Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Master Löpband T25

Bästa löpbandet - Plats 1

Detta är löpbandet för dig som vill ha bra kvalitet utan att det skall kosta skjortan.

Med sin motor på 2,5hk kommer man relativt snabbt upp i hastighet och för den teknikintresserade finns det hela 36 olika program att följa under sin träning. Löpbandet känns robust och klarar kontinuerlig träning om det får lite omsorg i form av smörjning och service.

Detta är ett hopfällbart löpband, vilket gör att det tar väldigt lite plats när det inte används. Modellen erbjuder dessutom möjlighet att träna i lutning upp till 15% och max användarvikt är hela 130 kg.

Detta band går bra att använda både för dig som gillar att springa och för dig som vill ha en bra känsla under promenaderna. Ett riktigt bra budget-alternativ helt enkelt!

+

Priset, stabilt, 36 program

star

På 2 listor

CDON logo

10 490 :-

länk
Sportgymbutiken logo

10 490 :-

länk
Träningsmaskiner logo

7 798 :-

Pris hämtat 22/8

länk
HEfitness logo

7 798 :-

Pris hämtat 22/8

länk
Sportamore logo

7 895 :-

Pris hämtat 22/8

länk
Sport & Fritid logo

8 490 :-

Pris hämtat 22/8

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Abilica Löpband Premium AC, Abilica

Bästa löpbandet - Plats 2

Hög kvalitet till dig som kräver lite mer av din "träningspartner". Med en motor på hela 3hk är detta ett löpband som klarar tuffa pass under hög kontinuitet.

Du kommer snabbt upp i önskad hastighet och tillsammans med den breda löpytan (60 cm) och att du här har en maxhastighet på hela 24km/h passar detta löpband utmärkt för intervallträning.

Den goda dämpningsförmågan kommer lederna uppskatta under längre distanspass. Den goda dämpningen borgar också för att minska ljudet från löpbandet om du bor i lägenhet och inte vill störa grannen under dig.

Med en max-användarvikt på 180 kg passar detta band de allra flesta. Dessutom med variationsmöjligheten upp till 12% lutning kan detta bli din bästa träningskompis under vintermånaderna.

+

Bred löpyta, dämpning, motorstyrka

Tungt (148,1kg)

Sportgymbutiken logo

33 990 :-

länk
CDON logo

33 990 :-

länk
Träningsmaskiner logo

28 498 :-

Pris hämtat 22/8

länk
Sporttema logo

28 498 :-

Pris hämtat 22/8

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Titan Fitness Titan Löpband ST490

Bästa löpbandet - Plats 3

Kombinerat löp- och promenadband som passar dig som vill komma igång med din träning utan att behöva betala mer än för ett årskort på ditt lokala gym, samtidigt som du kan träna i hemmets lugna vrå.

Jag skulle säga att detta band framförallt passar dem som planerar att promenera på sitt band, men som ibland får feeling och vill springa kortare sträckor. En enkel dator med 9 förinställda program hjälper dig att nå önskade resultat i din träning.

Motorn på detta band har en kapacitet av 1,25hk vilket är bra för ett gåband, men en aning begränsat för ett löpband. Man märker detta då det tar lite längre tid att komma upp i hastighet och att långvarig löpning på hög hastighet (maxhastigheten är 14km/h) kan förkorta livslängden på löpbandet.

Detta passar dig som vill ha ett bra gåband.

+

Enkelheten, priset

Motorkapacitet, smal löpyta (40cm)

Jabb logo

6 200 :-

Pris hämtat 22/8

länk
Inredningsvaruhuset logo

7 121 :-

länk

4. Assault Fitness Löpband Assault AirRunner

Bästa löpbandet - Plats 4

Detta är katten bland hermelinerna i denna samling av löpband. Detta löpband saknar både motor och flashig dator, utan förlitar sig på enkelhet och känsla.

Träningsformen "Crossfit" har blivit enormt populär i hela världen och inom denna sport är detta band en favorit. Med egen kraft kommer du snabbt upp i hastighet och bandet har inga begränsningar i hur snabbt du kan springa.

Det enda som kan kännas som en osäkerhet med detta löpband är att den böjda löpytan ännu inte är så väl utredd gällande skaderisker på lederna under långvarig användning. Jag personligen rekommenderar detta band till intervaller, men skulle välja ett platt band för distanspassen.

Vill du ha ett robust band utan krusiduller och tekniska detaljer är detta definitivt ett band för dig. Dessutom kommer du ha många kompisar hemma hos dig som vill testa!

+

Unik känsla, obegränsad hastighet

Dyrt inköpspris, begränsad dator

Sportgymbutiken logo

52 990 :-

länk
CDON logo

52 990 :-

länk
Fitnessbolaget logo

43 495 :-

Pris hämtat 22/8

länk
Träningsmaskiner logo

43 499 :-

Pris hämtat 22/8

länk
Träningsspecialisten logo

44 900 :-

Pris hämtat 22/8

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Impulse Löpband RT750, Impulse

Bästa löpbandet - Plats 5

Oj oj oj, här har vi en riktig värsting för dig som kräver det allra bästa! Detta är ett löpband som passar på vilket exklusivt gym som helst och klarar tuff belastning under lång tid. Här snackar vi kvalitét!

Motorn har en maxprestanda på nästan otroliga 6hk och tillsammans med ett välutvecklat dämpningssystem ger det dig en otroligt bra löpupplevelse. Underlaget har en antihalk-yta som gör det säkert att springa utan att man känner sig rädd för att falla.

Tack vare den starka motorn har detta band en maxhastighet på hela 25km/h vilket är tillräckligt även för de allra snabbaste löparna.

Med detta löpband i ditt hemmagym har du garanterat skryträtt bland dina träningsintresserade vänner, de kommer stå med hakan i marken när de ser denna skönhet!

+

Kvalitén, komforten, motorstyrkan

Dyr, tungt (230kg)

Sportgymbutiken logo

69 000 :-

länk
CDON logo

69 000 :-

länk
Träningsmaskiner logo

68 999 :-

Pris hämtat 23/8

länk
Maxpuls logo

70 990 :-

Pris hämtat 23/8

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa löpbandet

calendar

15 jul 2019

Löpband

Löpband

169

Conny Lundkvist betygsätter bästa löpbandet

Trots att många föredrar att springa ute i strålande solsken så är det ju bara inse att våra breddgrader ofta inbjuder till träning inomhus. Därför är löpbandet ett alldeles utmärkt redskap för att kunna springa oavsett väder. Variationen av löpband på marknaden är stor och även prislappen varierar kraftigt. Om du tänkt använda ditt löpband för att promenera finns det band i prisklassen från 1000-6000 kr som fungerar alldeles utmärkt. Men ska du springa på ditt löpband så skulle jag rekommendera band från 7000 kr och uppåt. Tänk också på att det kan vara en orättvis jämförelse att jämföra sitt löpband i hemmet med de som man använder på gymmet. Dessa kostar ofta mellan 50 000 - 100 000 kr.

Löpbanden i min lista är utvalda för att passa alla, oavsett nivå och plånbok. Vi har här budgetalternativen som trots sitt pris är av god kvalitet, samtidigt vill jag visa vad man kan få om man väljer att lägga lite mer pengar på sitt löpband. Löpning är underbart, och dåligt väder skall inte få förstöra den känslan!

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Conny Lundkvist


Conny Lundkvist

Läs mer om oberoende experter