search

1. Apple Airpods Pro - White

Bästa true wireless-hörlurarna - Plats 1

Om de motiverar titeln "Pro" eller inte kan väl diskuteras. Men att AirPods Pro är en grym uppgradering av Airpods-plattformen är hursomhelst ett faktum.

AirPods Pro har samma intuitiva användargränssnitt och klockrena parkopplingsprocedur som tidigare, men ljudkvalitén är mycket bättre och de har en förvånansvärt bra aktiv brusreducering, med den kanske bästa implementeringen av 'pass through'-läge jag testat hittills.

De är väldigt komfortabla för in-ears, b.la. tack vare att de är små och att den ventilerade designen förhindrar tryckkänsla i hörselgången.

Tyvärr saknar AirPods Pro irriterande nog fortfarande volymreglage direkt på lurarna (du måste be Siri, alt. ta fram telefonen) och du går helt miste om deras smarta, smidiga parkoppling med Androidtelefoner. De är heller inte det bästa valet för hård träning (glider ut).

Men för en Apple-användare till vardags är de väldigt frestande. Ska du ha ett par AirPods är det tveklöst dessa som gäller, trots ett lite väl häftigt pris.

+

Bättre ljud, transparency-läget

Saknar volymkontroller, dyra

star

På 3 listor

Advized recenserar
Youtube ikon

Vår expert Björn Sige har testat produkten. Se video bredvid eller läs hela testet här.

3 125 :-

länk

3 890 :-

länk

3 189 :-

länk

3 189 :-

länk

3 189 :-

länk

3 189 :-

länk

3 190 :-

länk

3 190 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Sony WF-1000XM3 Trådlösa in-ear hörlurar - Svart

Bästa true wireless-hörlurarna - Plats 2

Det var bara en tidsfråga innan Sony tog sitt NC- flaggskepp WH-1000XM3 och komprimerade ner dem till fickformat.

WF-1000XM3 har mycket gemensamt med sitt fullstora syskon, b.la. designspråket, USB-C med snabbladdning för etuiet och såklart aktiv brusreducering. Inte fullt så grym sådan som storebror, men klart användbar. Och ljudkvalitén är kanske bäst i segmentet just nu. WF-1000XM3 är dock inte byggda för träning, då är t ex Powerbeats Pro eller Jabra bättre val.

Liksom med AirPods går det inte att styra volymen direkt på lurarna utan du måste ta upp telefonen för det. Dessutom saknas multipoint-bluetooth för parkoppling till 2 enheter samtidigt (suck..)

Men trots dessa missar är ha-begäret ett tveklöst faktum; WF-1000XM3 må ha ett otroligt dåligt namn, men de är bland de allra bästa true wireless-lurarna på marknaden.

+

ANC, ljudkvalitén, snabbladdning

Saknar vissa funktioner

star

På 2 listor

Youtube-kanalen Unbox Therapy gör en unboxing av Sony WF-1000XM3 och testar hörlurarna.
Youtube ikon

Youtube-kanalen Unbox Therapy gör en unboxing av Sony WF-1000XM3 och testar hörlurarna.

1 990 :-

länk

2 448 :-

länk

2 490 :-

länk

2 490 :-

Pris hämtat 28/1

länk

2 890 :-

Pris hämtat 28/1

länk

1 949 :-

länk

2 126 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Beats By Dr. Dre PowerBeats Pro Svart

PowerBeats Pro är högpresterande träningsredskap i snygg förpackning och passar bäst för Apple-användare med en aktiv vardag.

Med Apples H1-chip integrerat har Powerbeats Pro exakt samma intuitiva parkopplingsprocess och klockrena anslutningskvalitet som AirPods och AirPods Pro. Men de är mer inriktade mot träning, med enkla fysiska reglage på båda lurarna samt öronkrokar som gör att de sitter säkert även under de mest intensiva träningspassen.

Designen har dock en liten nackdel i att den kräver ett förhållandevis stort case som tar mycket mer plats än vad ett Airpods-etui gör. En fördel med den större formfaktorn är att batteritiden är klassledande.

Ljudet kan man bäst beskriva som intensivt, med en stenhård - dock ej överdriven - bas och en energisk (aningens för energisk) dock raffinerad diskant. De erbjuder däremot ingen aktiv brusreducering.

Allt sammantaget de överlag bästa true-wireless hörlurarna på marknaden om du tränar och rör dig mycket!

+

Grym batteritid, bra ljud, Apple H1

Klumpigt laddetui

star

På 5 listor

Marques Brownlee recenserar Powerbeats Pro och berättar varför de är bättre än Airpods.
Youtube ikon

Marques Brownlee recenserar Powerbeats Pro och berättar varför de är bättre än Airpods.

2 690 :-

länk

2 690 :-

länk

1 990 :-

länk

4. Jabra Elite 75t - Titanium Black

Elite 75t är Jabras senaste modell och deras starkaste case hittills för att grymma true wireless-lurar inte måste kosta skjortan.

De är betydligt mindre, nättare och har samtidigt bättre batteritid än föregångaren 65T. Nu ansluter etuiet (som är nästan lika nätt som för AirPods) via den modernare USB-C standarden. Även mikrofonsystemet för samtal är förbättrat.

Som tidigare är de IP55-klassade (mer än du lär behöva så länge du inte duschar med dem), har en välutvecklad smartphone-app samt stöd för flera röstassistenter. De har samma ljudelement som tidigare men en helt annan tuning som är alldeles för bastung ur kartong men kan lyckligtvis justeras helt enligt preferens via EQ i appen. De har ett HearThrough-läge också, men inte alls lika bra som AirPods Pro.

Jabra Elite 75T kostar bara marginellt mer än 65T när de kom, men erbjuder stora förbättringar av en redan prisvärd produkt. Ett bra köp.

+

Mindre, bättre batteri, priset

Kräver EQ, halvdan HearThrough

star

På 2 listor

1 990 :-

länk

1 998 :-

Pris hämtat 28/1

länk

1 990 :-

länk

1 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Samsung Galaxy Buds - Black

De troligtvis bästa True Wireless-lurarna under 1500 kronor kommer från Samsung och heter Galaxy Buds.

De har en hyfsad lång batteritid på 6 timmar, trådlös laddning (även direkt på en Galaxy S10) och bra - dock lite tunt - ljud, som Samsung menar är tweakat av AKG. De har också ett riktigt nätt fodral och, även fast de inte har någon aktiv brusreducering, har de ett pass-through läge för att lättare höra omgivningen. Ganska imponerande för under 1500 kronor, alltså!

Tyvärr är mikrofonen ganska kass och de saknar multiparkoppling, vilket kanske inte är en big deal eftersom de framförallt lär användas med telefonen. Värre är rapporter om ovanligt hög latens, vilket kan bli irriterande om du kollar på video.

Men man måste respektera hur mycket funktioner och prestanda Samsung fått ner i Galaxy Buds för halva priset av vad ett par AirPods Pro kostar.

+

Bra ljud och pris, trådlös laddning

Dålig mikrofon, hög latens

1 390 :-

länk

1 449 :-

länk

1 774 :-

länk

1 295 :-

länk

1 449 :-

länk

1 590 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

6. Anker Soundcore Liberty Air - SvartNY

Det finns ett antal (oftast kinesiska) företag som anser att det bästa sättet att ta en del av Airpods-marknaden är att helt enkelt kopiera så mycket som möjligt. Anker är ett av dem och även om deras Soundcore Liberty Air känns som en Airpods-kopia av den plastigaste sorten, är de faktiskt bland de bästa.

Premiumkänslan lyser med sin frånvaro, men de är faktiskt mer fuktåliga än Powerbeats Pro (IP55). Batteritiden är sådär, men laddetuiet håller upp till 20 timmar extra juice.

De har touch-känsliga kontroller men tyvärr inga för volym. Man har också snålat in på micen och praktiskt multipoint-bluetooth saknas. Däremot är ljudkvalitén förvånansvärt bra, med en väldefinierad bas och korrekt frekvensgång.

Ankers lurar ser oimponerande ut vid första anblick, men för det låga priset erbjuder de mycket både i form av ljudkvalitet och tålighet. Ett bra budgetköp!

+

Riktigt prisvärda

Batteritiden, kvalitetskänslan

star

På 2 listor

849 :-

länk

886 :-

länk

849 :-

länk

1 002 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa true wireless-hörlurarna

2 experter tipsar

Björn Sige

Björn

Christian Mortensen

Christian

calendar

12 feb 2020

Hörlurar

Hörlurar

706

'True Wireless' är hörlurar utan någon som helst fysisk förbindelse mellan vänster och höger enhet. De kommer troligtvis (tillsammans med fräcka brusreducerande lurar med olika implementeringar av 3D-ljud) att vara det hetaste på hörlursmarknaden de kommande åren. Supersuccén AirPods fick kategorin att explodera och alla vill ha en del av kakan.

Björn Sige betygsätter bästa true wireless-hörlurarna

True Wireless-hörlurar är i regel inte något jag hade rekommenderat om absolut musik- och samtalskvalitet är viktiga prioriteringar. Men tillverkare blir stadigt bättre och bättre på att förfina tekniken och så finns det ju inget som rår på hur praktiska och coola True Wireless-lurar faktiskt är - sedan ett tag tillbaka har de t.om. börjat inkludera ANC-funktionalitet! Här är de bästa på marknaden just nu, listan uppdateras regelbundet.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Björn Sige


Björn Sige

Läs mer om oberoende experter

1. Jabra Elite 75t - Titanium Black

Bästa true wireless-hörlurarna - Plats 1

Elite 75t är en värdig uppföljare på den populära modellen 65t.

Dessa in-ear lurar är väldigt kompakta och sitter bra i öronen. Komforten är extremt behaglig och det är en av de mest bekvämaste in-ear lurar jag testat. De sitter ordentligt och på grund av detta, samt dess låga vikt, passar de alldeles utmärkt att springa eller träna med. Du märker de knappt även om du rör på dig lite mer intensivt.

Ljudet är riktigt bra och erbjuder en imponerande djup bas som passar bra när man är ute och tränar och behöver den där extra "kicken". Skulle du mot förmodan inte tycka om ljudet kan du justera det i Jabras egna app där de har en equalizer där du fritt kan justera efter egen smak. I appen kan du även spåra dina hörlurar om du skulle tappa bort dem. Det enda jag saknar är möjligheten att justera funktionerna på hörlurarnas knappar.

Pluspoäng för USB-C laddning! Du får dessutom 7 timmars oavbruten batteritid och upp till 28 timmar från laddningsfodralet.

Sammanfattningsvis - en ny, fantastisk tungviktare som är svår att slå!

+

Kraftfull bas, lätta och bekväma

Inga inställningsmöjligheter

star

På 2 listor

1 990 :-

länk

1 998 :-

Pris hämtat 28/1

länk

1 990 :-

länk

1 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Jaybird Vista - Svart

Bästa true wireless-hörlurarna - Plats 2

Jaybird är ett märke som många säkert känner till. De är välkända för sina hörlurar med fokus på bra ljud och bra passform. Dessa är inget undantag. Utöver att de är så sjukt smidiga att ta med sig så är det en av de bästa hörlurarna i True Wireless-form som jag testat.

Ljudet är balanserat och frekvenserna bråkar inte med varandra. De ger ett jämt och behagligt ljud som de flesta kommer vara nöjda med. Dessa är otroligt lätta då de enbart väger 6 gram per lur. Det finns knappar på båda propparna, som du via en app kan justera vad de ska göra, t.ex. öppna en app. Batteritiden överraskar också, 6 timmars batteritid från en laddning, och 16 timmar med fodralet.

Det här är ett riktigt bra par lurar som överraskar i form av ljudkvalitet, portabilitet och funktionalitet, något som är svårt att få full pott i inom denna kategori.

+

Ljudkvalitén, batteritiden på 16h

Appen känns instabil

star

På 3 listor

1 890 :-

länk

1 890 :-

länk

1 890 :-

länk

2 003 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Jbl Free X Svart

JBL är välkända inom ljudvärlden. Från hörlurar till högtalare så råder det ingen tvekan om att de är en av de största på marknaden.

JBL har ett tydligt fokus på bra ljud samt bra design - något som verkligen visar sig här med FREE X. Något som dessa har mer av än Jaybird är batteritid - upp till 20 timmar med batterifodralet. Detta är minst sagt imponerande och en svår punkt att överta.

Ljudkvalitén är en behaglig upplevelse, då JBL med sitt signaturljud lyckas erbjuda ett väldetaljerat och krispigt ljud. Dock upplever jag att de kan tendera att bli lite väl vassa i de övre frekvenserna, åtminstone när man lyssnar på högre volym.

Jag saknar dock volymreglage, och jag hade lite svårt för passformen - något som dock fixades när jag satt på de medföljande vingarna. Men för priset är det svårt att klaga - de erbjuder bra batteri och bra ljud för en mindre peng.

+

Batteritiden på 20h, snygg design

Volymreglage saknas, passformen

1 290 :-

länk

4. Apple Airpods Pro - White

Apple är duktiga på att få fram trender och det lyckades de verkligen med med sina AirPods. Vart man än gick så tycktes man kunna se någon ha ett par i öronen.

Nu har Apple uppdaterat sina AirPods med ett par vassare lurar: AirPods Pro. Dessa tar vad som var bra med originalet och gör det bättre. Nu har vi istället silikonproppar och aktiv brusreducering.

Hur är ljudet jämfört med originalet? Mycket, mycket bättre. Dels så har man valet att slippa höra bakgrundsljud. Och tack vare silikonpropparna som nu går in djupare i öronen så hör du också en mer tydlig bas, samt ett bredare register.

När det kommer till Android så går det att ansluta lurarna, men du förlorar funktionerna som finns på iOS, t.ex. att pausa när man tar ut dem ur öronen. Det finns dock tredjepartsappar på Play Store som tar tillbaka en del av funktionaliteten.

Pro är vad AirPods skulle ha varit. Du har fortfarande samma smidiga funktionalitet - snabbparningen med iOS-enheter och de intuitiva touch-kontrollerna. Du kan sömlöst byta mellan olika iOS-enheter, som din Apple Watch, till din iPhone, till din MacBook. Har du Apple-produkter i hemmet är detta absolut ett bra val.

+

Aktiv brusreducering, iOS-funktion

Priset är lite väl högt

star

På 3 listor

Advized recenserar
Youtube ikon

Vår expert Björn Sige har testat produkten. Se video bredvid eller läs hela testet här.

3 125 :-

länk

3 890 :-

länk

3 189 :-

länk

3 189 :-

länk

3 189 :-

länk

3 189 :-

länk

3 190 :-

länk

3 190 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Beats By Dr. Dre PowerBeats Pro Svart

Beats har gjort en otrolig utveckling. Fokuset var till en början helt på design och kändisstatus, men nu verkar Apple och Beats-märket fokusera mer på ljudkvalité än någonsin förr.

Powerbeats Pro erbjuder ett rikt och lekfullt ljud som garanterat kommer få dig att sätta på lite mer bastunga låtar än vanligt. Designen är snygg och trendig. De är lätta och har samma funktionalitet för iOS som AirPods.

"Öronhooksen" sitter bra runt örat och ser till att passformen är bra och att lurarna inte ramlar ur när man tränar. Dock är laddningsfodralet väldigt klumpigt och ingen aktiv brusreducering finns, vilket är tråkigt då prislappen är hög.

Dessa är svett- och vattentåliga så man behöver inte oroa sig om man lyckas blöta ner hörlurarna. De har dessutom en imponerande batteritid på 9h per laddning samt upp till 24h i laddningsfodralet, vilket gör dem till en av de bästa i batteriområdet.

+

Imponerande batteritid, svetttåliga

Klumpigt fodral, ingen ANC

star

På 5 listor

Marques Brownlee recenserar Powerbeats Pro och berättar varför de är bättre än Airpods.
Youtube ikon

Marques Brownlee recenserar Powerbeats Pro och berättar varför de är bättre än Airpods.

2 690 :-

länk

2 690 :-

länk

1 990 :-

länk

6. Skullcandy Hörlur Sesh True Wireless In-Ear Svart

Skullcandy har ett blandat rykte. Många uppfattar dem som att de ger bra ljud för pengarna, andra menar att det bara är rent skräp. Vad jag själv upplevde med dessa var att jag blev positivt överraskad!

Detta är budgethörlurar - men riktigt bra sådana. Ljudkvalitén är riktigt bra för den här prisklassen. De är dessutom svett- och vattentåliga vilket är ovanligt i prisklassen, och de känns välbyggda.

De tenderar att fokusera mycket på basfrekvenserna och enligt mitt tycke lite för mycket, men det ger fortfarande en behaglig och rolig lyssnarupplevelse. Vad man än slänger på dessa så får du en positiv upplevelse.

Batteritiden är dock sämre - här får du enbart 3 timmars batteritid och 10 timmar totalt med laddningsfodralet. Men det är såklart det som är förväntat i denna prisklassen och med tanke på att dessa hörlurar är riktigt små.

+

Svetttåliga, välbyggda

Batteritiden, lite bastunga

star

På 2 listor

594 :-

länk

690 :-

länk

699 :-

länk

489 :-

länk

599 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

När polarna tagit fram deras "trådlösa" hörlurar har jag alltid varit den som sagt att det där är verkligen inte trådlöst! Det finns ju sladdar som hänger! Därför är det sjukt spännande att True Wireless-tekniken äntligen har ett så stort utbud på marknaden. Men det blir mer likt den vanliga hörlursmarknaden - det finns helt enkelt en hel djungel att välja bland, och det kan vara svårt att veta vilka hörlurar som ger mest för pengarna.

Christian Mortensen betygsätter bästa true wireless-hörlurarna

Jag som gillar att röra mig runt i rummet, tränar och ofta är ute på stan, tycker att det är alldeles för krångligt med sladdar hängandes och här har vi då lösningen på det. För mig är smidighet, ljudkvalitet och passform de absolut viktigaste faktorerna. De alternativ jag presenterar här är de som enligt mig erbjuder mest funktioner för en så smidig upplevelse som möjligt. Det här kommer bli intressant!

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Christian Mortensen


Christian Mortensen

Läs mer om oberoende experter