Advized - oberoende köprådlogologo
search

1. Wilfa WSCG-2

Bästa kaffekvarnen - Plats 1

Din första kvarn! Så hade jag summerat Wilfa WSCG-2 som är en otroligt prisvärd och enkel kaffekvarn.

För espresso skulle jag rekommendera en annan kvarn, då jag anser att denna inte klarar av att mala så fint, men om du kör t.ex. elbrygg är den klockren. Det går faktiskt inte att få en bättre kvarn än såhär om du inte tredubblar priset, denna är med andra ord extremt prisvärd.

Instruktionerna är enkla, bara klicka på "ON" och malen går igång. Rengöringen är också simpel; dra ut sladden och gör rent utsidan med en fuktig trasa, ta ut plastbehållaren och gör rent den med ett doftfritt diskmedel, sedan kan du slänga i rengöringsbönor, och vips så är det klart!

Med en lång garanti kan du dessutom känna dig trygg att kvarnen kommer hålla länge. Är din budget begränsad och du behöver en bra elektronisk kvarn så hade jag inte köpt något annat än en Wilfa WSCG-2.

+

Extremt billig

Har svårigheter med espressomalning

NetOnNet logo

625 :-

länk
Ellos logo

649 :-

länk
Tretti logo

649 :-

länk
CDON logo

729 :-

länk
KitchenTime logo

729 :-

länk
Ginza logo

729 :-

länk
Confident Living logo

729 :-

länk
HusochHemma logo

899 :-

länk
Teknikproffset logo

699 :-

länk
Proshop logo

824 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Graef CM900 Kaffekvarn - Silver

Bästa kaffekvarnen - Plats 2

Detta kan helt klart vara din andra elektroniska kaffekvarn. Den maler bättre än Wilfa WSCG-2, men kostar också tre gånger så mycket. Så varför ska du i så fall välja denna? Den största anledningen är att den krossar Wilfa WSCG-2 i malning för espresso, samt att den maler jämnare vid bryggmalet.

Bönorna mals dessutom direkt i vilken behållare du vill, vilket är klockrent när du ska mala ner i ett portafilter till din espressomaskin. Trots sina många fina fördelar så har denna kvarn självklart också sämre sidor. Den maler exempelvis franskpress sämre än Wilfan, men klarar däremot av att mala till en Espro (något jag faktiskt föredrar). Den har flera inställningar, så du kan hitta din favoritmalning.

Behöver du en ny kvarn som kan hantera espressomalet kaffe galant så tycker jag att du ska kolla in denna. Utöver dess funktionalitet så är den dessutom väldigt snygg!

+

Väldigt bra all-round

Hade önskat bättre grovmalning

WhiteAway logo

1 669 :-

länk
KitchenTime logo

1 915 :-

länk
Tretti logo

1 915 :-

länk
Confident Living logo

1 915 :-

länk
CDON logo

1 915 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Comandante C40 MK3 Nitro Blade kaffekvarnNY

Bästa kaffekvarnen - Plats 3

Commandante är känd för att vara den bästa manuella kaffekvarnen, och den är faktiskt just det. Den är extremt simpel att använda och ger dig en malning som är så jämn som en kaffekvarn kan mala idag.

Vid mästerskap används faktiskt Commandante överlägset mest, och det är för att den är så himla pålitlig och ger ett bra resultat varje gång. Jag skulle föredra en malning av den här kvarnen framför maskinmalning, även om det innebär att jag måste göra jobbet själv.

Du behöver inte vara rädd för att kaffebönor ska hoppa ut ur kvarnen då allt hålls på plats väldigt bra. Du behöver inte heller sätta på något externt lock, hela kvarnen och alla dess delar är väl genomtänkta, vilket gör kvarnen känns komplett och stabil. Den finns dessutom i olika varianter och färger.

Med en Comandante får du lång hållbarhet, och du kommer alltid veta vad du får för resultat, vilket är en av de viktigaste sakerna jag letar efter i en kvarn!

+

Bästa handkvarnen på marknaden

Väldigt dyr

star

På 2 listor

Cremashop logo

2 619 :-

länk

4. Hario Kaffekvarn Skerton

Bästa kaffekvarnen - Plats 4

Min första manuella kvarn!

En rätt billig pryl som ger ett bra resultat. Jag kan dock tycka att den är rätt ansträngande att använda på morgonen, den stjäl liksom morgonkaffets uppgift att pigga upp mig. Om du däremot skulle använda den till franskpress är det riktigt simpelt, då du vill ha en grövre malning.

Denna följer med mig överallt: sommarstugor, utflykter, you name it! Rengöringen är otroligt enkel, bara att skruva loss kaffebehållaren från malverket och diska med varmt vatten och doftfritt diskmedel. I och med att malskivorna är av keramik så finns det ingen risk att den rostar.

Märket Hario och jag har en lång relation som sträcker sig över 10 år och deras produkter är alltid av kvalité oavsett prisklass. Så vill du ha en enkel och billig manuell kvarn så har du hittat rätt, den må ha en simpel design men den gör definitivt sitt jobb.

+

Billig

Ansträngande

star

På 2 listor

Cremashop logo

415 :-

länk
KitchenTime logo

449 :-

länk
CDON logo

449 :-

länk
Confident Living logo

449 :-

länk
The Kitchen Lab logo

560 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Zassenhaus Brasilia Kaffekvarn - Mahogny

Bästa kaffekvarnen - Plats 5

Jag ska börja med att skriva att malverket som finns i denna också finns i andra Zassenhaus, men just Brasilia har de färgerna jag gillar så därför väljer jag den.

Denna kvarn maler på bra och designen är riktigt fin. Jag gillar att öppna den lilla skåpluckan för att få andas in det nymalda kaffet - otroligt mysigt. Den här kostar över 1000 kronor mer än Harion, så nu undrar ni säkert varför ni ska välja just denna... personligen tycker jag att den helt enkelt är mycket snyggare och förtjänar en plats på hyllan i köket. Malverket arbetar dessutom snabbare än Harion och då behövs inte samma sorts ansträngning.

Vill du satsa ordentligt på en manuell kvarn som samtidigt tillför ett designelement i hemmet så hade jag slagit till på denna!

+

Vacker och nostalgisk

Högt pris

star

På 2 listor

Bagaren och Kocken logo

1 379 :-

länk
The Kitchen Lab logo

1 549 :-

länk
Baristashopen logo

989 :-

länk
KitchenTime logo

1 161 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa kaffekvarnen

2 experter tipsar

Paul Allaverdi

Paul

Amanda Lindbom Edwall

Amanda

calendar

12 april

Kaffekvarnar

Kaffekvarnar

47

Det viktigaste när det gäller själva hantverket bakom kaffet är i mina ögon ett väl malt kaffe. Oavsett bryggmetod så bör man ha en kaffekvarn i hemmet, just nu sitter jag på 5 stycken, både manuella och helautomatiska. De manuella är alltid mer prisvärda, å andra sidan så kanske det blir dem som får igång dig på morgonen istället för kaffet...

Paul Allaverdi betygsätter bästa kaffekvarnen

Kvarnarna jag valt ut passar de flestas budget (för den mer avancerade hade jag rekommenderat en Baratza Encore eller Sette), men ju billigare kaffekvarn, desto fler begränsningar. Däremot kan du anpassa din bryggning därefter och få ett kanonresultat oavsett, i alla fall med de kvarnar jag rekommenderar här. Kvarnarna i listan är robusta, tåliga och håller en jämn nivå av malet kaffe, alltså att fines och boulders (små och större malna bitar kaffe) är jämnare. Det är nämligen det viktigaste med en kvarn, om allt är jämnt så får du samma bryggning idag som igår.

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Paul Allaverdi


Paul Allaverdi

2019-04-12

Läs mer om oberoende experter

1. Baratza Sette 270W - Proffsig allroundkvarn med inbyggd våg

Bästa kaffekvarnen - Plats 1

Baratza är en av de mest kända märkena för hemmakvarnar, och det är av en anledning! Denna kvarn har det mesta en hemmanörd kan behöva och funkar utmärkt för en espresso såväl som för en morgonbrygg i Moccamastern. Sette 270W är den bästa av trion från Baratza. Med den inbyggda vågen kan du mäta ditt kaffe med precision på under ett gram, något nästan alla andra hemmakvarnar saknar. Inbyggd Bluetooth gör att du kan spara recept och favoritmalningar, dessutom medföljer en led-display som visar vad som händer under malningen. Det medföljer även en hållare för espressohandtag och en plastbehållare som du kan använda till brygg. Frågan är om det finns något som denna exceptionella kvarn inte kan erbjuda? Slå till vettja!

Baristashopen logo

6 495 :-

länk
Adesso logo

4 495 :-

Pris hämtat 11/3

länk
Bagaren och Kocken logo

4 999 :-

länk

2. Comandante C40 MK3 Nitro Blade kaffekvarn

Bästa kaffekvarnen - Plats 2

Denna kvarn är inte elektrisk utan drivs av din egna muskler! Kan tyckas låta medeltida, men det är faktiskt väldigt praktiskt. Inte nog med att den blir superbillig i förhållande till vilken jämn malning den ger, dessutom är den lätt, liten och smidig. Comondantes handkvarn är en av de bästa på marknaden och ger dig både morgonträning och ovanligt gott kaffe. Dess långa handtag och enkla glasbehållare gör den både smidig och snygg. På grund av kvarnens kompakta form är den perfekt att ta med på bilturen, vandringen eller resan till Mallis. När du väl förstått skillnaden på fabriksmalet och rykande färskmalet kaffe så kommer denna bli din bästa vän - var du än går!

star

På 2 listor

Cremashop logo

2 619 :-

länk

3. Wilfa CGWS-130B Elektrisk Kaffekvarn

Bästa kaffekvarnen - Plats 3

Wilfas flaggskepp är en av de mest prisvärda kvarnarna som finns. Deras nya svarta variant är inte bara stilren utan har även en uppgraderad kraftigare motor. Denna kvarn maler relativt tyst och har en jämn kvalité för sitt pris. Med ett tidsreglage och en enkel start- och stoppknapp kan du antingen väga bönorna för hand eller dumpa en hel påse i kvarnen. Justeringar i malningen gör du enkelt genom att snurra på behållaren, allt från riktigt grovmalet till nästintill espressofint. Wilfas plastbehållare är en integrerad del av kvarnen och omsluten av ett lock, vilket minskar den statiska elektriciteten som annars kan göra att kaffet flyger omkring. Kvarnen är lätt att rengöra och användaren får en smidig åtkomst till kvarnhuset genom att vrida och lyfta upp bönbehållaren. En riktigt bra startkvarn för de som är nyfikna på att börja mala sitt kaffe själva.

The Kitchen Lab logo

995 :-

länk
Cremashop logo

1 259 :-

länk
Elgiganten logo

1 259 :-

länk
Cervera logo

1 499 :-

Pris hämtat 11/3

länk
Bagaren och Kocken logo

999 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Mahlkönig EK43 S - Svart

Bästa kaffekvarnen - Plats 4

Denna bjässe är kvarnarnas kvarnar, det bästa av det bästa. Mahlkönig har varit med länge i gamet och är en av de största och mest etablerade på kaffescenen, grundande redan 1924. Denna kvarn har använts på kaffetävlingar runt om i världen och finns på nästintill varje café som säljer specialkaffe. Även om denna kvarn kanske inte är det första en tänker på när en ska skaffa en kvarn hemma så är den värd att ha med på listan. Kvarnens precision och exakthet är unik och jag ser denna som ett ideal som alla strävar efter. EK43s är otroligt snabb och passar till hela spektrumet, från franskpress till turkiskt kaffe. Egentligen skulle denna kvarn ha legat högst på listan, men det handlar också om värde för priset! Om du verkligen vill imponera på kaffenörden så är denna kvarn för dig.

Hermelin logo

32 871 :-

Pris hämtat 11/3

länk

Att mala sina bönor istället för att köpa färdigmalet är en av de viktigaste förutsättningarna för att skapa gott kaffe. En generell regel är att färdigmalet kaffe behåller smaker och aromer några timmar, medan hela bönor kan bevara alla härligheter i flera veckor, till och med månader. Kaffekvarnar är dock ett känsligt ämne. Det finns en hel del kvarnar som inte levererar tillräckligt bra och det är en svår marknad att hitta rätt i.

Amanda Lindbom Edwall betygsätter bästa kaffekvarnen

När jag valde ut de bästa kvarnarna tänkte jag främst på hur jämt kvarnen maler kaffet, det är nämligen A och O att bönorna mals jämt. Med stora skillnader på kaffekornen skapas ojämnheter i bryggningen, vilket resulterar i smakdefekter. Därför går alla enbladskvarnar bort, eftersom de hackar sönder bönorna istället för att krossa dem mellan två malskivor. Låt oss djupdyka och få klarhet - vilka kvarnar är värda att nämna?

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Amanda Lindbom Edwall


Amanda Lindbom Edwall

2018-11-06

Läs mer om oberoende experter