Advized - oberoende köprådlogologo
search
Rubrikikon för Mobiltelefoner

Mobiltelefoner

4 nya listor senaste månaden

Bästa mobiltelefonen

Joachim Björnström
Rang Hikmat
Andreas Bakken

3 experter tipsar

779 har guidats av listorna

Mate 20 Pro Svart
Galaxy Note 9 6/128GB Blå
iPhone XS Max 64GB Silver

9 april - Produkterna ovan hamnar topp tre när Joachim Björnström får välja. Få all info om varför Huawei Mate 20 Pro Svart slutade som vinnare!

Till Topplistorna

link

Mest prisvärda mobiltelefonen

Oneplus 6T 8GB+128GB Thunder Purple

12 februari - Andreas Bakken tycker att Oneplus fick till en fullträff med 6T 8GB+128GB Thunder Purple och förklarar varför det kan vara det rätta köpet för dig.

Till Topplistan

link

Bästa mobiltelefonen under 4000 kr

Joakim Ewenson
Andreas Bakken

2 experter tipsar

111 har guidats av listorna

7.1 - steel - 4G LTE - 64 GB - GSM
iPhone 6s 32GB - Space Grey
Galaxy A8 32GB Svart

28 februari - Produkterna ovan hamnar topp tre när Joakim Ewenson får välja. Få all info om varför Nokia 7.1 - steel - 4G LTE - 64 GB - GSM slutade som vinnare!

Till Topplistorna

link

Bästa mobiltelefonen under 6000 kr

Joachim Björnström
Rang Hikmat
Joakim Ewenson

3 experter tipsar

603 har guidats av listorna

Samsung Galaxy S9 Svart

8 april - Läs mer om varför Samsung Galaxy S9 Svart kom på första plats när experten Joachim Björnström valde ut sina favoriter!

Till Topplistorna

link

Mobiltelefonen med bäst kamera

Joachim Björnström
Sebastian Lejon
Joakim Ewenson

3 experter tipsar

129 har guidats av listorna

NY
P30 Pro 128GB Svart
Mate 20 Pro Svart
iPhone XS Max 64GB Silver

8 april - Joachim Björnström placerade Huawei P30 Pro 128GB Svart i topp. Spana in vilka övriga produkter som tar plats på listan!

Till Topplistorna

link

Bästa mobiltelefonen för barn

Apple iPhone 6s 32GB - Space Grey

20 februari - Läs mer om varför Apple iPhone 6s 32GB - Space Grey kom på första plats när experten Joakim Ewenson valde ut sina favoriter!

Till Topplistan

link

Guider

Våra experter reder ut begreppen

Teodor Widerberg

Så får du mobilen att ladda snabbare

Av Teodor Widerberg

Dropdown
Så får du mobilen att ladda snabbare

Guide - Ibland vill man kunna fylla sitt batteri så fort som möjligt. Idag finns det många telefoner som har stöd för laddare med "snabbladdning". Om din telefon stödjer snabbladdning så sänks laddtiden markant. Ibland ingår en sådan laddare och ibland får man köpa den separat. Kolla i telefonens manual eller på tillverkarens hemsida för att se om just din telefon stödjer snabbladdning. Telefonen drar ström om den är igång, så att använda den gör såklart att det tar längre tid att ladda den. Men även om telefonen är låst så är det program, funktioner och appar som fortfarande är igång och drar ström. Därför är det bäst att stänga av den helt. Vill du ändå ha den igång så kan du stänga av funktioner som GPS, Bluetooth, Wi-Fi, appar, bakgrundsuppdatering och sänka ljusstyrkan. Många mobiler har dessutom ett strömsparläge, där allt det jag nämnde sköts av sig självt för att sänka strömförbrukningen. Detta gör att telefonen drar mindre ström och laddas snabbare. Lycka till!

Joakim Ewenson

Så får du mobilen att dra mindre batteri

Av Joakim Ewenson

Dropdown
Så får du mobilen att dra mindre batteri

Guide - Batterierna i mobiltelefoner blir allt mer kraftfulla och mjukvaran blir mer effektiv. Trots det finns det saker som du som användare kan göra för att maximera batteriets livslängd.

Först behöver du veta vad som drar mest energi, och för de allra flesta är det skärmen. Minska ljusstyrkan och styr den manuellt istället för automatiskt. Du ger upp viss bekvämlighet mot extra skärmtid.

Näst ut är notiserna. Ju fler appar som skickar notiser, desto kortare livslängd blir det. Stäng av notiser du inte behöver och batteriet lever lite till!

En tredje grej att hålla ett öga på är vad du har aktiverat. Är du inte uppkopplad på Wi-Fi? Stäng då av det! Samma med blåtand, NFC med mera. Stäng av det du inte absolut behöver och du ökar batteriets livslängd.

Sista tipset är när du laddar och vill maximera laddningen på kortast möjliga tid. Sätt telefonen i flygplansläge och du får snabbare laddning!

Så testar vi mobiltelefoner

Här har våra mobiltelefon-experter satt ihop topplistor med de bästa telefonerna just nu! Experterna älskar att testa mobiltelefoner och nörda ner sig i allt som har med mobiltelefoner att göra. Vissa har testat varenda telefon de tipsar om - till exempel Martina Åkerström är känd för att avverka mobiler på löpande band för att hon bara MÅSTE prova det allra senaste. Andra har gett sina köpråd utifrån research och stor kunskap i området – exempelvis Andreas Bakken bloggar om mobiler och har alltid stenkoll på nyheter inom mobilvärlden.

Experter testar Mobiltelefoner

Topplistorna är inga regelrätta test av mobiltelefoner, utan personliga listor där experter med ett genuint intresse och stor erfarenhet inom området väljer ut telefonerna. Alla experter är oberoende och skriver sina listor helt utan någon yttre påverkan. I listorna hittar du därför både välkända märken som Samsung och Apple och mer okända tillverkare som erbjuder bra och prisvärda mobiltelefoner.