search

1. Panasonic Lumix DMC-GX80KECK + 12-32/3,5-5,6 Black

Bästa systemkameran under 10.000 kr - Plats 1

Panasonic GX80 är för dig som vill ha en så liten och tyst systemkamera som möjligt. Panasonic är generellt riktigt bra när det kommer till bildstabilisering eftersom de har inbyggd stabilisator i både kamerahuset OCH objektivet. De är också duktiga när det kommer till videofilmning. Med den här kameran kan du filma i 4K och bildstabilisatorn funkar väldigt bra även där. Du kan också fånga fina scener i slow motion (50 frames per second ger dig 50% hastighet) om du växlar ner från 4K till 1080 i upplösning. Den här kameran har en väldigt enkel och smidig pekskärm som du kan vinkla både uppåt och nedåt. Minus för att den inte går att vinkla åt sidan dock, men det är bara en vanesak. En fördel med Panasonics kompakta systemkameror är att det finns väldigt många objektiv att välja på - både Panasonics egna Micro 4/3-objektiv OCH Micro 4/3 från Olympus. En kompakt, smidig och prisvärd kamera med grym bildstabilisering.

Rekommenderas av 1 Expert

Dustin Home logo

4 890 :-

länk
NetOnNet logo

4 990 :-

länk
CDON logo

6 490 :-

länk

2. Canon EOS 77D EF-S18-55 F4-5.6 STM

Bästa systemkameran under 10.000 kr - Plats 2

Canon EOS 77D är kameran för dig som vill göra det enkelt för dig om du vill uppgradera din kamera i framtiden. Det här är en av Canons stora systemkameror och med den får du ett stort utbud av objektiv, även från mer alternativa tillverkare som Tamron och Sigma. Med den här kameran får du grymt snabb och precis autofokus, något jag uppskattar absolut mest hos Canon. Man behöver aldrig missa ett ögonblick p.g.a. långsam fokusering eller fokus som hamnar fel. Pekskärmen är vinklingsbar och kan vridas framåt på ena sidan. Man kan tyvärr inte filma i 4K, men jag föredrar ändå FullHD i 1080-upplösning, för där kan man få slow motion och sakta ner sina klipp till ungefär 50%. Elektronisk bildstabilisator finns endast i filmläget, men underlättar för dig när du ska filma stabila klipp. Det här är en perfekt kamera för dig som vill satsa mer på ditt fotograferande och inte bara fotografera i vardagen.

Rekommenderas av 1 Expert

CDON logo

9 190 :-

länk
Dustin Home logo

9 221 :-

länk
Proshop logo

11 166 :-

länk

3. Canon EOS M5 BODY

Bästa systemkameran under 10.000 kr - Plats 3

Canon EOS M5 är kameran för dig som gillar vad Canon har att erbjuda när det kommer till grymt snabb och exakt autofokus, men som vill ha en kamera i den mindre storleken. I den här kameran hittar du en inbyggd bildstabilisator som fungerar extra bra tillsammans med objektiv som också har inbyggd bildstabilisator. Du kan filma i FullHD med 60 frames per second, och även med denna kamera få en mjuk och fin slow motion genom att dra ner hastigheten på klippet till ungefär 50%. Pekskärmen går att vinkla nedåt och framåt vilket kan bli ett problem om du behöver se dig själv samtidigt som kameran sitter på stativ. Till Canons M-system finns tyvärr inte så många objektiv men du kan köpa till en adapter för att använda alla Canons EF-objektiv. Canon är väldigt bra på stillbild och du får alla grymma funktioner från Canons stora systemkameror i den här lilla storleken.

Rekommenderas av 1 Expert

Dustin Home logo

6 990 :-

länk

4. Olympus E-m10 Iii 14-42 Mm F/3,5-5,6 Ez

Bästa systemkameran under 10.000 kr - Plats 4

Olympus OM-D E-M10 Mark II (finns även en nyare modell, E-M10 Mark III, som jag inte testat än) är kameran för dig som vill fokusera på stillbild och vill ha en liten kamera med grymt snygg design. Till Olympus kompakta systemkameror finns det massor av objektiv att välja på - både Olympus egna Micro 4/3-objektiv OCH Micro 4/3 från Panasonic. Pekskärmen kan vinklas både framåt och åt sidan. Det jag älskar med den här kameran är alla knappar och rattar som sitter på utsidan, det gör väldigt mycket för användarvänligheten. Du kan filma i FullHD och även här sakta ned dina klipp för fin slow motion. Den inbyggda mikrofonen är tyvärr inte i toppklass men man får helt enkelt se till att skaffa en extern mikrofon (som ändå är att rekommendera i alla lägen), om man vill filma. Kameran har en grymt bra bildstabilisator, som underlättar om du filmar eller tar bilder när det har börjat mörkna.

Rekommenderas av 3 Experter

Scandinavian Photo logo

6 990 :-

länk
Dustin Home logo

7 599 :-

länk
CDON logo

6 986 :-

länk
Proshop logo

8 629 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa systemkameran under 10.000 kr

calendar

15 juni

Kameror

Kameror

15

Det finns så himla många kameror där ute och det är skitsvårt att veta var man ska börja leta. Så här kommer en lista med fyra olika kameror som jag tycker att du ska ta en närmare titt på. Det är svårt att rangordna kamerorna efter vilken som är bäst, eftersom alla har funktioner som tilltalar olika personer. Så försök att se den här listan utan rangordning och fokusera på vad som skrivs i texten istället. Samtliga kameror har inbyggd Wi-Fi, så du kan fjärrstyra kamerorna från din mobiltelefon, samt föra över filer snabbt och enkelt.

Elin Kero betygsätter bästa systemkameran under 10.000 kr

Ett tips som jag alltid lämnar när jag rekommenderar någon att köpa en systemkamera är att inte bara snöa in sig på att själva kameran ska kosta så mycket som möjligt utav ens budget. Lägg gärna en tusenlapp eller två på att köpa till ett porträttobjektiv som t.ex. Panasonic 25/1,7 till Panasonic och Olympus (passar båda märkenas kompakta systemkameror) eller ett Canon 50/1,8 till Canon/Nikons stora systemkameror.

Elin Kero betygsätter bästa systemkameran under 10.000 kr

Jag kommer nog skriva detta i alla mina topplistor, men ta gärna en sväng förbi din närmaste fotobutik och känn på kamerorna innan du beställer. Du behöver inte veta hur de fungerar för att känna hur de känns i handen och det kan ju vara en bra indikation om det känns lättare att bläddra i menyerna på en av kamerorna och inte de andra.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Elin Kero


Elin Kero

2018-06-15

Läs mer om oberoende experter