search

1. Olympus E-m10 Iii 14-42 Mm F/3,5-5,6 Ez

Bästa systemkameran för nybörjaren - Plats 1

Mitt toppval blir den kompakta och snygga Olympus E-M10 III med tillhörande optik. Det här är ett utmärkt alternativ tack vare sin låga vikt och kompakta yttre mått som gör det lätt att ta

med kameran vart du än går! Det här är en riktigt kompetent kamera att utvecklas med och som kommer leverera riktigt bra resultat! Den inbyggda bildstabiliseringen hjälper dig dessutom i såväl stillbild som film och ger dig bättre möjligheter att fånga bra bilder även när ljuset tryter. Det stora utbudet av bra och förhållandevis billiga objektiv som finns till micro four thirds-systemet ger dig dessutom utmärkta alternativ till att fortsätta utvecklas när du lärt dig hantera kameran! Givetvis kan du även kontrollera din kamera via Wi-Fi och föra över de bilder du blir riktigt nöjd med direkt till din telefon för vidarebefordring till sociala medier.

Rekommenderas av 3 Experter

Scandinavian Photo logo

6 990 :-

länk
Dustin Home logo

7 599 :-

länk
CDON logo

6 986 :-

länk
Proshop logo

8 629 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Nikon D3400 + AF-P 18-55/3,5-5,6 VR Black

Bästa systemkameran för nybörjaren - Plats 2

Kampen mellan Nikon och Canon om andraplatsen i listan är stenhård och Nikon får kliva högre upp på teknisk poäng med något fler megapixlar i sensorn. I övrigt handlar det främst om handhavande och om det finns gamla preferenser från tidigare kameror. Oavsett vilket får du här i Nikon D3400 en ruskigt kompetent nybörjarkamera som kommer ge dig närmast oändliga möjligheter att komma igång med ett mer kreativt fotograferande och utvecklas vidare genom ett enormt utbud av objektiv. Kameran är lättanvänd och har flera förvalsprogram för dig som precis gått från mobilkamerans trygga värld. Så fort du är redo kan du i detalj styra alla viktiga inställningar manuellt och du får möjligheten att verkligen utforska fotografins underbara värld!

Rekommenderas av 1 Expert

Proshop logo

5 041 :-

länk
MediaMarkt logo

4 797 :-

länk

3. Canon EOS 4000D 18-55mm DC III

Bästa systemkameran för nybörjaren - Plats 3

Precis som med Nikon har vi här i Canon EOS 4000D en nybörjarkamera utav rang, utan att du för den delen behöver offra funktionalitet under din inlärningsprocess. Det finns gott om automatiska program att komma igång med, och när du är redo så finns detaljstyrningen bara ett klick bort! Även till Canons EF-fäste finns en närmast obscent stor mängd objektiv av alla slag att köpa in och fortsätta experimentera med när du har vuxit ur det medföljande objektivet. Givetvis har du här även möjligheten att koppla kameran till din mobil för att både styra kameran samt smidigt föra över bilder som du sedan kan dela vidare till sociala medier. Överlag är EOS 4000D ett riktigt bra alternativ för dig som nybörjare, speciellt med tanke på att den finns till ett väldigt förmånligt pris!

Rekommenderas av 1 Expert

ComputerSalg logo

3 490 :-

länk
Proshop logo

3 490 :-

länk
Billigteknik logo

3 990 :-

länk
Elgiganten logo

3 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Fujifilm X-t100 + Xc 15-45 Mm F/3.5-5.6 Ois

Bästa systemkameran för nybörjaren - Plats 4

Jag är lite partisk som Fujifilm-fotograf, men i min mening är det något alldeles särskilt med färgåtergivningen från dessa kameror. Fujifilm X-T100 är deras senaste instegskamera och den levererar givetvis samma form av färgmagi som sina syskon. I ett kompakt och trevligt format hittar vi en riktigt trevlig systemkamera som inte bara passar dig som nybörjare utan även kommer vara något att växa i framöver. Utbudet av objektiv ökar för varje år och det finns ett antal riktigt trevliga där ute, när du vuxit ur det medföljande! Tyvärr är inte appen för att koppla kamera och telefon den bästa och därför hamnar denna kamera en bit ner på listan. Är det inte den absolut viktigaste delen för dig så kan jag varmt rekommendera Fujifilm X-T100.

Rekommenderas av 1 Expert

Scandinavian Photo logo

5 490 :-

länk
Japan Photo logo

6 977 :-

Pris hämtat 4/10

länk
Dustin Home logo

6 799 :-

länk

5. Sony a6300 ILCE-6300L - digitalkamera 16-50 m

Bästa systemkameran för nybörjaren - Plats 5

Slutligen har vi här hamnat på listans dyraste kombination med Sony A6300, baserat på Sonys E-fattning som delas med kamerorna i A7/A9-serien. Detta innebär att du när du vant dig vid denna modell enkelt kan gå vidare och utvecklas med större och mer avancerade kameror, och till viss del använda samma objektiv. Sonys menysystem är lite speciellt men med viss invänjning så kommer det flyta fint, och även om tröskeln här är något högre jämfört de andra alternativen i listan så kommer det att vara värt det! Sony A6300 är inte bara en bra kamera att börja lära sig med, det är även en riktigt bra kamera att fortsätta jobba med, och det kommer du att kunna göra i många år framöver!

Rekommenderas av 3 Experter

Scandinavian Photo logo

8 690 :-

länk
Proshop logo

9 062 :-

länk
MediaMarkt logo

9 090 :-

länk
Power logo

8 690 :-

Pris hämtat 11/2

länk
Rajala Pro Shop logo

8 990 :-

Pris hämtat 11/2

länk
NetOnNet logo

8 690 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa systemkameran för nybörjaren

calendar

4 oktober

Kameror

Kameror

1

Fotografering är numera var mans grej efter att mobilkameror inte bara blivit acceptabla, utan ofta även riktigt, riktigt bra. Men det finns faktiskt fortfarande anledningar till att köpa en digital systemkamera och då allra helst för dig som vill utveckla ditt bildsinne och ditt fotograferande överlag.

Joakim Ewenson betygsätter bästa systemkameran för nybörjaren

Vad skall man då som nybörjare leta efter i en digital systemkamera och vilka är värda att spana in? Det ska jag svara på i den här topplistan, där jag tagit med ett alternativ var från de stora tillverkarna och berättar varför jag anser att du bör kolla in just dessa!

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Joakim Ewenson


Joakim Ewenson

2018-10-04

Läs mer om oberoende experter