Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Rha MA750i Hörlurar Silver

Bästa in-ear-hörlurarna - Plats 1

RHA MA750i snuddar vid tusenlappen och tar du steget från Apple-snäckorna i iPhonekartongen kan det verka saftigt. Men här får du både ljud och byggkvalitet som vida överträffar priset.

In-ear-lurar tycker jag ofta har svårt med att integrera basåtergivningen. Man boostar gärna på en hel del för att ljudet ska upplevas som "större", vilket även gäller med MA750i. Här finns en rolig och bombastisk basgång, men den är generös på ett smakfullt sätt. MA750i är detaljerade och fint balanserade över hela frekvensgången utan stora störningsmoment, samtidigt som det finns gott om energi och fun-factor.

Med ett ljud som lär passa de flesta, en robust kvalité som lär hålla för åratals användning och suverän passform är RHA MA750i ett verkligt starkt alternativ i sin prisklass, och i flera klasser över.

+

Underhållande ljud, byggkvalitén

Inte de mest neutrala

En recension och överblick av hörlurarna RHA MA750i från Youtube-kanalen UrAvgConsumer.
Youtube ikon

En recension och överblick av hörlurarna RHA MA750i från Youtube-kanalen UrAvgConsumer.

990 :-

länk

990 :-

Pris hämtat 25/10

länk

990 :-

länk

990 :-

länk

999 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Shure SE535-V

Bästa in-ear-hörlurarna - Plats 2

Shure SE535 har funnits på marknaden ett tag men förblir en vanlig rekommendation. Det finns goda skäl till det.

Som många mer påkostade in-ear-modeller förmedlar SE535 ljudet genom balanserade armaturer (3 per kanal i detta fall), istället för mer traditionella, dynamiska element.

SE535s varma, organiska ljudbild är som balsam för öronen. Gillar du kraftigt överdriven bas, eller en ljus diskant där fioler och elgitarrer lyfts fram extra mycket är inte SE535 rätt val; här får du istället en naturlig, grynfri transparens som är god för timme efter timme av musiknjutning.

För att visa sina bästa sidor förtjänar SE535 rätt förutsättningar; musikfiler av hög kvalitet är ett måste, och gärna en portabel DAC av något slag. Men lyssnar du mycket på musik kommer mödan verkligen att belöna sig!

+

Silkeslen ljudbild

Ljudet saknar lite dynamik

5 335 :-

länk

3. Shure Se215 Genomskinlig

Om priset för tidigare nämnda SE535 känns avskräckande finns lillebror SE215 för en bråkdel av pengarna. Till skillnad från SE535 som har tre armatur-element per öra får SE215 nöja sig med ett, men familjelikheterna finns ändå på många håll.

Byggkvalitén är nästan lika bra som hos SE535 och precis som hos storebror går kabeln att skruva av, så skulle den mot all förmodan gå sönder behöver du inte byta ut hela luren.

SE215 når naturligtvis inte upp till storebror vad gäller ljudet, men är absolut inte fy skam för det. Ljudet är varmt och fylligt med en solid, djup basgång. SE215 är i många fall en enklare rekommendation än SE535, som kan vara lite extrema för många köpare.

SE215 passar dig som gillar Shures ljudsignatur och passform men inte vill lägga så mycket pengar på ett par hörlurar.

+

Underhållande ljud, avtagbar kabel

Lite väl "mustiga" i ljudet

Lachlan från Youtube-kanalen lachlanlikesathing ger sin recension av hörlurarna Shure SE215.
Youtube ikon

Lachlan från Youtube-kanalen lachlanlikesathing ger sin recension av hörlurarna Shure SE215.

1 005 :-

Pris hämtat 25/10

länk

1 049 :-

länk

4. Audeze iSine 10

De uppseendeväckande iSine 10 har en unik akustisk design. Elementen mäter hela 30mm i diameter och är inneslutna i kåpor med öppen baksida. Det ger en (för in-ears) vidöppen ljudbild med mycket låg förvrängning, blixtsnabb respons och mycket bättre kontroll på djupbas och dynamik jämfört med de flesta, mer traditionella, in-ear-lurar.

De är inte så stora och skräckinjagande som de ser ut att vara på bild, men du lär troligtvis inte vilja ha dem på tunnelbanan ändå eftersom de inte isolerar mot omgivningsljud.

De passar allra bäst för Apple-enheter, då de tack vare ett litet ljudkort på kabeln kan ta ut högupplöst ljud digitalt från Lightning-kontakten och optimera frekvenskurvan via mjukvara.

Har du hört en Audeze-lur och förälskat dig i ljudet, men behöver en praktisk och portabel formfaktor, då är iSine-lurarna ett bra alternativ.

+

Imponerande ljud

Knappast subtila

Tech-youtubern Brandon Taylor har testat hörlurarna Audeze iSine 10 och ger här sin recension.
Youtube ikon

Tech-youtubern Brandon Taylor har testat hörlurarna Audeze iSine 10 och ger här sin recension.

279 :-

länk

4 990 :-

Pris hämtat 25/10

länk

5. Shure KSE1500 Electrostatic Earphone System

För den mest inbitne audiofilen har Shure den ultimata lösningen. KSE1500 är helt unika på in-ear-marknaden i och med att de har elektrostatiska ljudelement i slutna, isolerande höljen.

Ljudet kommer från supertunna membran - med så låg massa att det knappt går att föreställa sig - som skapar ljudvågor med hjälp av elektrostatisk laddning. Den här drivprincipen är väldigt kostsam att producera, eftersom toleranserna är extremt låga.

Därför är Shure KSE1500, föga förvånande, svindyra! Men till dess försvar är de inte bara lurar, utan ett integrerat system med ett särskilt ljudkort som både agerar förstärkare och förädlar signalen från din mobil eller dator avsevärt, så att du alltid får bästa möjliga ljudkvalitet. Och vilket ljud det är...

Shure SE1500 är en nischprodukt, tänkt för den resande musikälskaren med öra för det allra främsta inom ljudåtergivning. Smakar det...

+

Världens bästa, isolerande in-ears!

Extra apparat i fickan, priset

Digital Trends gör en snabb genomgång och recension av hörlurarna KSE1500 från Shure.
Youtube ikon

Digital Trends gör en snabb genomgång och recension av hörlurarna KSE1500 från Shure.

28 415 :-

Pris hämtat 25/10

länk

Bästa in-ear-hörlurarna

calendar

31 jul 2019

Hörlurar

Hörlurar

258

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Det är inte alltid praktiskt med fullstora hörlurar. De kan vara en börda att bära runt på och drar gärna till sig uppmärksamhet. Eller så kanske Boses bullerdämpande hörlurar helt enkelt inte är något för dig, men du vill ändå ha en god isoleringsförmåga. Då är in-earmonitorer eller "in-ears" det bästa valet.

Björn Sige betygsätter bästa in-ear-hörlurarna

En parentes; om du har särskilda krav på isoleringsförmåga kan jag varmt tipsa om formgjutna in-earmonitorer, aka "custom in-ears". Dessa brukar som regel vara dyrare och kräver en personlig avtryckstagning hos en audionom, men passar dig som flyger ofta eller spenderar mycket tid i industrimiljö. Några sådana kommer jag däremot inte ta upp här, jag har inte heller lagt fokus på trådlöst eller träning. Här handlar det om bästa musikförmedlaren i respektive prisklass!

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Björn Sige


Björn Sige

Läs mer om oberoende experter