search

1. Wilfa WSCG-2

Bästa kaffekvarnen - Plats 1

Din första kvarn! Så hade jag summerat Wilfa WSCG-2 som är en otroligt prisvärd och enkel kaffekvarn för hemmabruk.

För espresso skulle jag rekommendera en annan kvarn, då jag anser att denna inte klarar av att mala så fint, men om du kör t.ex. elbrygg är den klockren. Det går faktiskt inte att få en bättre kvarn än såhär om du inte tredubblar priset, denna är med andra ord extremt prisvärd.

Instruktionerna är enkla, bara klicka på "ON" och malen går igång. Rengöringen är också simpel; dra ut sladden och gör rent utsidan med en fuktig trasa, ta ut plastbehållaren och gör rent den med ett doftfritt diskmedel, sedan kan du slänga i rengöringsbönor, och vips så är det klart!

Med en lång garanti kan du dessutom känna dig trygg att kvarnen kommer hålla länge. Är din budget begränsad och du behöver en elektronisk, bra kaffekvarn så hade jag inte köpt något annat än en Wilfa WSCG-2.

+

Extremt billig

Har svårigheter med espressomalning

star

På 2 listor

629 :-

länk

649 :-

länk

781 :-

länk

781 :-

länk

781 :-

länk

781 :-

länk

1 103 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Graef CM900 Kaffekvarn - Silver

Bästa kaffekvarnen - Plats 2

Detta kan helt klart vara din andra elektroniska kaffemalare. Den maler bättre än Wilfa WSCG-2, men kostar också tre gånger så mycket. Så varför ska du i så fall välja denna? Den största anledningen är att den krossar Wilfa WSCG-2 i malning för espresso, samt att den maler jämnare vid bryggmalet.

Bönorna mals dessutom direkt i vilken behållare du vill, vilket är klockrent när du ska mala kaffebönor ner i ett portafilter till din espressomaskin. Trots sina många fina fördelar så har denna kvarn självklart också sämre sidor. Den maler exempelvis franskpress sämre än Wilfan, men klarar däremot av att mala till en Espro (något jag faktiskt föredrar). Den har flera olika inställningar, så du kan hitta din favoritmalning.

Behöver du en ny kvarn som kan hantera espressomalet kaffe galant så tycker jag att du ska kolla in denna. Utöver dess funktionalitet så är den dessutom väldigt snygg!

+

Väldigt bra all-round

Hade önskat bättre grovmalning

star

På 2 listor

1 829 :-

länk

2 034 :-

länk

2 034 :-

länk

2 034 :-

länk

2 328 :-

länk

3 865 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Comandante C40 MK3 Nitro Blade kaffekvarn

Commandante är känd för att vara den bästa manuella kaffekvarnen, och den är faktiskt just det. Den är extremt simpel att använda och ger dig en malning som är så jämn som en kaffekvarn kan mala idag.

Vid mästerskap används faktiskt Commandante överlägset mest, och det är för att den är så himla pålitlig och ger ett bra resultat varje gång. Jag skulle föredra att mala kaffe med den här kvarnen framför maskinmalning, även om det innebär att jag måste göra jobbet själv.

Du behöver inte vara rädd för att kaffebönor ska hoppa ut ur kvarnen då allt hålls på plats väldigt bra. Du behöver inte heller sätta på något externt lock, hela kvarnen och alla dess delar är väl genomtänkta, vilket gör kvarnen känns komplett och stabil. Den finns dessutom i olika varianter och färger.

Med en Comandante får du lång hållbarhet, och du kommer alltid veta vad du får för resultat, vilket är en av de viktigaste sakerna jag letar efter i en kvarn!

+

Bästa handkvarnen på marknaden

Väldigt dyr

star

På 2 listor

2 328 :-

länk

2 459 :-

länk

4. Hario Kaffekvarn Skerton

Min första manuella kvarn!

En rätt billig pryl som ger ett bra resultat. Jag kan dock tycka att den är rätt ansträngande att använda på morgonen, den stjäl liksom morgonkaffets uppgift att pigga upp mig. Om du däremot skulle använda den till franskpress är det riktigt simpelt, då du vill ha en grövre malning.

Denna följer med mig överallt: sommarstugor, utflykter, you name it! Rengöringen är otroligt enkel, bara att skruva loss kaffebehållaren från malverket och diska med varmt vatten och doftfritt diskmedel. I och med att malskivorna är av keramik så finns det ingen risk att den rostar.

Märket Hario och jag har en lång relation som sträcker sig över 10 år och deras produkter är alltid av kvalité oavsett prisklass. Så vill du ha en enkel och billig manuell kvarn så har du hittat rätt, den må ha en simpel design men den gör definitivt sitt jobb.

+

Billig

Ansträngande

star

På 2 listor

425 :-

länk

425 :-

länk

5. Zassenhaus Brasilia Kaffekvarn - Mahogny

Jag ska börja med att skriva att malverket som finns i denna också finns i andra Zassenhaus, men just Brasilia har de färgerna jag gillar så därför väljer jag den.

Denna kvarn maler på bra och designen är riktigt fin. Jag gillar att öppna den lilla skåpluckan för att få andas in det nymalda kaffet - otroligt mysigt. Den här kostar över 1000 kronor mer än Harion, så nu undrar ni säkert varför ni ska välja just denna... personligen tycker jag att den helt enkelt är mycket snyggare och förtjänar en plats på hyllan i köket. Malverket arbetar dessutom snabbare än Harion och då behövs inte samma sorts ansträngning.

Vill du satsa ordentligt på en manuell kvarn som samtidigt tillför ett designelement i hemmet så hade jag slagit till på denna!

+

Vacker och nostalgisk

Högt pris

star

På 2 listor

989 :-

länk

1 179 :-

länk

Bästa kaffekvarnen

calendar

6 feb 2020

Kaffekvarnar

Kaffekvarnar

312

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Det viktigaste när det gäller själva hantverket bakom kaffet är i mina ögon ett väl malt kaffe. Oavsett om du ska göra bryggkaffe eller espresso så bör du ha en kaffekvarn i hemmet - just nu sitter jag på 5 stycken, både manuella och helautomatiska. De manuella är alltid mer prisvärda, å andra sidan så kanske det blir dem som får igång dig på morgonen istället för ditt kaffe, då det blir en hel del vevande...

Paul Allaverdi betygsätter bästa kaffekvarnen

Kvarnarna jag valt ut passar de flestas budget (för den mer avancerade hade jag rekommenderat en Baratza Encore eller Sette), men ju billigare kaffekvarn, desto fler begränsningar. Däremot kan du anpassa din bryggning därefter och få ett kanonresultat oavsett, i alla fall med de kvarnar jag rekommenderar här. Kvarnarna i listan är robusta, tåliga och håller en jämn nivå av malet kaffe, alltså att fines och boulders (små och större malna bitar kaffe) är jämnare. Den bästa kaffekvarnen är nämligen den som ger en jämn malning, då får du samma bryggning idag som igår.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Paul Allaverdi


Paul Allaverdi

Läs mer om oberoende experter