Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Xiaomi Redmi Note 7 3+32GB SvartNY

Bästa mobiltelefonen under 2000 kr - Plats 1

Xiaomis mest populära budgetmobil under 2019 har varit deras Redmi Note 7. Anledningen till varför är enkel: det är en orimligt bra telefon sett till priset.

Den stora skärmen på 6.26 tum är klar och tydlig, batteritiden är alldeles utmärkt och kameran på 48 megapixel är överlägsen i prisklassen.

Mobilen har 32 GB i internminne för sparande av bilder och appar och 3 GB i ram-minne. I kombination med en Snapdragon 660-processor så kan man räkna med en snabb och effektiv mobil som klarar det vardagliga användandet utan några som helst problem.

Designen är påkostad och stilren, mobilens skärm och baksida består av det stöttåliga "Gorilla Glass 5"-skyddet. Ett tips är att lägga till några hundralappar för att få Redmi Note 7 med 64 GB minne och 4 GB ram minne. Då landar du dock på över 2000 kr.

Xiaomis Redmi Note 7 är en otroligt komplett telefon sett till priset.

+

Bra prestanda, bra design, prisvärd

star

På 2 listor

Linus från Techline ger en recension av Xiaomi Redmi Note 7 efter två månaders användning.
Youtube ikon

Linus från Techline ger en recension av Xiaomi Redmi Note 7 efter två månaders användning.

2 147 :-

länk

1 990 :-

Pris hämtat 1/11

länk

2. Xiaomi Mi A2 32GB - Gold (Dual SIM)NY

Bästa mobiltelefonen under 2000 kr - Plats 2

Om man är ute efter maximal prestanda till det lägsta priset är Xiaomi Mi A2 ett mycket bra alternativ.

Prestandamässigt är det få mobiler i denna prisklass som kan mäta sig med Mi A2. Tack vare dess påkostade komponenter kan man förvänta sig en mycket allsidig upplevelse, som man i vanliga fall endast kan unna sig om man betalar det dubbla.

Det bör nämnas att ett traditionellt hörlursjack saknas på mobilen. Det medföljer en adapter som man kan koppla in sina vanliga 3.5 mm-hörlurar till om man inte vill använda trådlösa hörlurar.

Här erbjuds du en mobil med hög standard i form av bra kamera, högupplöst skärm och en snabb användarupplevelse som även skulle göra jobbet för den kräsne och flitige användaren.

+

Prestanda, prisvärdhet

Inget hörslursjack

2 190 :-

länk

2 990 :-

länk

1 796 :-

Pris hämtat 1/11

länk

3. Motorola Motorola Moto G7 Power 64GB - Ceramic Black

Bästa mobiltelefonen under 2000 kr - Plats 3

Motorola är ett märke som på senare tid nästintill spottat ur sig nya prisvärda alternativ. En personlig favorit bland deras budgetalternativ i år är Motorola G7 Power.

Mobilen kommer med en 6.2 tum stor Full HD-skärm, 64 GB i internminne, 4 GB i ram-minne och en budget-Snapdragonprocessor. Det ger en stabil och pålitlig mobil under vardaglig användning. Mobilen är inget prestandamonster, men godkänd sett till dess pris.

Mobilens kamera tar fullt godkända bilder, dock är kameran medioker när det kommer till att spela in filmer. Motorola G7 Power sticker däremot ut med sin fantastiska batteritid, det 5000 mAh stora batteriet är helt suveränt.

Om man vill ha en pålitlig och bra telefon och värderar batteritiden framför kamera och design, då är G7 Power ett utmärkt alternativ.

+

Prisvärdhet, överlägsen battertid

Stor och tung pga batteriet

2 290 :-

Pris hämtat 4/11

länk

1 990 :-

länk

4. Xiaomi Mi A2 Lite 64GB - Black (Dual SIM)NY

Bästa mobiltelefonen under 2000 kr - Plats 4

Xiaomi Mi A2 Lite är snarlik listans tvåa och är egentligen tänkt som en "lillebror", men har fördelar som gör den värd att nämna.

Skillnaden mellan föregående mobil och Mi A2 Lite är att denna inte har lika vassa komponenter, den är alltså inte lika snabb som sin storebror. Detta märks när man använder krävande appar, så som grafikkrävande spel. Men om man mest vill använda mobilen för att surfa, kika sociala medier och mail så kommer man inte märka av någon större skillnad.

Denna mobil erbjuder ett utomordentligt 4000 mAh stort batteri som räcker väldigt länge, långt utöver standarden bland mobiler.

Till skillnad från Mi A2 så har Mi A2 Lite ett vanligt hörlursjack, samt plats för SD-kort. Det gör att man kan utöka minnet om man mot förmodan skulle få slut på utrymme på mobilen.

+

Hörslursjack, plats för SD-kort

Sämre prestanda än Mi A2

2 090 :-

länk

2 290 :-

länk

5. Asus Zenfone Max Pro, Djuphavssvart

Bästa mobiltelefonen under 2000 kr - Plats 5

Asus är ett märke som sakta men säkert börjar komma till svenska marknaden, och ofta är det prisvärda telefoner med bra prestanda. Detta är fallet med Asus Zenfone Max Pro, som erbjuder väldigt mycket mobil för pengarna.

Mobilen har en generös skärm på 6 tum som erbjuder klart godkänt bildkvalitet. Mobilen har ett rappt Snapdragon 636-chip och 3 GB ram (också generöst i denna prisklass), vilket ger en mobil som klarar vardagligt användande utan att verka långsam eller trög.

Mobilen utmärker sig dock som mest genom sitt smått fantastiska batteri. Batteriet är på hela 5000 mAh, vilket är långt över standarden.

Med ett strömsnålt chip så kan man förvänta sig en mobil med utomordentlig batteritid och som klarar sig prestandamässigt utan att bli långsam.

+

Batteritiden, bra prestanda

1 990 :-

länk

6. Xiaomi Redmi 7 64GB Svart

Bästa mobiltelefonen under 2000 kr - Plats 6

Redmi 7 är den enda mobilen på min lista som jag inte haft förmånen att testa själv. Redmi är ett märke som tillhör Xiaomi-koncernen, och är varumärkets budgetsortiment.

Denna mobil erbjuder långt mer än vad man tidigare har kunnat förvänta sig av en mobil i denna prisklass.

Man bjuds på en 6.26 tum stor skärm och ett stort batteri på 4000 mAh, vilket är långt över standarden. Man kommer klara 1.5-2 dagar av normal användning utan att behöva ladda mobilen, vilket uppskattas av många.

Mobilen har mer påkostade komponenter än vad som är vanligt för prisklassen, vilket gör att man både får en bra kamera och en mobil som är snabb och klarar av vardagligt användande alldeles utmärkt. Den är dock något efter resterande modeller på listan när det kommer till ren prestanda.

+

Prestandan, prisvärd

Stor och bred, kan upplevas klumpig

Youtubern Redskull berättar varför han tycker att Xiaomi Redmi 7 är ett bra budgetalternativ.
Youtube ikon

Youtubern Redskull berättar varför han tycker att Xiaomi Redmi 7 är ett bra budgetalternativ.

1 790 :-

länk

2 060 :-

länk

1 690 :-

länk

Bästa mobiltelefonen under 2000 kr

2 experter tipsar

Milad Zeyghami

Milad

Dejan Lupeskovic

Dejan

calendar

4 nov 2019

Mobiltelefoner

Mobiltelefoner

365

Utvecklingen har gått fort, för några ynka år sedan så var skillnaden mellan premium-modeller och budgetalternativ väldigt uppenbar. Personligen upplevde jag att alla mobiler under 2000 kr var väldigt långsamma och hade dålig prestanda överlag. Min upplevelse var helt enkelt att jag inte kunde få något välfungerande och någorlunda komplett för en summa ens i närheten av 2000 kr. Tack och lov är den tiden förbi! Dagens budgetmobiler erbjuder fantastiskt mycket mer prestanda än förr.

Milad Zeyghami betygsätter bästa mobiltelefonen under 2000 kr

Mobil-boomen från Östasien med märken som Xiaomi, Lenovo och Huawei har pressat ner priserna rejält samtidigt som prestandan på budgetmobiler aldrig varit bättre. Utbudet på mobiler under 2000 kr är stort, det gäller dock att vara noga så man får ut så mycket som möjligt i förhållande till vad man betalar, det kan nämligen finnas stora skillnader trots snarlika priser.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Milad Zeyghami


Milad Zeyghami

Läs mer om oberoende experter

1. Xiaomi Redmi Note 7 3+32GB Svart

Bästa mobiltelefonen under 2000 kr - Plats 1

Nyaste modellen från Xiaomis Redmi-serie.

Note 7 är en av de första mobilerna att använda Samsungs nya kamerasensor på 48 megapixel. Detta gör inte mobilen till den bästa kameran på marknaden, men det finns ingen mobilkamera i denna prisklass som kan mäta sig med den. Perfekt för Instagram-fantasten!

Mobilen har en stor skärm med Full HD-upplösning vilket gör den bra för videotittande. Den har ett stort 4000 mAh batteri som bör räcka en-två dagar, om inte mer. Mobilen har också ett 3,5 mm hörlursuttag, som många flaggskepp idag saknar.

Det enda negativa är att mobilen saknar NFC, som är nödvändigt om man ska använda tjänster som Google Pay.

För precis under 2000kr finns det ingen bättre mobil på marknaden just nu.

+

Mycket bra kamera, stort batteri

Ingen NFC

star

På 2 listor

Linus från Techline ger en recension av Xiaomi Redmi Note 7 efter två månaders användning.
Youtube ikon

Linus från Techline ger en recension av Xiaomi Redmi Note 7 efter två månaders användning.

2 147 :-

länk

1 990 :-

Pris hämtat 1/11

länk

2. Samsung Galaxy A20e Black

Bästa mobiltelefonen under 2000 kr - Plats 2

Samsung senaste A-serie ger mycket bra telefoner för pengarna och ger budgetmobilerna ett mer modernt utseende med små ramar och ett litet hål för kameran.

Något denna mobil har, som ingen annan i denna prisklass har, är två kameror där en av dem är en ultravidvinkelkamera. Detta gör att man kan få in mer i bilden utan att behöva backa från objektet.

A20e har NFC och stödjer Samsung Pay vilket gör det möjligt att göra kontantlösa betalningar genom att bara blippa på terminalen. Detta är ett stort plus i denna prisklass!

Det enda negativa är batteriet som är endast 3000mAh och kan med stor sannolikhet behöva laddas under dagen.

Hade det inte varit för att Xiaomi prispressar väldigt mycket med Redmi Note 7 hade detta varit den bästa budgetmobilen.

+

Samsung Pay, ultravidvinkelkamera

Batteriet

1 949 :-

länk

1 990 :-

länk

2 190 :-

länk

2 389 :-

länk

2 799 :-

länk

2 090 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Motorola Moto G7 Play Deep Indigo

Bästa mobiltelefonen under 2000 kr - Plats 3

Sjunde versionen av Motorolas budgetserie. G-serien är uppdelad i tre versioner i år. Play-modellen som är med här är den billigaste men erbjuder också mycket mobil för pengarna.

Skärmen har en sensorpanel och är en HD-skärm, d.v.s. inte Full HD. Detta är dock inte en dealbreaker då skärmen ser väldigt bra ut för prisklassen.

Mobiltelefonens starka sida är prestandan. Den använder en Snapdragon 632, som normalt brukar finnas i mobiler som kostar uppåt 3000-5000 kr. Tillsammans med ett 3000 mAh batteri håller mobilen en hel dag utan problem.

Kompromisserna hittar vi i kameran, där Motorola valt att dra ner på kostnaderna. Den är okej, men inte mer än så.

Detta är den billigaste mobilen på listan och för den som t.ex vill köpa en första telefon till sitt barn är detta ett bra alternativ då Motorolas telefoner är kända för att vara tåliga.

+

Dubbla sim- och SD-kort, priset

Ingen NFC, plastig byggkvalitet

star

På 2 listor

Chris Barraclough gör en unboxing av Moto G7 Play och går igenom telefonens specifikationer.
Youtube ikon

Chris Barraclough gör en unboxing av Moto G7 Play och går igenom telefonens specifikationer.

1 490 :-

länk

1 590 :-

länk

1 490 :-

länk

1 490 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Xiaomi Mi A2 Lite 32GB Svart

Bästa mobiltelefonen under 2000 kr - Plats 4

Detta är Lite-versionen av Xiaomis Mi A2. Här tar Xiaomi bort några funktioner (och lägger till några) för att göra en billigare variant av en redan billig mobil.

Den är lik Mi A2 då den använder Android One, men till denna mobil valde Xiaomi att lägga till hörlursuttag, minneskortläsare och ett större batteri på 4000 mAh. Det medför att denna presterar bättre batteritid än sin storebror.

Mobilen tappar lite när det kommer till kameran. Det finns två stycken, den ena med 5 megapixel som ska känna av djup, vilket innebär bättre porträttbilder. Bilderna blir okej, men är inget att skryta över. Mobilen använder också gamla micro-USB som laddar lite långsammare än USB-C.

Då priset inte landar så långt under Mi A2 är denna telefon inte lika prisvärd, men vill man ha en Mi A2 men också minneskort och hörlursuttag är det rätt val.

+

Android One, dubbla sim- & SDkort

Ingen NFC

Youtube-kanalen Tech4All presenterar de 5 bästa egenskaperna hos telefonen Xiaomi Mi A2 Lite.
Youtube ikon

Youtube-kanalen Tech4All presenterar de 5 bästa egenskaperna hos telefonen Xiaomi Mi A2 Lite.

1 890 :-

länk

1 590 :-

länk

1 990 :-

länk

5. Sony Xperia L3 32gb Dual-sim Svart

Bästa mobiltelefonen under 2000 kr - Plats 5

Sonys nya ultrabudget-modell där inte mycket ändrats från föregångaren.

Mobilen använder en Mediatek-processor. Det gör att även om mobilen har ett 3300 mAh batteri presterar den tyvärr inte bättre än någon annan mobil på denna lista, och beroende på användning kan den behöva laddas under dagen.

Vad telefonen dock har är två kameror där en av sensorerna ska känna av djup. Mobilen har också en mer traditionell design utan någon sensorpanel som tar upp plats på skärmen.

Eftersom mobilen är byggd av plast är den hållbar, men märken kommer synas .

Är man van vid Sonys mjukvara kommer man känna sig hemma. Användarupplevelsen är lik Android One, med Google Assistant till vänster och tillgång till XperiaStore. Eftersom mjukvaran är väldigt tunn och inte kommer med så många installerade appar presterar mobilen okej vid vardagligt användande.

+

NFC, Sonys mjukvara

Prestandan

Youtubern Richard Tech recenserar Sony Xperia L3 som enligt honom är en utmärkt budgetmobil.
Youtube ikon

Youtubern Richard Tech recenserar Sony Xperia L3 som enligt honom är en utmärkt budgetmobil.

2 190 :-

länk

1 990 :-

länk

1 990 :-

länk

2 099 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Många mobiltelefoner från högprisade märken som Apple och Samsung ligger idag på ca 10 000 kr, vilket är väldigt mycket pengar för en mobiltelefon som många endast använder till att surfa och fota. Jag tänkte presentera fem alternativ som erbjuder mycket mobil för pengarna och kostar en femtedel av dagens flaggskepp.

Dejan Lupeskovic betygsätter bästa mobiltelefonen under 2000 kr

Av de företag som pressar priserna är Xiaomi ledande. Sedan några år tillbaka säljs Xiaomis modeller officiellt i Sverige, och de är mest "bang for the buck" av de mobiler som går att köpa idag. Samtliga telefoner i listan levererar bra prestanda och vissa har till och med bättre batteritid än några av dagens dyraste mobiltelefoner.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Dejan Lupeskovic


Dejan Lupeskovic

Läs mer om oberoende experter