Advized - oberoende köprådlogologo
search

1. Rha MA750i Hörlurar Silver

Bästa in-ear-hörlurarna - Plats 1

RHA MA750i snuddar vid tusenlappen och tar du steget från Apple-snäckorna i iphonekartongen kan det verka saftigt. Men här får du både ljud och byggkvalitet som vida överträffar priset.

In-ear-lurar tycker jag ofta har svårt med att integrera basåtergivningen. Man boostar gärna på en hel del för att ljudet ska upplevas som "större", vilket även gäller med MA750i. Här finns en rolig och bombastisk basgång, men den är generös på ett smakfullt sätt. MA750i är detaljerade och fint balanserade över hela frekvensgången utan stora störningsmoment, samtidigt som det finns gott om energi och fun-factor.

Med ett ljud som lär passa de flesta, robust kvalité som lär hålla för åratals användning och suverän passform är RHA MA750i ett verkligt starkt alternativ i sin prisklass, och i flera klasser över.

CDON logo

990 :-

länk
Dustin Home logo

999 :-

länk
Lefflers logo

990 :-

Pris hämtat 12/3

länk
HiFiKlubben logo

990 :-

Pris hämtat 12/3

länk
Komplett logo

990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Shure SE535-V

Bästa in-ear-hörlurarna - Plats 2

Shure SE535 har funnits på marknaden ett tag men förblir en vanlig rekommendation. Det finns goda skäl till det.

Som många mer påkostade in-ear-modeller förmedlar SE535 ljudet genom balanserade armaturer (3 per kanal i detta fall), istället för mer traditionella, dynamiska element.

SE535s varma, organiska ljudbild är som balsam för öronen. Gillar du kraftigt överdriven bas, eller en ljus diskant där fioler och elgitarrer lyfts fram extra mycket är inte SE535 rätt val; här får du istället en naturlig, grynfri transparens som är god för timme efter timme av musiknjutning.

För att visa sina bästa sidor förtjänar SE535 rätt förutsättningar; musikfiler av hög kvalitet är ett måste, och gärna en portabel DAC av något slag. Men lyssnar du mycket på musik kommer mödan verkligen att belöna sig!

Deluxe Music logo

4 999 :-

Pris hämtat 11/3

länk

3. Shure SE315-K

Bästa in-ear-hörlurarna - Plats 3

Om priset för nyss nämnda SE535 känns avskräckande finns lillebror SE315 för mindre än hälften av pengarna. Till skillnad från SE535 som har tre element per öra får SE315 nöja sig med ett, men familjelikheterna finns ändå på många håll.

Byggkvalitén är lika bra som hos SE535 och precis som hos storebror går den kevlarförstärkta kabeln att skruva av, så skulle den mot all förmodan gå sönder behöver du inte byta ut hela paketet.

SE315 når naturligtvis inte upp till storebror vad gäller ljudet, men är absolut inte fy skam för det. Du kan bland annat vänta dig ett detaljerat mellanregister och en djup och ärlig basåtergivning.

SE315 är i många fall en enklare rekommendation än SE535, som kan vara lite extrema för många köpare. SE315 passar dig som vill ha Shures välkända byggkvalitet och toppljud utan att lägga alltför mycket pengar.

SoundStoreXL logo

1 579 :-

Pris hämtat 12/3

länk
Musikproffset logo

1 649 :-

Pris hämtat 12/3

länk

4. Audeze iSine 10

Bästa in-ear-hörlurarna - Plats 4

iSine 10 är ett par udda bestar, inte så mycket in-earlurar som de är superavancerade högtalare för hörselgången. Inuti varje kåpa sitter ett magnetostatiskt ljudelement som mäter hela 30mm i diameter. Fördelarna med den tekniken är många, b la bättre baskontroll och superlåg förvrängning.

Har du en iPhone i fickan kan iSine 10 anslutas digitalt via lightning-porten för bästa ljud, dessutom kan ljudprofilen justeras efter smak med en equalizer.

iSine 10 är inget man går runt på stan med. De är inte så stora och obekväma som de ser ut, men de öppna kåporna isolerar inte mot omgivningsljud. Nej, detta är för dig som vill ha ett så stort, så rent och så högtalarlikt ljud som möjligt, i minsta möjliga format. Men du bör vara en musikälskare av rang innan du ens börjar fråga efter priset...

HembioConsult logo

4 990 :-

Pris hämtat 11/3

länk

Bästa in-ear-hörlurarna

calendar

11 april

Hörlurar

Hörlurar

123

Det är inte alltid praktiskt med fullstora hörlurar. De kan vara en börda att bära runt på och drar gärna till sig uppmärksamhet. Eller så kanske Boses bullerdämpande hörlurar helt enkelt inte är något för dig, men du vill ändå ha en god isoleringsförmåga. Då är in-earmonitorer eller "in-ears" det bästa valet.

Björn Sige betygsätter bästa in-ear-hörlurarna

En parentes; om isoleringen är högsta prio kan jag varmt tipsa om formgjutna in-earmonitorer, aka "custom in-ears". Dessa brukar som regel vara dyrare och kräver en personlig avtryckstagning hos en audionom, men passar dig som flyger ofta eller spenderar mycket tid i industrimiljö. Några sådana kommer jag däremot inte ta upp här, jag har inte heller lagt fokus på trådlöst eller träning. Här handlar det om bästa musikförmedlaren i respektive prisklass!

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Björn Sige


Björn Sige

2019-04-11

Läs mer om oberoende experter