search

1. Jabra Elite 75t

Bästa true wireless-hörlurarna - Plats 1
Stämpel

+

Kraftfull bas, lätta och bekväma

Inga inställningsmöjligheter

star

På 4 listor

Elite 75t är en värdig uppföljare på den populära modellen 65t.

Dessa in-ear lurar är väldigt kompakta och sitter bra i öronen. Komforten är extremt behaglig och det är en av de mest bekvämaste in-ear lurar jag testat. De sitter ordentligt och på grund av detta, samt dess låga vikt, passar de alldeles utmärkt att springa eller träna med. Du märker dem knappt även om du rör mycket på dig.

Ljudet är riktigt bra och erbjuder en imponerande djup bas som passar bra när man är ute och tränar och behöver den där extra kicken. Skulle du mot förmodan inte tycka om ljudet kan du justera det i Jabras egna app, där finns en equalizer där du fritt kan justera efter egen smak. I appen kan du även spåra dina hörlurar om du skulle tappa bort dem. Det enda jag saknar är möjligheten att justera funktionerna på hörlurarnas knappar.

Du får dessutom 7 timmars oavbruten batteritid och upp till 28 timmar från laddningsfodralet. Pluspoäng för USB-C-laddning!

Sammanfattningsvis - en ny, fantastisk tungviktare som är svår att slå!

Advized recenserar
Youtube ikon

Vår expert Björn Sige har testat produkten. Se video bredvid eller läs hela testet här.

2. Jaybird Vista

Bästa true wireless-hörlurarna - Plats 2
Stämpel

+

Ljudkvalitén, batteritiden på 16h

Appen känns instabil

star

På 5 listor

Jaybird är ett märke som många säkert känner till. De är välkända för sina hörlurar med fokus på bra ljud och bra passform. Dessa är inget undantag. Förutom att de är sjukt smidiga att ta med sig så är det en av de bästa hörlurarna i True Wireless-form som jag testat.

Ljudet är balanserat och frekvenserna bråkar inte med varandra. De ger ett jämt och behagligt ljud som de flesta kommer vara nöjda med. Dessa är otroligt lätta då de enbart väger 6 gram per lur.

Det finns knappar på båda propparna som du via en app kan justera vad de ska göra, t.ex. öppna en app. Batteritiden överraskar också, 6 timmars batteritid från en laddning och 16 timmar med fodralet.

Det här är ett riktigt bra par lurar som överraskar i form av ljudkvalitet, portabilitet och funktionalitet, något som är svårt att få full pott i inom denna kategori.

3. Jbl Free X

Stämpel

+

Batteritiden på 20h, snygg design

Volymreglage saknas, passformen

JBL är välkända inom ljudvärlden. Från hörlurar till högtalare så råder det ingen tvekan om att de är en av de största på marknaden.

JBL har ett tydligt fokus på bra ljud samt bra design - något som verkligen visar sig här med Free X. Något som dessa har mer av än Jaybird är batteritid - upp till 20 timmar med batterifodralet. Detta är minst sagt imponerande och en svår punkt att överta.

Ljudkvalitén är en behaglig upplevelse då JBL med sitt signaturljud lyckas erbjuda ett väldetaljerat och krispigt ljud. Dock upplever jag att de kan tendera att bli lite väl vassa i de övre frekvenserna, åtminstone när man lyssnar på högre volym.

Jag saknar dock volymreglage och jag har lite svårt för passformen - något som dock fixades när jag satt på de medföljande vingarna. Men för priset är det svårt att klaga - de erbjuder bra batteri och bra ljud för en mindre peng.

4. Apple AirPods Pro

Stämpel

+

Aktiv brusreducering, iOS-funktion

Priset är lite väl högt

star

På 9 listor

Apple är duktiga på att få fram trender och det lyckades de verkligen med med sina AirPods. Vart man än gick så tycktes man kunna se någon ha ett par i öronen.

Nu har Apple uppdaterat sina AirPods med ett par vassare lurar: AirPods Pro. Dessa tar vad som var bra med originalet och gör det bättre. Nu har vi istället silikonproppar och aktiv brusreducering.

Hur är ljudet jämfört med originalet? Mycket, mycket bättre. Dels så har man valet att slippa höra bakgrundsljud. Och tack vare silikonpropparna som nu går in djupare i öronen så hör du också en mer tydlig bas, samt ett bredare register.

När det kommer till Android så går det att ansluta lurarna, men du förlorar funktionerna som finns på iOS, t.ex. att pausa när man tar ut dem ur öronen. Det finns dock tredjepartsappar på Play Store som tar tillbaka en del av funktionaliteten.

Pro är vad AirPods skulle ha varit. Du har fortfarande samma smidiga funktionalitet - snabbparningen med iOS-enheter och de intuitiva touch-kontrollerna. Du kan sömlöst byta mellan olika iOS-enheter, som din Apple Watch, till din iPhone, till din MacBook.

Har du Apple-produkter i hemmet är detta absolut ett bra val.

Advized recenserar
Youtube ikon

Vår expert Björn Sige har testat produkten. Se video bredvid eller läs hela testet här.

5. Beats By Dr. Dre Powerbeats Pro

Stämpel

+

Imponerande batteritid, svetttåliga

Klumpigt fodral, ingen ANC

star

På 6 listor

Beats har gjort en otrolig utveckling. Fokuset var till en början helt på design och kändisstatus, men nu verkar Apple och Beats-märket fokusera mer på ljudkvalité än någonsin förr.

Powerbeats Pro erbjuder ett rikt och lekfullt ljud som garanterat kommer få dig att sätta på lite mer bastunga låtar än vanligt. Designen är snygg och trendig. De är lätta och har samma funktionalitet för iOS som AirPods.

"Öronhooksen" sitter bra runt örat och ser till att passformen är bra och att lurarna inte ramlar ur när man tränar. Dock är laddningsfodralet väldigt klumpigt och ingen aktiv brusreducering finns, vilket är tråkigt då prislappen är hög.

Dessa är svett- och vattentåliga så man behöver inte oroa sig om man lyckas blöta ner hörlurarna. De har dessutom en imponerande batteritid på 9h per laddning samt upp till 24h i laddningsfodralet, vilket gör dem till en av de bästa i batteriområdet.

Marques Brownlee recenserar Powerbeats Pro och berättar varför de är bättre än Airpods.
Youtube ikon

Marques Brownlee recenserar Powerbeats Pro och berättar varför de är bättre än Airpods.

6. Oneplus Buds

Stämpel

+

Aktiv brusreducering, Grymt batteri

Saknar APTX-stöd, Inte superbekväma

star

På 4 listor

OnePlus är kända för sina premium-mobiler till låga priser och har börjat ge sig in i hörlursmarknaden. De har nu släppt ett par lurar som till utseende liknar AirPods, vilket är en design som fler tillverkare börjat att använda.

Med dessa lurar får du aktiv brusreducering som hjälper till att stänga ute jobbiga ljud. De erbjuder ett balanserat och behagligt ljud - dessutom är den inbyggda mikrofonen en av de bästa inom kategorin True Wireless.

Du får upp till hela 30 timmars batteritid med laddningsfodralet och dessutom laddas de ohyggligt fort med USB-C, 10 minuter ger dig 10 timmars lyssnande. Allt detta till ett pris på under tusenlappen - mycket mer åtkomligt än tex. AirPods 2 eller Huawei FreeBuds 3.

Det enda jag har att peta på är att OnePlus av någon oförklarlig anledning enbart erbjuder mjukvaruuppdateringar för hörlurarna om man äger en OnePlus-telefon. Därför kanske detta inte är det bästa valet om du har annat än OnePlus.

Annars får du väldigt bra värde för pengarna vad gäller ljudkvalité och batteritid.

Advized recenserar
Youtube ikon

Vår expert Björn Sige har testat produkten. Se video bredvid eller läs hela testet här.

7. Razer Hammerhead True Wireless

Stämpel

+

Lägre latens, bra ljud

Ingen brusreducering, Svag bas

star

På 2 listor

Razers nya tillskott i ljudfamiljen är deras första True Wireless-lurar. De riktar sig som alltid huvudsakligen till gamers - men också till den som vill ha ett par hörlurar man kan lita på både när det kommer till film, spel och musik.

De är svettåliga, så du kan använda dem på gymmet. De sitter bra i örat och enligt mitt tycke är de minst lika bra som AirPods när det kommer till komforten. Det medföljer ett par gummipluggar som ska ge bättre ljud och passform, men för mig var dessa obekväma så jag föredrog utan.

Ljudet är bra och tydligt - men pga formfaktorn så saknas det lite på de lägre frekvenserna. Är du ett basshead kanske du ska satsa på ett annat par lurar. De har 4h batteritid och fodralet ger ytterligare 12 timmar, helt ok men långt ifrån det bästa.

De funkar bra till single player-spel och videotittande men jag rekommenderar inte att använda dessa i mer tävlingsinriktade e-sportspel då latensen inte är tillräckligt låg. Hörlurarna laddas med USB-C (stort plus!) och fodralet är litet och smidigt.

Ett perfekt par allround-lurar som kommer göra de flesta nöjda.

Advized recenserar
Youtube ikon

Vår expert Christian Mortensen har testat produkten. Se video bredvid eller läs hela testet här.

Bästa true wireless-hörlurarna

2 experter tipsar

Christian Mortensen

Christian

Björn Sige

Björn

calendar

30 dec 2020

Hörlurar

Hörlurar

1 818

När polarna tagit fram deras "trådlösa" hörlurar har jag alltid varit den som sagt att det där är verkligen inte trådlöst! Det finns ju sladdar som hänger! Därför är det sjukt spännande att det äntligen finns ett så stort utbud av True Wireless-tekniken på marknaden. Men det blir mer likt den vanliga hörlursmarknaden - det finns helt enkelt en hel djungel att välja bland, och det kan vara svårt att veta vilka hörlurar som ger mest för pengarna.

Christian Mortensen betygsätter bästa true wireless-hörlurarna

Jag som gillar att röra mig runt i rummet, tränar och ofta är ute på stan, tycker att det är alldeles för krångligt med sladdar hängandes och här har vi då lösningen på det. För mig är smidighet, ljudkvalitet och passform de absolut viktigaste faktorerna. De alternativ jag presenterar här är de som enligt mig erbjuder mest funktioner för en så smidig upplevelse som möjligt. Det här kommer bli intressant!

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Christian Mortensen


Christian Mortensen

Läs mer om oberoende experter

1. Sennheiser Momentum True Wireless 2

Bästa true wireless-hörlurarna - Plats 1
Stämpel

+

Bästa ljudkvalitén, stilfull design

Måttlig ANC, ej multiparkoppling

star

På 6 listor

Momentum TW2 må begära ett högt pris för ett par in-ears, men klassens bästa ljudkvalitet kombinerat med grym mångsidighet gör dom till min favorit i premiumklassen.

T.o.m. audiofiler lär kunna uppskatta Momentum TW2:s silkeslena, kristallklara och dynamiska ljudbild och finna att de duger utmärkt för portabla långlyssningsessioner.

Samtidigt lär estetiker uppskatta den sofistikerade designen, träningsfreaks kommer gilla den förbättrade passformen (i kombination med IPX4-stänkskydd) samt skräddarsybara touch-gränssnittet. Även batteriprestandan som var största problemet med föregångaren är förbättrad.

Till skillnad från föregångaren har de även ANC som pricken över i:t - men här finns det klart bättre alternativ för priset, framförallt Sony och Airpods Pro.

App-EQ:n är ologisk och jag hade velat se multiparkoppling och trådlös laddning för priset, men du glömmer snabbt de olägenheterna när du tappar bort dig i musiken.

Advized recenserar
Youtube ikon

Vår expert Björn Sige har testat produkten. Se video bredvid eller läs hela testet här.

2. Sony WF-1000XM3

Bästa true wireless-hörlurarna - Plats 2
Stämpel

+

ANC:n, ljudet, prisutvecklingen

Passformen, ej IP-klassade, ej aptX

star

På 6 listor

På andraplats hamnar Sony WF-1000XM3, med ANC-teknologi hämtad direkt från de fullstora WH-1000XM3. Brusreduceringen är inte riktigt lika grym här, men definitivt bland det vassaste du kan få i in-ear-segmentet.

WF-1000XM3 är snygga och känns premium men lurar och etui är klumpigare än snittet. Detta bidrar till riktigt bra batteritid men designen sitter inte så stabilt i öronen. När de väl sitter där som ska så får du dock både effektiv ANC och ljudkvalitet i toppskiktet, med gott om inställningsmöjligheter via appen.

En annan nackdel med WF-1000XM3 är att de liksom storebror är lite fattiga på Bluetooth-fronten och b.la. saknar aptX och multiparkoppling, men de kompenserar lite med att ha NFC för snabb anslutning till många androidenheter.

WF-1000XM3 är grymma och numera riktigt prisvärda lurar framförallt för den som prioriterar ANC. Sennheiser sitter dock bättre i öronen och är mer smidiga och mångsidiga för de flesta.

Youtube-kanalen Unbox Therapy gör en unboxing av Sony WF-1000XM3 och testar hörlurarna.
Youtube ikon

Youtube-kanalen Unbox Therapy gör en unboxing av Sony WF-1000XM3 och testar hörlurarna.

3. Jabra Elite 75t

Stämpel

+

Funktionaliteten, passform, tåliga

Bastung ljudbild, smäckigt laddetui

star

På 4 listor

En riktigt stark spelare nära 2000-kronorsstrecket är Jabra Elite 75T.

Jabra tar till sig mycket av feedbacken från sina kunder och 75T är både betydligt mindre, nättare och mer ergonomiska än sina föregångare. De små lurarna sitter riktigt bra i öronen (som alltid är rätt proppstorlek A och O!) även för intensiv träning. De är tillika riktigt tåliga (än mer så om du väljer syskonet Active 75T).

Ljudet är bra både till musik och samtal, men frekvenskurvan är alldeles för intensiv och bastung ur kartong tycker jag. Via appen får du dock generöst med inställningsmöjligheter och kan i princip råda bot på problemet via equalisern.

De har ingen ANC, men de slutna höljena har bra passiv isoleringsförmåga. Batteritiden är förbättrad och parkopplingen har blivit snabbare sen senaste versionen.

Elite 75T är väldigt förnuftiga, mångsidiga och pålitliga lurar både i vardagen och för hårdare träning. Bra pris också!

Advized recenserar
Youtube ikon

Vår expert Björn Sige har testat produkten. Se video bredvid eller läs hela testet här.

4. Apple AirPods Pro

Stämpel

+

Bättre ljud, ANC, passthrough-läget

Medelmåttig batteritid

star

På 9 listor

Liksom de äldre versionerna av AirPods är den särskiljande egenskapen med AirPods Pro hur smidiga och användarvänliga de är. Parkoppling mellan Apple-enheter sker nästan sömlöst (ännu bättre nu med iOS 14!) och du behöver ingen app eftersom funktionaliteten redan är integrerad i iOS.

Men Pro har fler fördelar över originalet, framförallt tillskottet av en faktiskt riktigt robust ANC inklusive marknadens bästa passthrough-läge. Konstruktionen är nu en ordentlig in-ear-design med utbytbara proppar och sitter väldigt bekvämt i öronen. Den ventilerade designen gör att det knappt känns att du har dem i.

Ljudbilden har också förbättrats och är mycket renare och tajtare, men det finns bättre alternativ för seriös lyssning. Batteritiden kunde också varit bättre och jag saknar fortfarande att kunna justera volym direkt på lurarna.

Airpods Pro är ändå en trevlig vidareutveckling av Airpods och är du liksom jag djupt inbakad i Apple-ekosystemet lär du vilja ha ett par av dessa med dig i fickan för allmänbruk.

Advized recenserar
Youtube ikon

Vår expert Björn Sige har testat produkten. Se video bredvid eller läs hela testet här.

5. Beats By Dr. Dre Powerbeats Pro

Stämpel

+

Grym batteritid, Apple H1, designen

Klumpigt laddetui, ej ANC

star

På 6 listor

De troligtvis bästa true wireless-hörlurarna för löpare - särskilt om du också är iPhoneanvändare - är Beats Powerbeats Pro.

De har ett utmärkt fysiskt kontrollgränssnitt, grym batteritid (det känns som att jag nästan aldrig behöver ladda mina) och tack vare Apples H1-chip ger de exakt samma intuitiva parkopplingsprocess och klassledande anslutningskvalitet som AirPods och AirPods Pro. Designen med öronkrokar ger dock överlägsen stabilitet jämfört med AirPods, även under högintensiv träning.

De är ventilerade vilket är bra när du springer, men eventuellt en nackdel i situationer där du vill tysta ner mer av omgivningen. I såna lägen är Jabra ett bättre val.

Ljudbilden är öppen och kristallklar med en riktigt djup och robust bas, men jag hade önskat att de var lite mjukare och mindre framfusiga i de högre frekvenserna.

Om du tränar och rör dig ofta och mycket är Powerbeats Pro grymt pålitliga och bland de bästa träningslurarna du kan köpa.

Marques Brownlee recenserar Powerbeats Pro och berättar varför de är bättre än Airpods.
Youtube ikon

Marques Brownlee recenserar Powerbeats Pro och berättar varför de är bättre än Airpods.

6. Anker Soundcore Liberty Air 2

Stämpel

+

Ännu mer prisvärda än tidigare!

Saknar vissa funktioner

Med Liberty Air 2 har Anker gjort stora framsteg och åtgärdat de största svagheterna med originalet utan att priset gått upp nämnvärt.

Kvalitén känns lite bättre tack vare matt finish på lurar och etui, batteritiden har förlängts och är nu i nivå med många dyrare alternativ (etuiet har också fått stöd för trådlös laddning) och kontrollgränssnittet har blivit bättre.

Man har också introducerat en app (för både iPhone och Android) med stöd för b.la. EQ-presets. Allt detta utan att IPX5-tåligheten och den strålande ljudkvalitén per krona påverkats.

De hade gärna fått ha stöd för snabb parkoppling och med flera enheter samtidigt, men det finns flera modeller för dubbla, eller t.om. trippla priset, som inte heller har det. De saknar också lyxen med ANC, men det är en fullt rimlig kompromiss för priset plus att de isolerar helt ok passivt om du får till en bra passform.

Anker menar allvar i budgetklassen och det bevisar Liberty Air 2 med råge. Ett bra köp!

True wireless är hörlurar utan någon som helst fysisk förbindelse mellan vänster och höger enhet. De kommer troligtvis (tillsammans med fräcka brusreducerande lurar med olika implementeringar av 3D-ljud) att vara det hetaste på hörlursmarknaden de kommande åren. Supersuccén AirPods fick kategorin att explodera och alla vill ha en del av kakan.

Björn Sige betygsätter bästa true wireless-hörlurarna

Tillverkare satsar alltså järnet på true wireless-lurar och de bästa i dagsläget är inte bara fullproppade med funktionalitet - däribland allt oftare aktiv brusreducering - utan ljudkvalitén har även gått från att vara en kompromissfaktor till att nu ligga mycket mer i nivå med traditionella in-ears. Vi ser också allt fler starka alternativ i de lägre prisklasserna som en naturlig följd av teknikutvecklingen. Här får du en överblick av de bästa true wireless-lurarna på marknaden just nu. Listan uppdateras regelbundet.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Björn Sige


Björn Sige

Läs mer om oberoende experter