Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Apple iPhone 11 Pro Max 512GB Gold

Bästa mobiltelefonen - Plats 1

Jag vet att det finns två läger med olika syn på om det är Android eller iOS som är det bästa valet. Själv föredrar jag iOS men gillar också Android och dess fördelar. Men om man lägger allt sådant åt sidan så är det ändå svårt att inte ha med detta flaggskepp från Apple på listan.

Mobilen bjuder på fantastisk batteritid, en ljusstark skärm, bra vatten/dammskydd (IP68), oerhört snabb processor och en kamerauppsättning i världsklass. Allt detta förpackat i en fantastisk konstruktion av rostfritt stål och glas.

Kanske kommer nästa års iPhone 12 med ny design, standardkontakt (USB-C) och andra nya finesser, men till dess så är detta en av de absolut bästa mobilerna på marknaden just nu, men även en av de dyraste.

Vill man ha det bästa som Apple kan erbjuda och har ekonomin till det, då är detta det självklara valet just nu.

+

Kameran, prestandan, premiumkänslan

Priset, ej standardkontakt (USB-C)

19 167 :-

länk

18 890 :-

länk

18 890 :-

länk

18 890 :-

länk

18 890 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Oneplus 7 Pro / Dual-Sim / 8GB / 256GB - Nebula Blue

Bästa mobiltelefonen - Plats 2

Jag har haft förmånen att kunna testa flera av OnePlus modeller genom åren och har konstaterat framförallt två saker.

Mobilerna har blivit allt mer kompetenta, men de har även stigit något i pris på grund av detta.

OnePlus erbjuder ett i stort sett helt rent Android med sitt Oxygen OS. Detta skapar i sig en riktigt snabb mobil som i princip aldrig laggar eller är seg. Även skärmen är oerhört snabb med sin höga uppdateringsfrekvens på 90 Hz.

OnePlus har nyligen lanserat OnePlus 7T Pro, men den har jag inte hunnit testa när detta skrivs. Så kanske byts 7 Pro ut på listan till förmån för 7T Pro framöver.

Mobilen saknar trådlös laddning men erbjuder istället snabbladdning vilket gör att mobilerna laddas upp oerhört fort. Kameran ligger fortfarande något efter toppmodellerna men är absolut tillräckligt bra.

+

Skärm, OxygenOS, prisvärd

Saknar trådlös laddning

7 990 :-

länk

8 395 :-

länk

8 395 :-

länk

8 395 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Samsung Galaxy Note10+ (512 GB) Aura Black

Samsung har med sin Note-serie tidigare riktat sig framförallt till människor som behöver ett bra produktivitetsverktyg med unika funktioner som exempelvis den högst signifikativa S Pen som alla Note har haft genom åren. Men denna senaste variant tilltalar även den som vill ha en gudomlig skärm som täcker hela framsidan.

Mobilen har en IP68-klassning som borgar för bra skydd mot vatten och damm. Kamerorna bjuder på hög kvalitet och flera unika och roliga funktioner.

Framförallt är nog styrkan med Note ändå den lilla pennan som bland annat erbjuder möjligheten att styra mobilen vid exempelvis PowerPoint-presentationer och användas som kamerautlösare. Man kan även svepa med pennan som en trollstav för vissa funktioner.

Batteritiden är imponerande för en mobil som är så högproduktiv som denna.

+

Skärm, S Pen, kameran

Hal konstruktion, dyr

13 444 :-

länk

13 490 :-

länk

13 490 :-

länk

13 590 :-

länk

13 490 :-

länk

13 590 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Google Pixel 4 XL (64GB) VitNY

Eftersom Android är Googles eget operativsystem är det självklart så att de även bör ha hårdvara som kan visa vägen.

Det absolut bästa med Googles Pixelmobiler är framförallt två saker. En är den helt rena versionen av Android som borgar för att mobilen får uppdateringar av programvaran snabbast av alla Androidmobiler. Den andra är de fantastiska kamerorna som fram tills alldeles nyligen har varit i en helt egen klass, mest på grund av den optimerade mjukvaran i kamerorna.

Även Apple, Huawei, Samsung m.fl erbjuder mobiler med fantastiska kameror, men denna nyligen lanserade toppmodell från Google hamnar absolut i toppskiktet bland kameramobiler på marknaden. En tydlig skillnad mot 3 XL är den kompletterande telefotolinsen på baksidan.

Mobilen säljs inte officiellt av Google i Sverige, men går ändå att köpa via flera handlare.

+

Rent Android, Kamerorna

Säljs ej officiellt i Sverige

11 990 :-

länk

11 490 :-

länk

11 490 :-

länk

5. Apple Iphone 11 64gb Dual-sim Röd

iPhone 11 är den iPhone som är tänkt vara valet för gemene man och denna modell bjuder faktiskt på ett par egna fördelar jämfört med listettan iPhone 11 Pro Max.

En av dessa fördelar är ju uppenbart prisskillnaden, även om denna instegsmodell knappast är ett billigt alternativ så skiljer det trots allt ett par tusenlappar. Det 11:an saknar jämfört med 11 Pro är framförallt den tredje bakre kameran (telefoto) som Pro har.

Den vanliga 11:an har dessutom en ram i aluminium istället för varianten i rostfritt stål, men detta är även en fördel med den lägre vikten. Processorn är densamma som den som sitter i Pro. Storleksmässigt ligger 11:an mittemellan Pro och Pro Max.

Skärmen är av LCD-typ istället för Amoled och har lägre upplösning. Men den är absolut tillräckligt bra för de flesta. En annan stor fördel är att batteritiden är riktigt bra.

+

Pris, vikt, batteri

Skärmspecifikationer

9 185 :-

länk

9 190 :-

länk

9 195 :-

länk

9 199 :-

länk

9 190 :-

länk

9 190 :-

länk

9 199 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa mobiltelefonen

2 experter tipsar

Stefan Gannerud

Stefan

Dejan Lupeskovic

Dejan

calendar

30 okt 2019

Mobiltelefoner

Mobiltelefoner

1152

Ett omöjligt uppdrag! Ja, lite så kan det kanske kännas att ge sig på en lista med de bästa mobiltelefonerna eftersom alla har så olika kriterier för vad en bra mobiltelefon är. Därför kommer denna listan baseras på vad jag personligen tycker, men med en förklaring till varför jag tycker som jag gör.

Stefan Gannerud betygsätter bästa mobiltelefonen

Listan innehåller rakt igenom ganska dyra modeller men samtidigt levererar de det bästa som respektive tillverkare klarar av att få fram idag. Alla med sina egna absoluta styrkor som gör att de platsar på denna lista. Därför kan det vara bra att titta igenom hela listan noga och försöka hitta de parametrar som är viktigast för just dig.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Stefan Gannerud


Stefan Gannerud

Läs mer om oberoende experter

1. Samsung Galaxy S10+ 8/128Gb Prism Black

Bästa mobiltelefonen - Plats 1

Galaxy S10+ är Samsungs senaste flaggskepp och är packad med nästan alla funktioner som går.

Nytt för S10+ är en inbyggd fingeravtrycksläsare i skärmen som fungerar både med blöta och torra fingrar. Mer nytt är att skärmen har mindre kanter och ett kamerahål istället för en sensorpanel. Detta för att spara på skärmutrymmet.

I övrigt får man samma egenskaper som alltid hos en Galaxy S-enhet - bästa skärmen på marknaden, grymma kameror, ett hörlursuttag och ett stort batteri som klarar en hel dag utan problem. Mobilen är smalare och lättare än en iPhone vilket gör att den ligger bättre i handen.

Det enda negativa är att den versionen som släpps i USA kommer med en processor som presterar bättre på batteri- och kamerafronten, det är underligt att inte vi i Europa får samma modell. Förutom det är detta den bästa mobilen på marknaden!

+

Skärm, design

Bättre processor i USA

star

På 3 listor

Marques Brownlee berättar här varför Samsung S10+ har satt ribban för mobiltelefoner 2019.
Youtube ikon

Marques Brownlee berättar här varför Samsung S10+ har satt ribban för mobiltelefoner 2019.

9 590 :-

länk

9 990 :-

länk

9 990 :-

länk

10 990 :-

länk

10 990 :-

länk

10 990 :-

länk

14 099 :-

länk

9 490 :-

länk

10 999 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Huawei P30 Pro 128GB Aurora

Bästa mobiltelefonen - Plats 2

P30 Pro är den nyaste telefonen på listan och kommer med en kamera som har en ny 5x zoom-lins med ett speciellt glas på insidan som gör det möjligt att zooma in hela 50 gånger digitalt! Det är den enda telefonen i dagsläget som har den funktionen. Mobilen har också en fingeravtrycksläsare i skärmen.

Vad som gör att Huawei inte kommer på första plats är de har valt att använda benledningsteknologi för samtal, vilket betyder att framsidan inte har någon "riktig" högtalare, även om samtalsljudet är jättebra.

En nackdel är att mobilen stänger ner appar i bakgrunden för att spara batteri, vilket gör att appar ofta behöver ladda om. I övrigt är det här är en mobil som har det mesta.

Huawei är kända för att ha exceptionellt bra batteri på sina telefoner och även P30 Pro har en mycket bra batteritid på 1-2 dagar utan problem.

+

Kameran, batteri

Inga stereohögtalare

star

På 3 listor

Tech-youtubern Marques Brownlee visar upp det allra bästa och sämsta med P30 Pro.
Youtube ikon

Tech-youtubern Marques Brownlee visar upp det allra bästa och sämsta med P30 Pro.

8 290 :-

länk

8 990 :-

länk

8 990 :-

länk

8 990 :-

länk

8 990 :-

länk

9 039 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Apple iPhone XS Max 64GB Silver

iPhone XS Max är Apples senaste och bästa mobil. Det som skiljer den från lillebror XS är skärmen och batteriet där båda är större.

Vad iOS ger dig, till skillnad från de olika Android-versionerna, är en bekant och stabil upplevelse. Är du redan insatt i Apples ekosystem med iPad och Macbook är iPhone ett bra val eftersom den kan kommunicera med andra Apple-produkter. På så sätt kan du enkelt ha dina bilder och filer synkade på alla enheter.

När det gäller funktioner är kamerorna förbättrade, FaceID är marginellt snabbare än hos tidigare modeller och den nya processorn är snabbare än allt annat på marknaden. Batteriet på XS Max varar en dag utan problem och har bäst standby av alla telefoner här på grund av iOS utmärkta optimering. Det enda negativa är att iPhones är väldigt dyra.

Har man en äldre iPhone och vill uppgradera är detta en utmärkt telefon, men svår att sälja in till Android-användare.

+

iOS, användarvänlig, snabb

Dyr

Här recenserar youtubern Isaac XS Max och beskriver vad som skiljer den från tidigare iPhones.
Youtube ikon

Här recenserar youtubern Isaac XS Max och beskriver vad som skiljer den från tidigare iPhones.

11 490 :-

länk

11 490 :-

länk

11 999 :-

länk

12 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Samsung Galaxy Note 9 6/128GB Blå

Galaxy Note 9 är i skrivande stund den senaste Galaxy Note på marknaden.

Eftersom Note 9 är från 2018 har den en klassisk fingeravtrycksläsare på baksidan som fungerar utmärkt. Note 9 har ett stort batteri som klarar en dag utan problem.

Vad som skiljer Note 9 från de andra telefonerna i listan är att den kommer med en inbyggd penna (S Pen) som du lätt klickar ut från undersidan. S Pen kan du använda för att skriva anteckningar eller som pekpinne. Pennan kan också användas som en fjärrkontroll för att ta bilder, eller vid Powerpoint-presentationer.

Det enda negativa här är precis som för S10+, att varianten som säljs i USA har en bättre processor som resulterar i bättre batteritid vid både användning och standby.

Vill man ha en mobil med en inbyggd penna finns det inget bättre alternativ än Galaxy Note 9!

+

S-Pen, säker ansiktsupplåsning

Bättre processor i USA

Marques Brownlee har använt Note 9 i en vecka. Här kan du se vad han tycker om den.
Youtube ikon

Marques Brownlee har använt Note 9 i en vecka. Här kan du se vad han tycker om den.

8 990 :-

länk

8 996 :-

länk

9 497 :-

länk

5. Huawei Mate 20 Pro Svart

Huaweis Mate 20 Pro är en av få Androidmobiler som har en ansiktsupplåsning likt iPhone, vilket är mer säkert än alla andra ansiktsupplåsningsvarianter hos Android.

Mate 20 har en fingeravtrycksläsare i skärmen utöver ansiktsupplåsningen och den fungerar utmärkt. Mobilen är mycket lik iPhone men är smalare och ligger bättre i handen. Här finns tre kameror som tar mycket bra bilder och har blivit utsedd av många teknologijournalister till den bästa mobilkameran. Batteriet klarar en till två dagar utan problem.

Det negativa med Mate 20 är inget som kan ses innan man köpt telefonen, utan bara efteråt. Vissa mobiler kan få gröna skärmkanter vid låg ljusstyrka och detta bör undersökas under öppet köp-perioden. Utöver detta problem så är det en kapabel mobil.

Vill man ha en Android-mobil med FaceID och grym kamera är detta telefonen man ska satsa på.

+

Batteri, design, kamera

Vissa modeller kan ha dålig skärm

star

På 2 listor

Angie från GSMArena recenserar Mate 20 Pro efter en längre tids användning.
Youtube ikon

Angie från GSMArena recenserar Mate 20 Pro efter en längre tids användning.

5 990 :-

länk

6 990 :-

länk

7 988 :-

länk

8 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

6. Xiaomi Mi 9 64GB Svart

En överraskning på listan är Xiaomi Mi 9. Denna mobilen kommer med eftersom den har den senaste Snapdragon 855-processorn, en kamera på 48 megapixel och en fingeravtrycksläsare inbyggd i skärmen. Allt detta till ett riktigt bra pris.

Detta är den snabbaste Android-mobilen på listan och batteriet är på 3300 mAh vilket klarar en hel dags användning utan problem. Tyvärr finns inget hörlursuttag så man får använda adapter.

Kameran är ett område där mobilen presterar väldigt bra för sitt pris. Utöver detta så har Xiaomi implementerat trådlös laddning, vilket många mobiler i den här prisklassen saknar.

För att kunna hålla priset nere har mobilen inga stereohögtalare samt ingen damm- och vattentäthet. Utöver det så är detta garanterat den bästa mobilen för 5000 kr.

+

Priset, kameran

Ej damm- och vattentät

Youtubekanalen GSMArena tar upp du behöver veta om Xiaomi Mi 9 på åtta minuter.
Youtube ikon

Youtubekanalen GSMArena tar upp du behöver veta om Xiaomi Mi 9 på åtta minuter.

4 490 :-

länk

4 490 :-

länk

4 490 :-

länk

4 490 :-

länk

4 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

För några år sedan var det lättare att skilja på marknadens mobiltelefoner eftersom varje modell alltid saknade något som en annan hade. Idag har nästan alla mobiltelefoner allt som går att önska, och företagen måste hela tiden tänka ut vad de ska lägga till för funktion nästa gång. Med denna utveckling har även priserna ökat och för att rättfärdiga priset behöver mobilerna tillgång de nyaste och mest önskade funktionerna på marknaden.

Dejan Lupeskovic betygsätter bästa mobiltelefonen

Alla mobiler för 2019 har inte släppts än, så denna lista är en kombination av de bästa telefonerna från både 2018 och 2019. I listan hittar du telefoner från Samsung, Apple och Huawei, tre märken som enligt mig ger lite extra. Jag har även tagit med ett billigare alternativ från 2019 som kommer från det kinesiska märket Xiaomi.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Dejan Lupeskovic


Dejan Lupeskovic

Läs mer om oberoende experter