search

1. Fujifilm X-t100 + Xc 15-45 Mm F/3.5-5.6 Ois

Bästa kameran för resan - Plats 1

Fujifilms nya X-T100 är en superkompakt spegellös systemkamera, som ger grym bildkvalitet och användarvänligt handhavande. Kameran har retro-inspirerade rattar som gör den enkel att hantera. Skärmen går att vinkla 180 grader för selfies, vilket kan vara praktiskt på resan. Objektivet som följer med är ett enklare zoomobjektiv, som inte är super-ljusstarkt (inte jättebra i dåligt ljus), men har ett bra omfång som motsvarar ungefär 22,5-67,5 mm, vilket innebär ganska vid vinkel till ganska inzoomat (perfekt för porträtt). Objektivet är stabiliserat, vilket gör att du kan ta lite skarpare bilder i dåliga förhållanden då exponeringstiden blir lång. X-T100 säljs ibland i paket med ytterligare ett objektiv (50-230mm), leta efter det om du vill kunna zooma in riktig långt. Detta är ett bra val för dig som vill ha en liten, snygg och användarvänlig kamera!

Rekommenderas av 1 Expert

Scandinavian Photo logo

5 490 :-

länk
Japan Photo logo

6 977 :-

Pris hämtat 4/10

länk
Dustin Home logo

6 799 :-

länk

2. Canon Powershot G7X MKII

Bästa kameran för resan - Plats 2

Canon Powershot G7X MkII är den senaste i raden av kompaktkameror i G7-serien från Canon. Trots sitt fick-stora format levererar den bildkvalitet och funktionalitet nästan i klass med en systemkamera. Nackdelen med en kompaktkamera är ju förstås att du inte kan byta objektiv på den (se min guide kring skillnader mellan system- och kompaktkamera här på Advized). Men eftersom objektivet som sitter på är väldigt bra (motsvarar 24-100 mm) så kanske det inte spelar så stor roll. Det är också bra i dåligt ljus - bländaren är 1.8 till 2.8 beroende på hur mycket du zoomat in. Den har såklart touch-skärm och spelar in video i Full-HD i 60 bilder per sekund. Canon-kamerorna är enligt mig alltid pålitliga och funktionella, så med denna får du en bra arbetshäst som enkelt går ner i fickan.

Rekommenderas av 5 Experter

CDON logo

5 690 :-

länk
MediaMarkt logo

5 769 :-

länk
Dustin Home logo

5 990 :-

länk
Proshop logo

6 290 :-

länk
ComputerSalg logo

9 856 :-

länk
Cyberphoto logo

5 769 :-

Pris hämtat 12/2

länk
Fotokungen logo

5 780 :-

Pris hämtat 21/11

länk
Elgiganten logo

5 780 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Panasonic DMC-TZ100 Black

Bästa kameran för resan - Plats 3

Panasonic TZ100 (TZ står för Travel Zoom) är en riktigt grym kompaktkamera som optimerats för resefoto. Den har ett stooooort zoomomfång (27-270mm) i ett objektiv tillverkat av Leica. Inte riktigt lika ljusstark som Canon G7X MkII här ovan dock, men omfånget är ju betydligt större. Kameran har en funktion som kallas "Post Focus" som innebär att du kan peka (eftersom den har pekskärm såklart) på bilden där du vill ha fokus och så fixar kameran det i efterhand. I praktiken innebär det att kameran gör en liten film på ca 2 sekunder där den fokuserar på olika punkter. Om du har tur så har den eller det du fotat inte rört sig under tiden och du kan hitta en bild med skärpan på rätt ställe. Intressant funktion! TZ100 är perfekt för dig som vill ha nåt som går ner i fickan men också har ett stort zoomomfång.

Rekommenderas av 2 Experter

CDON logo

4 490 :-

länk
NetOnNet logo

4 690 :-

länk
Elgiganten logo

4 789 :-

länk
Proshop logo

6 490 :-

länk
Cyberphoto logo

4 690 :-

Pris hämtat 12/2

länk
Dustin Home logo

4 899 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Canon EOS 2000D 18-55mm DC +75-300mm DC

Bästa kameran för resan - Plats 4

Canon EOS 2000D är en DSLR (spegelreflexkamera) men är trots det väldigt kompakt. Den har förstås alla funktioner man kan vänta sig från en modern systemkamera (vikbar pekskärm, WiFi-koppling med app) och har ärvt många funktioner från sina syskon, så det är en riktigt stabil kamera. Sensorn på 24 megapixel levererar fina bilder och den kan förstås filma också, i Full HD. I det här paketet följer det med två objektiv. Det ena är en zoom för vidvinkel till normal (18-55) som är stabiliserad och den andra är en telezoom för att komma riktigt nära. Bra på resan! Den största fördelen med denna kamera är att du kliver in i Canons stora utbud av både nya och begagnade tillbehör. Om det är något mer du behöver till resan så kan du enkelt hitta det! För dig som vill ha en mer "klassisk" DSLR som trots det är liten och lätt att ta med på resan är detta ett utmärkt val!

Rekommenderas av 1 Expert

Proshop logo

9 046 :-

länk

Bästa kameran för resan

calendar

10 februari

Kameror

Kameror

17

Grattis - du ska ut och resa! Självklart vill du ha med dig en bra kamera för att dokumentera dina äventyr. Mobilbilder i all ära, men det blir faktiskt mycket bättre med en riktig kamera. Jag har därför försökt sätta ihop en lista på bästa kamerorna för resan just nu.

Carl Björklund betygsätter bästa kameran för resan

I min lista har jag tittat på flera parametrar: bildkvalitet såklart, men även mångsidighet, storlek och vikt, utbud av tillbehör etc. Jag tipsar om två kompaktkameror och två systemkameror och har försökt hålla budgeten under 10.000 kr, eftersom jag inser att om man lagt en massa på drömresan så kanske det inte finns obegränsade resurser kvar för den perfekta kameran... Här är min lista!

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Carl Björklund


Carl Björklund

2019-02-10

Läs mer om oberoende experter