :-

Pris hämtat 25/10

länk

559 :-

Pris hämtat 25/10

länk

495 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Sennheiser HD 300 Hörlurar Over Ear Svart

Bästa hörlurarna under 500 kr - Plats 4

Sennheiser har tänkt rätt när de designat HD 300 - enkelt och ekonomiskt! Här finns (liksom de andra lurarna på listan) inga aktiva funktioner, mikrofon eller annat krimskrams som bygger på prislappen.

Istället rör det sig om en positivt minimalistisk och snygg design som går att vika ihop för smidig transport. Synd bara att kabeln inte går att skruva av, som hos Superlux.

Ljudet saknar lite fyllighet och basfanatiker lär inte bli imponerade av HD 300. Men för priset går det att hitta sämre, mycket sämre.

För resenären som värdesätter formfaktor och komfort högst av allt är HD 300 värda ett övervägande. De är (något subjektivt) snyggast i gänget och klart de mest praktiska tack vare kombinationen slutna kåpor och hopfällbar huvudbygel.

+

Snygg design, bra reselur

Tunt ljud

499 :-

länk

490 :-

länk

490 :-

länk

Bästa hörlurarna under 500 kr

calendar

19 aug 2019

Hörlurar

Hörlurar

88

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

I en värld där konsumenter lägger 6-10 000 eller mer på nya mobiltelefoner anser jag personligen att man bör överväga att lägga åtminstone en tusenlapp på ett par ordentliga hörlurar, om man är genuint musikintresserad och ifall det finns ekonomiskt utrymme för det. Det lönar sig framförallt i hållbarhet.

Björn Sige betygsätter bästa hörlurarna under 500 kr

Jag inser också att oavsett vilka argument en stroppig deltidsnörd som jag må ha (skratt), förblir hörlurar lite av en förbrukningsvara för många köpare. Eller så är man helt enkelt bara ute efter ett litet steg upp från vad som medföljer i mobilkartongen. Det är helt förståeligt och bör egentligen inte underskattas, för i många fall är det också med det steget resan börjar för oss lite mer intresserade. Under högstadiet tog jag själv det första steget med ett par Koss Porta Pro. De gav mig den allra första inblicken i vad bra ljud gör för musiklyssningen och kickade igång mitt intresse för en väldigt rolig hobby. Hur långt kommer man med en femhundring? Trådlöst kan du tyvärr glömma, likaså smarta funktioner. Men nog finns det bra alternativ om man är villig att kompromissa!

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Björn Sige


Björn Sige

Läs mer om oberoende experter