search

1. Samsung Galaxy Buds+ Plus Svart

Bästa in-ear-hörlurarna - Plats 1

Det bästa True Wireless-köpet för de allra flesta (som inte behöver ANC) är Samsung Galaxy Buds+.

De kommer nog främst att attrahera Androidanvändare men fungerar bra ihop med iPhone också, då det finns appfunktionalitet för båda plattformar.

Designen är elegant och ergonomiskt framtagen för bästa passform. Ljudet, som AKG varit med och framställt, är riktigt bra och kanske bäst i hela True Wireless-segmentet. Du har även möjlighet att tweaka själv med app-EQ både på Android och iPhone. Micen är dock rätt medioker (gäller iofs de flesta lurar av denna typ).

Batteritiden ligger på över 11 timmars oavbruten användning (och ytterligare en fulladdning med hjälp av etuiet). Snabbladdning & trådlös laddning för etuiet på det så har du en riktig vinnare även i batterikategorin.

Buds+ har som sagt ingen ANC, då är AirPods Pro eller Sony WF-1000XM3 the way to go. Men de erbjuder bättre ljudkvalitet och batteritid än båda och till ett lägre pris dessutom. Yey!

+

Grymt ljud & batteritid, passformen

Saknar vissa funktioner, sådär mic

star

På 3 listor

1 790 :-

länk

1 790 :-

länk

1 790 :-

länk

1 790 :-

länk

1 790 :-

länk

1 886 :-

länk

1 889 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Apple Airpods Pro - White

Bästa in-ear-hörlurarna - Plats 2

De bästa in-ear hörlurarna med ANC, för Apple-användare, är AirPods Pro.

Kopplade till en Apple-produkt erbjuder de som bekant marknadens kanske mest intuitiva användargränssnitt med lyxig, mestadels sömlös parkoppling och enkla kontroller. Tyvärr saknar de dock volymreglage på lurarna och har inte heller någon app eller EQ-funktionalitet.

De har en mer traditionell in-ear passform jämfört med tidigare Airpods, men utan att orsaka irritation eller tryckkänsla i innerörat som många andra lurar av detta slaget.

Ljudkvalitén är god och en stor förbättring mot tidigare Airpods men det är brusreduceringen som står ut mest. Både ljuddämpningen och Transparency-läget för genomsläpp av omgivningsljud imponerar.

AirPods Pro har inte den bästa batteritiden och för Android-användare erbjuder de inte mycket i form av funktionalitet, men för Apple-folk är de en självklar och nästan komplett följeslagare till all typ av mediekonsumtion.

+

ANC, intuitiva, bekväma, bra ljud

Bara ok batteritid, ej volymreglage

star

På 5 listor

Advized recenserar
Youtube ikon

Vår expert Björn Sige har testat produkten. Se video bredvid eller läs hela testet här.

2 809 :-

länk

3 125 :-

länk

3 189 :-

länk

2 969 :-

länk

2 969 :-

länk

3 189 :-

länk

3 189 :-

länk

3 390 :-

länk

5 069 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Sony WF-1000XM3 Trådlösa in-ear hörlurar - Svart

De bästa in-ear hörlurarna med ANC, för Android-användare, är Sony WF-1000XM3.

De är klumpigare (både lurar och etui) och har eventuellt sämre passform än Airpods Pro. De har däremot en riktigt snygg design, lite bättre batteritid (ca 7h), NFC-stöd för smidig parkoppling med stödda Android-enheter och en bra app med massor om konfigureringsalternativ däribland möjlighet att skräddarsy kommandon för touch-gränssnittet samt EQ-profiler. Knappt så du behöver det sistnämnda dock, då ljudkvalitén är suverän.

De saknar likt storebror WH-1000XM3 multiparkoppling och är inte alls byggda med träning och fysisk påfrestning i åtanke; detta är lyxiga hörlurar för vardagen, jobbet, resor etc.

WF-1000XM3 rår inte riktigt på storebror vad gäller ANC-prestanda men inte långt ifrån och ljudet skulle jag nästan säga är bättre i dessa.

+

ANC, ljudet, designen

Eventuellt, passformen

star

På 3 listor

Youtube-kanalen Unbox Therapy gör en unboxing av Sony WF-1000XM3 och testar hörlurarna.
Youtube ikon

Youtube-kanalen Unbox Therapy gör en unboxing av Sony WF-1000XM3 och testar hörlurarna.

1 990 :-

länk

2 448 :-

länk

2 799 :-

länk

1 990 :-

Pris hämtat 3/4

länk

2 890 :-

Pris hämtat 3/4

länk

2 190 :-

länk

2 490 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Beats By Dr. Dre PowerBeats Pro Svart

De bästa in ear-hörlurarna för de flesta sorters träning är Beats Powerbeats Pro.

De har en riktigt genomtänkt design, med orubblig (och bekväm) passform och symmetriska, fysiska reglage på båda lurarna så att det alltid är busenkelt att styra musiken under träningspassen, även med ena handen runt vikterna.

Ljudbilden är både raffinerad och underhållande. De har lite extra energi både i bas och diskant, men är fortfarande balanserade nog för de flesta musiksorter. De har också grym batteritid och är tillräckligt tåliga för de flesta aktiviteter.

De fungerar med alla plattformar men kommer mest till sin rätt med Apple-prylar, då de har Apple H1 inbakat för samma smidiga parprocess som Airpods & AirPods Pro.

Enda minus är att etuiet är klumpigt samt, för vissa, att lurarna inte isolerar så mycket.

OBS! För en mindre peng, om lyxen med True Wireless inte är ett krav, finns även nya Powerbeats 4 som ger nästan samma funktionalitet, design och ljudprestanda.

+

Grym design & batteritid

Klumpigt etui

star

På 7 listor

Marques Brownlee recenserar Powerbeats Pro och berättar varför de är bättre än Airpods.
Youtube ikon

Marques Brownlee recenserar Powerbeats Pro och berättar varför de är bättre än Airpods.

2 690 :-

länk

2 390 :-

länk

2 590 :-

länk

5. Apple Urbeats3 Lightning Svart

Beats kanske inte är vad de flesta associerar med hörlurar i budgetklassen och det finns många alternativ som är ännu billigare, men allt sammantaget är Urbeats 3 faktiskt ett riktigt solitt "complete package".

Ljudbilden är balanserad med lagom boostad bas, lurarna är välgjorda och prydligt designade och kombinationen av en tålig platt kabel och magnetiska höljen bör eliminera trassel när de ligger i fickan eller hänger runt nacken.

Du kan välja om du vill ha dem med traditionell 3,5 mm-kontakt eller digital Lightning-anslutning. Det sistnämnda alternativet gör dem kompatibla med de senaste Apple-telefonerna. De har en helt okej mic också, så de fungerar bra att föra telefonsamtal med.

En nackdel är att volymkontrollen inte fungerar med Androidenheter, så om det är viktigt för dig bör du nog överväga något annat.

Men annars är Urbeats 3 ett riktigt attraktivt alternativ om du söker något basic, men ändå genomgående kvalitativt.

+

Bra ljud, smart design

Ej volymfunktion med android

690 :-

länk

846 :-

länk

6. Shure SE846

På den extrema änden av marknaden, både för kräsna lyssnare och musiker/producenter på scen eller i studio, är bästa möjliga passform och exakt ljudåtergivning viktigt.

De flesta in-ears i dessa sammanhang är custom molded, dvs formgjutna på beställning efter köparens öron. Det kan dock tyckas krångligt och illa för andrahandsvärdet. Därför har Shure designat sina värstingar SE846 med en traditionell passform, men också med extremprestanda som lovar tillfredsställa både audiofilen och det mest krävande proffset.

SE846 har ett mekaniskt filter- och inläggssystem som gör att du kan skräddarsy ljudet beroende på hur mycket bas du vill ha. Det sitter fyra individuella element per kanal som är noga avstämda för att återge musiken så perfekt som det bara går. Du kan få SE846 med både kabel och Bluetooth.

Det finns ändlöst många alternativ bland high-end in ears men SE846 står ut som ett av de mer intressanta, och kommer från en länge erkänd och respekterad tillverkare.

+

Ljudkvalitén, konfigurerbara

Priset

8 775 :-

länk

9 070 :-

Pris hämtat 30/3

länk

9 184 :-

länk

Bästa in-ear-hörlurarna

2 experter tipsar

Björn Sige

Björn

Daniel Norrby

Daniel

NY

30 mar 2020

Hörlurar

Hörlurar

359

In-ear hörlurar är miniatyrhögtalare som, i olika grad, placeras inne i hörselgången. De är den mest kompakta typen av hörlurar och passar bra när man behöver något som är diskret och gör minimalt med avtryck. Nackdelen med formfaktorn, jämfört med fullstora hörlurar, är att ljudvågorna inte passerar genom örats yttre partier vilket gör det svårt att återskapa samma ljudbild av akustiska orsaker. Många gillar heller inte känslan av att ha pluggar i öronen.

Björn Sige betygsätter bästa in-ear-hörlurarna

Modern teknik har nästan omdefinierat in-ear segmentet. Idag är trådlösa in-ears och i synnerhet True Wireless den snabbast växande och utvecklande kategorin och troligtvis är det dessa lurar som kommer sitta i 90% av användarnas öron i framtiden. Små, diskreta hörlurar helt befriade från kablage som trasslar och förpackade med mängder av smarta teknologier som beröringssensorer, accelerometer, röststyrning och nu även aktiv brusreducering. Då konkurrensen sedan släppet av Airpods skyndat på utvecklingen såpass mycket har dessutom både batteritid och ljudkvalitet blivit så bra att det knappt finns anledning att inte gå på True Wireless idag, åtminstone inte för vanliga konsumenter. För professionellt bruk är det en annan femma. Här kommer mina rekommendationer på bästa in-ear hörlurar för olika användningsområden.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Björn Sige


Björn Sige

Läs mer om oberoende experter

1. Shure Se215 Genomskinlig

Bästa in-ear-hörlurarna - Plats 1

Det här är mina absoluta favoriter! De har varit mina följeslagare i ca ett halvår och jag vet inte hur jag skulle kunna leva utan dem.

Shure låter kanske inte som det mest välkända märket men faktum är att det är ett gammalt, anrikt företag som framförallt är kända för sina utmärkta mikrofoner.

Det som gör dessa unika i sammanhanget är passformen som är alldeles perfekt, och att de inte sticker ut från örat särskilt mycket vilket gör att de funkar fint att ha på sig när man ska sova t.ex. Men det är inte bara därför jag värdesätter dem så högt. Ljudet är utmärkt, detaljrikt med en skön klarhet i diskanten och utan överdriven bas.

Många upplever att dessa lurar kan vara lite krångliga att ta på sig, men när man väl fått till det rätta knycket så är det inga problem. För dem som är nyfikna på uppgraderingar finns det även mycket dyrare modeller i samma serie som lär låta ännu bättre.

+

Bekväma, klockrent ljud

Lite krångliga att ta på

Lachlan från Youtube-kanalen lachlanlikesathing ger sin recension av hörlurarna Shure SE215.
Youtube ikon

Lachlan från Youtube-kanalen lachlanlikesathing ger sin recension av hörlurarna Shure SE215.

1 019 :-

Pris hämtat 3/4

länk

1 032 :-

länk

2. Creative EP-630C Svart - Svart

Bästa in-ear-hörlurarna - Plats 2

Det här är topplistans billigaste modell men de levererar ett riktigt outstanding ljud för priset.

De är otroligt lättviktiga! Designen känns inte jättespännande men vill man ha maximal ljudkvalitet för så lite pengar som möjligt har jag svårt att tänka mig ett bättre alternativ. Förvänta dig dock inte att de ska hålla hur länge som helst.

De har en riktigt skön basåtergivning som inte känns överdriven. Diskanten är också kristallklar men definitivt inte skrikig. Jag har ägt totalt 3 par av den här modellen. Varje gång de gått sönder har jag ändå känt att jag vill ha ett nytt par för ja, de låter helt enkelt riktigt bra.

För cirka 200 kr vet jag inga hörlurar som låter bättre.

+

Ljudet, priset

Kabeln är av låg kvalitet

195 :-

länk

250 :-

länk

169 :-

länk

172 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Xtz EarPhone-12

XTZ är ett svenskt företag mest känt för sina högtalare för hemmabio, men de är inte helt ovana på att skapa hörlurar heller.

De lägger ner mycket tid på produktutveckling vilket märks. För dessa lurar finns det en speciell app där man har använt sig av ljudkorrektion från dirac, vilket är helt unikt i den här prisklassen. Med den kan du styra hur dina hörlurar låter med hjälp av olika profiler.

De har också en smart funktion med magneter som gör att de två lurarna hålls ihop för smidig förvaring. För priset låter de alldeles utmärkt.

De känns dock ganska plastiga och kabeln är inte av övertygande hög kvalitet, i vissa öron kan de också kännas rätt obekväma att ha på sig.

Så länge inte mikrofon eller styrning av volym på kabeln är ett måste så är detta absolut en hörlur att ha i åtanke.

+

Ljudet, tillhörande appen

Kvalitetskänslan

249 :-

Pris hämtat 3/4

länk

4. Rha MA650I LIGHTNING

Om du har en Apple-produkt och vill ha ett par riktigt bra hörlurar så är detta rätt val. Utbudet av lurar med lightning-kontakt är inte enormt, vilket gör dessa ganska unika. Här slipper du dongeln och kan koppla in hörlurarna direkt i din iPhone.

Kvalitetskänslan är hög, hörlurarna känns faktiskt som att de skulle kunna kosta mer än de gör. Själva öronsnäckorna är gjorda i aluminium och kabeln är av textil.

De kommer med 7 par olika öronpluggar, inklusive ett par med så kallat comply-skum som underlättar att få till en riktigt bra passform. Själv tyckte jag bäst om pluggarna av comply-skum.

Är du någon som uppskattar ett framträdande och detaljerat mellanregister kommer du att gilla dessa. Det är något jag finner ganska ovanligt bland hörlurar idag då många antingen har antingen en för framträdande diskant eller bas.

+

Fint mellanregister, hög kvalitet

988 :-

länk

698 :-

Pris hämtat 6/3

länk

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

In-ear-lurar, eller "ploppar" som du kanske har hört din farmor beskriva dem, kan vara oumbärliga vid många tillfällen då de tar lite plats och stänger ute yttre ljud bra. Det blir som en slags passiv noise cancelling som kan vara nog så effektiv. In-ear-lurar går in i hörselkanalen och på så sätt håller de sig oftast väldigt bra på plats. De kan ofta också vara ett bra verktyg för musiker när man ska ha medhörning på scen.

Daniel Norrby betygsätter bästa in-ear-hörlurarna

Jag har valt ut 4 st riktigt bra in ears som jag har testat grundligt själv under en längre period. Alla kostar under tusenlappen och är kabelbundna men endast ett av paren har mic och styrning av mobiltelefon. Här har jag fokuserat framförallt på ljudkvalitet för relativt lite pengar.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Daniel Norrby


Daniel Norrby

Läs mer om oberoende experter