Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Jaybird Vista - Svart

Bästa true wireless-hörlurarna - Plats 1

Jaybird är ett märke som många säkert känner till. De är välkända för sina hörlurar med fokus på bra ljud och bra passform. Dessa är inget undantag. Utöver att de är så sjukt smidiga att ta med sig så är det en av de bästa hörlurarna i True Wireless-form som jag testat.

Ljudet är balanserat och frekvenserna bråkar inte med varandra. Det är ett jämt och behagligt ljud som de flesta kommer vara nöjda med. Dessa är otroligt lätta då de enbart väger 6 gram per lur. Det finns knappar på båda propparna, som du via en app kan justera vad de ska göra, t.ex. öppna en app. Batteritiden överraskar också, 6 timmars batteritid från en laddning, och 16 timmar med fodralet.

Det här är ett riktigt bra par lurar som överraskar i form av ljudkvalité, portabilitet och funktionalitet, något som är svårt att få full pott i inom denna kategori.

+

Ljudkvalitén, batteritiden på 16h

Appen känns instabil

star

På 2 listor

1 890 :-

länk

1 890 :-

länk

1 890 :-

länk

1 890 :-

länk

1 899 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Jbl Free X Svart

Bästa true wireless-hörlurarna - Plats 2

JBL är välkända inom ljudvärlden. Från högtalare till högtalare så råder det ingen tvekan om att de är en av de största på marknaden.

JBL har ett tydligt fokus på bra ljud samt bra design - något som verkligen visar sig här med FREE X. Något som dessa har mer av än Jaybird är batteritid - upp till 20 timmar med batterifodralet. Detta är minst sagt imponerande och en svår punkt att överta.

Ljudkvalitén är en behaglig upplevelse, då JBL med sitt signaturljud lyckas erbjuda ett väldetaljerat och krispigt ljud. Dock upplever jag att de kan tendera att bli lite väl vassa i de övre frekvenserna, åtminstone när man lyssnar på högre volym.

Jag saknar dock volymreglage, och jag hade lite svårt för passformen - något som dock fixades när jag satt på de medföljande vingarna. Men för priset är det svårt att klaga - de erbjuder bra batteri och bra ljud för en mindre peng.

+

Batteritiden på 20h, snygg design

Volymreglage saknas, passformen

990 :-

länk

3. Apple Airpods Pro - White

Apple är duktiga på att få fram trender och det lyckades de verkligen med med sina AirPods. Vart man än gick så tycktes man kunna se någon ha ett par i öronen.

Nu har Apple uppdaterat sina AirPods med ett par vassare lurar: AirPods Pro. Dessa tar vad som var bra med originalet och gör det bättre. Nu har vi istället silikonproppar och aktiv brusreducering.

Hur är ljudet jämfört med originalet? Mycket, mycket bättre. Dels så har man valet att slippa höra bakgrundsljud. Och tack vare silikonpropparna som nu går in djupare i öronen så hör du också en mer tydlig bas, samt ett bredare register.

När det kommer till Android så går det att ansluta lurarna, men du förlorar funktionerna som finns på iOS, t.ex. att pausa när man tar ut dem ur öronen. Det finns dock tredjepartsappar på Play Store som tar tillbaka en del av funktionaliteten.

Pro är vad AirPods skulle ha varit. Du har fortfarande samma smidiga funktionalitet - snabbparningen med iOS-enheter och de intuitiva touch-kontrollerna. Du kan sömlöst byta mellan olika iOS-enheter, som din Apple Watch, till din iPhone, till din MacBook. Har du Apple-produkter i hemmet är detta absolut ett bra val.

+

Aktiv brusreducering, iOS-funktion

Priset är lite väl högt

3 189 :-

länk

3 189 :-

länk

3 890 :-

länk

3 189 :-

länk

3 189 :-

länk

3 190 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Beats By Dr. Dre PowerBeats Pro Svart

Beats har gjort en otrolig utveckling. Fokuset var till en början helt på design och kändisstatus, men nu verkar Apple och Beats-märket fokusera mer på ljudkvalité än någonsin förr.

Powerbeats Pro erbjuder ett rikt och lekfullt ljud som garanterat kommer få dig att sätta på lite mer bastunga låtar än vanligt. Designen är snygg och trendig. De är lätta och har samma funktionalitet för iOS som AirPods.

"Öronhooksen" sitter bra runt örat och ser till att passformen är bra och att lurarna inte ramlar ur när man tränar. Dock är laddningsfodralet väldigt klumpigt och ingen aktiv brusreducering finns, vilket är tråkigt då prislappen är hög.

Dessa är svett- och vattentåliga så man behöver inte oroa sig om man lyckas blöta ner hörlurarna. De har dessutom en imponerande batteritid på 9h per laddning samt upp till 24h i laddningsfodralet, vilket gör dem till en av de bästa i batteriområdet.

+

Imponerande batteritid, svetttåliga

Klumpigt fodral, ingen ANC

star

På 3 listor

Marques Brownlee recenserar Powerbeats Pro och berättar varför de är bättre än Airpods.
Youtube ikon

Marques Brownlee recenserar Powerbeats Pro och berättar varför de är bättre än Airpods.

2 690 :-

länk

1 959 :-

länk

2 690 :-

länk

5. Skullcandy Hörlur Sesh True Wireless In-Ear Svart

Skullcandy har ett blandat rykte. Många uppfattar dem som att de ger bra ljud för pengarna, andra menar att det bara är rent skräp. Vad jag upplevde med dessa var att jag blev positivt överraskad!

Detta är budgethörlurar - men riktigt bra sådana. Ljudkvalitén är riktigt bra för den här prisklassen. De är dessutom svett- och vattentåliga vilket är ovanligt i prisklassen, och de känns välbyggda.

De tenderar att fokusera mycket på basfrekvenserna och enligt mitt tycke lite för mycket, men det ger fortfarande en behaglig och rolig lyssnarupplevelse. Vad man än slänger på dessa så får du en positiv upplevelse.

Batteritiden är dock sämre - här får du enbart 3 timmars batteritid och 10 timmar totalt med laddningsfodralet. Men det är såklart det som är förväntat i denna prisklassen och med tanke på att dessa hörlurar är riktigt små.

+

Svetttåliga, välbyggda

Batteritiden, lite bastunga

668 :-

länk

690 :-

länk

708 :-

länk

690 :-

länk

690 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa true wireless-hörlurarna

2 experter tipsar

Christian Mortensen

Christian

Björn Sige

Björn

NY

21 nov 2019

Hörlurar

Hörlurar

373

När polarna tagit fram deras "trådlösa" hörlurar har jag alltid varit den som sagt att det där är verkligen inte trådlöst! Det finns ju sladdar som hänger! Därför är det sjukt spännande att True Wireless-tekniken äntligen har ett så stort utbud på marknaden. Men det blir mer likt den vanliga hörlursmarknaden - det finns helt enkelt en hel djungel att välja bland, och det kan vara svårt att veta vilka hörlurar som ger mest för pengarna.

Christian Mortensen betygsätter bästa true wireless-hörlurarna

Jag som gillar att röra mig runt i rummet, tränar och ofta är ute på stan, tycker att det är alldeles för krångligt med sladdar hängandes och här har vi då lösningen på det. För mig är smidighet, ljudkvalitet och passform de absolut viktigaste faktorerna. De alternativ jag presenterar här är de som enligt mig erbjuder mest funktioner för en så smidig upplevelse som möjligt. Det här kommer bli intressant!

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Christian Mortensen


Christian Mortensen

Läs mer om oberoende experter

1. Beats By Dr. Dre PowerBeats Pro Svart

Bästa true wireless-hörlurarna - Plats 1

PowerBeats Pro är högpresterande lyxlurar med en grymt snygg design och passar bäst för Apple-användare med en aktiv vardag.

Med Apples sk 'H1'-chip integrerat har Powerbeats Pro exakt samma intuitiva parkopplingsprocess och klockrena anslutningskvalitet som AirPods. Men ljudet är betydligt bättre (framförallt för basälskaren) och hela paketet mycket bättre anpassat för träning (vilket är ett område där 'True Wireless'-principen verkligen glänser), med bättre svett-tålighet och säker passform. De isolerar mer än AirPods, men släpper fortfarande igenom en del omgivningsljud vilket indikerar fokus på löpning.

Fysiska kontroller (yes!), superb batteritid, snabbladdning och inbyggt stöd för Siri finns också.

Beats Powerbeats Pro är allt man älskar med AirPods i en betydligt mer robust förpackning. Priset är högt, men så sätter de också ribban högt för konkurrenterna.

+

Grymt ljud och batteritid, Apple H1

Högt pris, "Bara" IPX4-klassning

star

På 3 listor

Marques Brownlee recenserar Powerbeats Pro och berättar varför de är bättre än Airpods.
Youtube ikon

Marques Brownlee recenserar Powerbeats Pro och berättar varför de är bättre än Airpods.

2 690 :-

länk

1 959 :-

länk

2 690 :-

länk

2. Sony WF-1000XM3 Trådlösa in-ear hörlurar - Svart

Bästa true wireless-hörlurarna - Plats 2

Det var bara en tidsfråga innan Sony tog sitt NC- flaggskepp WH-1000XM3 och komprimerade ner dem till fickformat.

WF-1000XM3 har mycket gemensamt med sitt fullstora syskon, b la designspråket, USB-C med snabbladdning för etuiet och såklart aktiv brusreducering. Inte fullt så grym sådan som storebror, men forfarande en riktigt användbar funktion. WF-1000XM3 är inte byggda för träning, då är t ex Powerbeats Pro eller Jabra bättre val.

Liksom med första generationen AirPods går det irriterande nog inte att styra volymen direkt på lurarna utan du måste ta upp telefonen för det. Dessutom saknas multipoint-bluetooth för parkoppling till 2 enheter samtidigt.

Men trots dessa missar är ha-begäret ett tveklöst faktum; WF-1000XM3 må ha ett otroligt dåligt namn, men de är bland de allra bästa true wireless-lurarna på marknaden, och definitivt de bästa med aktiv brusreducering.

+

NC-funktionalitet, snygg design

Saknar vissa funktioner

star

På 2 listor

Youtube-kanalen Unbox Therapy gör en unboxing av Sony WF-1000XM3 och testar hörlurarna.
Youtube ikon

Youtube-kanalen Unbox Therapy gör en unboxing av Sony WF-1000XM3 och testar hörlurarna.

2 490 :-

länk

2 590 :-

länk

2 787 :-

länk

2 590 :-

Pris hämtat 25/10

länk

2 490 :-

länk

2 490 :-

länk

3 090 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Jabra Elite Active 65t - Titanium Black - Silver

Jabra Elite Active 65T kombinerar det bästa från modellerna Elite 65T och Elite Sport, med en högre tålighet (IP56 mot IP55) än Elite 65T. Sport-modellen är fortfarande en mer kompetent träningslur men Active 65T kostar mindre, har bättre batteritid och bättre bluetooth-funktionalitet.

Jabra fortsätter vara ett starkt alternativ till toppspelarna men till ett lite lägre pris. De är grymt mångsidiga lurar med en uppsjö av nyttiga funktioner som t ex fysiska kontroller, bra (passiv) ljudisolering med förmågan att släppa in omvärlden med ett knapptryck samt en trevlig app med möjlighet att skräddarsy ljudet.

Jabra rår inte på AirPods smidiga parkoppling med Appleprylar, men är å andra sidan ett bättre val för Android-användare då de har stöd för multipoint-bluetooth och fler röstassistenter.

Ett riktigt bra köp!

+

Bra pris! Funktionsrika

Ej USB-C

star

På 2 listor

1 690 :-

länk

1 790 :-

länk

1 931 :-

länk

1 990 :-

länk

1 725 :-

länk

1 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Apple AirPods (2019) + Wireless Charging Case

AirPods är fortfarande den mest populära produkten i sin kategori och lär vara det ett bra tag till.

Mycket av appealen ligger i att de är så simpla att använda och att parkopplingen mellan (Apple)enheter sker såpass sömlöst. Nackdelen med att de bara ligger bakom örsnibben är att de inte stänger ute något omgivningsljud alls. Det gör dem ganska värdelösa som musikförmedlare på buss, tåg och flyg.

Ljudkvalitén är egentligen inte något märkvärdigt, basen är ganska murrig och diskanten inte särskilt finkornig. Men de duger för musik eller podcaster då och då under promenader eller en stund i solsängen.

Version 2 av AirPods har fått aningens bättre batteritid, "Hey Siri"-integrering och möjligheten att välja till ett fodral med trådlös laddning.

Är du rikligt investerad i Apples ekosystem och inte har särskilda krav på ljudkvalitet, isolering eller tålighet förblir AirPods en angenäm fick-kamrat.

+

Intuitiva, räckvidden, H1-chippet

Bara OK ljudkvalitet, plastiga

Youtubern Marques Brownlee går här igenom vad som är nytt med Apple Airpods 2019.
Youtube ikon

Youtubern Marques Brownlee går här igenom vad som är nytt med Apple Airpods 2019.

1 990 :-

länk

2 010 :-

länk

2 090 :-

länk

2 189 :-

länk

2 190 :-

länk

2 490 :-

länk

1 990 :-

länk

2 190 :-

länk

2 190 :-

länk

2 239 :-

länk

2 490 :-

länk

3 319 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Sennheiser Momentum True Wireless

Sennheiser gör elegant entré in i True Wireless-segmentet. Momentum har en läcker design, isolerar ljud riktigt bra och är någorlunda svettåliga för normal träning.

Till skillnad från Jabra förlitar man sig helt på touch-gester vilket har för- och nackdelar. Ett plus för Sennheiser är att det läckra (men stora) fodralet stödjer framtidssäker USB-C.

Ljudmässigt ligger Momentum någonstans i mitten av skalan i sin prisklass. De har en imponerande djup, potent bas och ett varmt mellanregister. Däremot är diskanten lite väl tillbakadragen. Tyvärr stödjer inte Momentum parkoppling med flera källor samtidigt, och saknar också nyttiga batterisparfunktioner som borde vara standard.

Momentum True Wireless är lika snygga som de är dyra. De är inget pjåkigt första försök av Sennheiser, men för priset finns det ännu bättre alternativ.

+

Designen, djup bas, USB-C

Saknar vissa funktioner, dyra

star

På 2 listor

Tech-youtubern Brandon Taylor ger här sin recension på Sennheiser True Wireless Momentum.
Youtube ikon

Tech-youtubern Brandon Taylor ger här sin recension på Sennheiser True Wireless Momentum.

2 689 :-

länk

2 689 :-

länk

2 690 :-

länk

2 689 :-

länk

2 689 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

'True Wireless' är hörlurar utan någon som helst fysisk förbindelse mellan vänster och höger enhet. De kommer troligtvis (tillsammans med fräcka brusreducerande lurar med olika implementeringar av 3D-ljud) att vara det hetaste på hörlursmarknaden de kommande åren. Apples satsning (AirPods) är fortfarande en succéprodukt och konkurrensen blomstrar som aldrig förr.

Björn Sige betygsätter bästa true wireless-hörlurarna

True Wireless-hörlurar hade inte varit mitt förstahandsval om hifi-ljud och bästa möjliga samtalskvalitet är viktiga kriterier; det finns helt enkelt begränsningar i hur mycket som får plats i en så liten formfaktor. Men tillverkare blir stadigt bättre och bättre på att förfina tekniken och så finns det ju inget som rår på hur praktiska och coola True Wireless-lurar faktiskt är. Här är de bästa på marknaden just nu och listan uppdateras regelbundet!

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Björn Sige


Björn Sige

Läs mer om oberoende experter