search

1. Sennheiser HD 25-1 II Basic Edition

Bästa on-ear-hörlurarna - Plats 1
Stämpel

+

Neutrala och balanserade, hållbara

Designen känns lite daterad

star

På 2 listor

Här är en riktig klassiker! En modell som har funnits sedan 1988 och är en favorit bland DJ:s. Tyska Sennheiser tillhör också de mest välrenommerade hörlursmärkena.

Luren har ett mycket neutralt och behagligt ljud. De har en hög känslighet och kan därför spelas riktigt högt utan distorsion. Något som kan vara mycket viktigt om man vill höra vad som spelas i en klubblokal.

Hörlurarna känns välbyggda och är bekväma att ha på sig. HD25 är inne på sin tredje version och finns numera också i en variant där bygeln är gjord i aluminium. Man har med åren förfinat modellen och dagens modell är ett självklart val för den som vill producera musik eller DJ:a.

Jag har vid flera tillfällen använt mig av dessa hörlurar och de har aldrig svikit mig. Detta är de bästa hörlurarna med fokus på musikskapande.

Judner Aura från Youtube-kanalen UrAvgConsumer delar sina åsikter om Sennheiser HD25-1 II.
Youtube ikon

Judner Aura från Youtube-kanalen UrAvgConsumer delar sina åsikter om Sennheiser HD25-1 II.

2. B&w PX5

Bästa on-ear-hörlurarna - Plats 2
Stämpel

+

Kristallklart ljud, bra mikrofon

Kan upplevas obekväma på vissa

Här är den bästa hörluren med fokus på brusreducering. Kanske också den bästa hörluren på listan rent generellt, men också den dyraste.

Brusreduceringen hos Bowers & Wilkins PX5 kan konkurrera med både Sony och Bose, även om man inte riktigt når upp till Sonys nivå. De känns sobra och kvaliteten inger förtroende. Ljudet är kristallklart och silkeslent och låter till och med ännu bättre med kabel.

PX5 har en dedikerad app där man kan ställa in ljudet och de har även stöd för högupplöst ljud. Här får du hela 6 mikrofoner som gör samtal i telefon till en dröm.

Vissa kan ifrågasätta om de verkligen är värda sitt pris och enligt mitt tycke är de det. Här får man både grym ljud- och byggkvalitet. De kan dock upplevas lite tighta om man har ett större huvudomfång.

Detta är min personliga favorit! De är otroligt läckra i sin kolfiber- och komposit-design.

3. Akg Y30

Stämpel

+

Hög ljudkvalitet till lågt pris

Känns plastiga, kan sitta åt hårt

AKG är ett välkänt märke som har funnits i många år. De är mest kända för sina studiolurar men är också bra på att göra hörlurar för den vanliga konsumenten.

AKG Y30 känns välbyggda trots sitt låga pris och de finns i olika färger. Ljudet är självklart inte lika bra som hos dyrare hörlurar, men fullt tillräckligt och med viss fokus på bas. Elementen kommer faktiskt från en dyrare hörlur. Det finns styrning av ljudvolym och man kan även byta låt med knappen på kabeln.

De känns dock något obekväma att ha på sig under längre perioder, då de kan sitta åt rätt hårt. Kuddarna känns också ganska billiga. Men man kommer ändå långt med dessa lurar som bevisar att kvalitet behöver inte vara så dyrt. För priset kan man knappast få mer än såhär.

Detta är de bästa lurarna med fokus på lågpris och passar även perfekt för barn och unga!

4. Marshall Major III

Stämpel

+

Snygga och välbyggda

Kan upplevas obekväma på vissa

Marshall är ytterligare en tillverkare med anor. Det är dock inte den ursprungliga brittiska tillverkaren som gjorde sig ett namn genom att tillverka förstärkare åt de största namnen inom rockmusiken, utan svenska Zound Industries som äger namnet och tillverkar lurarna.

Här har man har behållit den ikoniska designen och kvalitetskänslan är bra. Ljudet känns ganska bastungt men inte i den omfattning som till exempel Beats lurar. Dessa hörlurar är inne på sin tredje version och både ljudkvaliteten och byggkvaliteten har höjts ett par snäpp.

Dessa hörlurars största minus är att de kan upplevas som obekväma då de kan sitta snävt på huvudet för vissa.

Detta är ett säkert köp och de bästa lurarna med fokus på design.

5. Beyerdynamic Aventho

Stämpel

+

Kvalitetsintryck

Priset

Här är en hörlur från ett märke som brukar utmärka sig med hög kvalitet och bra ljud - BeyerDynamic. Precis som sin närmaste konkurrent Sennheiser kommer märket ursprungligen från Tyskland.

Dessa är ganska dyra men kommer lämna få besvikna vad gäller ljudkvalitet.

Designen är snygg och de känns ganska lätta eftersom de till stor del är gjorda i aluminium. De är sköna att ha på sig och har knappar för att styra uppspelningen. Kvalitetsintrycket är mycket gott och de känns som att de kommer hålla i en evighet.

Det är en perfekt lur för dig som vill kunna koppla den rakt in i din telefon (förutsatt att den har ett 3.5 mm-uttag).

Gillar man ett detaljerat och välpolerat ljud med en skön, om än lite boostad, diskantåtergivning så kommer man tycka om dessa. Basen är av en mjuk och fast karaktär men den är inte så tung som basen i t.ex. Beats lurar.

Som alltid när det gäller ljud är det en fråga om smak. Gillar du ett klart, välbalanserat men ändå rikt ljud så kommer du att gilla dessa, men gillar du riktigt tung bas ska du nog kika vidare.

Bästa on-ear-hörlurarna

calendar

18 nov 2020

Hörlurar

Hörlurar

155

De här hörlurarna kommer att förgylla din vardag! On ear-hörlurar är något smidigare än over-ear, då de oftast är mindre (hörselkåporna på on ear-lurar sitter ovanpå örat medan over ear omsluter örat helt). De erbjuder ofta bättre ljud än in ear-lurar (såna som man stoppar in i öronen) och kan vara bekvämare att ha på sig under längre sessioner.

Daniel Norrby betygsätter bästa on-ear-hörlurarna

De allra bästa on ear-lurarna är idag helt jämförbara med over ear-hörlurar när det gäller ljudkvalitet. Numera finns det också on-ears med brusreducering eller så kallad active noise cancellation (ANC). Här har jag valt ut 5 olika där fokus ligger på olika egenskaper: design, ljudkvalitet, musikskapande, lågpris samt brusreducering.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Daniel Norrby


Daniel Norrby

Läs mer om oberoende experter