search

1. Kalita Stainless Wave Dripper 185 - Filterhållare i rostfri…

Bästa kaffebryggaren - Plats 1

Kalita Wave! Filterhållaren från Kalita har en platt botten med tre små hål istället för ett stort. Den platta botten och de tre hålen i botten gör det lättare för dig att styra vattenflödet igenom kaffet och få en jämn extrahering av kaffet. Detta var den första pour over-metoden jag började med och jag upptäckte snabbt att jag fick bra resultat, och det bästa av allt: det var lätt att få samma bra resultat varje gång. Denna finns i två storlekar och olika material där den rostfria är den mest förekommande. Filtrena som används till Kalita Wave är det tunnaste på pour over-marknaden. Det tunna filtret gör att du i regel får ett kaffe med större kropp och fyllighet. Kalitan är perfekt för dig som står inför valet vilken filterhållare du ska börja med och vill ha bra resultat med en gång - bara ställ den på valfri kanna och brygg. Du kommer inte ångra dig, det har inte jag gjort!

Rekommenderas av 1 Expert

Bagaren och Kocken logo

389 :-

länk
Baristashopen logo

399 :-

länk
Kaffebröderna logo

350 :-

Pris hämtat 9/10

länk
The Kitchen Lab logo

350 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Hario V60 Pour Over Kit

Bästa kaffebryggaren - Plats 2

Japanska Hario V60 är kanske den populäraste pour over-bryggaren hos baristor världen över, vilket förstås säger en hel del! Med denna filterhållare har du stor möjlighet att styra framförallt vattenflödet genom kaffet, detta kräver en del träning men när en väl lyckas med bryggningen är Hario V60 svårslagen. Filterhållaren finns i olika utföranden: porslin, glas, rostfritt stål och plast. Även om detta kit är prisvärt och en bra start skulle jag ändå rekommendera att lägga en liten extra slant på en filterhållare i porslin, då den håller värmen bättre under bryggningen. Resultatet då? Jo, här får du en kopp som hamnar någonstans mellan Kalita och Chemex. Med det sagt, när du lyckas med bryggningen i Hario V60 är jag övertygad om att den kommer användas flitigt hemma i ditt kök och du har stora möjligheter att finjustera dina bryggningar!

Rekommenderas av 2 Experter

Baristashopen logo

199 :-

länk
The Kitchen Lab logo

250 :-

länk
Confident Living logo

169 :-

länk
KitchenTime logo

199 :-

länk
CDON logo

249 :-

länk
Bagaren och Kocken logo

249 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Chemex Classic Kaffebryggare 6 koppar

Bästa kaffebryggaren - Plats 3

Chemexen är den äldsta av dessa bryggare och kanske även den snyggaste. Chemexen är stilren och enkel; du placerar ett Chemexfilter i öppningen, placerar ditt färskmalda kaffe i filtret, häller på vatten och när det runnit igenom tar du helt enkelt bort filtret och har en ursnygg serveringskanna! Det som skiljer Chemexen från de andra bryggarna är det tjocka filtret, som resulterar i ett kaffe med en lättare kropp och ofta höjer de ljusa, fruktiga och söta tonerna i kaffet. Chemexen är mer förlåtande att brygga i än till exempel Hario V60, mycket tack vare de specialdesignade Chemexfiltrena. Själva kannan i sig fyller ingen större funktion vad gäller effekt på kaffet, dock är filtrena anpassade till just Chemexkannan. Chemexen är ett perfekt redskap för den som vill brygga med stabila resultat och dessutom vill ha något som är snyggt på köksbänken!

Rekommenderas av 1 Expert

The Kitchen Lab logo

630 :-

länk
Baristashopen logo

489 :-

länk
Confident Living logo

699 :-

länk
KitchenTime logo

699 :-

länk
CDON logo

699 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Aeropress Aeropress

Bästa kaffebryggaren - Plats 4

Aeropress, inte direkt en pour over-metod, då du själv pressar kaffet direkt ned i koppen med hjälp av kolven som förs in i cylindern där kaffet och vattnet ligger. Men den är alldeles för bra för att inte nämnas! Gemensamt för aeropressen och pour over-metoderna är att båda ger en ren och tydlig kopp som verkligen lyfter varje kaffes unika karaktär. Den är perfekt för dig som är på resande fot och är trött på dåligt hotellkaffe - kombinera denna med en bra handkvarn och du är alltid redo att brygga en god kopp! Det fina med aeropressen är att det finns tusen och åter tusen sätt att brygga med den, det finns nog lika många recept som användare så här har du verkligen utrymme att laborera fram något helt unikt. Nackdelen är att det bara blir kaffe för en kopp, men vad gör det? Det är kul att brygga kaffe och det går snabbt att brygga en extra kopp till din vän!

Rekommenderas av 2 Experter

KitchenTime logo

288 :-

länk
Confident Living logo

288 :-

länk
Cremashop logo

315 :-

länk
The Kitchen Lab logo

340 :-

länk
CDON logo

369 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa kaffebryggaren

calendar

9 oktober

Kaffemaskiner

Kaffemaskiner

16

När jag brygger kaffe så föredrar jag pour over-metoden (se min guide om pour over här på Advized). Men vilken är den bästa pour over-bryggaren egentligen? Det är ingen enkel fråga och svaren varierar beroende på vem en frågar. Olika bryggare har olika egenskaper och jag har inte själv en solklar favorit, utan varierar beroende på tillfälle och vad jag vill ha ut av mitt kaffe.

Eemil Kaikkonen betygsätter bästa kaffebryggaren

Jag minns själv när jag tog steget in i kaffevärlden och skulle börja handbrygga. Då behövde jag givetvis köpa någon typ av filterhållare och möttes av en uppsjö olika pour over-metoder. Jag visste inte vilken jag skulle börja med, en Hario V60? Eller kanske en Chemex, för den är ju sjukt läcker? Eller kanske den där Aeropressen? Denna listan är framtagen främst för att vägleda dig som funderar på att börja handbrygga kaffe hemma, men även till dig som redan har ett pour over-kit och funderar på att utöka antalet bryggmetoder. Här finns något för alla smaker!

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Eemil Kaikkonen


Eemil Kaikkonen

2018-10-09

Läs mer om oberoende experter