search

1. Samsung Galaxy A3 A320 2017 Rosa

Bästa mobiltelefonen för barn - Plats 1

En riktigt trevlig barntelefon som är damm- och vattenskyddad samt har nätta och barnvänliga mått! Finns i ljusa färger som kanske är roligare än svart och grått för ett barn. Den har också den nyare USB C-laddkontakten som inte går att vända fel och därför är mer lättanvänd. Prestandan är helt ok - Samsung anpassar sin mjukvara i sina billigare telefoner efter hårdvaran, så att användarupplevelsen blir bra. Batteritiden är dessutom utmärkt. Det man får tänka på är att med bara 16GB internlagring så kan man inte ha hur mycket appar som helst, men om det inte är ett problem så är det en väldigt lämplig barntelefon. Glöm inte att köpa till både skärmskydd av härdat glas och skal bara, för baksidan är av glas!

Rekommenderas av 1 Expert

Proshop logo

2 890 :-

länk
CDON logo

3 090 :-

länk
Dustin Home logo

3 149 :-

länk

2. Samsung Galaxy Xcover 4 G390 Svart

Bästa mobiltelefonen för barn - Plats 2

Det här är egentligen inte en telefon som riktar sig till målgruppen barn, utan snarare till yrkesarbetare och äventyrliga friluftsmänniskor. Men varför inte till barn egentligen? Den är nämligen både vatten, damm OCH stöttålig! Men tänk på att det inte gäller skärmen, så ett skärmskydd av härdat glas behöver du för att skyddet ska bli så komplett som möjligt. Den har även en vettig storlek och prisklass för en barntelefon. Men okej, varken skärm, kamera eller prestanda imponerar direkt, men det bör duga. Om en riktigt tålig telefon är högsta prioritet så kan det här absolut vara rätt mobil för ditt barn!

Rekommenderas av 1 Expert

Proshop logo

2 190 :-

länk
Dustin Home logo

2 678 :-

länk
CDON logo

2 790 :-

länk
Billigteknik logo

2 179 :-

länk
Ginza logo

2 939 :-

länk
Teknikproffset logo

3 399 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Apple IPHONE SE 32GB SPACE GREY OLÅST

Bästa mobiltelefonen för barn - Plats 3

Det finns klara fördelar med att alla i familjen använder samma operativsystem, så därför ska vi självklart ha med en iPhone i listan också, även om det inte finns samma utbud i de lägre prisklasserna som med androidmobiler. Men en iPhone SE har ett riktigt bra pris, och med ett bra skal och skärmskydd kan det absolut vara något att överväga till det mer ansvarsfulla och försiktiga barnet. Andra fördelar med den är ett väldigt behändigt format och att den är snabb, stark och har grym batteritid. Tänk dock på att den inte är vattentålig. iPhones får programvaruuppdateringar längre än nästan alla androidtelefoner, vilket gör telefonen lite säkrare och kanske lite mer långlivad. Det kan vara bra eftersom barn laddar ner appar och klickar på länkar lite okritiskt ibland. Om du funderar på att köpa en iPhone till ditt barn är den här som hittad!

Rekommenderas av 1 Expert

Dustin Home logo

3 390 :-

länk

4. Motorola Moto X4 64GB Dual Sim Svart

Bästa mobiltelefonen för barn - Plats 4

Nog med Samsungar och iPhones nu, det finns andra mobiler här i världen! Och en som kan vara väldigt intressant i det här sammanhanget är denna Motorolan som har extremt bra hårdvara för prisklassen samt inte är alltför stor. Den är vattentålig också, och har snabbladdning - vilket är bra för alla förstås men kanske extra användbart för barn som ibland helt enkelt glömt bort att ladda mobilen. Skärmen är också fin, batteritiden grym och kameran helt ok. En sak att ha i åtanke är att detta är den halaste telefon jag någonsin testat - oavsett var du lägger den så ligger den på golvet om du tittar bort en sekund. Så förutom skärmskyddet, köp till ett skal som ger bra grepp så den inte far iväg som en blöt tvål. För det lite äldre barnet som spelar mer avancerade och krävande spel går det inte att få en bättre telefon för de här pengarna.

Rekommenderas av 2 Experter

Proshop logo

2 990 :-

länk

5. Motorola Moto G5S

Bästa mobiltelefonen för barn - Plats 5

Om vi fortfarande är ute efter en BRA telefon men vill hyvla lite till på priset så är den här mycket svår att överträffa. Motorola har gjort sig kända för att göra oerhört prisvärda telefoner framförallt i budgetklassen, och den här är ett utmärkt exempel på det. Motorola är framförallt duktiga på programvara, deras telefoner flyter alltid på imponerande bra. Skärmen är otroligt fin för prisklassen, och även denna har snabbladdning, tummen upp för det! Den har även en viss vattentålighet, men den är inte lika skyddad som Samsungarna och Moto X4. Att baksidan är av metall gör den lite stöttåligare baktill men kameralinsen sticker ut en aning, så köp både skärmskydd och skal till den. Det här är verkligen ett jättebra köp - inte bara som barntelefon utan även för vuxna som vill ha en reserv eller bara inte vill lägga mer på en mobil. Man kan absolut inte tro att den kostar så lite som den gör när man håller i den och använder den.

Rekommenderas av 2 Experter

Proshop logo

1 890 :-

länk

6. Huawei Honor 8 Blå 32GB Dual Sim

Bästa mobiltelefonen för barn - Plats 6

Ett annat märke som är kända för att ge väldigt mycket för pengarna framför allt i mellanprisklassen är Huawei, och i synnerhet systermärket Honor som denna modell kommer från. Den har två år på nacken, men när den kom hade den hårdvara i absolut toppklass, och den står sig fortfarande oerhört bra i prisklassen som den nu befinner sig i. Den är också riktigt läcker i den här blå färgen. Största nackdelen är väl att den inte är vattentålig – lite duggregn klarar väl visserligen de flesta mobilerna idag, men finns det stor risk för mer väta än så kanske Moto X4 med ungefär likvärdig prestanda är ett bättre val. För ett lite äldre barn som kan ha utbyte av en riktigt bra telefon både vad gäller prestanda, skärm, kamera och batteritid så borde det här vara en toppentelefon att få.

Rekommenderas av 1 Expert

Bästa mobiltelefonen för barn

calendar

30 maj

Mobiltelefoner

Mobiltelefoner

28

Även om barn försöker vara försiktiga så är motoriken och förmågan att tänka efter före inte riktigt utvecklad än - och därför händer det små olyckor ibland. Men eftersom riktigt stöttåliga telefoner är sällsynta vill man helst inte lägga alltför mycket pengar på telefonen, ifall olyckan är framme. Jag tror de flesta föräldrar vill hålla sig under 2500, eller ännu lägre - speciellt för barnets allra första telefon.

Martina Åkerström betygsätter bästa mobiltelefonen för barn

Men samtidigt gör barn ganska resurskrävande saker på sina telefoner - hårdvaran får inte vara alltför dålig om tex Pokémon Go ska funka! Mobilen bör förstås inte heller vara för stor eller otymplig. Barn är ute och i ur och skur, så vattentålighet är praktiskt. När man ringer och vill ha tag i dem vill man inte att batteriet ska vara slut av spel och youtube, så batteritiden måste vara bra. Men skärmen och kameran kanske inte behöver vara den allra bästa. I den här listan tycker jag inte du ska gå för mycket efter rangordningen, utan gå på de egenskaper du tror är rätt för just DITT barn!

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Martina Åkerström


Martina Åkerström

2018-05-30

Läs mer om oberoende experter