search

1. Canon Powershot G7X MKII

Bästa kameran för vlogg och YouTube - Plats 1

Det här är vloggkamerornas vloggkamera! Med den får du en liten kamera med vid bild - så att du får med dig själv utan problem (och utan att få ont i armen). Kameran har en ruggigt bra bildstabilisator som ger dig en stabil bild utan massa skakningar. Med Canon G7X kan du också filma i slow motion och sakta ned bilden till 50% i hastighet. Den har en bra ljusmätare som ger dig en fin och ljus bild, även i motljus, vilket annars kan vara lite trixigt. Du får en stor bländare som ger dig kort och fint skärpedjup (blurrig bakgrund) samt bra bildkvalitet i mörkare förhållanden. Plus i kanten för pekskärm, vilket är väldigt användarvänligt. Det är t.ex. enkelt att få till rätt fokus eftersom du bara behöver peka på skärmen var du vill ha fokus. Med den här kameran får du mycket kamera till ett relativt lågt pris!

Rekommenderas av 5 Experter

CDON logo

5 690 :-

länk
MediaMarkt logo

5 769 :-

länk
Dustin Home logo

5 990 :-

länk
Proshop logo

6 290 :-

länk
ComputerSalg logo

8 401 :-

länk
Cyberphoto logo

5 769 :-

Pris hämtat 12/2

länk
Fotokungen logo

5 780 :-

Pris hämtat 21/11

länk
Elgiganten logo

5 780 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Sony DSC-RX100M5

Bästa kameran för vlogg och YouTube - Plats 2

Det här är kompaktkameran kostar lite mer men levererar riktigt fin bildkvalitet och löjligt bra autofokus. Du behöver alltså aldrig vara rädd för att fokus inte ligger på dig när du filmar. Med Sony RX100 kan du också filma i super slow motion. Och då menar jag verkligen SUPER slow motion! Perfekt om du vill fånga alla detaljer i extremt snabba rörelser. Jag gillar den här kameran för att färgerna känns väldigt fina och naturliga, i jämförelse med t.ex. Canon G7X, som också är med i listan. Bilden är i jämförelse också något mer kontrastlös, vilket är bra i starkt solljus och när man vill kunna redigera bilden själv efteråt. Även här får du en stor bländare som ger dig kort skärpedjup och bra bilder i mörkare förhållanden. Och såklart bildstabilisator, för stabil bild.

Rekommenderas av 1 Expert

CDON logo

9 790 :-

länk
Dustin Home logo

10 699 :-

länk
Proshop logo

11 855 :-

länk

3. Canon Eos M50 + Ef-m 15-45mm F/3.5-6.3 Is Stm

Bästa kameran för vlogg och YouTube - Plats 3

Kameran för dig som vill steppa upp gamet med ditt vloggande, utan att behöva släpa på en stor systemkamera. Med Canon EOS M50 får du alla möjligheter med en systemkamera, men i ett litet format. Du kan t.ex. byta objektiv beroende på vad du vill filma, vilket gör dig väldigt fri i ditt skapande.

Skulle dock rekommendera att du börjar med ett 11-22mm, så du inte behöver kämpa för att hålla kameran långt ifrån ditt ansikte. Den har också sjukt bra autofokus. Det är nämligen samma autofokussystem som i min professionella systemkamera (Canon EOS 5D Mark IV) - och det är något av det jag är absolut mest nöjd med, med den kameran. Jag skulle inte rekommendera den här kameran om du vill filma i 4K. Jag är dock personligen fine med 1080p i upplösning, så för mig spelar det ingen roll. Canon Eos M50 ger bättre bildkvalitet än de båda kompaktkamerorna, har inbyggd bildstabilisator och ger dig stabil bild, utan skakningar. Det finns också mikrofoningång, så nu kan du avancera till bättre ljud!

Rekommenderas av 1 Expert

Dustin Home logo

7 290 :-

länk
CDON logo

8 190 :-

länk
NetOnNet logo

6 489 :-

länk

4. Panasonic Lumix Dc-gh5 + G Vario 12-60/3,5-5,6 Power Ois

Bästa kameran för vlogg och YouTube - Plats 4

Kameran för dig som vill leverera vloggar i toppklass (och som har starka armmuskler...) Det är svårt att spalta upp alla fördelar med Panasonic-kameran eftersom den har extra allt, det är ändå en kamera för runt 20.000 kr. Men för att nämna några, så får du kick-ass bildstabilisering (både inbyggd i huset och i alla objektiv med beteckningen OIS). Bilden blir alltså superstabil, även om du är väldigt darrig på handen, som jag. Du får otroligt fin bildkvalitet, fina färger och mjuk autofokus som följer dina rörelser. Det här är inte kameran för dig som vill vlogga när du flänger runt på stan med kameran på en selfiestick. Men det är garanterat kameran för dig som orkar släpa på stativ, för att du vill skapa någonting utöver det vanliga och göra vloggar som påminner om stora hollywoodproduktioner.

Rekommenderas av 1 Expert

Dustin Home logo

19 999 :-

länk

Bästa kameran för vlogg och YouTube

calendar

5 juni

Kameror

Kameror

80

Jag älskar YouTube och jag älskar att skapa vloggar som påminner om "riktig film". Jag har också testat en mängd olika kameror och här har jag listat fyra favoriter. Samtliga kameror har vinklingsbar skärm (framåt), vilket såklart är ett måste för att de ska kunna användas som vlogg-kameror. Kamerorna riktar sig också till lite olika användare - till dig som vill ha något enkelt att ha med i fickan och till dig som vill skapa filmiska mästerverk.

Elin Kero betygsätter bästa kameran för vlogg och YouTube

Kom ihåg att det absolut viktigaste när man köper en kamera är att man själv känner sig trygg med den. Det kan vara jättebra att åka och känna på kameran innan man beställer den. Känn efter hur storleken känns och hur kameran ligger i handen. Ta med en kompis, filma varandra och se hur enkel kameran är att jobba med för dig som inte är van.

Elin Kero betygsätter bästa kameran för vlogg och YouTube

För mig är användarvänligheten det absolut viktigaste när jag väljer kamera. Speciellt när jag filmar mig själv på språng. Det ska vara enkelt och gå snabbt att ta upp kameran och filma en spontan händelse ur din vardag. Jag väljer ALLTID enkelheten (som kommer av bra autofokus och bra bildstabilisering) framför bildkvaliteten, om jag någonsin står och väljer mellan två olika kameror. Lycka till!

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Elin Kero


Elin Kero

2018-06-05

Läs mer om oberoende experter