search

1. Oneplus 8 Pro (256GB) Glacial Green

Bästa mobiltelefonen - Plats 1

Min personliga favorit på denna lista är Oneplus 8 Pro. Den kinesiska mobiltillverkaren har gjort nästintill allt rätt med sitt senaste mobilsläpp. Förvisso till ett högre pris än deras tidigare modeller, dock är det förståeligt med tanke på hur påkostad denna mobiltelefon är!

Med marknadens vassaste Snapdragon 865-chip, 256 GB i lagringsminne, 12 GB i ram-minne, 6.7 tum stor QHD-OLED skärm, ett rejält batteri och en vass kamerauppsättning så erbjuder OnePlus 8 Pro ett riktigt prestandamonster som lär göra få besvikna.

För första gången erbjuder även OnePlus en mobil som kan laddas trådlöst, och fort går det! På drygt 25 minuter så laddas mobilen från 0 till imponerande dryga 55 procent. Telefonen är även framtidssäker då den erbjuder funktioner som stöd för 5G.

OnePlus 8 Pro är ett utmärkt val om man är ute efter en riktig premium-mobil.

+

All-round, hög prestanda

Advized recenserar
Youtube ikon

Vår expert Ted Larsson har testat produkten. Se video bredvid eller läs hela testet här.

10 990 :-

länk

10 990 :-

länk

10 990 :-

länk

10 990 :-

länk

10 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Apple Iphone 11 Pro Max 256gb Dual-sim Guld

Bästa mobiltelefonen - Plats 2

Det vassaste alternativet på marknaden för iPhone-älskarna är Apple Iphone 11 Pro Max. Med en av marknadens bästa kamerauppsättningar, högupplöst 6.5 tum stor XDR OLED-skärm, en högpresterande A13 Bionic processor och utmärkt batteritid så har Apple gjort det riktigt bra!

iPhone 11 Pro Max är en IP68-klassad telefon som är vattentålig upp till 4 m djup och även damm- och spilltålig.

Prislappen må vara rejäl, men detta är en mobil som erbjuder väldigt hög prestanda. Man kan dessutom komma ner i pris om man väljer en version med lägre lagringskapacitet, om man nu känner att 256 GB är i överkant.

Apple har helt enkelt skapat en högpresterande mobil som erbjuder något för de allra flesta mobilentusiasterna.

+

Hög prestanda, all-round, design

Listans dyraste, stor och tung

15 790 :-

länk

15 990 :-

länk

15 790 :-

länk

15 990 :-

länk

16 199 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Samsung Galaxy S20 Ultra 5G (12/128GB) Svart

Detta är i mitt tycke den Samsung-mobil som gör sig mest förtjänt att vara med på listan. Samsung har gått hårt ut och skapat en Ultra-version av deras senaste Samsung S20. Om man ska beskriva denna telefon med ett ord så skulle det vara MAXAD!

Här får du en riktigt vass processor, fantastisk kamerauppsättning, supervass 6.9 tum stor Amoled-skärm, 128 GB lagringsminne och 12 GB i ram-minne med ett riktigt uthålligt batteri och stöd för det kommande 5G-nätverket. Samsung har gjort sitt yttersta för att leverera ett framtidssäkert prestandamonster.

Skärmen har även en uppdateringsfrekvens på 120 HZ, vilket resulterar i att pekresponsen i skärmen, svepningar och scrollande på hemsidor känns väldigt smidigt.

Sammantaget så är Samsung Galaxy S20 Ultra en riktigt bra produkt som även är framtidssäker och passar den som inte vill behöva byta mobil på ett bra tag.

+

Prestandan, hög kvalitet

Stor och tung

star

På 2 listor

14 490 :-

länk

14 990 :-

länk

14 990 :-

länk

14 990 :-

länk

14 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Xiaomi Mi 10 Pro 5G 8+256GB Solstice Grey

De flesta av oss associerar märket Xiaomi med maximal prisvärdhet i utbyte mot något sämre prestanda i jämförelse med marknadens vassaste mobiler. Här har Xiaomi valt en helt annan väg. Priset är i nivå med andra flaggskepp på marknaden och denna mobil har prestanda av högsta klass.

Den högupplösta 6.7 tum stora super Amoled-skärmen, supersnabba processorn, generösa lagrings- och ram-minnet, vassa kamerauppsättningen samt rejäla batteriet gör Xiaomi Mi 10 Pro till en riktig premium-mobil.

Likt OnePlus och Samsungs bidrag på listan så kommer även Mi 10 Pro med stöd för det nya 5G-nätet, vilket gör mobilen framtidssäker.

Mitt enda frågetecken är priset. Den är rejält mycket dyrare än sin föregångare och med supertuff konkurrens från den billigare OnePlus 8 Pro så kan Xiaomi Mi 10 Pro få det tufft. En riktigt vass mobil är den dock!

+

All-round, hög prestanda

Något dyr

10 990 :-

länk

10 990 :-

länk

10 990 :-

länk

5. Xiaomi Mi 9T Pro (128GB) Karbonsvart

Listans sista alternativ erbjuder mest valuta för pengarna för den som vill ha en flaggskeppsliknande mobil men ändå hålla priset nere.

Xiaomi Mi 9T Pro har jag testat och recenserat här på Advized och det är likväl den mobil som jag har blivit mest imponerad av de senaste åren. Sett till priset så har Xiaomi lyckats göra en nästintill orimligt vass telefon.

Såklart är Xiaomi Mi 9T Pro inte lika vass som övriga mobiler på listan, den är trots allt från 2019 och således listans äldsta mobil. Den har en något långsammare processor och kamerauppsättningen är inte marknadens allra bästa. Den hör dock hemma bland de bättre.

Xiaomi Mi 9T Pro är perfekt för den som vill ha hög prestanda, trevlig design och en telefon som är "all-round" men som samtidigt kostar hälften av marknadens dyraste alternativ.

+

Väldigt prisvärd, all-round, design

Något sämre prestanda

star

På 3 listor

Vår expert Milad Zeyghami har testat produkten, läs hela testet här.

5 290 :-

länk

4 890 :-

Pris hämtat 25/5

länk

4 590 :-

länk

4 890 :-

länk

5 290 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa mobiltelefonen

2 experter tipsar

Milad Zeyghami

Milad

Stefan Gannerud

Stefan

NY

18 maj 2020

Mobiltelefoner

Mobiltelefoner

1 478

Vilken som är den bästa mobilen på marknaden skiftar ständigt, mobiltillverkare kommer med nya innovativa idéer och utvecklingen går i ilfart framåt! Sedan bör det såklart nämnas att vi alla har olika behov av mobiltelefoner, vissa är ute efter att ha den bästa kameran medan andra värderar mobilens prestanda eller batteritid mer.

Milad Zeyghami betygsätter bästa mobiltelefonen

Förhoppningen är att denna lista ska erbjuda något för alla, då jag själv klassar mobilerna som väldigt "all-round", men ändå har det lilla extra i jämförelse med övriga mobilerna på marknaden. Det ska sägas att marknadens vassaste mobiler kostar en rejäl slant, därför kommer jag även att inkludera en mobil på listan som jag tycker erbjuder flaggskeppsliknande prestanda fast till ett betydligt billigare pris.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Milad Zeyghami


Milad Zeyghami

Läs mer om oberoende experter

1. Apple iPhone 11 Pro Max 512GB Gold

Bästa mobiltelefonen - Plats 1

Jag vet att det finns två läger med olika syn på om det är Android eller iOS som är det bästa valet. Själv föredrar jag iOS men gillar också Android och dess fördelar. Men om man lägger allt sådant åt sidan så är det ändå svårt att inte ha med detta flaggskepp från Apple på listan.

Mobilen bjuder på fantastisk batteritid, en ljusstark skärm, bra vatten/dammskydd (IP68), oerhört snabb processor och en kamerauppsättning i världsklass. Allt detta förpackat i en fantastisk konstruktion av rostfritt stål och glas.

Kanske kommer nästa års iPhone 12 med ny design, standardkontakt (USB-C) och andra nya finesser, men till dess så är detta en av de absolut bästa mobilerna på marknaden just nu, men även en av de dyraste.

Vill man ha den bästa mobiltelefonen som Apple kan erbjuda och har ekonomin till det, då är detta det självklara valet just nu.

+

Kameran, prestandan, premiumkänslan

Priset, ej standardkontakt (USB-C)

18 890 :-

länk

18 990 :-

länk

17 990 :-

länk

18 542 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Oneplus 7 Pro / Dual-Sim / 8GB / 256GB - Nebula Blue

Bästa mobiltelefonen - Plats 2

Jag har haft förmånen att kunna testa flera av OnePlus modeller genom åren och har konstaterat framförallt två saker.

Mobilerna har blivit allt bättre och mer kompetenta, men de har även stigit något i pris på grund av detta.

OnePlus erbjuder ett i stort sett helt rent Android med sitt Oxygen OS. Detta skapar i sig en riktigt snabb mobil som i princip aldrig laggar eller är seg. Även skärmen är oerhört snabb med sin höga uppdateringsfrekvens på 90 Hz.

OnePlus har nyligen lanserat OnePlus 7T Pro, men den har jag inte hunnit testa när detta skrivs. Så kanske byts 7 Pro ut på listan till förmån för 7T Pro framöver.

Mobilen saknar trådlös laddning men erbjuder istället snabbladdning vilket gör att mobilerna laddas upp oerhört fort. Kameran ligger fortfarande något efter toppmodellerna men är absolut tillräckligt bra.

+

Skärm, OxygenOS, prisvärd

Saknar trådlös laddning

star

På 2 listor

7 490 :-

länk

7 690 :-

länk

10 197 :-

länk

3. Samsung Galaxy Note10+ (512 GB) Aura Black

Samsung har med sin Note-serie tidigare riktat sig framförallt till människor som behöver ett bra produktivitetsverktyg med unika funktioner som exempelvis den högst signifikativa S Pen som alla Note har haft genom åren. Men denna senaste variant tilltalar även den som vill ha en gudomlig skärm som täcker hela framsidan.

Mobilen har en IP68-klassning som borgar för bra skydd mot vatten och damm. Kamerorna bjuder på hög kvalitet och flera unika och roliga funktioner.

Framförallt är nog styrkan med Note ändå den lilla pennan som bland annat erbjuder möjligheten att styra mobilen vid exempelvis PowerPoint-presentationer och användas som kamerautlösare. Man kan även svepa med pennan som en trollstav för vissa funktioner.

Batteritiden är imponerande för en mobil som är så högproduktiv som denna.

+

Skärm, S Pen, kameran

Hal konstruktion, dyr

12 990 :-

länk

13 444 :-

länk

15 067 :-

länk

11 495 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Google Pixel 4 XL (64GB) Vit

Eftersom Android är Googles eget operativsystem är det självklart så att de även bör ha hårdvara som kan visa vägen.

Det absolut bästa med Googles Pixelmobiler är framförallt två saker. En är den helt rena versionen av Android som borgar för att mobilen får uppdateringar av programvaran snabbast av alla Androidmobiler. Den andra är de fantastiska kamerorna som fram tills alldeles nyligen har varit i en helt egen klass, mest på grund av den optimerade mjukvaran i kamerorna.

Även andra tillverkare såsom Apple, Huawei, Samsung m.fl erbjuder mobiler med fantastiska kameror, men denna nyligen lanserade toppmodell från Google hamnar absolut i toppskiktet bland kameramobiler på marknaden. En tydlig skillnad mot 3 XL är den kompletterande telefotolinsen på baksidan.

Mobilen säljs inte officiellt av Google i Sverige, men går ändå att köpa via flera handlare.

+

Rent Android, Kamerorna

Säljs ej officiellt i Sverige

8 990 :-

länk

9 348 :-

länk

5. Apple Iphone 11 64gb Dual-sim Vit

iPhone 11 är den iPhone som är tänkt vara valet för gemene man och denna modell bjuder faktiskt på ett par egna fördelar jämfört med listettan iPhone 11 Pro Max.

En av dessa fördelar är ju uppenbart prisskillnaden, även om denna instegsmodell knappast är ett billigt alternativ så skiljer det trots allt ett par tusenlappar. Det 11:an saknar jämfört med 11 Pro är framförallt den tredje bakre kameran (telefoto) som Pro har.

Den vanliga 11:an har dessutom en ram i aluminium istället för varianten i rostfritt stål, men detta är även en fördel med den lägre vikten. Processorn är densamma som den som sitter i Pro. Storleksmässigt ligger 11:an mittemellan Pro och Pro Max.

Skärmen är av LCD-typ istället för Amoled och har lägre upplösning. Men den är absolut tillräckligt bra för de flesta. En annan stor fördel är att batteritiden är riktigt bra.

+

Pris, vikt, batteri

Skärmspecifikationer

star

På 2 listor

7 990 :-

länk

8 490 :-

länk

8 990 :-

länk

8 990 :-

länk

9 199 :-

länk

8 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Ett omöjligt uppdrag! Ja, lite så kan det kanske kännas att ge sig på en lista med de bästa mobiltelefonerna eftersom alla har så olika kriterier för vad en bra mobiltelefon är. Därför kommer denna listan baseras på vad jag personligen tycker, men med en förklaring till varför jag tycker som jag gör.

Stefan Gannerud betygsätter bästa mobiltelefonen

Listan innehåller rakt igenom ganska dyra modeller men samtidigt levererar de det bästa som respektive tillverkare klarar av att få fram idag. Alla med sina egna absoluta styrkor som gör att de platsar på denna lista. Därför kan det vara bra att titta igenom hela listan noga och försöka hitta de parametrar som är viktigast för just dig.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Stefan Gannerud


Stefan Gannerud

Läs mer om oberoende experter