search

1. Apple iPhone SE 64GB Black

Bästa mobiltelefonen för äldre - Plats 1

Många seniorer gillar just Apple och deras operativsystem iOS, då det är väldigt användarvänligt och lätt att förstå sig på. När man väl har lärt sig det mest fundamentala så är användarupplevelsen en ren fröjd. Genom smarta och väl genomtänkta lösningar så förenklas det vardagliga användande.

iPhone SE är en väldigt stabil och pålitlig mobil med bra batteritid, högupplöst och tydlig skärm samt en riktigt bra kamera. Den är även vattentålig, så ett dopp i diskhon bör inte göra någon skada.

Apples iPhone-mobiler brukar oftast vara rejält mycket dyrare än iPhone SE, de har dock uppenbarligen sett värdet i att kunna erbjuda en pålitlig, stabil och välpresterande telefon i budgetversion.

Summa summarum: för den som är ute efter en användarvänlig och stabil mobil, men som även vill använda den för nöjen så som sociala medier, musik och att ta bilder så är iPhone SE ett utmärkt val!

+

Användarvänlig, bra prestanda

star

På 7 listor

5 495 :-

länk

5 379 :-

länk

5 490 :-

länk

2. Motorola G8 Plus - Cosmic Blue

Bästa mobiltelefonen för äldre - Plats 2

Motorola G8 Plus är ett utmärkt val för den som är van med operativsystemet Android.

Den 6.3 tum stora skärmen är tydlig och av god kvalitet. Trots att skärmen sträcker sig över hela mobilens framsida upplevs telefonen ändå inte som klumpig, då ramen runtomkring skärmen är tunn.

Operativsystemet är en avskalad version av Android där endast det mest nödvändiga är förinstallerat, något som uppskattas av de som vill ha en lätthanterlig mobil. Mobilen bjuder även på en bra kamera för det förhållandevis billiga priset.

Något som uppskattas av många är det utomordentligt stora batteriet. Denna mobil har ett av marknadens större batterier som håller betydligt längre än många konkurrenters. Med andra ord är det är inga bekymmer om man glömmer att ladda mobilen under natten.

Motorola G8 Plus är helt enkelt en användarvänlig mobil med bra prestanda och mycket bra batteritid!

+

Prisvärd, stort batteri, pålitlig

star

På 3 listor

2 675 :-

länk

2 978 :-

länk

2 990 :-

länk

2 990 :-

länk

2 891 :-

länk

2 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Xiaomi Redmi 8 (64GB) Röd

Xiaomi är nog ett märke som många i Sverige inte har hört talas om, utomlands är dock märket en gigant och det börjar sakta men säkert ta sig in på den svenska mobilmarknaden.

Xiaomi Redmi 8 skulle jag rekommendera till den som är ute efter en förhållandevis simpel men funktionell telefon. Xiaomi har prispressat maximalt och ändå erbjuds man en funktionell Androidmobil som klarar nästintill alla normala vardagssysslor. Mobilen har en bra kamera, en 6.22 tum stor och tydlig skärm och en smått fantastisk batteritid.

Med denna mobil är det inga problem om man glömmer att ladda den över natten, då den under vanliga förhållanden klarar sig utan laddning i flera dagar. Den har även ett standby-läge som gör att telefonen klarar hela 25 dagar utan laddning.

Är man ute efter efter en billig men funktionell mobil med en riktigt bra batteritid så har man hittat rätt!

+

Prisvärd, riktigt bra batteritid

1 690 :-

länk

1 690 :-

länk

1 690 :-

länk

4. Doro 8080, White

Doro är en av få tillverkare som har seniortelefoner som nisch, och just Doro 8080 tillhör en av företagets mer påkostade modeller.

Den har en 5.7 tum stor färgskärm som är klar och tydlig. Operativsystemet är en avskalad version av Android som är lätt att förstå sig på, även om man inte är teknikvan.

Just prestandamässigt utmärker sig inte Doro 8080 nämnvärt, den är dock ett bra alternativ för den äldre som snabbt vill kunna ta kontakt med nära och kära. Här får man även tillgång till dygnet-runt hjälp av Doros kundtjänst, vilket erbjuds till en extra kostnad.

En annan tjänst som Doro är unika med är att mobilen har en dedikerad trygghetsknapp, som går direkt till anhöriga. Om man inte får något svar så kopplas man direkt till Doros egna larmcentral. Den är även kompatibel med hörapparater.

Doro 8080 är ett utmärkt val för den som önskar lite mer trygghet i vardagen med hjälp av sin telefon.

+

Användarvänlig, senioranpassad

3 995 :-

länk

4 499 :-

länk

3 545 :-

länk

3 890 :-

länk

3 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Nokia 105 DS 2019 Black

Nokia 105 är ämnad för användaren som är ute efter det allra enklaste och som mer eller mindre bara vill kunna ringa och SMS:a.

Mobilen är stöttålig och hållbar, den klarar sig betydligt bättre än de flesta andra mobiler på marknaden när det kommer till olyckor och fall.

Trots det väldigt billiga priset så får man en mobil som ändå är pålitlig och gör sitt jobb. Den har även en lång batteritid som lämnar de flesta nöjda. Utöver det allra mest simpla så har den också radio, kalender, miniräknare och en ficklampa.

Denna mobil passar den som är ute efter något billigt, enkelt och pålitligt, den har dock sina uppenbara begränsningar.

+

Batteritiden, priset

Mycket simpel

239 :-

länk

249 :-

länk

249 :-

länk

349 :-

länk

349 :-

länk

229 :-

länk

239 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa mobiltelefonen för äldre

calendar

29 maj 2020

Mobiltelefoner

Mobiltelefoner

280

Mobiltelefoner för äldre har blivit nischat av märken som Doro, som erbjuder ytterst enkla seniortelefoner med stora fysiska knappar, tydligt ljud och tjänster som en dedikerad larm-knapp samt dygnet-runt support. Givetvis behöver inte alla seniorer dedikerade larmknappar eller tillgång till support alla dygnets timmar. Många klarar sig alldeles utmärkt med en modern smartphone, och då kan det var skönt att veta att det finns något för alla.

Milad Zeyghami betygsätter bästa mobiltelefonen för äldre

Jag har här fokuserat på telefoner som passar olika personer: den teknikvana som är van vid Apple-mobiler, den teknikvana som är van vid Android-mobiler, den som bara vill kunna sms:a och ringa och den som är i behov av lite mer hjälp i vardagen.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Milad Zeyghami


Milad Zeyghami

Läs mer om oberoende experter