Advized - oberoende köprådlogologo
search

1. Abilica Löpband Premium AC, Abilica

Bästa löpbandet - Plats 1

Här har vi ett löpband av mycket hög kvalitet med alla funktioner man kan kräva. En kraftig växelströmsmotor på 3 hk vid jämn användning och en toppkapacitet på 5 hk gör löpbandet väldigt tåligt även vid tuff användning. Den kraftiga motorn ger en topphastighet på hela 24 km/h, vilket räcker mer än väl även för korta och snabba intervaller.

Bältet på löpbandet är extra tjockt med en gummerad yta, vilket ger bra dämpning - något som uppskattas oavsett om man är elitlöpare eller nybörjare. Löpbandet har en bredd på 60 cm, något som är tillräckligt för alla löpstilar.

Vikten på löpbandet är 148 kg och det har både sina för- och nackdelar. Vikten bidrar till att löpbandet är stabilt även vid högre farter då löparen har ett tungt löpsteg. Å andra sidan är löpbandet en stor pjäs som kräver lite extra utrymme i hemmet.

+

Motorstyrkan, stabiliteten, löpytan

Tungt

Rekommenderas av 2 Experter

CDON logo

33 990 :-

länk
Träningsmaskiner logo

28 498 :-

Pris hämtat 12/3

länk
Sporttema logo

28 498 :-

Pris hämtat 12/3

länk
Sport & Fritid logo

43 749 :-

Pris hämtat 12/3

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Master Löpband T25

Bästa löpbandet - Plats 2

Här har vi ett löpband med överraskande högklassiga egenskaper med tanke på prislappen. Framförallt motorstyrkan på 2,5 hk imponerar vid denna prisnivå.

Den som söker efter löpband med ett lite lägre pris kan ha svårt att hitta alla de egenskaper som behövs. Oftast handlar det om att man måste avgöra vad man själv tycker är viktigast hos ett löpband.

En av fördelarna med billigare löpband är att de är lättare och kräver betydligt mindre utrymme, medan det man ofta måste avvara på är motorstyrkan. Men när det kommer till detta löpband är det inget problem - den starka motorn ger en topphastighet på hela 20 km/h!

Med sin vikt på endast 88 kg finns det dock en viss risk för instabilitet vid högre farter, och då kan det vara en bra idé att köpa till en speciell matta som ser till att hålla löpbandet på plats.

+

Priset, lätt, mångsidigt

Stabiliteten

Rekommenderas av 2 Experter

CDON logo

10 490 :-

länk
HEfitness logo

7 799 :-

Pris hämtat 12/3

länk
Sportamore logo

7 895 :-

Pris hämtat 12/3

länk
Träningsmaskiner logo

7 990 :-

Pris hämtat 12/3

länk
Sport & Fritid logo

8 490 :-

Pris hämtat 12/3

länk
Sportgymbutiken logo

10 490 :-

Pris hämtat 12/3

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Lifespan Löpband TR5500IC, LifeSpan

Bästa löpbandet - Plats 3

När man kommer upp till mellanprisnivån på ett löpband finns det betydligt mer att välja på när det kommer till löpbandets egenskaper.

Hos detta löpband hittar man en hel del praktiska egenskaper som gör det till det perfekta löpbandet för hemmabruk! Löpbandet är hopfällbart och har en stor display, huvudpanelen är lättillgänglig och i handtagen finns även knappar för fartkontroll - en underskattad egenskap som underlättar bland annat vid intervaller.

Motoreffekten ligger på 4 hk, vilket ger en maxhastighet på 22 km/h - tillräckligt även för den mest krävande av löpare. En kul egenskap är att man på detta löpband kan ställa in lutningen på -2%, vilket alltså möjliggör löpning i nedförsbacke.

Bland möjliga nackdelar kan nämnas konstruktionen med de upphöjda "fötterna" under löpbandet som kan kräva ett extra jämnt underlag för att undvika instabilitet.

+

Användarvänligt, mångsidigt

Stabiliteten i konstruktionen

Rekommenderas av 1 Expert

CDON logo

16 990 :-

länk
Träningsspecialisten logo

19 995 :-

Pris hämtat 28/2

länk
Sportgymbutiken logo

20 990 :-

Pris hämtat 28/2

länk

4. Vidaxl Elektriskt löpband 161x60 cm LCD Display 1-22 km/tim…

Bästa löpbandet - Plats 4

Här är ett löpband som trots sitt relativt förmånliga pris uppfyller de flesta av de egenskaper som man förväntar sig av ett löpband av bra kvalitet.

Det har en motor på 2,5 hk vid kontinuerlig användning och en maxeffekt på 5 hk. Maxhastighet är 22 km/h och lutningen går att ställa till hela 15%. Löpytan på löpbandet är 61x161 cm, något som motsvarar måtten på de allra största löpbanden för kommersiellt bruk. Löpbandet går tyst och har 99 förinstallerade träningsprogram, flaskhållare, USB-uttag och pulsmätning.

Det som kan kännas jobbigt för vissa är placeringen av knapparna på kontrollpanelen. Här har säkerhetsbrytaren och knapparna för snabbnavigering placerats framför "huvudpanelen", något som gör det svårare att nå alla knapparna.

+

Stabilitet, löpytan, tyst

Huvudpanelens placering

Rekommenderas av 1 Expert

CDON logo

14 579 :-

länk
VidaXL logo

14 089 :-

Pris hämtat 28/2

länk

Bästa löpbandet

NY

28 februari

Löpband

Löpband

7

Det finns många fördelar med löpband som träningsredskap. Under vinterhalvåret kan mörker och halka förhindra effektiva löppass utomhus, men även under resten av året kan löpbandet vara precis vad som behövs om man har problem att komma igång med löpningen. Många löpband nuförtiden har även inbyggd stötdämpning, vilket ger möjlighet till avlastning för benen för såväl nybörjaren som elitlöparen. Med andra ord är löpbandet perfekt som komplement till övrig löpning!

Benny Sjölind betygsätter bästa löpbandet

Det finns många saker att tänka på när man funderar på att köpa ett löpband. Det första är naturligtvis budgeten - hur mycket är man redo att satsa för att få ett bra löpband? Det är också viktigt att veta för vilket ändamål man införskaffar ett löpband. På listan har jag tagit med löpband inom olika prisklasser, som alla har det man kan kräva av ett bra löpband. Jag hoppas jag kan hjälpa dig att hitta ett löpband som passar för just ditt behov!

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Benny Sjölind


Benny Sjölind

2019-02-28

Läs mer om oberoende experter