search

1. Sudio Nivå Svart BT

Bästa true wireless-hörlurarna under 1000 kr - Plats 1

Sudio är ett av de mest prisvärda märkena man kan hitta för in ear-lurar. Den här modellen heter NIVÅ, ett namn som påminner om namnschemat på Ikea, och är verkligen en tungviktare för dess prisklass.

Här får du ett komplett paket med bra ljud och en helt okej byggkvalité. Hörlurarna väger endast 5 g - väldigt lätta och smidiga. Jag upplever dock det medföljande fodralet som något klumpigt och uppskattar inte den runda formfaktorn som Sudio valt.

De känns lite plastiska vilket gör att man kanske inte förväntar sig någon vidare kvalitet på ljudet, men det är faktiskt riktigt bra! Det är välbalanserat och det finns mycket bas att hämta.

Jag kan tycka att knapparna på hörlurarna känns billiga och hade föredragit touch-sensorer, men det är ju också något som är svårt att få till det här priset. Batteritiden är kort per laddning - 3,5 timmar, men fodralet ger dig totalt 17,5 timmars speltid vilket ändå är ganska bra och med tanke på ljudet så förlåter jag det.

Ett komplett paket med bra ljud, helt ok byggkvalité och en diskret design.

+

Väldigt bra ljud, lätta

Fysiska knappar, plastigt fodral

889 :-

länk

895 :-

länk

2. Jbl Tune 220 True Wireless Svart

Bästa true wireless-hörlurarna under 1000 kr - Plats 2

JBL behöver ingen större introduktion. De flesta vet att de är rätt kända i ljud-världen och att deras hörlurar och högtalare håller hög standard. Det här är inget undantag.

Hörlurarna erbjuder ett rikt och behagligt ljud som passar till de flesta genrer och till podcasts. Jag tycker dock att basen är lite mindre tydlig - men det är fortfarande ett riktigt bra paket för pengarna.

Mindre imponerande är batteritiden som enbart ger dig 3 timmar per lyssning, men som tur är ger det medföljande fodralet dig upp till 19 timmars batteri så det känns ändå okej. Fodralet är litet och smidigt. Hörlurarna laddas med Micro-USB vilket är synd men förståeligt för prisklassen.

De är inte svett och dammtåliga vilket är tråkigt - men inte en dealbreaker. Jag avskyr fysiska knapp-kontroller då det är obekvämt att trycka in knappar när propparna sitter i öronen, så avsaknaden av touch-kontroller är tydlig.

Designen påminner lite om AirPods och de finns i flera olika, snygga färger vilket ger en bra premium-känsla.

+

Snygg design, bra ljudkvalité

Fysiska knappar, batteritid

777 :-

länk

777 :-

länk

779 :-

länk

940 :-

länk

989 :-

länk

999 :-

länk

777 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Skullcandy Indy True Wireless

Skullcandy Indy är ett par riktigt bra trådlösa hörlurar som lånar lite design från Apples populära AirPods, fast istället har de silikondroppar som de flesta andra in-ears där ute.

Trots detta har jag tyvärr svårt att få till en bra passform, oavsett vilka av de medföljande propparna jag väljer. Men när man väl får en bra passform så är ljudet hyfsat klart och basen finns där. Jag känner att det saknas lite diskant men det är helt okej. En bra isolering från omgivningen trots avsaknad av brusreducering.

Inte en av de bästa lurar jag hört men helt klart en av de bättre i prisklassen. Fodralet är klumpigt och erbjuder inte jättebra batteritid trots storleken - 16 timmars batteritid totalt vilket är helt ok.

Jag tycker det borde finnas fler proppar och eventuellt vingar för att få en bättre passform då dessa tyvärr inte sitter jättebra, vilket gör att kvalitén blir lidande ibland.

Helt ok mikrofon när man pratar i samtal och ljudet kommer genom båda lurarna vilket är positivt. Och så har de lyckats få till touch-kontroller! Mycket bekvämare än knappar.

Ett bra val för den som vill ha en Airpods-liknande design men inte vill lägga Apple-priset.

+

Bra ljud & bas, svett & dammtåliga

Saknas diskant, passform

650 :-

länk

731 :-

länk

890 :-

länk

899 :-

länk

1 050 :-

länk

899 :-

länk

899 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Skullcandy Hörlur Sesh True Wireless In-Ear Svart

Ännu ett par hörlurar från Skullcandy inom true-wireless kategorin som faktiskt ger mycket för pengarna.

De är lite mer diskreta i sin design och liknar mer alla andra true wireless-lurar på marknaden. Med det sagt levererar dessa bra komfort och sitter ordentligt i öronen, och jag upplever även ljudet som helt okej. Jag kan tycka att det låter lite för grötigt då basen övertar alldeles för mycket. Men lurarna sitter bra och säkert i öronen vilket till är en positiv egenskap.

Fodralet ser ut som ett piller men är lite för stort för min smak - och levererar dessutom ingen större fördel i batteriavdelningen då du enbart får ut 3 timmar per laddning och fodralet ger dig otroligt dåliga 10 timmar. Men det är inte det klumpigaste fodralet jag sett så det får godkänt.

Här har vi fysiska knappar - som verkar vara vanligt i denna prisklassen och som nämnt är det obekvämt att trycka in knappar när lurarna sitter i öronen.

Kontrollerna är inte helt logiska - en knapptryckning pausar låten, två knapptryckningar höjer eller sänker på vardera lur, tre knapptryckningar sätter igång röstassistenten, och håller du ner knappen så byter du låt. Nog något av det osmidigaste jag upplevt! Men bortsett från det får du helt ok ljud och till ett riktigt bra pris.

+

Svett och dammtåliga, bra komfort

Fysiska knappar, grötigt ljud

559 :-

länk

624 :-

länk

690 :-

länk

699 :-

länk

565 :-

länk

690 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Exibel Trådlösa hörlurar BIT100

Är du ute efter ett par helt trådlösa hörlurar som enbart ska funka till att lyssna på podcasts och lite musik på väg till skolan eller jobbet, då erbjuder dessa absolut riktigt mycket för pengarna.

De har en lite billigare känsla - både i fodralet och själva lurarna. Det är förvisso förståeligt med tanke på det låga priset. Fodralet är också piller-format och är ganska så smidigt. Du får 3 timmars speltid per laddning och fodralet ger dig ytterligare 2 laddningar vilket totalt blir ynkliga 9 timmar - inte bra! Kan du leva med den lite sämre batteritiden så har du ändå ett par stabila hörlurar med helt okej ljud. Dock upplever jag diskanten som skrikig och jobbig vilket gör att man sänker volymen och även får använda sig utav en equalizer på telefonen för att det ska bli lite behagligare.

Dessa fungerar utmärkt till att lyssna på podcasts och jag upplever komforten som riktigt bra under hela lyssningsperioden. Och suck - det är fortfarande fysiska knappar som gäller här. Men det är svårt att undkomma i den här prisklassen.

Vill du ha ett par pålitliga hörlurar för kortare sträckor som du inte behöver vara särskilt rädd om så passar dessa jättebra.

+

Utmärkt komfort, bra pris

Skrikigt ljud, fysiska knappar

499 :-

länk

Bästa true wireless-hörlurarna under 1000 kr

calendar

28 jun 2020

Hörlurar

Hörlurar

93

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Att true wireless-hörlurarna är framtiden och att det förenklar så många situationer är verkligen ett faktum som är välkommet. Till en början så var den här tekniken så otroligt dyr att många tyvärr inte kunde ta del av den. Men nu när det har släppts fler och fler alternativ på marknaden så finns det fler budget-alternativ än någonsin tidigare och de flesta av de överraskar i både ljudkvalité och byggkvalité.

Christian Mortensen betygsätter bästa true wireless-hörlurarna under 1000 kr

Det gäller bara att hitta rätt modell till rätt pris - något som vi idag ska ta en titt på. Jag kommer att kolla på helheten - ljudkvalité, komfort och smidighet är de faktorer som är viktigast och som vi kommer titta på för att se vilket par som är mest prisvärt. Häng med!

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Christian Mortensen


Christian Mortensen

Läs mer om oberoende experter