Advized - oberoende köprådlogologo
search

1. Apple iPhone 6s 32GB - Space Grey

Bästa mobiltelefonen för barn - Plats 1

Trots att det är långt ifrån den billigaste enheten så blir ändå iPhone 6s mitt absoluta toppval.

Operativsystemet iOS erbjuder dig som förälder stora möjligheter till kontroll, framförallt om du själv använder en iOS-enhet. Trots att iPhone 6s har ett antal år på nacken så räcker prestandan mer än väl till för barn. Tack vare dess ålder finns det även ett närmast enormt utbud av skal som inte bara kan skydda telefonen, utan även ge dig en aldrig sinande ström av potentiella födelsedagspresenter och julklappar!

Just möjligheterna att genom iOS12 i detalj kunna styra vad dina barn tillåts göra, vilka appar de får ladda ner och vilka tider på dygnet de kan använda sin telefon gör detta till min favorit, och ger den en förstaplats på listan!

+

iOS 12, föräldrakontrollerna

Relativt gammal hårdvara

star

På 2 listor

Webhallen logo

3 489 :-

länk
NetOnNet logo

3 490 :-

länk
MediaMarkt logo

3 490 :-

länk
Ellos logo

3 790 :-

länk
Ginza logo

3 819 :-

länk
Proshop logo

3 489 :-

länk
Dustin Home logo

3 890 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Samsung Galaxy A8 32GB Svart

Bästa mobiltelefonen för barn - Plats 2

Näst ut så faller min röst på Samsungs A8 som är ett klart intressant alternativ till de mer högpresterande S-telefonerna på marknaden. Lite äldre hårdvara, mycket bättre pris!

Även Samsung har klart godkänd prestanda för såväl stora som små och utbudet av tredjepartstillbehör som skal m.m är mycket gott. Extra plus i kanten för att Samsung Galaxy A8 dessutom är IP68-klassad, det vill säga tålig mot fukt och damm, vilket kan vara nog så viktigt hos en mobil för barn.

Har barnen lastat det interna minnet fullt? Inga problem, här kan du expandera lagringen med microSD-kort och på så vis ge dem all plats i världen för spel, appar och lokalt lagrad musik.

Det här är nog ändå listans snyggaste telefon, och dess stora utbud av funktioner gör den till bästa Android-alternativet!

+

Mycket prestanda till rimlig peng

star

På 2 listor

CDON logo

2 990 :-

länk
Proshop logo

3 990 :-

länk

3. Nokia 6 (2018) - Black Copper (Dual SIM)

Bästa mobiltelefonen för barn - Plats 3

Är det inte bra härlig nostalgi man får bara av namnet Nokia? Det blir knappast sämre av att nya Nokia dessutom gör riktigt prisvärda telefoner, rena från allt vad extra appar och krångligt gränssnitt har att göra.

Här får du avskalat Android med alla dess originalfinesser och regelbundna uppdateringar för en tryggare vardag. Tack vare detta får du även möjligheten att nyttja de i Android inbyggda föräldrakontrollerna, så du kan sova tryggt med vetskapen att barnen inte kan tömma ditt konto hur som helst med köp i appar och andra dumheter. Tar minnet slut? Givetvis fyller du då på extra med hjälp av ett microSD-kort.

Med Nokia 6.1 får du väldigt mycket mobiltelefon för pengarna!

+

Prisvärd, enkel

ComputerSalg logo

2 316 :-

länk
MediaMarkt logo

2 990 :-

länk
Conrad logo

2 152 :-

länk
Elgiganten logo

2 496 :-

länk
Proshop logo

2 790 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Huawei P20 Lite 64GB Dual Sim Svart

Bästa mobiltelefonen för barn - Plats 4

Näst ut på listan hittar vi den mer plånboksvänliga varianten utav Huawei P20, med tillägget Lite. Lite mer avskalad prestanda jämfört med den ordinarie telefonen men i gengäld ett bra mycket rimligare pris. Perfekt för en telefon som kanske inte överlever särskilt många år i barnens våld!

Trots tillägget Lite så erbjuder den här telefonen fullgod prestanda och barnen bör kunna spela de flesta spel och kika på sina YouTube-klipp utan problem. Även här har man möjligheten att expandera utrymmet när det inbyggda har fyllts upp med selfies, spel och Musical.ly-klipp och barnen vägrar rensa.

Huawei P20 Lite är en av listans snyggare telefoner och därmed ett utmärkt val för dig vars barn värdesätter design framför prestanda!

+

Ruskigt snygg

Ginza logo

3 189 :-

länk
Ellos logo

3 790 :-

länk
Teknikproffset logo

2 489 :-

länk
NetOnNet logo

2 790 :-

länk
Proshop logo

2 989 :-

länk
CDON logo

2 990 :-

länk
Dustin Home logo

2 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Xiaomi Mi A2 64GB - Black (Dual SIM)

Bästa mobiltelefonen för barn - Plats 5

Kinesiska Xiaomi är relativt nya på den svenska marknaden men är definitivt inte ett dåligt alternativ för den sakens skull. Jag har själv testkört föregångaren till den här telefonen och var klart imponerad av såväl byggkvalité som förhållandet pris/prestanda.

Precis som med Nokia har vi här en telefon som kör med Android One och därmed slipper du allt vad extra appar innebär, och får förhoppningsvis även snabba uppdateringar för att hålla barnens enhet trygg och säker.

Xiaomi Mi A2 är för dig som söker mesta möjliga för pengarna!

+

Mycket för pengarna

Nya på svenska marknaden

Inet logo

1 990 :-

länk
NetOnNet logo

2 490 :-

länk
CDON logo

2 590 :-

länk
Dustin Home logo

2 671 :-

länk
Komplett logo

2 249 :-

länk
Proshop logo

2 390 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

6. Caterpillar S41 Dual Sim Svart

Bästa mobiltelefonen för barn - Plats 6

Är dina barn mer vilda än en flock apor på zoo? Då kanske det skulle vara värt att kika in en mobil från Caterpillar, som är tålig nog att klara av de mest våldsamma lekar och experiment, oavsett om det handlar om dina barns idéer eller dina egna.

I Caterpillar S41 har vi inte den häftigaste prestandan på något vis, men det är tveklöst listans mest hårdhudade enhet. Ett perfekt val när du tröttnat på att köpa nya telefoner för att den gamla mött asfalten igen. Dessutom har batteriet i den här mer kapacitet än någon av de andra på listan och bara det är väl guld värt?

Kanske inte alternativet som kommer göra dina barn jättelyckliga sett till utseendet, men de kommer åtminstone få en duktig utmaning i att kvadda den!

+

Extremt barnsäker

Äldre mjukvara, speciell design

NetOnNet logo

4 288 :-

länk
Power logo

4 288 :-

länk
Proshop logo

4 190 :-

länk
CDON logo

4 289 :-

länk
Dustin Home logo

4 290 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa mobiltelefonen för barn

calendar

20 februari

Mobiltelefoner

Mobiltelefoner

60

Att sätta en smart mobil i händerna på ett barn är förenat med viss skräck, åtminstone för mig. Plötsligt får de hela världen i sin hand och det är givetvis både på gott och ont. Just därför finns det goda skäl att noga överväga vad man köper och hur man bäst håller ett vaksamt öga på vad de gör och när!

Joakim Ewenson betygsätter bästa mobiltelefonen för barn

Nog så viktigt när det kommer till telefoner åt barn är också möjligheten att skydda mobilen mot en inte alltid mild behandling. Ett bra utbud av skyddande skal och andra tillbehör är alltså av yttersta vikt! Jag har försökt hålla priset någorlunda inom rimliga gränser, utan att för den delen välja ut de allra billigaste slit-och-slängtelefonerna som faktiskt inte gör någon glad alls.

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Joakim Ewenson


Joakim Ewenson

2019-02-20

Läs mer om oberoende experter