Prisjakt
HemPrisjakts experterHörlurarTopplista - Bästa trådlösa hörlurarna

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa trådlösa hörlurarna

26 mars 2024

Den trådlösa framtiden är här! Åtminstone när det kommer till hörlurar, som idag är såpass kapabla i trådlöst utförande både vad gäller ljudprestanda, signalöverföring och batteritid att det finns lite anledning för den vanlige konsumenten att inte slopa kabeln för gott.

Hörlurarna blir också allt smartare; allt oftare bakar man in ANC (aktiv brusreducering) som standard, direktstöd för röstassistent och diverse sensorer som känner av hur du använder hörlurarna för att ge dig en bättre upplevelse och spara batteri.

Den här listan kan du alltid referera till för en överblick av de bästa helt trådlösa hörlurarna just nu, i olika kategorier. Uppdateras såklart regelbundet.

1. Sennheiser Momentum 4 Wireless Over-ear

Ljudet, batteritiden, hög komfort, bra kontroller

Bara medelbra brusreducering, något intetsägande design

De bästa trådlösa hörlurarna för de allra flesta är Sennheiser Momentum 4 Wireless.

Här får du en riktigt fin och underhållande ljudbild som får Sonys WH-1000XM5 att verka murrig vid direkt jämförelse. Vill man ha en mer neutral "HiFi"-vänlig bas går det enkelt att skruva ner denna i appen. Och du kan njuta av musiken i evigheter, för speltiden är hela 60h (!) med ANC aktivt + en närmast oändlig standby-batteritid.

Den nya designen är kanske lite intetsägande mot föregångarna men innebär å andra sidan bättre ergonomi, hållbarhet och komfort. Knapparna för musikstyrning har ersatts med en stor och responsiv touch-pad som faktiskt funkar riktigt bra. Lyckligtvis erbjuder man fortfarande väldigt goda anslutningsmöjligheter med både AAC, AptX adaptive och multiparkoppling för anslutning till flera källor samtidigt.

Momentum 4 är inte det sista ordet i brusreducering och har inte alls lyxkänslan du får med t ex B&W PX7 S2E och Airpods Max. Men bakom den något anonyma fasaden är de helt enkelt en av de mest kompletta och tillfredsställande trådlösa hörlurarna du kan köpa - och till ett bra pris!


2. B&W Bowers & Wilkins PX7 S2E

Designen, ljudkvalitén, komforten, designen!!

Simpel app, inte allra bäst på ANC, ej stänktåliga

De bästa trådlösa hörlurarna för lyxsökare är Bowers & Wilkins PX7 S2E.

Tidigare har jag haft lite svårt för Bowers & Wilkins lurar (trots att jag ägt flera själv..) som i regel varit för obalanserade i klangen för min smak, med alltför svulstig bas.

PX7 S2e är inte bara de bästa B&W-lurarna hittills (inklusive PX8), de är en av de främsta trådlösa over-earlurarna du kan köpa!

Bit för bit i många år nu har B&W förfinat den här designen och här får du den i sitt mest raffinerade utförande och bästa komforten hittills.

Ljudkvalitén är lysande, med krispig fin upplösning, härlig spelglädje och - äntligen - utmärkt klangbalans. Fortfarande lite exalterade i basen för min smak, men det är bara en app-EQ justering bort. Sony XM5 jämfört med dessa låter bara grått och bumligt.

Batteriet räcker i över 30 timmar vilket är riktigt bra och mer än tillräckligt för de flesta.

Nackdelar? Appen är kanske lite väl basic (jag hade gärna sett en mer avancerad EQ, t ex) och brusreduceringen är bra, men de billigare Sony WH-1000XM4 är bättre om just det är högsta prio.

Enda egentliga skillnaderna mellan PX7 S2 och senaste S2e-modellen är att S2e har en kraftfullare DSP för (ännu) bättre ljudkvalitet samt kommer i ett kaxigt helgrönt färgalternativ.

Riktigt lyxiga lurar för finsmakaren, nu äntligen med ljud i absolut toppklass!


3. Bose QuietComfort Ultra Headphones Wireless Over-ear

Bästa ANC-prestandan, förfinad ljudkvalitet, hög komfort

Saknar IP-klassning, halvdan spatial audio

Om du är ute efter trådlösa hörlurar med den allra bästa brusreduceringen, bör du välja Bose QuietComfort Ultra Over-ear.

Med dessa tar Bose (tillfälligt, åtminstone!) tillbaka tronen som tillverkare av de tystaste hörlurarna på marknaden. Skillnaderna är inte enorma mot Airpods Max och Sony WH-1000XM5, men absolut är dessa bäst. Utom på transparens-läget, där är Apple fortfarande kungar även om QuietComfort Ultra har det bästa transparens-läget jag provat hittills i ett par icke-Applelurar.

Än viktigare tycker jag är att ljudkvalitén är betydligt behagligare än i de tidigare NC700 och QC45. Ljudbilden är inte fullt så raffinerad och vidöppen som i Apple, Sennheiser och framförallt B&W, men absolut bra nog för de flesta och utan den vassa diskanten från tidigare.

Nytt är även stöd för Rumsligt ljud (fungerar sådär) samt sk CustomTune-teknik, som optimerar både ljudkvalitet och ANC precist efter dina öron. Jag gillar också den nya designen, som är en kombination av den elegant sportiga estetiken hos NC700 och den mer praktiska, komfortabla QC-serien.

Äntligen ett par lurar från Bose som jag gillar och kan rekommendera, även om de kostar en slant!


4. Apple AirPods Max Wireless Over-ear Headset

Grym ANC, transparency-läget, byggkvalitén, intuitiva

Saknar strömsparläge, klumpiga, bäst med Appleprylar

De bästa trådlösa (och brusreducerande) hörlurarna för Apple & iOS-användare är Airpods Max.

Apples lurar är tyngre och klumpigare än konkurrenterna, men har i gengäld utsökt hög byggkvalitet och finish. Och trots vikten sitter de väldigt skönt, i vissa situationer t.o.m. skönare än Sony då huvudbandet aldrig blir obekvämt och kåporna andas bättre runt öronen.

Brusreduceringen är faktiskt sjukt bra i Max, absolut i nivå med Sony WH-1000XM5 och inte långt ifrån QuietComfort Ultra. Speciellt inte om man väger in det klassledande Transparens-läget. Detsamma gäller parkopplingen och det fysiska kontrollgränssnittet; du får precis det du förväntar dig av Airpods beträffande användarvänlighet och premiumkänsla.

Ljudkvalitén är också riktigt bra för ANC-lurar, speciellt när man kombinerar dem med Apple Music och Dolby Atmos/rumsligt ljud som fungerar riktigt bra här.

Klagomål? Förutom den nämnda klumpigheten tappar de mycket av sin glans när de inte används ihop med Apple-prylar/mjukvara. De drar dessutom gärna lite ström även när de inte används, så räkna med att du får ladda dem lite oftare än konkurrenterna. Detta bidrar dock till att de i princip alltid är anslutna till dina olika iCloud-enheter för omedelbar pairing/switching.

Annars, finfina premiumlurar för den inbitne Apple-fantasten som vill MAX:a alla fördelar med Airpods och Rumsligt ljud.


5. Apple AirPods Pro (2nd generation) 2022

Bättre på nästan allt, ljudkvalitén, transparens-läget

Begränsade till Apple-prylar, för hala för hårdträning

De bästa trådlösa in ear-hörlurarna för Apple-användare är tveklöst Airpods Pro gen 2.

De må se snudd på identiska ut. Men på insidan har de fått nya ljudelement och ett nytt sk H2-chip som tillsammans ger betydligt bättre ljudkvalitet till musik och upp till dubbelt så bra brusreducering. De har även fått ännu mer avancerat transparens-läge som nu inte bara släpper genom omgivningsljud väldigt naturligt, utan aktivt reducerar plötsliga och eventuellt skadliga oljud i bakgrunden.

Lurarna har äntligen fått volymkontroll på stammarna och spelar nu i ca 6h på en laddning, betydligt mer konkurrenskraftigt.

Caset kan nu ladda med Apple Watch-laddare, har fått inbyggd AirTag funktionalitet, en liten högtalare och ett snoddfäste - bra och användbara funktioner för de som ofta tappar bort sina AirPods.

Jag älskar de nya Airpods Pro, de är lika smidiga och användarvänliga som förut men nu är ljudet och brusreduceringen också i absolut toppklass. Grymt bra lurar!


6. Focal Bathys Wireless Over-ear

Bästa ljudet, batteritiden, USB DAC-läget

Bara "ok" brusreducering. Kan enbart användas passivt

Focal Bathys är de bästa trådlösa hörlurarna för audiofilen / kräsna lyssnare.

De bör dock inte ses som en konkurrent till Sony, Sennheiser och Airpods Max, utan befinner sig i ett eget segment av trådlösa hörlurar för den som vill komma så nära ljudet i ett par trådbundna HiFi-lurar som möjligt. Och detta utan att ge upp praktiska funktioner som mikrofon, brusreducering / transparency mode, multiparkoppling och app-funktionalitet.

Bathys har relativt svag brusreducering jämfört med lurar som briljerar på just detta, men det blir samtidigt betydligt tystare än om du enbart använt ett par passivt isolerande lurar. Och du slipper störande brus med ANC igång.

Bathys är praktfullt designade, batteritiden är riktigt bra (ca 30h) och de fysiska kontrollerna är lätta att använda. Lurarna är något tunga på huvudet och trycker ganska hårt (runt större huvuden), men är annars väldigt bekväma.

För audiofilen finns den extra fördelen att kunna använda lurarna i USB DAC-läge med USB-C anslutning direkt till dator/surfplatta/mobil. Då kan du streama förlustfritt 24-bitars ljud i lyssningsmiljöer där bluetooth inte är nödvändigt.

Bathys är inte för alla, men har man väntat på "smarta" trådlösa hörlurar med riktiga HiFi-kvalitéer är de definitivt värda en provlyssning.


7. Sony WF-1000XM5 Wireless In-ear

Ljudkvalitet i toppklass, grym ANC, batteritiden

Medelmåttigt transparensläge, vissa andra är ännu bekvämare

De bästa trådlösa in-ear hörlurarna för Androidanvändare är Sony WF-1000XM5. De erbjuder en kombination av utmärkt ljudkvalitet, utmärkt brusreducering (även under samtal), solid batteritid och nästan alla funktioner du kan tänkas önska dig i dagsläget. De löser också komfortproblemen (till största del) från föregångaren genom att vara ca 25% mindre och 20% lättare. Jag tycker de är snyggare också.

De har inte riktigt lika bra ljuddämpande förmåga som Bose Quietcomfort Earbuds II, men lider inte av Bose-lurarnas vassa diskant och undermåliga samtalsljud.

Av alla True Wireless-lurar jag testat är det dessa som presterar bäst på flest antal punkter och om jag inte hade varit bortskämd med parkopplingen och transparens-läget i mina Airpods Pro 2 hade jag gladeligen kört dessa som mina vardagslurar.


8. Jabra Elite 10 True Wireless In-ear

IP57-klassade, bästa passformen, ljud i toppklass

Spatial audio-funktionen, ANC:n är inte i toppklass

Jabra Elite 10 är Jabras bästa in-ears hittills och ett utmärkt alternativ till Sony WF-1000XM5 och Airpods Pro 2 om dina behov drar mycket åt svettigare och intensivare träning.

Elite 10 innebär för första gången att ett par hörlurar från Jabra i stort sett kostar lika mycket som premiumkonkurrenterna. Här siktar man direkt mot toppen och prio är inte längre att vara billigare, utan att vara bäst.

Lyckas man? Jabra gör i alla fall ett tappert försök. Designen och ergonomin är den mest raffinerade och komfortabla hittills, med samma klassledande stadga som i fjol men med mycket bekvämare öronproppar. De känns rejält byggda, batteritiden är bra, de har responsiva kontroller och (som typiskt för Jabra) riktigt bra samtalskvalitet för true wirelesslurar.

I fjolårets modeller var ANC-funktionen knappt värd att ha på. Här är den iallafall effektiv på riktigt om än inte i nivå med Bose, Sony och Apple.

Bäst av allt är dock ljudkvalitén, som absolut är i nivå med Apple och Sony. Balanserad, ren och fin med utmärkt dynamik och Jabras typiska hårtslående, pulshöjande bas som samtidigt inte tar överhanden. Spatial audio-funktionen dock, den gör du bäst i att lämna avstängd.

Riktigt gedigna lurar från Jabra som tål även svettiga löppass i ösregnet och som verkligen sitter bra i öronen!


Hej! Mitt namn är Björn och jag är en född teknik-entusiast som driver eget företag inom digital medieproduktion, fotografi & marknadsföring. På hobbysidan har jag en särskild förkärlek till musik och har haft ett brinnande HiFi-intresse sedan 14 års ålder. Jag har under den tiden sysslat med allt från högtalarbaserad Hi-Fi och hemmabio, byggt egna högtalare och delningsfilter samt köpt, sålt och testat hörlurar i prisklasser allt från 60 kronor till 600 000 kronor. På Prisjakt kan du se mig ranka och utvärdera allt från Bluetooth-högtalare, till soundbars, till studiohörlurar och brusreducerande hörlurar. Allt görs med omtanke och med målsättning att ge bästa möjliga köpråd till er läsare!

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer