search

1. Gopro HERO7 Black

Bästa actionkameran - Plats 1

Gopro har återigen slagit på den stora trumman och resultatet är Hero7 Black! Den stora nyheten stavas HyperSmooth Stabilization och för att vara digital bildstabilisering så presterar den oerhört bra! Som vanligt när det gäller GoPro så är användarvänligheten på topp med dubbla skärmar, varav den ena med "touch". Kameran är vattentät och har dessutom fått en helt ny mikrofon-layout för ännu bättre ljudkvalité! Här är det hela 60 bilder per sekund i 4k UHD som gäller, vilket gör att du kan skapa slowmotion-magi med högsta upplösning. Hero7 bjuder också på lite annat smått och gott i form av inbyggd röststyrning, den smarta fotofunktionen SuperPhoto, GPS, timelapse samt möjligheten till live-streaming. Så vill du ha den allra senaste tekniken inbakad i en liten och tålig förpackning, då är Gopro Hero7 Black kameran för dig!

Rekommenderas av 2 Experter

Clas Ohlson logo

3 990 :-

länk
NetOnNet logo

3 990 :-

länk
Dustin Home logo

4 090 :-

länk
Outnorth logo

4 644 :-

länk
CDON logo

3 999 :-

länk
Inet logo

3 999 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Sony FDR-X3000R

Bästa actionkameran - Plats 2

GoPro har länge varit den största och bästa actionkameratillverkaren, men 2016 lanserade Sony sin FDR-X3000 som snart kom att kallas för en riktig "GoPro Killer". Framgången kan sammanfattas i två ord, optisk bildstabilisering! Denna unika förmåga har gjort att kameran kan leverera film i högsta klass, självklart i 4k UHD och med högsta detaljrikedom. Det finns också möjlighet att spela in timelapse, viss live-streaming samt GPS-positionering. För att få kameran helt vattentät måste man visserligen använda det medföljande undervattenshuset, å andra sidan erbjuder X3000 bättre ljudupptagning på land. Det som möjligtvis talar emot kameran är dess form som kan vara lite bökig ibland, samt prislappen. Men prioriterar du bild- och ljudkvalitén så tillhör denna verkligen toppskiktet!

Rekommenderas av 1 Expert

Scandinavian Photo logo

4 290 :-

länk
Proshop logo

5 121 :-

länk
Rajala Pro Shop logo

4 790 :-

Pris hämtat 22/10

länk
Japan Photo logo

5 899 :-

Pris hämtat 22/10

länk
Conrad logo

6 990 :-

Pris hämtat 22/10

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Gopro Actionkamera Hero

Bästa actionkameran - Plats 3

Med sitt intetsägande namn så kan det vara svårt att förstå vad GoPro Hero (2018) är för slags kamera, men den kan faktiskt liknas vid en nerbantad modell av den tidigare toppmodellen Hero5 Black (de är faktiskt så lika att användare på inofficiell väg har lyckats låsa upp alla Hero5 Black's funktioner). När det gäller filmupplösningen så får man här nöja sig med dryga full HD, vilket med dagens mått mätt kan låta som lite även om det nog är fullgott för många. I Hero:n hittar du också trevliga funktioner såsom ett timelapse-läge och inbyggd röststyrning men i övrigt är funktionsutbudet ganska magert. Det som är riktigt bra däremot är de dubbla skärmarna samt den snygga vattentäta allt-i-ett lösningen. Sammanfattningsvis är alltså Hero:n en enklare actionkamera fast med bra filmkvalité med tanke på det lägre priset!

Rekommenderas av 1 Expert

Inet logo

1 989 :-

länk
NetOnNet logo

1 990 :-

länk
Clas Ohlson logo

1 990 :-

länk
Dustin Home logo

2 261 :-

länk
Outnorth logo

2 395 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Yi Lite Action Camera Black with waterproof case

Bästa actionkameran - Plats 4

Finns det billiga men ändå hyfsat bra actionkameror? Ja, det gör det! Jag fick först upp intresset för Xiaomis actionkameror när de släppte sin YI 4k+, då det var marknadens första actionkamera som kunde filma i 4k med 60 bilder per sekund. Nu har de följt upp med "100-dollars"-kameran YI Lite som är förvånansvärt bra med tanke på sitt pris. Här ges du möjligheten att spela in i 4k UHD, men om du vill ha bästa möjliga flyt i dina filmer bör du välja en lägre upplösning. Kameran är också riktigt högupplöst med sina 16 megapixel, vilket ger dig goda beskärningsmöjligheter i efterhand. GPS saknas visserligen, men att ha både en timelapse-funktion, gedigen touch-skärm och bildstabilisering är inte illa i denna prisklass. Glöm dock inte att skaffa ett undervattenshus före bad, då kameran annars inte är vattentät. Är budgeten tajt, kika på YI Lite!

Rekommenderas av 1 Expert

Mi Store logo

1 695 :-

Pris hämtat 19/10

länk

5. Gopro Action Cam HERO5 Session - Violet

Bästa actionkameran - Plats 5

En liten bonus på listan är GoPro Hero5 Session som kanske inte direkt är GoPro:s senaste modell, men som jag ändå tycker har en hel del bra egenskaper. Kanske lockas du också av den speciella minimalistiska designen, eller är du bara ute efter en vattentät kamera till ett överkomligt pris? Här får du nämligen 4k UHD-upplösning tillsammans med en fin detaljrikedom samt möjlighet att fotografera hyfsat högupplösta bilder. Borta är visserligen GPS:en samt den inbyggda skärmen, men det kompenseras i alla fall lite av röststyrnings-funktionen. Även om tekniken kanske inte är den allra senaste tycker jag ändå att den vattentäta "kub-designen" har en stor kreativ fördel, då bara fantasin sätter gränser för vart denna kamera kan monteras!

Rekommenderas av 1 Expert

XXL logo

2 290 :-

Pris hämtat 19/10

länk

Bästa actionkameran

calendar

31 januari

Kameror

Kameror

12

Som resefantast och friluftsmänniska har actionkameran en given plats i min packning, mycket på grund av dess kompakta form och tålighet. En annan trevlig egenskap är alla kreativa möjligheter man får med en actionkamera. De kan monteras på alla möjliga ställen; på vindrutan, surfingbrädan eller kanske på slalomhjälmen? Så varför inte ta och börja föreviga några av dina bästa stunder här i livet med en ny actionkamera?

Oscar Suneson betygsätter bästa actionkameran

Tanken med den här topplistan är dels att presentera de vassaste modellerna på marknaden, med lite extra fokus på filmkvalitén, men även att ge några billigare alternativ för dig med lite lägre budget. Alla har vi olika behov, men några bra saker man bör fundera på är: vilken upplösning kräver jag, 4k UHD eller full HD? Hur viktigt det är med en allt-i-ett vattentät lösning? Vad är min budget? När du väl vet svaren på dessa frågor hoppas jag nu kunna guida dig till din nya actionkamera!

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Oscar Suneson


Oscar Suneson

2019-01-31

Läs mer om oberoende experter