Advized - oberoende köprådlogologo
search

1. Fujifilm X-t20 + Xc 15-45 Mm F/3.5-5.6 Ois SvartNY

Bästa systemkameran under 10.000 kr - Plats 1

Fujifilms X-T20 är en fantastiskt trevlig spegellös systemkamera som ligger skönt i handen. Den är liten och lätt och har ett gränssnitt som är enkelt att använda. Menysystemet är lättanvänt, men du sköter kameran till stor del med dess retro-inspirerade reglage och rattar. Jag tycker att det ger en skön känsla av (analog) kontroll, och när du lärt dig reglagen kan du sköta dem utan att titta - vilket ger mer möjligheter att fånga den perfekta bilden! Grymt!

Kameran är mycket kapabel rent tekniskt. Sensorn fångar bilder på 24,3 megapixel och man kan filma i 4K/30p som högsta upplösning. Fujifilm uppdaterar ofta sina kameror med nya funktioner genom gratis firmwareuppdateringar (4K-filmning fanns t.ex inte med på denna kamera när den lanserades). Det tycker jag är ett stort plus!

En kamera för dig som älskar att fota och filma!

+

Lättanvänd, bra bildkvalitet

Rekommenderas av 1 Expert

Scandinavian Photo logo

7 990 :-

länk
Japan Photo logo

7 990 :-

Pris hämtat 15/2

länk
Dustin Home logo

9 339 :-

länk

2. Canon EOS 2000D 18-55 IS II - Black

Bästa systemkameran under 10.000 kr - Plats 2

Canons instegsmodell EOS 2000D är en riktigt bra kamera för att ta första steget in i Canons ekosystem av kameror, objektiv, blixtar med mera.

Kameran, med ett medföljande enklare objektiv, kostar ca hälften så mycket som Fujifilms X-T20, så man kan inte förvänta sig lika mycket funktionalitet och lika stabilt handhavande. Men jag tycker inte att kameran ger ett så värst "plastigt" intryck, utan håller vanlig Canon-klass.

Sensorn fångar bilder på 24 megapixel, och delas med flera av Canons dyrare modeller, det är bra värde! Man kan tyvärr inte filma i 4K, utan det är full-HD som gäller. Man kan koppla upp sig med Wifi/NFC mot kameran för att ladda ner bilder till sin mobil.

Den största fördelen med den här kameran är att man kommer in i Canons ekosystem och får tillgång till massor av prylar. Dessutom har den ett riktigt bra pris!

+

Bra insteg i Canons ekosystem

Rekommenderas av 3 Experter

CDON logo

4 185 :-

länk
Proshop logo

4 641 :-

länk
Dustin Home logo

4 890 :-

länk
MediaMarkt logo

4 990 :-

länk
NetOnNet logo

4 390 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Nikon D3500 AF-P DX 18-55mm f/3.5-5.6G VRNY

Bästa systemkameran under 10.000 kr - Plats 3

Nikons D3500 är liksom ovanstående Canon 2000D en kamera som riktar sig till dig som är lite mer av en nybörjare. Men den är en fullt kapabel kamera som levererar grym bildkvalitet och ger en stabil känsla i handen.

Den har väldigt bra batterikapacitet och en smart SnapBridge-funktionalitet för att koppla upp till smartphone eller platta. Även om den riktar sig mer mot nybörjare så kan man såklart göra massor av manuella inställningar för att utmana sin kreativitet - det finns med andra ord utrymme att växa i!

D3500 har ett "Guide Mode" som ger dig instruktioner kring hur du ska använda kameran. Smart! Kamerans sensor är på 24 megapixel och den kan filma i FullHD med 60 bilder per sekund, vilket ger möjligheter att göra slowmotion-videos.

Även Nikon har ett stort system av tillbehör vilket såklart är ett plus för den här kameran!

+

Uppkopplad, full-HD, 60 fps

Rekommenderas av 2 Experter

Elgiganten logo

5 795 :-

länk
Mattsons Foto logo

5 790 :-

Pris hämtat 1/2

länk
Proshop logo

5 968 :-

länk
CDON logo

6 190 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Sony a6300 ILCE-6300L - digitalkamera 16-50 m

Bästa systemkameran under 10.000 kr - Plats 4

Sonys a6300 är en nätt liten spegellös systemkamera.

Som många av Sonys kameror har den ett mer modernt gränssnitt. Det ger ett väldigt cleant och avskalat intryck, men jag tycker att det ibland är enklare med en ratt eller knapp än att använda en meny för att ändra en inställning. Sonys kameror har färre knappar/rattar och tvingar dig som användare in i menyn oftare, men vad man föredrar är ju en smaksak. Sonys menysystem är notoriskt svårt att navigera också.

Storleken på den här kameran är den största skillnaden mot Canon- och Nikon-modellerna i listan. Den här är verkligen markant mindre! Egenskaperna kring bildkvalitet och filmning är däremot lika - 24,2 megapixel och 4K-filmning.

Den här kameran är något för dig som vill ha något litet, cleant och futuristiskt!

+

Liten och lätt!

Rekommenderas av 3 Experter

Scandinavian Photo logo

8 690 :-

länk
MediaMarkt logo

9 090 :-

länk
Proshop logo

9 165 :-

länk
Power logo

8 690 :-

Pris hämtat 11/2

länk
Rajala Pro Shop logo

8 990 :-

Pris hämtat 11/2

länk
NetOnNet logo

8 690 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa systemkameran under 10.000 kr

calendar

15 februari

Kameror

Kameror

4

Vilken som är den "bästa" systemkameran beror förstås mycket på vem du är och hur du vill använda din kamera. Jag har gjort en lista utifrån perspektivet att du är nånstans mellan nybörjare och rätt så van användare, som vill både fotografera stillbilder med bra kvalitet och filma en del. Du har foto/film som hobby, kanske bloggar eller delar med dig av bilder och film på olika sätt. Du dokumenterar både i vardagen och vid speciella händelser som t.ex en resa.

Carl Björklund betygsätter bästa systemkameran under 10.000 kr

Listan innehåller de systemkameror för under 10.000 kr som jag just nu tycker ger mest värde för pengarna. De är stabila, funktionella kameror, utan för mycket lull-lull men med de funktioner som du behöver. De levererar också grym bildkvalitet, både för stillbild och video. Objektiven som medföljer är också av god kvalitet. Oavsett vilken du väljer så får du en bra kamera!

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Carl Björklund


Carl Björklund

2019-02-15

Läs mer om oberoende experter