search

1. Sennheiser HD25-1 II Basic Edition

Bästa on-ear-hörlurarna - Plats 1

Här är en riktig klassiker! En modell som har funnits sedan 1988 och är en favorit bland DJ:s. Tyska Sennheiser tillhör också de mest välrenommerade hörlursmärkena.

Luren har ett mycket neutralt och behagligt ljud. De har en hög känslighet och kan därför spelas riktigt högt utan distorsion. Något som kan vara mycket viktigt om man vill höra vad som spelas i en klubblokal.

Hörlurarna känns välbyggda och är bekväma att ha på sig. HD25 är inne på sin tredje version och finns numera också i en variant där bygeln är gjord i aluminium. Man har med åren förfinat modellen och dagens modell är ett självklart val för den som vill producera musik eller DJ:a.

Jag har vid flera tillfällen använt mig av dessa hörlurar och de har aldrig svikit mig. Detta är de bästa hörlurarna med fokus på musikskapande.

+

Neutrala och balanserade, hållbara

Designen känns lite daterad

star

På 2 listor

Judner Aura från Youtube-kanalen UrAvgConsumer delar sina åsikter om Sennheiser HD25-1 II.
Youtube ikon

Judner Aura från Youtube-kanalen UrAvgConsumer delar sina åsikter om Sennheiser HD25-1 II.

1 890 :-

Pris hämtat 3/4

länk

1 287 :-

länk

2. Klipsch Reference On-Ear BT Svart

Bästa on-ear-hörlurarna - Plats 2

Klipsch har gjort högtalare sedan 1946 och är mest kända för sina hornhögtalare. Det är först på senare år man har gett sig in på den lukrativa hörlursmarknaden.

Deras produkter kännetecknas ofta av en fin diskantåtergivning med bra botten och dessa hörlurar är inget undantag. De känns välbyggda och högkvalitativa. De kommer i ett mycket snyggt läderfodral och finns även i vitt.

På minussidan så fortplantas en del ljud genom kabeln in i kåporna vid rörelser. Men det är ingen dealbreaker i mitt tycke. De kostar även en hel del och är man uppe i så mycket pengar är konkurrensen stenhård. Men vill man ha något som inte alla andra har och som låter väldigt bra är Klipsch Reference rätt köp!

Detta är det bästa alternativet om du prioriterar ljudkvalitet högst.

+

Rikt och balanserat ljud

Kabelljud

1 690 :-

länk

1 249 :-

Pris hämtat 3/4

länk

1 790 :-

länk

3. Akg Y30 Hörlurar Röd

AKG är ett välkänt märke som har funnits i många år. De är mest kända för sina studiolurar men är också bra på att göra hörlurar för den vanlige konsumenten.

Akg Y30 känns välbyggda trots sitt pris och finns i olika färger. Ljudet är självklart inte lika bra som hos dyrare hörlurar, men fullt tillräckligt och med viss fokus på bas. Elementen kommer faktiskt från en dyrare hörlur. Det finns styrning av ljudvolym och man kan även byta låt med knappen på kabeln.

De känns dock något obekväma att ha på sig under längre perioder, då de kan sitta åt rätt hårt. Kuddarna känns också ganska billiga. Men man kommer ändå långt med dessa lurar som bevisar att kvalitet behöver inte vara så dyrt. För priset kan man knappast få mer än såhär.

Detta är de bästa lurarna med fokus på lågpris och passar perfekt för barn och unga!

+

Välbyggda

Känns något plastiga

4. Marshall Major III - Black

Marshall är ytterligare en tillverkare med anor. Det är dock inte den ursprungliga brittiska tillverkaren som gjorde sig ett namn genom att tillverka förstärkare åt de största namnen inom rockmusiken, utan svenska Zound Industries som äger namnet och tillverkar lurarna.

Här har man har behållit den ikoniska designen och kvalitetskänslan är bra. Ljudet känns ganska bastungt men inte i den omfattning som till exempel Beats lurar. Dessa hörlurar är inne på sin tredje version och både ljudkvaliteten och byggkvaliteten har höjts ett par snäpp.

Dessa hörlurars största minus är att de kan upplevas som obekväma då de kan sitta snävt på huvudet för vissa.

Detta är ett säkert köp och de bästa lurarna med fokus på design.

+

Snygga och välbyggda

Kan upplevas obekväma på vissa

589 :-

länk

617 :-

länk

698 :-

länk

790 :-

länk

589 :-

länk

589 :-

länk

999 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Bowers Wilkins PX5

Den bästa hörluren med fokus på brusreducering. Kanske också den bästa hörluren i listan rent generellt men också den dyraste.

Brusreduceringen hos Bowers & Wilkins PX5 kan konkurrera med både Sony och Bose, även om man inte riktigt når upp till Sonys nivå. De känns sobra och kvaliteten inger förtroende. Ljudet är kristallklart och silkeslent och låter till och med ännu bättre med kabel.

PX5 har en dedikerad app där man kan ställa in ljudet och de har även stöd för högupplöst ljud. Här får du hela 6 mikrofoner som gör samtal i telefon till en dröm.

Vissa kan ifrågasätta om de verkligen är värda sitt pris och enligt mitt tycke är dem det. Här får man både grym ljud- och byggkvalitet. De kan dock upplevas lite tighta på folk med stora huvuden.

Detta är min personliga favorit och är otroligt läckra i sin kolfiber och komposit-design.

+

Kristallklart ljud, bra mikrofon

Kan upplevas obekväma på vissa

2 308 :-

Pris hämtat 29/4

länk

Bästa on-ear-hörlurarna

calendar

7 apr 2020

Hörlurar

Hörlurar

107

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

De här hörlurarna kommer att förgylla din vardag! On ear-hörlurar är något smidigare än over-ear, då de oftast är mindre (hörselkåporna på on ear-lurar sitter ovanpå örat medan over ear omsluter örat helt). De erbjuder ofta bättre ljud än in ear-lurar (såna som man stoppar in i öronen) och kan vara bekvämare att ha på sig under längre sessioner.

Daniel Norrby betygsätter bästa on-ear-hörlurarna

De allra bästa on ear-lurarna är idag helt jämförbara med over ear-hörlurar när det gäller ljudkvalitet. Numera finns det också on-ears med brusreducering eller så kallad active noise cancellation (ANC). Här har jag valt ut 5 olika där fokus ligger på olika egenskaper: design, ljudkvalitet, musikskapande, lågpris samt brusreducering.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Daniel Norrby


Daniel Norrby

Läs mer om oberoende experter