search

1. Electrolux Masterpiece Collection EFP9400

Bästa matberedaren - Plats 1

Med Masterpiece Collection har Electrolux lyckats kombinera design med innovativa lösningar på alla produkterna i serien, och matberedaren är verkligen inget undantag. Detta blev listans etta för att jag insett att den är helt oslagbar när det kommer till prestanda!

Det här är en genomtänkt maskin. Med Electrolux egna PowerTilt-teknik samverkar knivarna och skålen för att kunna mixa extra noggrant och i hög hastighet, för att behålla smak och kvalitet på råvaran. Genom de asymmetriska skålarna och det faktum att maskinen faktiskt lutar, kan råvaran mixas i ett jämnt flöde. Faktum är att den är så pass snabb att man måste ha koll så det inte blir puré av det som ska vara hackat.

Varför ska du då klicka hem just denna matberedaren? Svaret är enkelt: Den är definitionen av snabbhet och precision, med andra ord, ett mästerverk!

+

Kan arbeta länge

Mixar ojämnt vid mindre mängd

3 490 :-

länk

3 770 :-

länk

3 770 :-

länk

2. Robot Coupe R 4 V.V

Bästa matberedaren - Plats 2

Jag vill inte missa att ta med detta guldkorn i listan.

Denna restaurangmaskin från Robot Coupe ger en väldigt skonsam mixning på lägsta växeln, vilket är toppen när du vill sätta det där sista finliret på slutet. Drar du upp den på halvfart så börjar den komma igång på allvar, och vrider du upp den på maxfart så pulveriserar den de mest hårda brödkanterna till ströbröd på sekunder.

Den är väldigt lättmanövrerad, tryck bara på start och reglera hastigheten med ett oförskämt enkelt vred. Att den jobbar så effektivt inverkar på slutresultatet, för den skapar inte något extra värmepåslag från friktion.

Men är en matberedare verkligen värd såhär mycket pengar? Det får du såklart avgöra själv, men jag kan säga att du får otroligt mycket produkt för pengarna. Detta är den perfekta maskinen för dig som vill ha stora valmöjligheter och kunna köra matberedaren under längre tid.

+

Lättanvänd

Dyr

14 684 :-

Pris hämtat 28/1

länk

3. Magimix 18591 CS 5200 XL

Det jag imponeras av med Magimix är bland annat dess solida motordel och att den levereras med tre skålar i olika storlekar, vilket medför stor valmöjlighet och effektiv matlagning. Den lilla skålen är perfekt om du till exempel vill göra pesto, majonnäs eller en god chokladtryffel.

Förutom mixerkniv samt två olika storlekar på skivorna (för att både riva, hacka och skiva) medföljer även en citruspress, degkrok och en visp. Locket är utrustat med ett stort inmatningsrör, så du behöver inte skära råvarorna i mindre bitar. Maskinen har ett läge som mixar kontinuerligt, och en pulsknapp för råvaror som du vill mixa med kontroll, till exempel lök eller pajdeg.

Det MAGISKA med den här maskinen och anledningen till att jag tycker du ska överväga den, är just för att den har tre olika stora skålar, vilket jag tycker gör matlagningen mycket mer effektiv!

+

Tre olika skålstorlekar

3 599 :-

länk

4 331 :-

länk

4 331 :-

länk

4 331 :-

länk

4 395 :-

länk

4 999 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Bosch MCM62020

Denna matberedare är inte bara en matberedare, utan en "allt i ett"-maskin där tillbehören låter dig utföra det mesta.

Med denna maskin tycker jag Bosch levererar många smarta lösningar som gör användandet väldigt smidigt. En sak jag framför allt slås av är lösningen för att skiva grönsaker eller pressa citrusfrukter; det finns nämligen ett stänkskydd som man placerar själva skivan eller pressenheten på.

Jag tycker att detta är en bra förstagångsmaskin för dig som vill ha en mångsidig matberedare när det vankas lite större sällskap och man behöver hacka saker snabbt, eller kanske pressa citrusfrukter till en härlig sorbet.

För sitt pris tycker jag den här maskinen är väl värd att fundera på. Du får väldigt mycket för pengarna i form av flera bra tillbehör och smidiga lösningar i en enda maskin.

+

Mångsidig, bra pris

Svag vid tyngre arbete, t.ex deg

Bästa matberedaren

calendar

18 nov 2019

Matberedare

Matberedare

182

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

En matberedare är för mig ett väldigt bra redskap till i stort sett allt man behöver göra i större kvantiteter - allt från att riva morötter till att mixa soppor, och såklart göra egen hasselnötskräm! I denna topplista kommer jag fokusera på maskiner som är lite dyrare, men oftast brukar dessa hålla hög kvalitet och ha lång livslängd.

Peter Wåhlén betygsätter bästa matberedaren

Vad ska du titta efter när du väljer matberedare? Enligt mig är följande frågor de viktigaste att ställa sig: har mixerskålen en bra volym för att kunna bereda både små och stora mängder? Verkar matberedaren gedigen, och kommer den klara att mixa i minst 10 minuter utan att börja ryka? När jag skulle köpa en ny matberedare blev jag lite frustrerad över att de flesta mixerskålarna var för stora, så mitt val föll på listans etta, Electrolux Masterpiece. På bilden ser ni listans tvåa Robot Coupe.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Peter Wåhlén


Peter Wåhlén

Läs mer om oberoende experter