search

1. Sony WH-1000XM3 - Black

Bästa trådlösa hörlurarna - Plats 1

Världens bästa Noise Cancelling (NC), samt Noise Cancelling-världens bästa ljud. Hörlurar med brusreducering brukade vara något man bara köpte för syftet att resa och knappast för seriös lyssning. Idag är läget lite annorlunda och NC har snarare blivit en premiumfunktion som många tillverkare reserverar till sina toppmodeller och som av köparna förväntas ingå när man betalar 3-4000 kronor. Det har gjort sitt för teknikutvecklingen och allra mest ihärdiga har Sony varit. Deras senaste 1000XM3 har alla intelligenta funktioner från föregångaren XM2 men man har tagit både brusreducering och ljudkvalitet till nya höjder, samtidigt som man kapat vikten och introducerat snabbladdning via USB-C. Enda nackdelen är en lite plastig exteriör, men det hindrar inte XM3 från att vara marknadens i dagsläget bästa trådlösa lurar till mobilen.

Rekommenderas av 4 Experter

Dustin Home logo

3 990 :-

länk
Komplett logo

3 990 :-

länk
Hembiobutiken logo

3 990 :-

länk
Elgiganten logo

3 990 :-

länk
NetOnNet logo

3 990 :-

länk
Proshop logo

3 990 :-

länk
Spelbutiken logo

4 199 :-

länk
HiFiKlubben logo

3 990 :-

Pris hämtat 15/10

länk
CDON logo

3 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Bowers Wilkins PX Trådlös hörlur

Bästa trådlösa hörlurarna - Plats 2

NC-luren PX produceras av samma brittiska hjärnor som står bakom premium-ljudsystemet i nya XC60 och högtalarserien 800 Diamond, som nog inte skulle skämmas sida vid sida med en Steinway-flygel. PX gör inga B&W-fans besvikna med sin ursnygga design och sina högkvalitativa material. Öppna lådan och det doftar ny bil om läderkuddarna. PX försöker att vara en intuitiv reskamrat, med kåpor som automatiskt pausar musiken när du tar av dem från huvudet och en snygg (men seg...) app där du kan välja mellan NC-profiler. PX låter dock allra bäst med NC avstängt. Jag föredrar basen och röståtergivningen i Sony, men många kommer att uppskatta PX för den väldigt finkorniga och detaljerade diskanten. Men framförallt är det här lurarna för den stilmedvetne tech-entusiasten. Ett stort plus är att batteriet håller hur länge som helst.

Rekommenderas av 2 Experter

HiFiKlubben logo

4 298 :-

Pris hämtat 15/10

länk

3. Sennheiser RS 165 Trådlösa hörlurar Svart

Bästa trådlösa hörlurarna - Plats 3

Bluetooth-hörlurar för mobilen i all ära, men hur gör man om man vill koppla upp med TV:n, eller spelkonsolen i vardagsrummet? Då har Sennheiser en bra lösning med sina RS 165. Här handlar det inte om form och estetik, utan om bästa möjliga signalöverföring och högsta möjliga komfort. RS 165 är väl tilltagna lurar som helt omsluter öronen och sitter bekvämt i flera timmar, en förutsättning för spelsessioner och filmkvällar. Hörlurarna ansluts till en basstation och den trådlösa överföringen håller med god marginal runt hela hemmet, utan lagg, även när du går mellan väggar. RS 165 har volymkontroller på högra kåpan och en bas-boostfunktion, för extra biokänsla i filmerna. För samma klockrena signalöverföring i ett par öppna lurar, kika på storebror RS 185. För trådlöst i hemmet, se hit!

Rekommenderas av 1 Expert

CDON logo

1 890 :-

länk
HiFiKlubben logo

1 579 :-

Pris hämtat 15/10

länk
Coolshop logo

1 749 :-

Pris hämtat 7/11

länk
Conrad logo

1 890 :-

Pris hämtat 15/10

länk
Proshop logo

1 578 :-

länk
Dustin Home logo

1 799 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Audeze Mobius Copper

Bästa trådlösa hörlurarna - Plats 4

Audeze Mobius är för hörlursmarknaden vad Tesla varit för bilindustrin; en revolutionerande, teknologisk tour de force.

Mobius är först och främst förmodligen världens bästa gaming-headset. De kombinerar strålande ljud med banbrytande mjukvara som (väldigt kortfattat) skapar en virtuell 360-graders 3D-rymd runt huvudet som hela tiden rättar sig efter dina huvudrörelser, så att realismen och inlevelsen blir oerhört påtagliga. Använd dem med mikrofonen och ta spelandet till nästa nivå, få en aha-upplevelse med film eller koppla bort allt krusidull och kör dem som ett par traditionella stereolurar med grym ljudkvalitet från de magnetostatiska ljudelementen.

Nackdelar? Mobius är så färska på marknaden att de kan vara svåra att få tag på i skrivande stund. Priset är också högt, men inte orimligt för vad du får.

Rekommenderas av 1 Expert

Reference Audio logo

4 490 :-

länk
Webhallen logo

4 499 :-

länk
Komplett logo

4 890 :-

länk

5. Sennheiser Bluetooth Hörlurar med Mikrofon HD 4.40BT NFC

Bästa trådlösa hörlurarna - Plats 5

Budgetköpet på listan är Sennheiser HD 4.40 BT, icke att förväxla med storebror HD 4.50 BTNC, som ser identiska ut men lägger till aktiv brusreducering och faktiskt inte låter lika bra.

HD 4.40 BT är något så enkelt som ett par simpla, snyggt stylade och välbyggda lurar med fokus på trådlös ljudkvalitet till ett attraktivt pris.

Ljudet är varmt, mjukt och snällt mot öronen, med en kraftfull (på gränsen till överdriven) basgång som gör sig bra med elektronisk musik.

HD 4.40 är mjukt vadderade och hyfsat bekväma, men folk med lite större öron bör nog prova dem först då kuddöppningarna är av det mindre slaget.

Listans minst pretentiösa hörlurar levererar där det mest räknas, och vill du kapa kabeln för under tusenlappen känner jag inte till något bättre alternativ.

Rekommenderas av 2 Experter

CDON logo

874 :-

länk
Inet logo

874 :-

länk
Dustin Home logo

874 :-

länk
Clas Ohlson logo

899 :-

länk
MediaMarkt logo

939 :-

länk
Komplett logo

899 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa trådlösa hörlurarna

calendar

17 oktober

Hörlurar

Hörlurar

143

Trådlöst är framtiden, ingen tvekan om saken. De förlegade 3,5mm-ingångarna har börjat försvinna från våra mobiler och vi närmar oss en framtid där alla våra tekniska prylar sömlöst synkar, laddar och pratar med varandra för att göra vår vardag enklare, utan de begränsningar och det trassel som kablage innebär.

Björn Sige betygsätter bästa trådlösa hörlurarna

Ett bra exempel är Apples Airpods. De är löjligt intuitiva, de agerar genom beröring och på röstkommandon, och de parkopplar precis som du vill att de ska göra; på direkten, oavsett vilken (Apple)enhet du brukar dem till. Men som musikförmedlare är de bara vad jag skulle kalla "funktionsdugliga" och inget för konstant lyssning, framförallt inte i miljöer med mycket oljud runtomkring. Här får du fem av marknadens bästa trådlösa hörlurar dömt efter dels ljudkvalitet, men även förmåga att använda tekniken på bästa sätt.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Björn Sige


Björn Sige

2018-10-17

Läs mer om oberoende experter