Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Titan Life ATHLETE T'74

Bästa löpbandet under 10.000 kr - Plats 1

Här är definitivt ett av de mest prisvärda löpbanden på marknaden.

Titan ATHLETE T'74 har en kraftig motor på över 3 hk - en motorstyrka som är ovanlig vid denna prisnivå. Detta ger en maxhastighet på 20 km/h där man inte behöver oroa sig för ojämn gång på löpbandet.

Här finns också en extra stödabsorbering som är utmärkt både för nybörjaren och den som vill ha avlastning för benen vid långa löppass.

En annan sak som gör just detta löpband speciellt är den stora LED-displayen som har hela 24 förinställda program. Denna display är också väldigt bra placerad, nära löpytan vilket gör den lätt att komma åt.

Detta är ett modernt och prisvärt alternativ som passar både nybörjaren och den mer avancerade löparen. Ett riktigt fynd som till egenskaperna är jämförbart med många av löpbanden i premiumklassen!

+

Stark motor, bra display, modern

8 699 :-

Pris hämtat 25/10

länk

9 955 :-

länk

12 589 :-

länk

2. Master Löpband T25

Bästa löpbandet under 10.000 kr - Plats 2

Master T25 är ett mycket prisvärt löpband med en stark motor på 2,5 hk. Det har även en fullstor löpyta på 140x51 cm, vilket räcker för de flesta oavsett löpstil. Löpbandet är enkelt att fälla upp och rulla undan efter avslutat träningspass, vilket kan vara viktigt för dem med begränsat utrymme i sitt hem.

Trots att T25 är utmärkt för nybörjare passar det mycket bra även för den som vill köra snabbare intervaller - man kan komma ända upp i 20 km/h. Löpbandet känns mycket stabilt och det håller för löpare upp till 130 kg.

Det enda minuset som jag kan hitta är placeringen av displayen, som kan upplevas som långt bort från löpytan. Det kompenseras dock delvis av de snabbknappar som finns placerade på handtaget.

En storsäljare och ett väldigt tillförlitligt löpband som jag träffat på i många sammanhang.

+

Stark motor, stabilitet, löpytan

Placering av display

star

På 2 listor

8 990 :-

länk

7 795 :-

Pris hämtat 25/10

länk

7 800 :-

Pris hämtat 25/10

länk

8 490 :-

Pris hämtat 25/10

länk

8 490 :-

Pris hämtat 25/10

länk

11 490 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Finnlo By Hammer TECHNUM IV

Detta löpband från Finnlo by Hammer är utrustat med det breda och mjuka bandet TECHNUM IV, som har en rejäl löpyta på 142x50 cm. Bandet är stötdämpande och ger en träningskänsla som om man sprang i skogen! För den som söker ett löpband som är skonsamt mot lederna är detta alltså det perfekta valet.

Löpbandet har en motorstyrka på 1,75 hk och en maximal hastighet på 18 km/h. Det kan låta lite i jämförelse med de övriga löpbanden på listan, men det är ändå alldeles tillräckligt för de allra flesta oavsett träningsnivå.

Det finns ytterligare några egenskaper som gör detta till ett perfekt alternativ för den som eftersträvar bättre hälsa. Här finns två pulsstyrda program, som automatiskt reducerar löphastighet och lutning om den maximala pulsnivån överskrids. Med Body-Fat programmet kan man även följa utvecklingen och mäta sitt kroppsfett.

+

Mjuk löpyta, bra för pulsträning

Motorstyrkan

10 990 :-

länk

9 999 :-

Pris hämtat 25/10

länk

12 990 :-

Pris hämtat 25/10

länk

4. Titan Fitness ST590 Löpband

Härnäst hittar vi ytterligare ett prisvärt alternativ med en relativt stark motor. Detta löpband har en motorstyrka på 2 hk, vilket alltså är lite svagare än på de två första modellerna i listan, men man kommer ändå upp i en topphastighet på 20 km/h.

Den största fördelen här är priset, som kan betraktas som ett riktigt fynd. Det är nämligen sällan man hittar löpband i denna prisklass som har kapacitet att nå upp till 20 km/h.

Löpbandet är uppdaterat med flera finesser, såsom en integrerad MP3-spelare, högtalare samt en LCD-display som visar alla de nödvändigaste träningsparametrarna. Flaskhållare finns strategiskt placerad bredvid displayen.

Löpytan är aningen mindre än på de två första alternativen; 45x130 cm. Löpbandet tillåter en maximal användarvikt på 120 kg.

Jag rekommenderar löpbandet främst för lätt byggda löpare, oavsett nivå.

+

Priset, flera finesser

Löpytan

9 078 :-

länk

Bästa löpbandet under 10.000 kr

calendar

10 apr 2019

Löpband

Löpband

100

Som löpare är så klart löpbandet min absoluta favorit bland träningsredskap. Löpning är också den mest tidseffektiva träningsformen eftersom man snabbt kommer upp i puls och på kort tid får en bra genomkörare. När man väljer träningsredskap är priset ofta en avgörande faktor. Speciellt när man ska köpa sitt första löpband till hemmet kanske man inte genast vill investera i något av de dyraste löpbanden på marknaden.

Benny Sjölind betygsätter bästa löpbandet under 10.000 kr

Här har jag tagit fram en lista på de mest prisvärda löpbanden för under 10 000 kr. Det finns faktiskt en del löpband i denna prisklass som har alla de viktigaste egenskaperna som kännetecknar ett bra löpband. Hit hör främst motorstyrkan, som avgör hur jämnt bandet går i högre hastigheter. Men det finns även andra viktiga egenskaper som man ofta glömmer när man skall köpa ett löpband. Jag hoppas att jag med denna lista kan hjälpa dig hitta det mest lämpliga löpbandet för just dig!

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Benny Sjölind


Benny Sjölind

Läs mer om oberoende experter