search

1. Apple Airpods Pro - White

Bästa trådlösa in-ear-hörlurarna - Plats 1

De bästa hörlurarna du alltid har med dig är Apples AirPods Pro. Liksom de 'vanliga' AirPods är de löjligt intuitiva med superenkla kontroller och omedelbar, sömlös parkoppling med iCloud-anslutna enheter, men de har en mer traditionell (och väldigt komfortabel!) in-ear-design som ger både bättre isolering och bättre ljudkvalitet.

Jag vet inte om jag skulle påstå att AirPods Pro har det bästa ljudet i klassen, men skillnaden är stor mot vanliga AirPods och bör tillfredsställa de allra flesta som inte är audiofiler eller extrema basfrossare.

Desto mer imponerande är tillskottet av aktiv brusreducering, som lär få både dig och dina kompisar att höja på ögonbrynen av förvåning. Den är riktigt bra! Pass through-läget är också det bästa jag upplevt hittills i hörlurar.

De är dyra ja, men de Apple-användare som inte redan har AirPods Pro bör ändå överväga dessa. De är allt som original-Airpods borde varit och en ovärderlig fickkamrat.

+

ANC, komfort, förbättrad ljudbild

Saknar volymreglage, högt pris

star

På 5 listor

Advized recenserar
Youtube ikon

Vår expert Björn Sige har testat produkten. Se video bredvid eller läs hela testet här.

2 809 :-

länk

2 969 :-

länk

3 125 :-

länk

3 189 :-

länk

2 969 :-

länk

3 189 :-

länk

3 189 :-

länk

3 390 :-

länk

5 069 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Sony WF-1000XM3 - Silver

Bästa trådlösa in-ear-hörlurarna - Plats 2

WF-1000XM3 är troligtvis det bästa ANC-alternativet till AirPods för Android-användare. De har nästan lika bra brusreducering och minst lika bra ljudkvalitet som du dessutom kan skräddarsy med appen.

De är inte lika diskreta och smidiga som AirPods Pro dock, här märks det att du har en apparat i örat och passformen kan variera mellan användare. Det är därtill en miss att man inte utnyttjat den större formfaktorn till touch-reglage för volym utan liksom AirPods måste du på telefonen eller prata med röstassistenten.

Istället för Apple H1 erbjuder de NFC som metod för snabb parkoppling med Androidtelefoner. De stödjer dock, liksom sin storebror med omslutande kåpor, inte multipoint Bluetooth. En till miss från Sony.

De har ingen IP-klassificering och är inte alls tänkta för träning, inte nödvändigtvis ett klagomål men värt att ha i åtanke.

WF-1000XM3 saknar vissa nyttiga funktioner, men kompenserar med sofistikerad design, hög ljudkvalitet och solid ANC-prestanda. Ett bra köp!

+

ANC, ljudet, byggkvalitén

Ev passform, saknar volymkontroller

1 990 :-

länk

2 490 :-

länk

2 537 :-

länk

2 730 :-

länk

1 990 :-

Pris hämtat 17/3

länk

2 139 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Samsung Galaxy Buds+ Plus Svart

De bästa True Wireless-hörlurarna för alla som inte behöver ANC är Galaxy Buds+. Näst efter AirPods Pro är dessa kanske de mest ergonomiska och bekväma True Wireless-lurarna du kan hitta. Även etuiet är behändigt och stödjer både snabb- och trådlös laddning.

Touch-kontroll är tacksamt i att du kan skräddarsy input via appen, men är inte lika lättanvänt som fysiska knappar, speciellt inte med handskar. De har en imponerande 11 timmars batteritid per lur och en extra fulladdning i etuiet.

Det man pushar mest på är dock ljudbilden som åstadkommits med hjälp av AKG. Och det låter riktigt bra - kanske bäst i True Wireless-segmentet. Ljudbilden är oerhört balanserad vilket gör att de passar bra till alla sorters musik och vill du ha lite extra bastryck kan du ställa in det i appen - som finns tillgänglig både för iPhone och Android!

Medelmåttig isolering (+ ej ANC) och avsaknad av vissa Bluetooth-funktioner till trots är dessa riktigt bra true wireless-hörlurar - oavsett plattform!

+

Kanonbra ljudkvalité & batteritid

Saknar snabb- samt multiparkoppling

star

På 3 listor

1 790 :-

länk

1 790 :-

länk

1 790 :-

länk

1 790 :-

länk

1 790 :-

länk

1 886 :-

länk

1 889 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Beats By Dr. Dre PowerBeats Pro Svart

Powerbeats Pro är träningsnördens bästa vän.

De har en snygg, robust och genomtänkt design med ett intuitivt och simpelt fysiskt kontrollgränssnitt som gör det enkelt att styra musiken via både vänster och höger lur. De har också förvånansvärt god komfort med en relativt ytlig "penetrering" och öronkrokar som inte skaver runt örat - men de sitter ändå som berget.

Ljudkvalitén är mycket bra, med en glasklar ljudbild som sprudlar av energi, detaljer och dynamik. Basen går bråddjupt men blir aldrig överdriven. De är verkligen roliga att lyssna på om än en aning intensiva på hög volym med ljusa inspelningar.

Som grädde på moset har de bland den längsta batteritiden i klassen - över 10 timmar på en laddning. Eftersom de vilar i etuiet det mesta av tiden laddar jag dem kanske en gång i månaden. Klockrent!

Enda nackdelarna med Powerbeats Pro är att etuiet är klumpigt och knappast fickvänligt, samt att de inte isolerar mycket vilket är bra i många sammanhang men en nackdel i vissa.

+

Ljudet, designen, batteritiden

"Bara" IPX4, stort etui

star

På 7 listor

Marques Brownlee recenserar Powerbeats Pro och berättar varför de är bättre än Airpods.
Youtube ikon

Marques Brownlee recenserar Powerbeats Pro och berättar varför de är bättre än Airpods.

2 390 :-

länk

2 690 :-

länk

2 590 :-

länk

5. Jaybird Tarah Pro - Trådlösa in-ear hörlurar (svart)

Om du föredrar en "semi-trådlös" design med kabelförbindelse mellan kanalerna är Jaybird Tarah Pro troligtvis det bästa alternativet på marknaden. De har en dongel på kabeln där batteriet och alla kontroller för uppspelning och röstassistent sitter.

Den smarta designen använder sig av magnetiska höljen för att hålla ihop dem i fickan samt aktivera batterisparläge och den rejält tåliga kabeln bör inte gå sönder i första taget. IPX7-klassificeringen garanterar hög tålighet mot svett och smuts.

Eftersom de inte är av True Wireless-typ har de inget laddetui som kontinuerligt laddar dem under förvaring, men erbjuder i gengäld tack vare kabel-dongeln 13 timmars batteritid/laddning.

Ljudkvalitén är bra och drar lite åt det varma hållet, men vill du kan du justera ganska fritt via Jaybirds MySound-app som är en av de bättre på marknaden och låter b.la. användare dela sina egna ljudprofiler med andra.

Varmt rekommenderade!

+

Genomtänkt design, hög tålighet

Saknar snabb- samt multiparkoppling

star

På 3 listor

1 790 :-

länk

1 812 :-

länk

6. Anker Soundcore Liberty Air 2 Svart

Det bästa budgetalternativet bland trådlösa, och närmare bestämt true wireless in-ears, är Anker Soundcore Liberty Air 2.

Jämfört med första generationen är Liberty Air 2 designade med matta, inte-så-fingeravtryckskänsliga höljen, förbättrad touch-interface med volymkontroll och etuiet har fått stöd för trådlös laddning. Batteritiden håller också längre, upp till 7 timmar på en laddning vilket är genomsnittet bland betydligt dyrare modeller.

Liksom föregångaren erbjuder de mycket god och balanserad ljudkvalitet för pengarna och har stöd för Bluetooth 5.0 men dessvärre fortfarande inte NFC eller multiparkoppling. Det saknar också lyxen med ANC (förståeligt i prisklassen) men isolerar helt okej passivt om du får till en bra passform.

Anker har tagit sina budgetlurar ännu närmare premium-alternativen sett kvalitet och funktionalitet, men till samma låga pris. Inte perfekta, men ett helt utmärkt val under 1000 kronor!

+

Prisvärda, bra ljud & batteritid

Saknar snabb- samt multiparkoppling

star

På 3 listor

1 235 :-

länk

1 068 :-

länk

1 199 :-

länk

Bästa trådlösa in-ear-hörlurarna

2 experter tipsar

Björn Sige

Björn

Joakim Ewenson

Joakim

NY

17 mar 2020

Hörlurar

Hörlurar

736

Det finns definitivt områden där man fortfarande önskar använda hörlurar med kabel; ett praktexempel är inom professionella sammanhang, t.ex. monitoring, musik- & filmproduktion, DJ:ing och andra branscher där det är helt tabu vad gäller någon sorts latens och andra Bluetooth-relaterade symptom. Men för konsumenter, för samtal, podcaster, vanlig musiklyssning och annan mediekonsumtion finns det nästintill inga argument till kabelns fördel idag - framförallt inte vad gäller in-ears till vilka en dinglande kabel ofta bara kommer i vägen. Du vet hur det brukar vara; den trasslar in sig i allting, slits sönder, fångar upp vibrationer från blixtlåset i jackan, tynger ner hörlurarna och får dem att åka ur öronen... bara elände helt enkelt. Plus att de flesta nya mobiltelefoner väljer att slopa den gamla hörlurskontakten helt.

Björn Sige betygsätter bästa trådlösa in-ear-hörlurarna

Nej, det är trådlösa in-ear du vill satsa på idag. Batteritid och ljudkvalitet är generellt sett bra nog att det inte innebär några större kompromisser och även priserna har pressats ner. Där budgeten verkligen är minimal kan det vara klokt att gå på kabellurar för bättre ljudkvalitet men jag säger, låt det i så fall hellre svida och njut av trådlös frihet, du kommer aldrig vilja gå tillbaka! En parantes; in-ear hörlurar är inte för alla, så enkelt är det. Allas öron skiljer sig åt och med vissa modeller kan det vara svårt att få till en pålitlig och komfortabel passform. Prova alltid om möjlighet ges. Här listar jag de bästa trådlösa in-ear-hörlurarna just nu i olika kategorier.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Björn Sige


Björn Sige

Läs mer om oberoende experter

1. Sony WF-1000XM3 Trådlösa in-ear hörlurar - Svart

Bästa trådlösa in-ear-hörlurarna - Plats 1

Trådlösa in-ear hörlurar med brusreducering, låter det intressant? Det tycker i varje fall jag och personligen är jag mycket nyfiken på Sonys nya in-ear hörlurar som inte bara ger bra ljud i ett mycket kompakt format utan dessutom ger dig ett välkommet avbrott från världen utanför.

Som om inte allt det vore nog så erbjuder dessutom dessa små kompakta saker även upp till 6 timmars batteritid innan de behöver stödladdning igen. Slår du motvilligt av brusreduceringen blir det istället hela 8 timmar innan de vill träffa sitt fodral igen!

Nya Sony WF-1000XM3 är tveklöst ett av de mest intressanta in-ear hörlurarna på marknaden och mitt personliga ha-begär för dessa är rent av enormt!

+

Brusreducering och batteritiden

Att de inte finns i min ficka. Än.

star

På 3 listor

Youtube-kanalen Unbox Therapy gör en unboxing av Sony WF-1000XM3 och testar hörlurarna.
Youtube ikon

Youtube-kanalen Unbox Therapy gör en unboxing av Sony WF-1000XM3 och testar hörlurarna.

1 990 :-

länk

2 448 :-

länk

2 799 :-

länk

1 990 :-

Pris hämtat 3/4

länk

2 890 :-

Pris hämtat 3/4

länk

2 190 :-

länk

2 490 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Apple Airpods (2019)

Bästa trådlösa in-ear-hörlurarna - Plats 2

Har man en iPhone eller annan iProdukt, då är Apples AirPods ett givet val. Dessa hörlurar inte bara låter riktigt bra (bättre än väntat, till och med), de är också true wireless och utan ens en antydan till sladd.

Batteritiden är bra och med sitt skal så laddas de upp under tiden du inte använder dem. Perfekta att använda en och en vid exempelvis poddlyssning, något som dessutom ger dig extra lång livslängd eftersom du bara använder den ena lurens batteri under tiden som den andra laddas.

Senaste årsmodellen finns nu även med fodral som kan laddas trådlöst. Personligen tycker jag dock att det kostar mer än det smakar, därför har jag här valt versionen som endast kan laddas via lightningkabeln - samma som du använder till din iPhone.

Apple AirPods är definitivt mina favoriter trots sin prislapp och de följer mig närmast vart jag än går sedan dagen jag köpte dem!

+

Smidigheten med Apple-produkter

Högt pris

star

På 2 listor

Tech-youtubern Marques Brownlee berättar vad som är nytt med airpodsen som släpptes 2019.
Youtube ikon

Tech-youtubern Marques Brownlee berättar vad som är nytt med airpodsen som släpptes 2019.

1 484 :-

länk

1 549 :-

länk

1 590 :-

länk

1 649 :-

länk

1 690 :-

länk

1 990 :-

länk

2 190 :-

Pris hämtat 3/4

länk

1 590 :-

länk

1 886 :-

länk

2 229 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Sennheiser Momentum Free

Sennheiser är ett märke som andas kvalité och det gäller i allra högsta grad även för Momentum Free! Snabb parning med alla typer av enheter och en ljudbild som slår det mesta jag testat i kategorin in-ear.

Batteritiden kunde varit en smula bättre men det hindrar inte dessa från att vara ett absolut toppval för dig som värdesätter musiken och ljudkvalité högst av allt. Ett annat stort plus är den låga vikten som gör att du knappt märker av att du har dem runt nacken.

Givetvis hittar du stöd för de flesta viktiga ljudprotokollen såsom aptX med flera, allt för bästa möjliga trådlösa ljudupplevelse! Laddning sker via microUSB och därmed är dessa extra smidiga för dig som redan bär på en sådan laddare i din vardag.

+

Fantastiskt ljud!

Sladden är inte alltid praktisk

star

På 2 listor

1 590 :-

länk

990 :-

länk

1 590 :-

länk

4. Sennheiser Momentum True Wireless

Listans tveklöst dyraste hörlurar är ytterligare ett par true wireless-lurar, alltså hörlurar som inte är förbundna med någon sladd när du bär dem!

I Sennheiser Momentum True Wireless hittar du en hyfsad batteritid på cirka fyra timmar med kompletteringsladdning i skalet så fort du stoppar tillbaka dem och får därmed ytterligare ett antal timmar till varje gång du vilar öronen.

Dessa hörlurar är fullproppade med ljudteknik för att ge dig bästa möjliga ljud i minsta möjliga format, och du kan dessutom konfigurera såväl ljudbild som finesser via en egen app.

Som en liten extra bonus är dessa dessutom svett- och stänktåliga, så du kan bära dem även på motionsrundan.

Trots den stora prislappen så kan detta vara ett högst intressant alternativ för dig som värdesätter true wireless och fantastisk ljudkontroll!

+

Fullspäckad med teknik

Priset

Tech-youtubern Brandon Taylor ger här sin recension på Sennheiser True Wireless Momentum.
Youtube ikon

Tech-youtubern Brandon Taylor ger här sin recension på Sennheiser True Wireless Momentum.

1 890 :-

länk

2 390 :-

länk

1 890 :-

länk

2 290 :-

länk

2 689 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Apple BeatsX - Satin Silver - Silver

Använder du primärt iOS-enheter men inte gillar AirPods design och/eller passform? Då är detta det självklara valet för dig! Samma enkla parningsprocess som hos Apple AirPods, fast med mer klassisk in-eardesign.

Apple Beats X laddas via lightningkabel så har du redan en sådan i väskan behöver du inte komplettera med fler laddningskablar.

Överlag riktigt trevlig ljudbild och de överraskade mig positivt genom att vara alldeles lagom bastunga. Batteritiden är klart godkänd, likt den hos Sennheiser Momentum Free, och det är en solklar fördel att bara en kort stund med laddaren köper dig flera timmars speltid.

Plus i kanten för att hörlurarna i sig är magnetiska och fastnar så prydligt ihop när du inte använder dem.

+

Bra ljud, enkelheten med iOS

Marques Brownlee recenserar Beats X och jämför dem med andra trådlösa hörlurar, bl.a. Airpods.
Youtube ikon

Marques Brownlee recenserar Beats X och jämför dem med andra trådlösa hörlurar, bl.a. Airpods.

1 254 :-

länk

1 090 :-

länk

6. Supra Cables NiTRO-X2 Wireless In-Ear Svart

Från företaget som tidigare specialiserat sig på högkvalitativt ljudkablage kommer här ett par trådlösa in-earlurar som lovar riktigt gott. De trådbundna har tidigare varit en absolut favorit hos mig och dessa trådlösa kommer knappast vara sämre.

Supra Nitro-X2 har bäst batteritid i listan och stöd för flera viktiga ljudprotokoll för en utmärkt ljudupplevelse till dig som lyssnar.

Slitstarka materialval och snabbladdning är några av finesserna som kan göra dessa till ett långlivat och uppskattat val.

Vågar du dig på ett lite mer okänt märke så kan jag nästan garantera att du blir nöjd med ditt val! Ett extra plus i kanten för att dessa är svenskutvecklade, nästan lokalproducerade hörlurar så att säga.

+

Spännande materialval

1 289 :-

länk

1 289 :-

länk

1 299 :-

länk

1 290 :-

länk

1 299 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Med ett par trådlösa in-earlurar får du frihet i ditt lyssnande, vart du än går. Men vilka skall man välja och varför? För mig handlar det mycket om smidigheten, att inte behöva en extra laddare utöver vad jag redan bär runt på, och givetvis den bästa ljudkvalitén som erbjuds. En extra bonus blir det med true wireless, alltså endast hörlurar och inga sladdar, inte ens bakom nacken!

Joakim Ewenson betygsätter bästa trådlösa in-ear-hörlurarna

I den här listan tar jag upp mina absoluta favoriter på marknaden som ger dig både bra ljud och frihetskänsla vart du än är, vad du än gör. Det blir två kandidater extra väl anpassade för dig med Apple-enheter och fyra alternativ som fungerar lika fint med Apple som med andra blåtandsenheter.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Joakim Ewenson


Joakim Ewenson

Läs mer om oberoende experter