search

1. Apple Iphone 11 128gb Dual-sim Svart

Bästa iPhone - Plats 1

Den billigaste telefonen i iPhone 11-trion är nog den bästa Apple-telefonen för de flesta i nuläget.

Priset för 128 GB-varianten tycker jag är vettigt. Batteritiden är riktigt bra och telefonen använder samma systemchip som storebröderna iPhone 11 Pro och Pro Max, vilket bådar för både bra hastighet och lång livstid.

Utöver det är den även, likt iPhone 11 Pro, utrustad med 12-megapixelkameror både på fram- och baksida. Båda kamerorna klarar av att filma i 4K-upplösning med 60 bilder per sekund. De dubbla kamerorna på baksidan möjliggör även ultravidvinkelfotografering och har ett riktigt bra mörkerläge.

Det enda man egentligen behöver ta i beaktning med iPhone 11 är att det är en relativt stor telefon. I övrigt är kombinationen pris, funktioner och batteritid svårslagen.

+

Kamerorna

Snabbladdare behöver köpas till

9 590 :-

länk

9 795 :-

länk

9 809 :-

länk

2. Apple iPhone SE 128GB Black

Bästa iPhone - Plats 2

Det är svårt att tycka illa om Apples senaste uppdatering av iPhone SE. För ett pris en bra bit under Apple-standard får man både samma systemchip som hos iPhone 11-serien såväl som en välbeprövad och kompakt design. Framförallt ställd mot den ganska stora iPhone 11 känns den väldigt smidig.

Den ensamma kameran på baksidan har 12 megapixels upplösning och klarar av att filma i 4K-upplösning med 60 bilder per sekund. Den främre kameran har en upplösning på 7 megapixel.

Då priset är så pass lågt saknas bland annat ytterligare kameror och ett nattläge för foto. Batteritiden är heller inte riktigt lika bra som hos exempelvis iPhone 11.

Nackdelarna vägs dock utan tvekan upp av priset och för dig som kanske inte behöver alla de senaste finesserna, men ändå vill ha en framtidssäker och snabb telefon, är senaste modellen av iPhone SE ett riktigt bra val.

+

Den mest prisvärda iPhone-modellen

Batteritiden kunde varit bättre

5 975 :-

länk

6 090 :-

länk

6 095 :-

länk

6 090 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Apple Iphone 11 Pro 256gb Dual-sim Rymdgrå

iPhone 11 Pro är den telefon jag själv använder just nu och det mesta jag har att säga om den är faktiskt positivt.

Kamerorna är extremt bra och nattläget är svårslaget. Den 5,8" stora OLED-skärmen är både kontrastrik, skarp och väldigt ljusstark när det behövs.

I övrigt har iPhone 11 Pro precis som de övriga iPhone 11-telefonerna (och SE 2020) Apples senaste A13-systemchip vilket bådar för både snabbhet och framtidssäkerhet.

Batteritiden är riktigt bra - trots att jag använder telefonen ganska mycket får jag ut nästan två hela dagars användning på en laddning. Att det medföljer en snabbladdare direkt i förpackningen gör inte saken sämre.

iPhone 11 Pro är för dig som vill ha i stort sett allt iPhone har att erbjuda i dagsläget. Personligen uppskattar jag även det lite mindre formatet jämfört med den snäppet större iPhone 11.

+

Kamerorna är riktigt bra

Smakar det så kostar det

13 690 :-

länk

14 490 :-

länk

14 899 :-

länk

12 990 :-

länk

14 790 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Apple iPhone XR 64GB Röd

Går vi ett steg bakåt från de allra senaste iPhone-modellerna hittar vi den relativt prisvärda iPhone XR.

När det kommer till skärmen får man göra lite uppoffringar i och med telefonens LCD-panel, jämfört med OLED-skärmen hos iPhone 11 Pro. Men skärmen hos iPhone XR är fortfarande riktigt bra och fungerar garanterat utmärkt för de allra flesta. För dig som vill ha en lite större telefon är iPhone XR prismässigt också ett bra alternativ.

Batteritiden är på en liknande nivå som hos iPhone 11 vilket är riktigt trevligt, och prestandan hos systemchippet A12 Bionic är mer än fullgod för i princip allt du kan tänkas utsätta telefonen för.

Funktioner, pris och prestanda gör tillsammans att iPhone XR förmodligen passar de allra flesta - så vida du inte vill ha en lite mindre telefon. Läs i så fall vidare!

+

Riktigt bra batteritid

star

På 2 listor

6 790 :-

länk

7 490 :-

länk

7 490 :-

länk

6 886 :-

länk

8 025 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Apple iPhone XS 64GB - Rymdgrå

Är du inte intresserad av att gå tillbaka till den äldre designen hos iPhone SE (2020) och vill inte heller tappa nymodigheter som Face ID, men ändå ha en lite mindre telefon? Då är iPhone XS ett bra alternativ.

iPhone XS har både en extra kamera (med 2x zoom) och en ljusstark OLED-skärm. Systemchippet är precis som hos iPhone XR från förra generationen, men klarar fortfarande av det allra mesta utan några problem.

En intressant sak med iPhone XS är att den haft en tendens att sänkas en del i pris i samband med olika kampanjer under den senaste tiden. Något som kan vara värt att hålla lite extra utkik efter! Känner du att 64 GB minne är i minsta laget är även 256 GB-varianten helt okej prissatt för de funktioner man får.

iPhone XS passar dig som vill ha en hyfsat kompakt telefon utrustad med majoriteten av de senaste funktionerna.

+

OLED-skärm och Face ID

Saknar vidvinkelkamera

star

På 2 listor

7 290 :-

länk

7 790 :-

länk

Bästa iPhone

calendar

12 maj 2020

Mobiltelefoner

Mobiltelefoner

21

Vilken iPhone ska man egentligen köpa om fokus inte enbart är flest funktioner för minst pengar, utan man faktiskt vill ha den bästa iPhone-modellen? En inte helt enkel fråga. Först och främst; med "bästa" avser jag här inte modellen med högst specifikationer, flest kameror och mest lagringsutrymme. Då är det oundvikligen en iPhone 11 Pro Max 512 GB du ska köpa.

Christoffer Orre betygsätter bästa iPhone

"Bästa" syftar i detta fall på de iPhone-modeller som har flest nya användbara funktioner och specifikationer, kombinerat med en vettig prissättning. Självfallet blir denna lista ganska subjektiv, men intentionen är ändå att försöka pricka in de iPhone-modeller som skulle vara optimala för de allra flesta. Ingen av de listade modellerna är egentligen särskilt dålig på något sätt, så förhoppningsvis blir du nöjd oavsett vilken av telefonerna du väljer att införskaffa.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Christoffer Orre


Christoffer Orre

Läs mer om oberoende experter