Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Brewista Artisan STAINLESS STEEL Gooseneck Kettle Digital -…

Bästa pour over-kettle - Plats 1

Min solklara nr 1 på listan! Detta är en elektrisk vattenkokare med temperaturkontroll från 40-100 grader, du ställer enkelt in önskad temperatur så du slipper mäta temperaturen manuellt. Den har även timerfunktion, autostart och en "keep warm"-funktion som håller vattnet varmt i en timme. Jag har använt flera olika kannor från olika tillverkare men ingen har hittills varit så omedelbart lätt att brygga med som denna. Den har allt det där jag vill ha; en lång och väldesignad pip och en balanserad utformning som gör den bekväm att brygga med. Att den enbart rymmer 600 ml kan lätt ses som en nackdel, men det räcker gott till behovet för pour over och den mindre storleken gör också att vattnet uppnår önskad temperatur snabbare. Detta i kombination med de övriga funktionerna gör Brewistas kettle till en svårslagen pour over-kettle, och den är ju snygg med!

Kaffemästaren logo

1 300 :-

Pris hämtat 22/8

länk
The Kitchen Lab logo

1 500 :-

Pris hämtat 22/8

länk
Baristashopen logo

1 320 :-

länk
Cremashop logo

1 719 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Bonavita Electric 1.0 L Gooseneck Kettle

Bästa pour over-kettle - Plats 2

Silverpengen går till Bonavitas Gooseneck kettle. För mig är balans en av de viktigaste aspekterna för en bra pour over-kettle, och eftersom Bonavitan är något mindre än t.ex nr 3 på listan har den en bättre balans och hela kannan upplevs som mer lätthanterlig. Pipen på Bonavitan är något tjockare och kortare än nr 1 på listan, inte på något sätt störande sätt men en märker skillnad i vilken kontroll du kan ha över vattnet. Även här återfinns "keep warm"-funktionen som håller temperaturen upp till en timme, en funktion som jag använder när jag är ute och serverar kaffe och behöver färdigt vatten hela tiden. Självklart har den inbyggd temperaturkontroll så du enkelt kan ställa in önskad temperatur. Bonavitas kettle används flitigt av både hemmabaristor och professionella baristor världen över!

Baristashopen logo

1 199 :-

länk

3. Brewista Smart Kettle

Bästa pour over-kettle - Plats 3

Det är ingen slump att vi hittar två kettles från Brewista på denna listan, företaget har verkligen tagit ett stort kliv in på marknaden sedan de startade 2014. I denna kanna hittar vi alla möjliga funktioner en kan tänkas behöva. De viktigaste för mig är möjligheten att ställa in önskad temperatur och "keep warm-funktionen" som jag nämnt tidigare, det är egentligen dessa funktioner jag känner ett behov av. Men vill du ha fler funktioner, som autostart, timer och möjligheten att ha vattnet uppvärmt redan när du kliver upp på morgonen, bör du välja någon av de två Brewista-kannorna på listan. Själva designen blir här lite lidande på grund av den större storleken och pipen är också kortare och tjockare än hos efterföljaren Artisan. Men brygger du ofta flera satser efter varandra och har för vana att bjuda dina vänner på söndagsbrunch är detta kannan för dig!

The Kitchen Lab logo

1 185 :-

länk
Baristashopen logo

1 199 :-

länk
Cremashop logo

1 379 :-

länk

4. Hario V60 Coffee Drip Electric Power Kettle Buono 0,8L

Bästa pour over-kettle - Plats 4

Ingen lista utan japanska Hario som har lång erfarenhet på kaffemarknaden. Detta är en enkel elektrisk vattenkokare utan några som helst extrafunktioner, vilket innebär att du inte har möjlighet att ställa in önskad temperatur - något jag personligen ser som en stor nackdel. Men i övrigt är det en välbalanserad kanna med lång och smal pip och framförallt är den lätt att använda, en On- Off knapp och ca 5 minuter senare har du vatten för ditt kaffe. Harios Buono Kettle är kanske den vanligaste en ser runt om på kaffebarer och rosterier, men jag vill hävda att till exempel Brewista med sin eleganta design utmanar Harios produkter. Detta är dock absolut en "the one" för den som vill ha en elektrisk vattenkokare utan extrafunktioner som ändå är väldesignad och genomtänkt. Jag menar, det är inte för inte Harios produkter är så omtyckta!

Baristashopen logo

895 :-

länk
Cremashop logo

955 :-

länk
Kaffebröderna logo

849 :-

Pris hämtat 22/8

länk
Nybryggt logo

1 097 :-

Pris hämtat 22/8

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Hario V60 Electric Power Kettle Buono with Variable Tempera…

Bästa pour over-kettle - Plats 5

Okej tänker ni, i ovanstående rekommendation beskrev jag hur Harios kanna hamnar på en fjärdeplats på grund av att den saknade funktioner som jag önskar på min kettle. Och här är den ju! Harios kettle som har balansen, lång och smal pip och de funktioner jag främst efterfrågar, men ändå bara en blygsam femteplats? Ja det stämmer, och anledningen till detta är egentligen priset (och det är inte ofta jag låter priset styra vad jag väljer för produkter). Ovanstående kannor med samma funktioner (och i vissa fall fler), samma kvalitet och design ligger lägre prismässigt än denna kanna från Hario. Det är absolut ingen dålig kanna, men här betalar du mer än för Brewistas billigaste Artisan-kanna, och frågan är egentligen vad du får för de extra slantarna. En toppenbra kanna, javisst! Men det finns minst lika bra och bättre under detta pris.

Baristashopen logo

1 879 :-

länk
Cremashop logo

2 019 :-

länk

Bästa pour over-kettle

calendar

7 apr 2019

Kaffemaskiner

Kaffemaskiner

82

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

När jag började brygga kaffe med pour over-tekniken hemma använde jag till en början en kanna för kokkaffe, men ganska snart upptäckte jag att det var svårt att hålla ett jämnt och stadigt vattenflöde pga den tjocka och korta pipen. Jag ville ha mer kontroll över vattenflödet och bryggningen, och för detta behövde jag en kanna med så kallad svanhalspip.

Eemil Kaikkonen betygsätter bästa pour over-kettle

En pour over-kanna med svanhalspip är utformad för att underlätta vid momentet där du häller vattnet. Den långa och smala pipen gör att du lättare kan styra var du vill att vattnet ska hamna, du får en jämn och tunn stråle och kan lättare hälla med en kontinuerligt flöde. För mig är det viktigaste att kannan har en smal pip, är välbalanserad och har en utformning som gör att den inte känns klumpig att hantera. Min lista innehåller endast elektriska vattenkokare då de erbjuder funktioner som jag annars hade behövt sköta manuellt, men det finns en uppsjö av grymma manuella vattenkokare på marknaden också!

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Eemil Kaikkonen


Eemil Kaikkonen

Läs mer om oberoende experter