Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Canon EOS 6D Mark II Body

Bästa kameran för naturfotografering - Plats 1

6D MK II är uppföljaren till 6D, en kamera som jag använder mig av och tycker väldigt mycket om. MK II är en mycket bra kamera för det allra mesta inom naturfotografering men faller något när det kommer till djurfotografering med sina 6 bilder per sekund. Canon är välkända för färghanteringen på deras kameror och det märks när man fotar, speciellt när det kommer till färgglada motiv som blommor då färgerna blir riktigt naturliga. Något att säga om storleken är att huset är stort och tungt, och med ett objektiv blir det förstås tyngre, men den känns härlig och bestämd i handen. Jag rekommenderar detta huset för den som vill uppgradera sitt hus eller ta steget upp till fullformat. Prislappen är stor men man får en väldigt bra kamera som kan följa med äventyraren i flera år.

13 990 :-

länk

14 290 :-

länk

13 900 :-

länk

2. Fujifilm X-t2

Bästa kameran för naturfotografering - Plats 2

X-T2 är en av Fujifilms toppmodeller och låt inte den lilla sensorn lura dig, Fuji satsar stort på mindre sensorer som presterar likvärdigt eller bättre än vad Canon, Nikon eller Sony har att visa med sina fullformat. Paradnumret är tydligt: kompaktkraft! Huset är mycket mindre och lättare än motsvarande kameror från Canon eller Nikon. Jag testade föregångaren, X-T1, hos en vän och det känns knappt att man har en kamera runt halsen. X-T2 kan man använda till allt inom naturfotografering så länge man har de objektiv som behövs. 14 bilder per sekund för djurfotografen, så det blir inga andra besvär än fulla minneskort. Jag rekommenderar denna kamera till den som vill få ner vikten på sin utrustning och vill ha en kamera som klarar allt.

13 490 :-

länk

9 990 :-

länk

3. Canon EOS 80D Body

Bästa kameran för naturfotografering - Plats 3

Bland wildlife-fotografer är APS-C-kameror väldigt populära, de har snabbare bildhastighet än fullformat, och använder man objektiv för fullformat så får man enbart mitten av objektivet som är den bästa biten och ger en mer inzoomad bild. Canon har ett väldigt bra autofokussystem och deras teleobjektiv är väldigt populära bland fotografer inom wildlife- och sportfotografering. 80D har en bildhastighet på 7 bilder per sekund och med Canons autofokussystem passar den väldigt bra till djurfotografering. Till resterande delar av naturfotografering kommer den också fungera men har man fullformatsobjektiv så täcker inte sensorn kanterna. Är man investerad i Canons objektiv, speciellt deras teleobjektiv, och fotar vilda djur, är detta en god rekommendation.

10 585 :-

länk

4. Sony Alpha A7

Bästa kameran för naturfotografering - Plats 4

A7 är den billigaste fullformatskameran på marknaden och vill man uppgradera till fullformat utan att behöva planera ett rån så kan det här vara ett alternativ, särskilt om man siktar på en äldre eller billigare kamera. Något att punktera ut med A7 är att den är fyra år gammal och funktioner som autofokusen är inte lika utvecklad som hos nyare modeller. Fördelen med denna över resterande är att den antagligen är lättare och/eller har en större sensor, större sensorer ger ett grundare skärpedjup. Denna kameran passar bra till det mesta förutom wildlife, då den har låg bildhastighet och ett äldre autofokussystem. Jag rekommenderar denna om du inte bryr dig om åldern på kameran och vill gå upp till fullformat utan att behöva köpa ett tungt eller dyrt hus.

9 541 :-

länk

8 990 :-

länk

Bästa kameran för naturfotografering

calendar

30 jul 2018

Kameror

Kameror

50

Naturfotografering är en genre inom fotografering som jag tycker är diffus om vad man specifikt syftar på, det kan handla om landskap, wildlife, makro eller växter, d.v.s. allt som har en koppling till naturen. Beroende vad man fotograferar så förändras behoven, en wildlife-fotograf använder sig av en kamera som kan ta många bilder under ett kort ögonblick medan resterande vill ha en kamera som tar upp mycket ljus och detaljer.

Simon Uzoni betygsätter bästa kameran för naturfotografering

När det kommer till kamerahus är det ofta en personlig smaksak om hur varje tillverkare utvecklar sina kameror. Har du möjlighet att känna och prova husen i butik så rekommenderar jag att du gör det först, att testa en kamera ger en helt annan upplevelse än att titta på bilder. Listan är tänkt att täcka en stor del av naturfotografering och jag har därför med flera hus med olika förutsättningar.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Simon Uzoni


Simon Uzoni

Läs mer om oberoende experter