Advized - oberoende köprådlogologo
search

1. Electrolux Masterpiece Collection EFP9400

Bästa matberedaren - Plats 1

Med Masterpiece Collection har Electrolux lyckats kombinera design med innovativa lösningar på alla produkterna i serien och matberedaren är verkligen inget undantag. Varför just detta blev listans etta är för att jag har insett att den är helt oslagbar när det kommer till prestanda! Det här är en genomtänkt maskin. Med Electrolux egna PowerTilt-teknik samverkar knivarna och skålen för att kunna mixa extra noggrant och i hög hastighet för att behålla smak och kvalitet på råvaran. Genom de asymmetriska skålarna och det faktum att maskinen faktiskt lutar, kan råvaran mixas i ett jämnt flöde. Faktum är att den är så pass snabb att man måste ha koll så det inte blir puré av det som ska vara hackat. Varför ska du då klicka hem just denna matberedaren? Svaret är enkelt: Den är definitionen av snabbhet och precision, med andra ord, ett mästerverk!

Rekommenderas av 1 Expert

CDON logo

3 489 :-

länk
Confident Living logo

3 489 :-

länk
KitchenTime logo

3 489 :-

länk

2. Magimix 18591 CS 5200 XL

Bästa matberedaren - Plats 2

Det jag imponeras av med Magimix är bland annat dess solida motordel och att den levereras med tre skålar i olika storlekar, vilket medför en stor valmöjlighet och effektiv matlagning. Den lilla skålen är perfekt om du till exempel vill göra pesto, majonnäs eller en god chokladtryffel. Förutom mixerkniv samt två olika storlekar på skivorna (för att både riva, hacka och skiva) medföljer även en citruspress, degkrok och en visp. Locket är utrustad med ett stort inmatningsrör, så du behöver inte dela råvarorna. Maskinen har ett läge som mixar kontinuerligt, och en pulsknapp för råvaror som du vill mixa med kontroll, till exempel lök eller pajdeg. Det MAGIska med maskinen, och anledningen till varför jag tycker du ska fundera ett extra varv på den, är just för att den har tre olika stora skålar, vilket jag tycker gör matlagningen mer effektiv.

Rekommenderas av 1 Expert

Confident Living logo

3 986 :-

länk
KitchenTime logo

3 986 :-

länk
Proshop logo

4 240 :-

länk
The Kitchen Lab logo

4 499 :-

länk
Kökets favoriter logo

4 999 :-

länk
CDON logo

3 768 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Bosch MCM62020

Bästa matberedaren - Plats 3

Denna matberedaren är inte bara en mixer, utan en "allt i ett"-maskin där tillbehören låter dig utföra det mesta. Med denna maskin tycker jag Bosch levererar många smarta lösningar som gör användandet väldigt smidigt. En sak jag framför allt slås av är lösningen som finns när man skivar grönsaker eller pressar citrusfrukter, det finns nämligen ett stänkskydd som man placerar själva skivan eller pressenheten på.

Jag tycker att detta är en bra förstagångsmaskin för dig som behöver en maskin till hands när det vankas lite större sällskap, behöver hacka och skiva saker lite snabbt, eller kanske pressa citrusfrukter till en härlig sorbet eller citruskräm.

För sina dryga 1500 kronor tycker jag den här maskinen är väl värd att fundera på, du får mycket för pengarna i form av flera bra tillbehör och smidiga lösningar i ett.

Rekommenderas av 1 Expert

Proshop logo

1 270 :-

länk
NetOnNet logo

1 490 :-

länk

4. Kenwood Multipro Home FDP623WH

Bästa matberedaren - Plats 4

Kenwood MultiPro kanske inte ser mycket ut för världen, men låt dig inte luras, för med sin starka motor, två hastigheter och en pulsfunktion som är utmärkt när du vill ha kontroll, är detta verkligen ett litet kraftpaket.

Likt många andra produkter av Kenwood är materialet väldigt stabilt och robust. Förutom en kniv och skivor för att strimla, riva och skiva, får du en visp, degkrok, en minihack samt en kannmixer. Tack vare konstruktionen på drivenheten är det väldigt smidigt att "göra om" denna matberedaren till en blender eftersom det finns två separata insatser på motordelen. I mixerkannan kan du dessutom mixa kokande vätskor utan problem, då den är tillverkat i tjockt glas! För under 2000 kronor tycker jag att detta är ett verkligt fynd, för du får inte bara en riktigt bra matberedare, utan också en stabil blender på köpet.

Rekommenderas av 1 Expert

Proshop logo

2 248 :-

länk

Bästa matberedaren

calendar

13 september

Matberedare

Matberedare

13

En matberedare är för mig ett väldigt bra redskap till i stort sett allt man behöver göra i större kvantiteter, allt från att riva morötter till att mixa soppor, och såklart göra egen hasselnötskräm! I denna topplista kommer jag fokusera på de maskiner som drar väg en del i pris, oftast brukar dessa hålla hög kvalitet om man ser till livslängden.

Peter Wåhlén betygsätter bästa matberedaren

Vad ska du titta efter när du väljer matberedare? Enligt mig är följande frågor de viktigaste att ställa sig; Har mixerskålen en bra volym för att kunna bereda både små och stora mängder? (ett plus är om det medföljer flera skålar), verkar den gedigen, och kommer klara att mixa minst 10 minuter utan att börja ryka? När jag skulle köpa en ny matberedare blev jag lite frustrerad över att de flesta mixerskålarna var för stora, så mitt val föll på listans etta, Electrolux Masterpiece, som du ser på bilden här i inledningen.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Peter Wåhlén


Peter Wåhlén

2018-09-13

Läs mer om oberoende experter

Fler Topplistor inom Matberedare

1 experter ger dig sina bästa tips!