search

1. Sennheiser Momentum True Wireless 2 Svart

Bästa true wireless-hörlurarna - Plats 1

Momentum TW 2 är valet för dig som prioriterar ljudkvalitet allra högst, detta är True Wireless-lurar med riktiga HiFi-kvalitéer vars superbt balanserade, dynamiska och silkeslena klang kommer få dig att vilja lyssna på musik timmar i sträck!

Lyckligtvis är det inte det enda positiva, Momentum TW 2 motiverar även sitt premiumpris med en solid och elegant design, respektabel batteritid, robust trådlös prestanda, ett responsivt och anpassningsbart touch-gränssnitt samt en (något individuellt) stabil och bekväm passform. IPX4-klassificeringen indikerar också att du kan använda dem till de flesta träningsaktiviteter.

Till skillnad från föregångaren har de även ANC som pricken över i:t - men den är inte så värst imponerande.

Usel app-EQ (inte för att du behöver den...) och avsaknad av smart/multiparkoppling är andra små olägenheter som dock inte hindrar detta från att vara de kanske mest kompletta - och definitivt mest välljudande - True Wireless-hörlurarna just nu.

+

Bästa ljudkvalitén, stilfull design

Måttlig ANC, ej multiparkoppling

star

På 3 listor

Advized recenserar
Youtube ikon

Vår expert Björn Sige har testat produkten. Se video bredvid eller läs hela testet här.

3 189 :-

länk

3 190 :-

länk

3 189 :-

länk

2. Sony WF-1000XM3 Trådlösa in-ear hörlurar - Svart

Bästa true wireless-hörlurarna - Plats 2

Ett annat riktigt lockande TW-alternativ är Sonys främsta, med ANC-teknologi hämtad direkt från de fullstora WH-1000XM3. Brusreduceringen är inte riktigt lika brutal här, men klart bland det vassaste du kan få i in-ear segmentet.

I övrigt är WF-1000XM3 stilfullt designade, om än lite klumpigare lurar än snittet. Har du tur med passformen får du inte bara effektiv ANC utan också riktigt bra ljudkvalitet för seriös musiklyssning - med gott om möjligheter att skräddarsy ytterligare via appen.

En nackdel med WF-1000XM3 är att de liksom storebror lämnar en del att önska på bluetooth-sidan. Bäst fungerar de med Sony-telefoner/streamers som har stöd för kodeken LDAC, men med vissa andra enheter finns risk för märkbar latens vid t.ex. filmtittande. Multiparkoppling finns inte heller, men de har iallafall NFC som snabbar på anslutningen med kompatibla enheter.

Allt sammantaget är Sony WF-1000XM3 ändå en grym produkt framförallt för Androidanvändare som behöver god ANC-prestanda.

+

ANC:n, ljudkvalitén, snabbladdning

Saknar vissa trådlösa funktioner

star

På 3 listor

Youtube-kanalen Unbox Therapy gör en unboxing av Sony WF-1000XM3 och testar hörlurarna.
Youtube ikon

Youtube-kanalen Unbox Therapy gör en unboxing av Sony WF-1000XM3 och testar hörlurarna.

2 448 :-

länk

2 490 :-

länk

2 799 :-

länk

1 990 :-

Pris hämtat 3/6

länk

2 890 :-

Pris hämtat 3/6

länk

1 989 :-

länk

1 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Apple Airpods Pro - White

Liksom sin omåttligt populära föregångare är den särskiljande egenskapen med AirPods Pro hur sjukt användarvänliga de är. Har du ett ekosystem av Apple-prylar sker parkoppling mellan enheter nästan sömlöst och du behöver ingen app eftersom funktionaliteten redan är inbakad i iOS.

Men AirPods Pro har flera fördelar över originalet, framförallt tillskottet av en faktiskt riktigt robust aktiv brusreducering och marknadens överlägset bästa passthrough-läge. Konstruktionen är nu en ordentlig in ear-design med utbytbara öronproppar och sitter väldigt komfortabelt i örat. Den ventilerade designen gör att det knappt känns att du har dem i.

Ljudkvalitén har också förbättrats avsevärt, men det finns bättre alternativ för seriös musiklyssning.

Pro-modellen är en lyckad om än kostsam vidareutveckling av Airpods och är du liksom jag djupt inbakad i Apple-ekosystemet lär du vilja ha ett par av dessa med dig i fickan.

+

Bättre ljud, ANC, transparencyläget

Saknar volymkontroller, dyra

star

På 6 listor

Advized recenserar
Youtube ikon

Vår expert Björn Sige har testat produkten. Se video bredvid eller läs hela testet här.

2 790 :-

länk

2 890 :-

länk

2 990 :-

länk

3 125 :-

länk

2 990 :-

länk

3 190 :-

länk

3 390 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Samsung Galaxy Buds+ Plus Svart

Galaxy Buds+ kostar lite mer än första generationen, men erbjuder grym batteritid (över 11h utan etuiet) och app-stöd för både iPhone och Android, vilket gör dem ännu mer mångsidiga.

Sett till design och ergonomi (som är samma som tidigare) har Samsung lyckats väldigt bra och de flesta bör kunna få till en solid och bekväm passform.

Man pushar särskilt på ljudbilden som är oerhört neutral. Det finns även EQ-profiler att tillgå via appen, så förutsättningarna är goda för en grym musikupplevelse oavsett genre och smak.

Galaxy Buds+ har ingen ANC-funktionalitet och isolerar bara medelmåttigt, vilket ger AirPods Pro och Sony WF-1000XM3 en klar fördel. Men Galaxy Buds kostar också en tusenlapp mindre.

Batteritiden per lur må vara grym, men etuiet erbjuder bara en extra full laddning vilket i praktiken innebär att du får ut ungefär lika mycket kräm som de bästa konkurrenterna. Jag hade också velat se stöd för NFC och multiparkoppling. Men annars, riktigt bra jobbat av Samsung!

+

Ljudkvalitén, komforten, bra pris

Saknar snabb- & multiparkoppling

star

På 2 listor

1 689 :-

länk

1 790 :-

länk

1 790 :-

länk

1 790 :-

länk

1 689 :-

länk

1 869 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Beats By Dr. Dre PowerBeats Pro Svart

PowerBeats Pro är högpresterande träningsredskap i snygg förpackning och passar bäst för Apple-användare med en aktiv vardag.

Med Apples H1-chip integrerat har Powerbeats Pro exakt samma intuitiva parkopplingsprocess och klassledande anslutningskvalitet som AirPods och AirPods Pro. Men de är särskilt specialiserade på träning med sina öronkrokar som ger överlägsen stabilitet även under de mest intensiva passen.

Intuitiva fysiska kontroller gör det enkelt att reglera volym och batteritiden är löjligt bra i praktiken; jag behöver nästan aldrig tänka på laddning.

Ljudet kan man bäst beskriva som intensivt, med en stenhård - dock ej överdriven - bas och en lite betonad, men ren och raffinerad diskant. De erbjuder däremot ingen aktiv brusreducering.

Om du tränar och rör dig ofta och mycket är Powerbeats Pro grymt pålitliga och bland de bästa träningslurarna du kan köpa.

+

Grym batteritid, bra ljud, Apple H1

Klumpigt laddetui, ej ANC

star

På 6 listor

Marques Brownlee recenserar Powerbeats Pro och berättar varför de är bättre än Airpods.
Youtube ikon

Marques Brownlee recenserar Powerbeats Pro och berättar varför de är bättre än Airpods.

2 690 :-

länk

2 390 :-

länk

2 690 :-

länk

6. Anker Soundcore Liberty Air 2 Svart

Med Liberty Air 2 har Anker gjort stora framsteg och åtgärdat de största svagheterna med originalet utan att priset gått upp nämnvärt.

Kvalitén känns lite bättre tack vare matt finish på lurar och etui, batteritiden har förlängts och är nu i nivå med många dyrare alternativ (etuiet har också fått stöd för trådlös laddning) och kontrollgränssnittet har blivit bättre.

Man har också introducerat en app (för både iPhone och Android) med stöd för b la EQ-presets. Allt detta utan att IPX5-tåligheten och den strålande ljudkvalitén per krona påverkats.

De hade gärna fått ha stöd för snabb parkoppling och med flera enheter samtidigt, men det finns flera modeller för dubbla, eller t.om. trippla priset, som inte heller har det. De saknar också lyxen med ANC, men det är en fullt rimlig kompromiss för priset plus att de isolerar helt ok passivt om du får till en bra passform.

Anker menar allvar i budgetklassen och det bevisar Liberty Air 2 med råge. Ett bra köp!

+

Ännu mer prisvärda än tidigare!

Saknar vissa funktioner

star

På 3 listor

1 235 :-

länk

987 :-

länk

1 299 :-

länk

Bästa true wireless-hörlurarna

2 experter tipsar

Björn Sige

Björn

Christian Mortensen

Christian

calendar

8 jul 2020

Hörlurar

Hörlurar

1 129

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

'True Wireless' är hörlurar utan någon som helst fysisk förbindelse mellan vänster och höger enhet. De kommer troligtvis (tillsammans med fräcka brusreducerande lurar med olika implementeringar av 3D-ljud) att vara det hetaste på hörlursmarknaden de kommande åren. Supersuccén AirPods fick kategorin att explodera och alla vill ha en del av kakan.

Björn Sige betygsätter bästa true wireless-hörlurarna

Tillverkare satsar alltså järnet på True Wireless-lurar och de bästa i dagsläget är inte bara fullproppade med funktionalitet - däribland allt oftare aktiv brusreducering - utan ljudkvalitén har även gått från att vara en kompromissfaktor till att nu konkurrera riktigt starkt med traditionella in-ears. Vi ser också allt fler starka alternativ i de lite lägre prisklasserna som en naturlig följd av teknikutvecklingen. Här får du en överblick av de bästa True Wireless-lurarna på marknaden just nu, listan uppdateras regelbundet.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Björn Sige


Björn Sige

Läs mer om oberoende experter

1. Jabra Elite 75t - Titanium Black

Bästa true wireless-hörlurarna - Plats 1

Elite 75t är en värdig uppföljare på den populära modellen 65t.

Dessa in-ear lurar är väldigt kompakta och sitter bra i öronen. Komforten är extremt behaglig och det är en av de mest bekvämaste in-ear lurar jag testat. De sitter ordentligt och på grund av detta, samt dess låga vikt, passar de alldeles utmärkt att springa eller träna med. Du märker de knappt även om du rör på dig lite mer intensivt.

Ljudet är riktigt bra och erbjuder en imponerande djup bas som passar bra när man är ute och tränar och behöver den där extra kicken. Skulle du mot förmodan inte tycka om ljudet kan du justera det i Jabras egna app, där finns en equalizer där du fritt kan justera efter egen smak. I appen kan du även spåra dina hörlurar om du skulle tappa bort dem. Det enda jag saknar är möjligheten att justera funktionerna på hörlurarnas knappar.

Pluspoäng för USB-C laddning! Du får dessutom 7 timmars oavbruten batteritid och upp till 28 timmar från laddningsfodralet.

Sammanfattningsvis - en ny, fantastisk tungviktare som är svår att slå!

+

Kraftfull bas, lätta och bekväma

Inga inställningsmöjligheter

Advized recenserar
Youtube ikon

Vår expert Björn Sige har testat produkten. Se video bredvid eller läs hela testet här.

1 990 :-

länk

1 990 :-

länk

1 990 :-

Pris hämtat 4/6

länk

1 490 :-

länk

1 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Jaybird Vista - Svart

Bästa true wireless-hörlurarna - Plats 2

Jaybird är ett märke som många säkert känner till. De är välkända för sina hörlurar med fokus på bra ljud och bra passform. Dessa är inget undantag. Förutom att de är sjukt smidiga att ta med sig så är det en av de bästa hörlurarna i True Wireless-form som jag testat.

Ljudet är balanserat och frekvenserna bråkar inte med varandra. De ger ett jämt och behagligt ljud som de flesta kommer vara nöjda med. Dessa är otroligt lätta då de enbart väger 6 gram per lur.

Det finns knappar på båda propparna som du via en app kan justera vad de ska göra, t.ex. öppna en app. Batteritiden överraskar också, 6 timmars batteritid från en laddning och 16 timmar med fodralet.

Det här är ett riktigt bra par lurar som överraskar i form av ljudkvalitet, portabilitet och funktionalitet, något som är svårt att få full pott i inom denna kategori.

+

Ljudkvalitén, batteritiden på 16h

Appen känns instabil

star

På 3 listor

1 790 :-

länk

1 790 :-

länk

1 790 :-

länk

2 003 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Jbl Free X Svart

JBL är välkända inom ljudvärlden. Från hörlurar till högtalare så råder det ingen tvekan om att de är en av de största på marknaden.

JBL har ett tydligt fokus på bra ljud samt bra design - något som verkligen visar sig här med FREE X. Något som dessa har mer av än Jaybird är batteritid - upp till 20 timmar med batterifodralet. Detta är minst sagt imponerande och en svår punkt att överta.

Ljudkvalitén är en behaglig upplevelse då JBL med sitt signaturljud lyckas erbjuda ett väldetaljerat och krispigt ljud. Dock upplever jag att de kan tendera att bli lite väl vassa i de övre frekvenserna, åtminstone när man lyssnar på högre volym.

Jag saknar dock volymreglage och jag har lite svårt för passformen - något som dock fixades när jag satt på de medföljande vingarna. Men för priset är det svårt att klaga - de erbjuder bra batteri och bra ljud för en mindre peng.

+

Batteritiden på 20h, snygg design

Volymreglage saknas, passformen

968 :-

länk

4. Apple Airpods Pro - White

Apple är duktiga på att få fram trender och det lyckades de verkligen med med sina AirPods. Vart man än gick så tycktes man kunna se någon ha ett par i öronen.

Nu har Apple uppdaterat sina AirPods med ett par vassare lurar: AirPods Pro. Dessa tar vad som var bra med originalet och gör det bättre. Nu har vi istället silikonproppar och aktiv brusreducering.

Hur är ljudet jämfört med originalet? Mycket, mycket bättre. Dels så har man valet att slippa höra bakgrundsljud. Och tack vare silikonpropparna som nu går in djupare i öronen så hör du också en mer tydlig bas, samt ett bredare register.

När det kommer till Android så går det att ansluta lurarna, men du förlorar funktionerna som finns på iOS, t.ex. att pausa när man tar ut dem ur öronen. Det finns dock tredjepartsappar på Play Store som tar tillbaka en del av funktionaliteten.

Pro är vad AirPods skulle ha varit. Du har fortfarande samma smidiga funktionalitet - snabbparningen med iOS-enheter och de intuitiva touch-kontrollerna. Du kan sömlöst byta mellan olika iOS-enheter, som din Apple Watch, till din iPhone, till din MacBook.

Har du Apple-produkter i hemmet är detta absolut ett bra val.

+

Aktiv brusreducering, iOS-funktion

Priset är lite väl högt

star

På 6 listor

Advized recenserar
Youtube ikon

Vår expert Björn Sige har testat produkten. Se video bredvid eller läs hela testet här.

2 790 :-

länk

2 890 :-

länk

2 990 :-

länk

3 125 :-

länk

2 990 :-

länk

3 190 :-

länk

3 390 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Beats By Dr. Dre PowerBeats Pro Svart

Beats har gjort en otrolig utveckling. Fokuset var till en början helt på design och kändisstatus, men nu verkar Apple och Beats-märket fokusera mer på ljudkvalité än någonsin förr.

Powerbeats Pro erbjuder ett rikt och lekfullt ljud som garanterat kommer få dig att sätta på lite mer bastunga låtar än vanligt. Designen är snygg och trendig. De är lätta och har samma funktionalitet för iOS som AirPods.

"Öronhooksen" sitter bra runt örat och ser till att passformen är bra och att lurarna inte ramlar ur när man tränar. Dock är laddningsfodralet väldigt klumpigt och ingen aktiv brusreducering finns, vilket är tråkigt då prislappen är hög.

Dessa är svett- och vattentåliga så man behöver inte oroa sig om man lyckas blöta ner hörlurarna. De har dessutom en imponerande batteritid på 9h per laddning samt upp till 24h i laddningsfodralet, vilket gör dem till en av de bästa i batteriområdet.

+

Imponerande batteritid, svetttåliga

Klumpigt fodral, ingen ANC

star

På 6 listor

Marques Brownlee recenserar Powerbeats Pro och berättar varför de är bättre än Airpods.
Youtube ikon

Marques Brownlee recenserar Powerbeats Pro och berättar varför de är bättre än Airpods.

2 690 :-

länk

2 390 :-

länk

2 690 :-

länk

6. Razer Hammerhead True Wireless

Razers nya tillskott i ljudfamiljen är deras första True Wireless-lurar. De riktar sig som alltid huvudsakligen till gamers - men också till den som vill ha ett par hörlurar man kan lita på både när det kommer till film, spel och musik.

De är svettåliga, så du kan använda dem på gymmet. De sitter bra i örat och enligt mitt tycke är de minst lika bra som AirPods när det kommer till komforten. Det medföljer ett par gummipluggar som ska ge bättre ljud och passform, men för mig var dessa obekväma så jag föredrog utan.

Ljudet är bra och tydligt - men pga formfaktorn så saknas det lite på de lägre frekvenserna. Är du ett basshead kanske du ska satsa på ett annat par lurar. De har 4h batteritid och fodralet ger ytterligare 12 timmar, vilket är helt ok men inte det bästa i batteriväg.

De funkar bra till single player-spel och videotittande men jag rekommenderar inte att använda dessa i mer tävlingsinriktade e-sportspel då latensen inte är tillräckligt låg. Hörlurarna laddas med USB-C (stort plus!) och fodralet är litet och smidigt.

Ett perfekt par allround- lurar som kommer göra de flesta nöjda.

+

Lägre latens, bra ljud

Ingen brusreducering, Svag bas

Advized recenserar
Youtube ikon

Vår expert Christian Mortensen har testat produkten. Se video bredvid eller läs hela testet här.

1 288 :-

länk

1 290 :-

länk

1 290 :-

länk

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

När polarna tagit fram deras "trådlösa" hörlurar har jag alltid varit den som sagt att det där är verkligen inte trådlöst! Det finns ju sladdar som hänger! Därför är det sjukt spännande att det äntligen finns ett så stort utbud av True Wireless-tekniken på marknaden. Men det blir mer likt den vanliga hörlursmarknaden - det finns helt enkelt en hel djungel att välja bland, och det kan vara svårt att veta vilka hörlurar som ger mest för pengarna.

Christian Mortensen betygsätter bästa true wireless-hörlurarna

Jag som gillar att röra mig runt i rummet, tränar och ofta är ute på stan, tycker att det är alldeles för krångligt med sladdar hängandes och här har vi då lösningen på det. För mig är smidighet, ljudkvalitet och passform de absolut viktigaste faktorerna. De alternativ jag presenterar här är de som enligt mig erbjuder mest funktioner för en så smidig upplevelse som möjligt. Det här kommer bli intressant!

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Christian Mortensen


Christian Mortensen

Läs mer om oberoende experter