search

1. Fujifilm X-t20 + Xf18-55/2,8-4 R

Bästa systemkameran för nybörjaren - Plats 1

Jag rekommenderar Fujifilm framför allt av två skäl. För det första (och kanske viktigaste): Fujifilm har en annorlunda filosofi än de flesta andra kameraleverantörer när det kommer till funktioner. De applicerar japansk "kai-zen" genom att regelbundet släppa nya uppdateringar för mjukvaran i kameran. Hos andra tillverkare behöver du kanske köpa en ny kamera, men när det gäller Fujifilm så räcker det med att ladda ner en gratis uppdatering! Guld värt. För det andra: kamerorna har ett skönt taktilt interface - knappar och vred för att göra inställningar. Lite retro men mycket funktionellt! Efter ett tag kan du ändra inställningar utan att titta på skärmen. Objektivet som kommer med det här paketet är också riktigt bra, och det har bildstabilisering. Kameran har även Wi-Fi. En kamera för dig som vill ha något som växer med dig!

Rekommenderas av 1 Expert

ComputerSalg logo

12 486 :-

länk
Conrad logo

11 990 :-

Pris hämtat 11/2

länk
Dustin Home logo

11 699 :-

länk
Proshop logo

13 307 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Canon EOS 2000D 18-55 IS II - Black

Bästa systemkameran för nybörjaren - Plats 2

Jag köpte min första Canon EOS 1989. En Canon EOS 650. Det var en grym kamera då! Perfekt för mig som var nybörjare. Canon har fortsatt leverera bra kameror ända sedan dess. Canon EOS 2000D är i mångt och mycket en motsvarighet till min gamla kamera, men den kan ju förstås så mycket mer! En riktigt kompetent kamera för nybörjaren, som fotar och filmar med grym kvalitet. Objektivet som följer med är OK, men inte så mycket mer. Komplettera gärna med ett fast 50mm-objektiv om du gillar porträtt. För dig som gillar att redigera i mobilen eller plattan har denna kamera Wi-Fi och kan användas som en egen hotspot. Koppla upp och för över bilderna direkt till telefonen eller paddan, redigera där och publicera direkt på Instagram eller Facebook. En kamera för dig som vill ha ett säkert kort och tillgång till ett enormt utbud av begagnade tillbehör.

Rekommenderas av 3 Experter

CDON logo

4 185 :-

länk
Proshop logo

4 589 :-

länk
Dustin Home logo

4 890 :-

länk
MediaMarkt logo

4 990 :-

länk
Billigteknik logo

4 195 :-

länk
NetOnNet logo

4 390 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Olympus E-m10 Iii 14-42 Mm F/3,5-5,6 Ez

Bästa systemkameran för nybörjaren - Plats 3

Olympus återupplivade för några år sedan sin klassiska OM-serie från 70-talet i denna nya digitala OM-D-serien. Detta är en av de senaste versionerna. OM-D E-M10 Mark III (vem hittar på dessa namn egentligen?!) är en ytterst kompetent kompakt systemkamera. Om man jämför med Fujifilm så har Olympus ett mer modernt uttryck i sin design. Det här är en mycket funktionsrik kamera med bland annat 4K-filmning och bildstabilisering inbyggt i huset. Det senare är en riktigt bra funktion som gör dina bilder skarpare även i dåligt ljus, och funkar med alla objektiv du sätter på den. Den har också Wi-Fi för trådlös bildöverföring och fjärrstyrning. Även Olympus-systemet ger tillgång till ett relativt stort utbud av begagnade objektiv eftersom de använder den så kallade Micro Four Thirds-fattningen. En kamera för dig som vill ha bildstabilisering och ett lätt system.

Rekommenderas av 3 Experter

Scandinavian Photo logo

6 990 :-

länk
Dustin Home logo

7 599 :-

länk
CDON logo

6 986 :-

länk
Proshop logo

8 629 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Sony a6300 ILCE-6300L - digitalkamera 16-50 m

Bästa systemkameran för nybörjaren - Plats 4

Sony är ruggigt duktiga på spegellösa kameror. De har en stor lineup med många kompetenta kamerahus. Deras Alpha-serie innehåller allt från kameror för heltidsproffs till enklare kamerahus för nybörjare. Sony Alpha A6300 tillhör förstås den senare kategorin. Kameran kommer med ett 16-50mm-objektiv, vilket betyder en zoom som är bra på lite av varje, du kan både få med mycket i bilden vid 16mm och zooma in lite närmre på 50mm. Huset är litet och nätt. Ergonomin och placering av knappar etc. är typisk för Sony och antingen gillar man det, eller inte. I jämförelse med Fujifilm och Olympus tycker jag att Sony ofta har ett mer futuristiskt uttryck och gränssnitt. Sony har också ett stort utbud av objektiv och tillbehör, men utbudet på begagnat något mindre än för t.ex Canon eller Nikon. En kamera för dig som gillar Sonys formspråk och bra bildkvalitet!

Rekommenderas av 3 Experter

Scandinavian Photo logo

8 690 :-

länk
Proshop logo

9 062 :-

länk
MediaMarkt logo

9 090 :-

länk
Power logo

8 690 :-

Pris hämtat 11/2

länk
Rajala Pro Shop logo

8 990 :-

Pris hämtat 11/2

länk
NetOnNet logo

8 690 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa systemkameran för nybörjaren

calendar

10 februari

Kameror

Kameror

8

Är du nybörjare och vill veta vilken systemkamera du ska köpa? Jag får ofta frågor kring det, och här ska jag sammanfatta mina bästa tips. För det första: Utgå från din budget - hur mycket vill du lägga? Tre tusen? Fem tusen? Tio? Budgeten sätter tydliga begränsningar. För det andra: Fundera kring hur du fotograferar. Vad är viktigast för dig? Låg vikt? Bildkvalitet? Lågt pris?

Carl Björklund betygsätter bästa systemkameran för nybörjaren

När man har en hyfsad uppfattning om detta brukar jag berätta att kameran bara "spelar in" bilden, men att objektivet är det som bestämmer hur den ser ut. Med det sagt rekommenderar jag att man lägger kanske halva sin budget på ett bra kamerahus och andra halvan på bra objektiv. Om man har som ambition att utöka sitt system med tiden kan man förstås lägga mer på kamerahuset initialt, för att sedan satsa mer på att köpa olika objektiv. Jag skulle råda nybörjaren att köpa hyfsat nya prylar för att säkerställa att de håller måttet under en lång tid framöver.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Carl Björklund


Carl Björklund

2019-02-10

Läs mer om oberoende experter