Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Hario V60 02 - Copper Coffee Dripper (2 koppar)

Bästa manuella kaffebryggaren - Plats 1

Den här är min absoluta favorit när det gäller manuell bryggning. Jag älskar att brygga med Hario V60 och har gjort det i över ett decennium. Som student så var deras kopparvariant lite för dyr, men när jag väl fick den i födelsedagspresent kunde jag inte släppa den ur sikte.

I och med kopparmaterialet leds värmen otroligt snabbt, se till att inte bränna dig på sidan bara. De märkliga mönstren på insidan av hållaren gör att pappersfiltret förblir tätt slutet mot hållaren när du "förvattnar" filtret (dvs sköljer det för att bli av med pappersmaken).

Alla Hario V60-filterhållare är konformade, vilket ger dig stor frihet i ditt kaffebryggande. Du kan göra ett sött, syrligt, starkt eller milt kaffe.

Om du söker efter en utmaning med hög inlärningskurva så är denna helt perfekt för dig!

+

Oändligt med recept och kunskap

Svår att bemästra

599 :-

länk

599 :-

länk

2. Chemex Classic Kaffebryggare 6 koppar

Bästa manuella kaffebryggaren - Plats 2

För att uppnå kaffets mest rena smak så behöver du en bryggare som verkligen filtrerar bort alla oljor. Detta är vad du får med en Chemex.

Chemex är en bryggare som funnits med länge, den har till och med varit med i TV-serien Vänner och jag blir överlycklig varje gång jag ser den i ett avsnitt. Många trodde att den var en karaff för kaffe och inte en bryggare, fast den egentligen är bägge.

Varje helg brygger jag en kanna Chemex på morgonen, oftast för att friska upp minnet av kaffet jag skall recensera just då. Till min Chemex har jag ett glaslock som håller kaffet varmt mycket längre.

Jag gillar verkligen att ha en kaffebryggare som är allt i ett, både filterhållare och kanna. Det är bara att slänga filtret i komposten och sätta sig med en kanna gott, nybryggt kaffe.

Billig, snygg och otroligt pålitlig!

+

Vacker, bra pris

star

På 2 listor

589 :-

länk

599 :-

länk

489 :-

Pris hämtat 25/10

länk

630 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Aerobie Aeropress

Vill du ha en mångsidig kaffebryggare så tycker jag att Aeropress är ett mycket bra val.

Bryggaren är väldigt enkel men kan skapa otroligt fina koppar kaffe. Likt Chemex så får du en ren kopp, men Aeropress har även fler användningsområden som andra bryggare inte klarar av.

Vanligtvis bryggs kaffe genom ett pappersfilter, men här kan du byta ut munstycket till ett metallfilter. Det finns olika anledningar till detta, t.ex. om man vill använda mindre papper eller få ut mer oljor ur kaffebönorna. På så vis kan du skapa en falsk espresso.

Själv tar jag ofta med mig Aeropressen på resande fot. Den må vara liten, men den kan faktiskt brygga upp till fyra koppar! Skaparen av produkten ville inte göra Areopressen större, utan menar att man kan göra ett starkare kaffe och tunna ut det.

Ett bra köp för varje kaffeälskare, otroligt tacksam att ta med på äventyr!

+

Mångsidig, billig, portabel

star

På 2 listor

320 :-

länk

345 :-

länk

399 :-

länk

417 :-

länk

417 :-

länk

340 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Wacaco Nanopresso Espressobryggare

Detta har blivit lite av en favoritbryggare hemma hos mig. Den är helt annorlunda från de andra på listan, men väldigt bra.

Det enda som krävs för att göra en riktig espresso (yes, ni läste rätt!) med denna lilla bryggare är vatten, kaffe och två händer som är redo att pumpa. Till skillnad från en ordentlig espressomaskin så kommer trycket (det som mäts i bar) inte vara i en fin rak linje, men å andra sidan kan du med denna få en otrolig espressoupplevelse ute i naturen!

Varje gång jag reser så är detta kaffemaskinen jag tar med mig, oavsett om det är till skogen, badstranden eller en storstad. Då har jag givetvis också med mig min lojala termos och kaffekvarn.

Vill du få till en schysst kopp espresso helt manuellt, utan ström och i den grönaste av natur så är detta ett självklart kort!

+

Bra espresso för liten peng

Svår att bemästra i början

640 :-

Pris hämtat 25/10

länk

Bästa manuella kaffebryggaren

calendar

31 okt 2019

Kaffemaskiner

Kaffemaskiner

22

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Manuella kaffebryggare är något jag har extra bra koll på, då jag brygger manuellt flera gånger om dagen. Det bästa med manuella kaffebryggare är att det är du som har kontrollen över kaffet och därför också det fantastiska resultatet.

Paul Allaverdi betygsätter bästa manuella kaffebryggaren

I denna lista tipsar jag om de bästa manuella kaffebryggarna jag har testat. Jag försökte täcka in så många olika varianter på bryggmetoder som möjligt, så alla ska kunna hitta något som passar dem. Kaffebryggarna i listan är inte rangordnade utan passar olika behov, men alla är helt otroliga bryggare som är beprövade, pålitliga och håller i många år. Som vattenkanna rekommenderar jag en med svanhals (gooseneck), det finns både elektroniska och såna du kan värma på spis.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Paul Allaverdi


Paul Allaverdi

Läs mer om oberoende experter