Advized - oberoende köprådlogologo
search
Rubrikikon för Mobiltelefoner

Mobiltelefoner

3 nya listor senaste månaden

Guider

Våra experter reder ut begreppen

Teodor Widerberg

Så får du mobilen att ladda snabbare

Av Teodor Widerberg

Dropdown
Så får du mobilen att ladda snabbare

Guide - Ibland vill man kunna fylla sitt batteri så fort som möjligt. Idag finns det många telefoner som har stöd för laddare med "snabbladdning". Om din telefon stödjer snabbladdning så sänks laddtiden markant. Ibland ingår en sådan laddare och ibland får man köpa den separat. Kolla i telefonens manual eller på tillverkarens hemsida för att se om just din telefon stödjer snabbladdning. Telefonen drar ström om den är igång, så att använda den gör såklart att det tar längre tid att ladda den. Men även om telefonen är låst så är det program, funktioner och appar som fortfarande är igång och drar ström. Därför är det bäst att stänga av den helt. Vill du ändå ha den igång så kan du stänga av funktioner som GPS, Bluetooth, Wi-Fi, appar, bakgrundsuppdatering och sänka ljusstyrkan. Många mobiler har dessutom ett strömsparläge, där allt det jag nämnde sköts av sig självt för att sänka strömförbrukningen. Detta gör att telefonen drar mindre ström och laddas snabbare. Lycka till!

Joakim Ewenson

Så får du mobilen att dra mindre batteri

Av Joakim Ewenson

Dropdown
Så får du mobilen att dra mindre batteri

Guide - Batterierna i mobiltelefoner blir allt mer kraftfulla och mjukvaran blir mer effektiv. Trots det finns det saker som du som användare kan göra för att maximera batteriets livslängd.

Först behöver du veta vad som drar mest energi, och för de allra flesta är det skärmen. Minska ljusstyrkan och styr den manuellt istället för automatiskt. Du ger upp viss bekvämlighet mot extra skärmtid.

Näst ut är notiserna. Ju fler appar som skickar notiser, desto kortare livslängd blir det. Stäng av notiser du inte behöver och batteriet lever lite till!

En tredje grej att hålla ett öga på är vad du har aktiverat. Är du inte uppkopplad på Wi-Fi? Stäng då av det! Samma med blåtand, NFC med mera. Stäng av det du inte absolut behöver och du ökar batteriets livslängd.

Sista tipset är när du laddar och vill maximera laddningen på kortast möjliga tid. Sätt telefonen i flygplansläge och du får snabbare laddning!