search

1. Apple Airpods Pro - White

Bästa trådlösa in-ear-hörlurarna - Plats 1

De bästa trådlösa in-ear hörlurarna till vardags är Apples AirPods Pro. Liksom de 'vanliga' AirPods är de löjligt intuitiva med superenkla kontroller (dock fortfarande inte volymreglage direkt på lurarna) samt omedelbar, processfri parkoppling med iCloud-anslutna enheter. De har dock en mer traditionell - och väldigt komfortabel - ineardesign som ger både bättre stabilitet och bättre ljudkvalitet mot originalet.

Jag hade nog inte köpt AirPods Pro om ljudkvalitén är högsta prio, men de är ett stort lyft mot vanliga AirPods och bör tillfredsställa de flesta icke-audiofiler (och basälskare).

Desto mer imponerande är tillskottet av aktiv brusreducering, som dessutom fungerar riktigt bra! Pass-through-läget är också det överlägset bäst implementerade jag hittills provat.

De kostar en del, men för Apple-användaren är de en ovärderlig fickkamrat; utmärkt för kontoret, flyget och allt däremellan.

+

Intuitiva, ANC, förbättrad ljudbild

Ej volymkontroll, måttligt batteri

star

På 6 listor

Advized recenserar
Youtube ikon

Vår expert Björn Sige har testat produkten. Se video bredvid eller läs hela testet här.

2 790 :-

länk

2 890 :-

länk

2 990 :-

länk

3 125 :-

länk

2 990 :-

länk

3 190 :-

länk

3 390 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Sennheiser Momentum True Wireless 2 Svart

Bästa trådlösa in-ear-hörlurarna - Plats 2

Nya Sennheiser Momentum TW 2 är de mest välljudande trådlösa in-ear lurarna jag hört hittills, och ett utmärkt val för musikentusiasten. Den varma och raffinerade ljudbilden inbjuder till timmar av lyssning vare sig preferenserna lutar åt Nightwish eller Frank Sinatra.

TW 2 är dock inga "one trick ponies" utan är både snygga, sitter bekvämt och fast i öronen, har duglig ANC för dämpning av lågfrekvent sus/buller samt betydligt bättre batteriprestanda mot första generationen.

Jag uppskattar också detaljer som att touch-gränssnittet går att skräddarsy precis hur du vill, samt att de är klassade som IPX4 (stänkskydd) vilket ger lite extra trygghet om du vill träna med dem.

Korkat EQ-gränssnitt och avsaknad av trådlös laddning samt aptX-HD är mindre olägenheter, värre är att de inte alls är lika intuitiva som AirPods när det kommer till parkoppling.

Förutom det, otroligt trevliga TW-lurar för nästan alla situationer!

+

Ljudkvalitén, design & komfort

Brister i användarvänligheten, dyra

star

På 3 listor

Advized recenserar
Youtube ikon

Vår expert Björn Sige har testat produkten. Se video bredvid eller läs hela testet här.

3 189 :-

länk

3 190 :-

länk

3 189 :-

länk

3. Sony WF-1000XM3 - Silver

WF-1000XM3 är det bästa ANC-alternativet till AirPods för Android-användare. Förutom riktigt bra brusreducering ligger även ljudkvalitet och batteritid nära toppskiktet. Via appen kan du skräddarsy både touch-kommandon och ljudbild som du vill.

De har dock ett mycket klumpigare etui och lurarna sitter inte lika stabilt som Airpods, Sennheiser och flera andra då den udda (om än snygga) designen gör att det mesta av vikten hamnar en bit utanför öronen. Dessutom lär somliga anmärka på att de medföljande propparna är för stora. Passformen + avsaknad av IP-klassificering gör dem till de sämst lämpade lurarna på listan för träning.

Bluetooth-funktionaliteten är lite begränsad liksom hos storebror WH-1000XM3 och de stödjer dessvärre inte multiparkoppling, däremot NFC för snabb anslutning till kompatibla android-enheter.

Trots brister är WF-1000XM3 riktigt kompetenta både som musiklurar och bullerdämpare och väl värda ett övervägande, framförallt då priset sjunkit betydligt!

+

Riktigt bra ljud & ANC, prisvärda

Inte den bästa passformen

2 537 :-

länk

1 990 :-

Pris hämtat 3/6

länk

1 989 :-

länk

1 990 :-

länk

2 058 :-

länk

2 490 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Samsung Galaxy Buds+ Plus Svart

Samsung Galaxy Buds+ är väldigt lockande trådlösa in-ears i mellanklassen, för de som inte behöver ANC. De är ergonomiskt och minimalt designade med en mycket bekväm passform. Även etuiet är behändigt och stödjer både snabb- och trådlös laddning.

De har en imponerande 11 timmars batteritid per lur och en extra fulladdning i etuiet.

Det man pushar mest på är ljudbilden som åstadkommits med hjälp av AKG. Och det låter riktigt bra. Ljudet är oerhört neutralt vilket gör att de passar bra för den kräsne lyssnaren och vill du ha lite extra bastryck kan du ställa in det i appen - som nu finns tillgänglig både för iPhone och Android. Tacksamt!

Medelmåttig isolering (+ ej ANC) och avsaknad av vissa Bluetooth-funktioner till trots är dessa riktigt bra och vettiga true wireless-hörlurar - oavsett plattform!

+

Neutralt ljud, batteritiden

Saknar snabb- samt multiparkoppling

star

På 2 listor

1 689 :-

länk

1 790 :-

länk

1 790 :-

länk

1 790 :-

länk

1 689 :-

länk

1 869 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Beats By Dr. Dre PowerBeats Pro Svart

Powerbeats Pro är träningsnördens bästa vän.

De har en snygg och genomtänkt design med ett kanonbra fysiskt kontrollgränssnitt och förvånansvärt god komfort. Öronkrokarna skaver inte runt örat, men sitter som berget under intensiv träning.

Ljudbilden är riktigt klar och detaljerad, med en djup och tajt bas som hör till det bästa i klassen. Dock är de lite skarpa/betonade i det övre mellanregistret vilket ibland kan störa mig.

Fler nackdelar; etuiet är klumpigt och knappast fickvänligt och de isolerar minimalt, vilket iofs är bra för löpning. Blott IPX4 känns lite väl klent för renodlade träningslurar, även om det bör räcka till så länge du duschar med dem.

Något man verkligen inte kan klaga på är batteritiden - över 10 timmar på en laddning. Eftersom de dessutom vilar i etuiet det mesta av tiden laddar jag dem kanske en gång i månaden!

OBS! Nu finns även Powerbeats 4, som är nästan samma lurar fast billigare och inte True Wireless.

+

Utmärkt design, batteritiden

"Bara" IPX4, stort etui

star

På 6 listor

Marques Brownlee recenserar Powerbeats Pro och berättar varför de är bättre än Airpods.
Youtube ikon

Marques Brownlee recenserar Powerbeats Pro och berättar varför de är bättre än Airpods.

2 690 :-

länk

2 390 :-

länk

2 690 :-

länk

6. Anker Soundcore Liberty Air 2 Svart

Det bästa budgetalternativet bland trådlösa, och närmare bestämt true wireless in-ears, är Anker Soundcore Liberty Air 2.

Jämfört med första generationen är Liberty Air 2 designade med matta, inte-så-fingeravtryckskänsliga höljen, förbättrad touch-interface med volymkontroll och etuiet har fått stöd för trådlös laddning. Batteritiden håller också längre, upp till 7 timmar på en laddning vilket är genomsnittet bland betydligt dyrare modeller.

Liksom föregångaren erbjuder de mycket god och balanserad ljudkvalitet för pengarna och har stöd för Bluetooth 5.0 men dessvärre fortfarande inte NFC eller multiparkoppling. Det saknar också lyxen med ANC (förståeligt i prisklassen) men isolerar helt okej passivt om du får till en bra passform.

Anker har tagit sina budgetlurar ännu närmare premium-alternativen sett kvalitet och funktionalitet, men till samma låga pris. Inte perfekta, men ett helt utmärkt val under 1000 kronor!

+

Prisvärda, bra ljud & batteritid

Saknar snabb- samt multiparkoppling

star

På 3 listor

1 235 :-

länk

988 :-

länk

1 299 :-

länk

Bästa trådlösa in-ear-hörlurarna

2 experter tipsar

Björn Sige

Björn

Joakim Ewenson

Joakim

calendar

20 maj 2020

Hörlurar

Hörlurar

901

Utvecklingen mot en trådlös framtid går våldsamt fram och hörlurar är inget undantag. Mini-hörlurskontakten från forna tider är på god väg att fasas ut från mobiltelefonmarknaden och på bara några år, sedan Airpods på riktigt fick fart på kategorin, har man gjort stora framsteg både vad gäller trådlös prestanda, batteritid och ljudkvalitet. Utvecklingen och konkurrensen gynnar också konsumenter då priserna fortsätter att pressas ned för högkvalitativa trådlösa hörlurar.

Björn Sige betygsätter bästa trådlösa in-ear-hörlurarna

3,5 mm-kontakten kommer att leva kvar framförallt i den professionella industrin; trådlöst lär inte ersätta kabeln för monitoring, DJs och videoredigerare inom någon snar framtid då detta fortfarande ger den absolut mest pålitliga och omedelbara signalöverföringen. För den vardaglige konsumenten däremot är det hög tid att gå över till trådlöst om du inte redan gjort det! 'True Wireless' är trådlösa in-ear hörlurar i sin ultimata form, utan vare sig kabelförbindelse till telefonen eller mellan de enskilda lurarna. Det är detta som gäller just nu och framöver och nästan alla relevanta spelare på konsumentmarknaden erbjuder alternativ i den här kategorin. Därför är det logiskt att True Wireless-lurar dominerar listan nedan. Här är mina bästa tips!

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Björn Sige


Björn Sige

Läs mer om oberoende experter

1. Sony WF-1000XM3 Trådlösa in-ear hörlurar - Svart

Bästa trådlösa in-ear-hörlurarna - Plats 1

Trådlösa in-ear hörlurar med brusreducering, låter det intressant? Det tycker i varje fall jag och personligen är jag mycket nyfiken på Sonys nya in-ear hörlurar som inte bara ger bra ljud i ett mycket kompakt format utan dessutom ger dig ett välkommet avbrott från världen utanför.

Som om inte allt det vore nog så erbjuder dessutom dessa små kompakta saker även upp till 6 timmars batteritid innan de behöver stödladdning igen. Slår du motvilligt av brusreduceringen blir det istället hela 8 timmar innan de vill träffa sitt fodral igen!

Nya Sony WF-1000XM3 är tveklöst ett av de mest intressanta in-ear hörlurarna på marknaden och mitt personliga ha-begär för dessa är rent av enormt!

+

Brusreducering och batteritiden

Att de inte finns i min ficka. Än.

star

På 3 listor

Youtube-kanalen Unbox Therapy gör en unboxing av Sony WF-1000XM3 och testar hörlurarna.
Youtube ikon

Youtube-kanalen Unbox Therapy gör en unboxing av Sony WF-1000XM3 och testar hörlurarna.

2 448 :-

länk

2 490 :-

länk

2 799 :-

länk

1 990 :-

Pris hämtat 3/6

länk

2 890 :-

Pris hämtat 3/6

länk

1 989 :-

länk

1 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Apple Airpods (2019)

Bästa trådlösa in-ear-hörlurarna - Plats 2

Har man en iPhone eller annan iProdukt, då är Apples AirPods ett givet val. Dessa hörlurar inte bara låter riktigt bra (bättre än väntat, till och med), de är också true wireless och utan ens en antydan till sladd.

Batteritiden är bra och med sitt skal så laddas de upp under tiden du inte använder dem. Perfekta att använda en och en vid exempelvis poddlyssning, något som dessutom ger dig extra lång livslängd eftersom du bara använder den ena lurens batteri under tiden som den andra laddas.

Senaste årsmodellen finns nu även med fodral som kan laddas trådlöst. Personligen tycker jag dock att det kostar mer än det smakar, därför har jag här valt versionen som endast kan laddas via lightningkabeln - samma som du använder till din iPhone.

Apple AirPods är definitivt mina favoriter trots sin prislapp och de följer mig närmast vart jag än går sedan dagen jag köpte dem!

+

Smidigheten med Apple-produkter

Högt pris

star

På 2 listor

Tech-youtubern Marques Brownlee berättar vad som är nytt med airpodsen som släpptes 2019.
Youtube ikon

Tech-youtubern Marques Brownlee berättar vad som är nytt med airpodsen som släpptes 2019.

1 449 :-

länk

1 649 :-

länk

1 690 :-

länk

1 790 :-

länk

2 190 :-

Pris hämtat 2/6

länk

1 690 :-

länk

1 891 :-

länk

1 895 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Apple Airpods Pro - White

Även om jag är väldigt nöjd ägare till ett par vanliga AirPods så går det verkligen inte att förneka villhöver-faktorn på ett par AirPods Pro!

Apple tog helt enkelt sitt riktigt trevliga koncept, gjorde det till riktiga in-ears och stoppade på köpet in brusreducering i paketet med. Allt för att ge en bättre upplevelse i ditt trådlösa liv!

Laddning sker antingen via Lightning-kontakt eller trådlöst via Qi-standarden, något som tveklöst underlättar livet en smula.

Priset är kanske inte våldsamt tilltalande, men är de lika bra och seglivade som de vanliga AirPodsen, då finns det faktiskt goda skäl till att dra av plåstret snabbt och lägga ut pengarna en gång för alla!

+

Apples ekosystem

Priset svider

star

På 6 listor

Advized recenserar
Youtube ikon

Vår expert Björn Sige har testat produkten. Se video bredvid eller läs hela testet här.

2 790 :-

länk

2 890 :-

länk

2 990 :-

länk

3 125 :-

länk

2 990 :-

länk

3 190 :-

länk

3 390 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Sennheiser Momentum Free

Sennheiser är ett märke som andas kvalité och det gäller i allra högsta grad även för Momentum Free! Snabb parning med alla typer av enheter och en ljudbild som slår det mesta jag testat i kategorin in-ear.

Batteritiden kunde varit en smula bättre men det hindrar inte dessa från att vara ett absolut toppval för dig som värdesätter musiken och ljudkvalité högst av allt. Ett annat stort plus är den låga vikten som gör att du knappt märker av att du har dem runt nacken.

Givetvis hittar du stöd för de flesta viktiga ljudprotokollen såsom aptX med flera, allt för bästa möjliga trådlösa ljudupplevelse! Laddning sker via microUSB och därmed är dessa extra smidiga för dig som redan bär på en sådan laddare i din vardag.

+

Fantastiskt ljud!

Sladden är inte alltid praktisk

star

På 2 listor

1 590 :-

länk

1 469 :-

länk

1 590 :-

länk

1 590 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Sennheiser Momentum True Wireless

Listans tveklöst dyraste hörlurar är ytterligare ett par true wireless-lurar, alltså hörlurar som inte är förbundna med någon sladd när du bär dem!

I Sennheiser Momentum True Wireless hittar du en hyfsad batteritid på cirka fyra timmar med kompletteringsladdning i skalet så fort du stoppar tillbaka dem och får därmed ytterligare ett antal timmar till varje gång du vilar öronen.

Dessa hörlurar är fullproppade med ljudteknik för att ge dig bästa möjliga ljud i minsta möjliga format, och du kan dessutom konfigurera såväl ljudbild som finesser via en egen app.

Som en liten extra bonus är dessa dessutom svett- och stänktåliga, så du kan bära dem även på motionsrundan.

Trots den stora prislappen så kan detta vara ett högst intressant alternativ för dig som värdesätter true wireless och fantastisk ljudkontroll!

+

Fullspäckad med teknik

Priset

Tech-youtubern Brandon Taylor ger här sin recension på Sennheiser True Wireless Momentum.
Youtube ikon

Tech-youtubern Brandon Taylor ger här sin recension på Sennheiser True Wireless Momentum.

2 290 :-

länk

2 362 :-

länk

2 390 :-

länk

2 290 :-

länk

2 689 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

6. Apple BeatsX - Satin Silver - Silver

Använder du primärt iOS-enheter men inte gillar AirPods design och/eller passform? Då är detta det självklara valet för dig! Samma enkla parningsprocess som hos Apple AirPods, fast med mer klassisk in-eardesign.

Apple Beats X laddas via lightningkabel så har du redan en sådan i väskan behöver du inte komplettera med fler laddningskablar.

Överlag riktigt trevlig ljudbild och de överraskade mig positivt genom att vara alldeles lagom bastunga. Batteritiden är klart godkänd, likt den hos Sennheiser Momentum Free, och det är en solklar fördel att bara en kort stund med laddaren köper dig flera timmars speltid.

Plus i kanten för att hörlurarna i sig är magnetiska och fastnar så prydligt ihop när du inte använder dem.

+

Bra ljud, enkelheten med iOS

Marques Brownlee recenserar Beats X och jämför dem med andra trådlösa hörlurar, bl.a. Airpods.
Youtube ikon

Marques Brownlee recenserar Beats X och jämför dem med andra trådlösa hörlurar, bl.a. Airpods.

1 254 :-

länk

1 090 :-

länk

1 249 :-

länk

7. Supra Cables NiTRO-X2 Wireless In-Ear Svart

Från företaget som tidigare specialiserat sig på högkvalitativt ljudkablage kommer här ett par trådlösa in-earlurar som lovar riktigt gott. De trådbundna har tidigare varit en absolut favorit hos mig och dessa trådlösa kommer knappast vara sämre.

Supra Nitro-X2 har bäst batteritid i listan och stöd för flera viktiga ljudprotokoll för en utmärkt ljudupplevelse till dig som lyssnar.

Slitstarka materialval och snabbladdning är några av finesserna som kan göra dessa till ett långlivat och uppskattat val.

Vågar du dig på ett lite mer okänt märke så kan jag nästan garantera att du blir nöjd med ditt val! Ett extra plus i kanten för att dessa är svenskutvecklade, nästan lokalproducerade hörlurar så att säga.

+

Spännande materialval

1 289 :-

länk

1 290 :-

länk

1 299 :-

länk

1 289 :-

länk

1 299 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Med ett par trådlösa in ear-lurar får du frihet i ditt lyssnande, vart du än går. Men vilka skall man välja och varför? För mig handlar det mycket om smidigheten, att inte behöva en extra laddare utöver vad jag redan bär runt på, och givetvis den bästa ljudkvalitén som erbjuds. En extra bonus blir det med true wireless, alltså endast hörlurar och inga sladdar, inte ens bakom nacken!

Joakim Ewenson betygsätter bästa trådlösa in-ear-hörlurarna

I den här listan tar jag upp mina absoluta favoriter på marknaden som ger dig både bra ljud och frihetskänsla vart du än är, vad du än gör. Det blir två kandidater extra väl anpassade för dig med Apple-enheter och fyra alternativ som fungerar lika fint med Apple som med andra blåtandsenheter.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Joakim Ewenson


Joakim Ewenson

Läs mer om oberoende experter