Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Gopro HERO7 Black

Bästa actionkameran - Plats 1

Gopro har återigen slagit på den stora trumman och resultatet är Hero7 Black. Den stora nyheten stavas HyperSmooth Stabilization och för att vara digital bildstabilisering så presterar den oerhört bra!

Som vanligt när det gäller GoPro så är användarvänligheten på topp med dubbla skärmar, varav den ena med touchfunktion. Kameran är vattentät och har dessutom fått en helt ny mikrofon-layout för ännu bättre ljudkvalité. Här är det hela 60 bilder per sekund i 4k UHD som gäller, vilket gör att du kan skapa slowmotion-magi med högsta upplösning.

Kameran bjuder också på lite annat smått och gott i form av inbyggd röststyrning, den smarta fotofunktionen SuperPhoto, GPS, timelapse samt möjligheten till live-streaming. Så vill du ha den allra senaste tekniken inbakad i en liten och tålig förpackning, då är Gopro Hero7 Black kameran för dig!

+

Robust, överlag bra prestanda

Priset

star

På 2 listor

NetOnNet logo

3 990 :-

länk
Outnorth logo

4 644 :-

länk
Clas Ohlson logo

3 990 :-

länk
Webhallen logo

3 990 :-

länk
Dustin Home logo

4 749 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Dji Osmo Action

Bästa actionkameran - Plats 2

Med lite uppfinningsrikedom och gedigen prestanda så gjorde DJI mycket rätt när de släppte sin första mer renodlade actionkamera Osmo Action.

När det gäller prestandan kan Osmo Action filma stabiliserad video i 4k UHD med fina 60 bilder per sekund. Dessutom erbjuds även ett HDR-läge, vilket ger dig möjlighet att bibehålla ännu fler bilddetaljer i krävande ljussituationer såsom motljus.

DJI har också varit nytänkande med att placera en färgskärm även på framsidan, perfekt för dig som gillar selfies! Självklart är kameran vattentät och har flera inbyggda funktioner, varav röststyrning är en utav dem.

Tyvärr saknar Osmo Action en inbyggd GPS och möjligheten att kunna koppla in en extern mikrofon för bättre ljudkvalité. På det stora hela är dock Osmo Action en riktigt kompetent actionkamera som helt klart tillhör toppskiktet!

+

Robust, bra prestanda, nytänkande

Priset

NetOnNet logo

3 490 :-

länk
Kjell & Company logo

3 590 :-

länk
CDON logo

3 689 :-

länk
Inet logo

3 689 :-

länk
Dustin Home logo

3 490 :-

länk
Webhallen logo

3 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Dji Osmo Pocket

Bästa actionkameran - Plats 3

Världens minsta gimbalförsedda kamera? Osmo Pocket må kanske inte vara lika tuff som sina konkurrenter men däremot, tack vare sin mekaniska gimbal (stabiliseringsverktyg), lär den ge dig oerhört stabila filmer. DJI har också valt att förse Pocket:en med ett lite mindre vidvinkligt objektiv, vilket lär ge dig en mer cinematisk känsla, perfekt för t.ex. vloggning.

Vad gäller filmkvalitén är Pocket:en vassast på listan och du erbjuds även möjligheten att spela in i 4k UHD med upp till 60 bilder per sekund. Tack vare gimbalen så finns även möjligheten att skapa spännande motion-timelapses eller varför inte pröva dess "active track"-läge där kameran automatiskt följer ditt förvalda objekt?

Om du hellre prioriterar utsökt filmkvalité och kreativa funktioner före robusthet, då är Pocket:en verkligen något för dig!

+

Filmkvalitén och dess funktioner

Stryktåligheten, ej vattentät

Kjell & Company logo

3 290 :-

länk
ComputerSalg logo

4 126 :-

länk
Inet logo

3 478 :-

länk
CDON logo

3 478 :-

länk
Proshop logo

3 590 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Sony FDR-X3000R

Bästa actionkameran - Plats 4

GoPro har länge varit den största och bästa actionkameratillverkaren, men 2016 lanserade Sony sin FDR-X3000 som snart kom att kallas för en riktig "GoPro Killer". Framgången kan sammanfattas i två ord, optisk bildstabilisering! Denna unika förmåga har gjort att kameran kan leverera film i högsta klass, självklart i 4k UHD och med högsta detaljrikedom.

Det finns också möjlighet att spela in timelapse, viss live-streaming samt GPS-positionering. För att få kameran helt vattentät måste man visserligen använda det medföljande undervattenshuset, men å andra sidan erbjuder X3000 istället bättre ljudupptagning på land.

Det som möjligtvis talar emot kameran är dess form som kan vara lite bökig ibland, samt prislappen. Men prioriterar du bild- och ljudkvalitén så tillhör denna verkligen toppskiktet!

+

Bästa filmstabilitet utan gimbal

Priset och möjligtvis formfaktorn

Scandinavian Photo logo

4 790 :-

länk
Rajala Pro Shop logo

4 790 :-

länk
Proshop logo

5 156 :-

länk
Conrad logo

7 090 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Gopro HERO7 White

Bästa actionkameran - Plats 5

GoPro har lite av en tradition av att dela in sina senaste kameraserier i modellerna Black, Silver och White, varav den sistnämnda är deras billigare instegsmodell.

Som du säkert förstår så har GoPro snålat in på vissa funktioner, såsom möjligheten att spela in 4k-video, här får du nöja dig med maximalt QHD (d.v.s. 1920x1440 pixlar) för video, respektive 10 megapixlar för foto. Borta är också den svartvita front-skärmen, men till det positiva hör istället att den är lika vattentät och har samma fina touchscreen som sina storasyskon.

Några andra trevliga funktioner som White har är att du kan styra den med enbart din röst samt att du kan skapa dina egna timelapse-videos. Så om du inte har behovet av de lite mer avancerade funktionerna eller kanske bara har en lite tajtare budget så är White:n verkligen värd att kika närmare på!

+

Priset

Antalet funktioner, upplösningen

NetOnNet logo

2 190 :-

länk
Outnorth logo

2 395 :-

länk
Cyberphoto logo

1 989 :-

Pris hämtat 23/8

länk
Clas Ohlson logo

2 090 :-

länk
Dustin Home logo

2 149 :-

länk
Webhallen logo

2 149 :-

länk
Elgiganten logo

2 190 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

6. Yi Lite Action Camera Black with waterproof case

Bästa actionkameran - Plats 6

Finns det billiga men ändå hyfsat bra actionkameror? Ja, det gör det! Jag fick först upp intresset för Xiaomis actionkameror när de släppte sin YI 4k+, då det var marknadens första actionkamera som kunde filma i 4k med 60 bilder per sekund. Nu har de följt upp med "100-dollars"-kameran YI Lite som är förvånansvärt bra med tanke på sitt pris.

Här ges du möjligheten att spela in i 4k UHD, men om du vill ha bästa möjliga flyt i dina filmer bör du välja en lägre upplösning. Kameran är också riktigt högupplöst med sina 16 megapixel, vilket ger dig goda beskärningsmöjligheter i efterhand.

GPS saknas visserligen, men att ha både en timelapse-funktion, gedigen touch-skärm och bildstabilisering är inte illa i denna prisklass. Glöm dock inte att skaffa ett undervattenshus före bad, då kameran annars inte är vattentät. Är budgeten tajt, kika på YI Lite!

+

Mycket för pengarna

Lite sämre flyt vid inspelning i 4k

Mi Store logo

1 695 :-

Pris hämtat 22/8

länk

Bästa actionkameran

calendar

26 aug 2019

Kameror

Kameror

150

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Som resefantast och friluftsmänniska har actionkameran en given plats i min packning, mycket på grund av dess kompakta form och tålighet. En annan trevlig egenskap är alla kreativa möjligheter man får med en actionkamera. De kan monteras på alla möjliga ställen; på vindrutan, surfingbrädan eller kanske på slalomhjälmen? Så varför inte ta och börja föreviga några av dina bästa stunder här i livet med en ny actionkamera?

Oscar Suneson betygsätter bästa actionkameran

Tanken med den här topplistan är dels att presentera de vassaste modellerna på marknaden, med lite extra fokus på filmkvalitén, men även att ge några billigare alternativ för dig med lite mindre budget. Alla har vi olika behov, men några bra saker man bör fundera på är: vilken upplösning kräver jag, 4k UHD eller full HD? Hur viktigt det är med en allt-i-ett vattentät lösning? Vad är min budget? När du väl vet svaren på dessa frågor hoppas jag nu kunna guida dig till din nya actionkamera!

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Oscar Suneson


Oscar Suneson

Läs mer om oberoende experter