Advized - oberoende köprådlogologo
search
Rubrikikon för Mobiltelefoner

Mobiltelefoner

8 nya listor senaste månaden

Bästa mobiltelefonen

Dejan Lupeskovic
Joachim Björnström
Andreas Bakken

3 experter tipsar

785 har guidats av listorna

Samsung Galaxy S10+ 8/128Gb Prism White

13 maj 2019 - Dejan Lupeskovic tycker att Samsung fick till en fullträff med Galaxy S10+ 8/128Gb Prism White och förklarar varför det kan vara det rätta köpet för dig.

Till Topplistorna

link

Mest prisvärda mobiltelefonen

Oneplus 6T 8GB+128GB Thunder Purple

12 februari 2019 - Läs mer om varför Oneplus 6T 8GB+128GB Thunder Purple kom på första plats när experten Andreas Bakken valde ut sina favoriter!

Till Topplistan

link

Bästa mobiltelefonen under 4000 kr

Milad Zeyghami
Joakim Ewenson
Andreas Bakken

3 experter tipsar

120 har guidats av listorna

Pocophone F1 128GB Grå
Galaxy A50 Korall
Mi 8 128GB - Black (Dual SIM)

21 maj 2019 - Milad Zeyghami placerade Xiaomi Pocophone F1 128GB Grå i topp. Spana in vilka övriga produkter som tar plats på listan!

Till Topplistorna

link

Bästa mobiltelefonen för barn

Dejan Lupeskovic
Joakim Ewenson

2 experter tipsar

69 har guidats av listorna

Moto G7 Play Deep Indigo
iPhone 7 32GB Black
P Smart (2019) 64gb Dual-sim Midnattssvart

13 maj 2019 - Dejan Lupeskovic placerade Motorola Moto G7 Play Deep Indigo i topp. Spana in vilka övriga produkter som tar plats på listan!

Till Topplistorna

link

Bästa mobiltelefonen under 6000 kr

Joachim Björnström
Rang Hikmat
Joakim Ewenson

3 experter tipsar

613 har guidats av listorna

Samsung Galaxy S9 Svart

8 april 2019 - Läs mer om varför Samsung Galaxy S9 Svart kom på första plats när experten Joachim Björnström valde ut sina favoriter!

Till Topplistorna

link

Mobiltelefonen med bäst kamera

Joakim Ewenson
Sebastian Lejon
Joachim Björnström

3 experter tipsar

131 har guidats av listorna

Huawei P30 Pro 128GB Aurora

29 april 2019 - Joakim Ewenson tycker att Huawei fick till en fullträff med P30 Pro 128GB Aurora och förklarar varför det kan vara det rätta köpet för dig.

Till Topplistorna

link

Bästa mobiltelefonen under 2000 kr

Dejan Lupeskovic
Milad Zeyghami

2 experter tipsar

112 har guidats av listorna

Xiaomi Redmi Note 7 3+32GB Svart

7 maj 2019 - Läs mer om varför Xiaomi Redmi Note 7 3+32GB Svart kom på första plats när experten Dejan Lupeskovic valde ut sina favoriter!

Till Topplistorna

link

Guider

Våra experter reder ut begreppen

Teodor Widerberg

Så får du mobilen att ladda snabbare

Av Teodor Widerberg

Dropdown
Så får du mobilen att ladda snabbare

Guide - Ibland vill man kunna fylla sitt batteri så fort som möjligt. Idag finns det många telefoner som har stöd för laddare med "snabbladdning". Om din telefon stödjer snabbladdning så sänks laddtiden markant. Ibland ingår en sådan laddare och ibland får man köpa den separat. Kolla i telefonens manual eller på tillverkarens hemsida för att se om just din telefon stödjer snabbladdning. Telefonen drar ström om den är igång, så att använda den gör såklart att det tar längre tid att ladda den. Men även om telefonen är låst så är det program, funktioner och appar som fortfarande är igång och drar ström. Därför är det bäst att stänga av den helt. Vill du ändå ha den igång så kan du stänga av funktioner som GPS, Bluetooth, Wi-Fi, appar, bakgrundsuppdatering och sänka ljusstyrkan. Många mobiler har dessutom ett strömsparläge, där allt det jag nämnde sköts av sig självt för att sänka strömförbrukningen. Detta gör att telefonen drar mindre ström och laddas snabbare. Lycka till!

Joakim Ewenson

Så får du mobilen att dra mindre batteri

Av Joakim Ewenson

Dropdown
Så får du mobilen att dra mindre batteri

Guide - Batterierna i mobiltelefoner blir allt mer kraftfulla och mjukvaran blir mer effektiv. Trots det finns det saker som du som användare kan göra för att maximera batteriets livslängd.

Först behöver du veta vad som drar mest energi, och för de allra flesta är det skärmen. Minska ljusstyrkan och styr den manuellt istället för automatiskt. Du ger upp viss bekvämlighet mot extra skärmtid.

Näst ut är notiserna. Ju fler appar som skickar notiser, desto kortare livslängd blir det. Stäng av notiser du inte behöver och batteriet lever lite till!

En tredje grej att hålla ett öga på är vad du har aktiverat. Är du inte uppkopplad på Wi-Fi? Stäng då av det! Samma med blåtand, NFC med mera. Stäng av det du inte absolut behöver och du ökar batteriets livslängd.

Sista tipset är när du laddar och vill maximera laddningen på kortast möjliga tid. Sätt telefonen i flygplansläge och du får snabbare laddning!

Så testar vi mobiltelefoner

Här har våra mobiltelefon-experter satt ihop topplistor med de bästa telefonerna just nu! Experterna älskar att testa mobiltelefoner och nörda ner sig i allt som har med mobiltelefoner att göra. Vissa har testat varenda telefon de tipsar om - till exempel Joachim Björnström är känd för att avverka mobiler på löpande band och har ägt hundratals (jo, på riktigt) genom åren. Sebastian Lejon är en annan expert inom mobiltelefoner som är något av en allätare; alla olika typer av operativsystem och märken, stora som små, har passerat hans händer.

Experter testar Mobiltelefoner

Topplistorna är inga regelrätta test av mobiltelefoner, utan personliga listor där experter med ett genuint intresse och stor erfarenhet inom området väljer ut telefonerna. Alla experter är oberoende och skriver sina listor helt utan någon yttre påverkan. I listorna hittar du därför både välkända märken som Samsung och Apple och mer okända tillverkare som erbjuder bra och prisvärda mobiltelefoner.