Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Apple iPhone 7 32GB Black

Bästa mobiltelefonen för äldre - Plats 1

Trots att iPhone 7 snart är en tre år gammal modell så fungerar den än idag alldeles utmärkt.

Många seniorer gillar just Apple och deras operativsystem iOS, då det är väldigt användarvänligt och lätt att förstå sig på. När man väl har lärt sig det mest fundamentala så är användarupplevelsen en ren fröjd, med genomtänkta lösningar som förenklar det vardagliga användandet.

Just iPhone 7 är en väldigt stabil och pålitlig mobil med bra batteritid, högupplöst, tydlig skärm och bra kamera. Den är även vattentålig, så ett dopp i diskhon gör tack och lov ingen skada.

Summa summarum: för den som är ute efter en användarvänlig och stabil mobil, men som även vill använda den för nöjen så som sociala medier, musik och att ta bilder så är iPhone 7 ett utmärkt val!

+

Användarvänlig, vattentålig

Något dyr

star

På 4 listor

Mark Spurrell berättar hur iPhone 7 står sig 2019 och om den fortfarande är värd att köpa.
Youtube ikon

Mark Spurrell berättar hur iPhone 7 står sig 2019 och om den fortfarande är värd att köpa.

4 389 :-

länk

4 389 :-

länk

4 390 :-

länk

2. Asus Zenfone Max Pro (M2) Mörkblå

Bästa mobiltelefonen för äldre - Plats 2

Asus Zenfone Max Pro M2 är ett utmärkt val för den som är van med operativsystemet Android.

Den stora och tydliga skärmen är en mycket trevlig upplevelse, och eftersom skärmen sträcker sig över hela mobilens framsida upplevs telefonen ändå inte som klumpig.

Operativsystemet är en avskalad version av Android där endast det mest nödvändiga är förinstallerat, något som uppskattas av de som vill ha en användarvänlig men bra mobil. Mobilen bjuder även på en bra kamera.

Det som dock uppskattas mest är det smått fantastiska batteriet. Denna mobil har nämligen ett av marknadens största batterier som håller en evighet i jämförelse med många konkurrenter. Med andra ord är det är inga bekymmer om man glömmer att ladda mobilen under natten.

Asus Zenfone Max Pro M2 är helt enkelt en användarvänlig mobil, med bra prestanda och fantastisk batteritid.

+

Användarvänlig, superb batteritid

Kim Valle från YugaTech presenterar Max Pro M2:s specifikationer och recenserar telefonen.
Youtube ikon

Kim Valle från YugaTech presenterar Max Pro M2:s specifikationer och recenserar telefonen.

3 190 :-

länk

3 110 :-

länk

3 190 :-

länk

3. Doro 8080, WhiteNY

Bästa mobiltelefonen för äldre - Plats 3

Doro är en av få tillverkare som har seniortelefoner som nisch, och just Doro 8080 tillhör en av företagets mer påkostade modeller.

Den har en 5.7 tum stor färgskärm som är klar och tydlig. Operativsystemet är en avskalad version av Android som är lätt att förstå sig på, även om man inte är teknikvan.

Just prestandamässigt utmärker sig inte Doro 8080 nämnvärt, den är dock ett bra alternativ för den äldre som snabbt vill kunna ta kontakt med nära och kära. Här får man även tillgång till dygnet-runt hjälp av Doros kundtjänst, vilket erbjuds till en extra kostnad.

En annan tjänst som Doro är unika med är att mobilen har en dedikerad trygghetsknapp, som går direkt till anhöriga. Om man inte får något svar så kopplas man direkt till Doros egna larmcentral. Den är även kompatibel med hörapparater.

Doro 8080 är ett utmärkt val för den som önskar lite mer trygghet i vardagen med hjälp av sin telefon.

+

Användarvänlig, senioranpassad

3 995 :-

länk

4 079 :-

länk

4 499 :-

länk

3 995 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Nokia 105 - Black (Dual SIM)

Bästa mobiltelefonen för äldre - Plats 4

Nokia 105 är ämnad för användaren som är ute efter det allra enklaste och som mer eller mindre bara vill kunna ringa och SMS:a.

Mobilen är stöttålig och hållbar, den klarar sig betydligt bättre än de flesta andra mobiler på marknaden när det kommer till olyckor och fall.

Trots det väldigt billiga priset så får man en mobil som ändå är pålitlig och gör sitt jobb. Den har även en lång batteritid som lämnar de flesta nöjda. Utöver det allra mest simpla så har den också radio, kalender, miniräknare och en ficklampa.

Denna mobil passar den som är ute efter något billigt, enkelt och pålitligt, den har dock sina uppenbara begränsningar.

+

Batteritiden, priset

Mycket simpel

329 :-

länk

345 :-

länk

229 :-

länk

249 :-

länk

256 :-

länk

349 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa mobiltelefonen för äldre

calendar

31 okt 2019

Mobiltelefoner

Mobiltelefoner

102

Mobiltelefoner för äldre har blivit nischat av märken som Doro, som erbjuder ytterst enkla seniortelefoner med stora fysiska knappar, tydligt ljud och tjänster som en dedikerad larm-knapp samt dygnet-runt support. Givetvis behöver inte alla seniorer dedikerade larmknappar eller tillgång till support alla dygnets timmar. Många klarar sig alldeles utmärkt med en modern smartphone, och då kan det var skönt att veta att det finns något för alla.

Milad Zeyghami betygsätter bästa mobiltelefonen för äldre

Jag har här fokuserat på fyra telefoner som passar olika personer: den teknikvana som är van vid Apple-mobiler, den teknikvana som är van vid Android-mobiler, den som bara vill kunna sms:a och ringa och den som är i behov av lite mer hjälp i vardagen.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Milad Zeyghami


Milad Zeyghami

Läs mer om oberoende experter