Advized - oberoende köprådlogologo
search

1. Motorola Moto G5s Plus 32GB Dual SIM Grå

Bästa mobiltelefonen under 2000 kr - Plats 1

Förstaplatsen kändes ganska given - jag har haft den här mobilen själv och var jättenöjd! En bra mellanklassmobil till budgetpris, rena fyndet! Kameran är den största skillnaden mot de mobiler som kostar 5 gånger så mycket, i övrigt är det faktiskt ganska små skillnader i verklig och vardaglig användarupplevelse. Motorola är mästare på att göra mycket av lite, och den här har dessutom riktigt bra hårdvara – tex en stark och energisnål processor som klarar allt du vill göra och gör det lääänge innan du måste ladda (och när du gör det så har du snabbladdning, vilket är ovanligt i den här prisklassen). Den kommer ju att ta lite mer tid på sig för att öppna appar än de allra snabbaste telefonerna, men hur många tusenlappar är det värt egentligen? Om du inte vill lägga mer pengar på en telefon eller ha en vettig men inte för dyr reservmobil är det här min bästa rekommendation.

NetOnNet logo

1 490 :-

länk
Proshop logo

1 790 :-

länk

2. Sony Xperia XA1 Plus G3412 4/32GB Svart

Bästa mobiltelefonen under 2000 kr - Plats 2

Det här är ännu en bra mellanklasstelefon men till budgetpris! En Sony är alltid en Sony och de har sina karakteristiska egenskaper – mest på gott men förstås även lite på ont. Det sämsta med den är väl att de skickar med en del extra appar utöver de nödvändiga. Dessa tar ju plats i onödan, men det mesta går i alla fall att antingen avinstallera eller åtminstone inaktivera. Den är inte precis slimmad i konstruktionen, så rejäla fickor krävs. Men i allt annat är den en solid och kompetent telefon som kostade ungefär det dubbla när den släpptes och var ganska prisvärd redan då – nu är den ett fynd. Sonys programvara ger bra flyt och de uppdaterar sina telefoner både snabbt och länge jämfört med andra märken. Om storleken är ok och du inte behöver dubbla simkortsplatser får du riktigt bra prestanda, skärm och kamera för priset!

3. Xiaomi Redmi 5 Plus

Bästa mobiltelefonen under 2000 kr - Plats 3

Xiaomi är visserligen inte ett så känt märke i Sverige – utom i nördkretsar då, där har det varit känt länge att Xiaomi gör kvalitetsprylar och ligger i framkant när det gäller design och innovation. Den här är ett bra exempel på det, med sin moderna design med väldigt tunna skärmkanter och ett mer avlångt bildformat. Den här designen kom till alla flaggskeppsmobilerna förra året, men att man redan nu kan köpa den i Sverige i den HÄR prisklassen kan vi enbart tacka Xiaomi för! Bra processor, samma som i Moto G5S Plus. Xiaomis programvara är lite speciell men funktionsrik och snabb – bland annat kan man aktivera praktisk svepnavigering liknande iPhone X. En kul detalj är att den har IR-blaster, så du kan ”fjärra” även om ungarna haft bort kontrollen. En väloljad användarupplevelse i en mobil som ser ut och känns modern, faktiskt till och med lite lyxig!

4. Huawei P10 Lite - Platinum Gold (Dual SIM)

Bästa mobiltelefonen under 2000 kr - Plats 4

Huaweis telefoner kännetecknas av hög bygg- och materialkvalitet och slimmad snygg design, och den här är inget undantag trots att den är en billigare modell. En del är inte så förtjusta i programvaran, andra älskar den. Det man kan säga rent objektivt är i alla fall att den är väldigt funktionsrik, och att den trots det har bra flyt. Men man får vara beredd att leta lite efter vissa inställningar i början. Den här mobilen har väldigt bra kvalitetskänsla, skarp och fin skärm, riktigt skaplig kamera och blixtsnabb fingeravtrycksläsare. Om din förra telefon var en iPhone kan detta vara mobilen som tilltalar dig mest designmässigt och som känns mest lik på hemskärmen. En extra bonus är att den har praktisk snabbladdning och IR-blaster. Ett bra val om du söker en lite mindre telefon som dessutom ser bättre ut än man trodde var möjligt för det priset!

5. Motorola Moto G5S

Bästa mobiltelefonen under 2000 kr - Plats 5

För dig som antingen tycker att listettan är lite för stor och otymplig eller vill gå ner ännu mer i pris så finns också ”lillebror” Moto G5s. Lite svagare och långsammare processor och mindre arbetsminne, men fortfarande bra för prisklassen. Och tack vare Motorolas väloptimerade programvara rullar den på finfint! Skärmen som är mycket bra för priset på Moto G5s Plus är ännu lite bättre på den här – den blir ännu skarpare eftersom den har lika många pixlar på mindre skärmyta. Liksom 5s plus har den snabbladdning, viss vattentålighet och är gjord av metall. Det och den fina full HD-skärmen gör den här mobilen otroligt prisvärd!

Bästa mobiltelefonen under 2000 kr

calendar

1 juni

Mobiltelefoner

Mobiltelefoner

93

Det är klart att en mobil för 8-10.000 eller ännu mer är BRA – skam vore det annars, och därför blir det mest en smaksak vilken man tycker är bäst. Men budgetsegmentet - ojojoj vilka plågoris man kan råka på i den djungeln om man inte passar sig! Dålig touch, frysningar, felmeddelanden om att minnet är fullt hela tiden - sånt orkar ju ingen med. Därför har jag plockat ihop ett litet urval mobiler som levererar över sin prisklass.

Martina Åkerström betygsätter bästa mobiltelefonen under 2000 kr

Mina grundkrav har varit 32GB internlagring, 3GB arbetsminne och inte äldre androidversion än 7.0 i den första grovsållningen, och redan där ramlar nästan hela prisklassen bort. Men av de som är kvar har jag vaskat ut de bästa, och de är riktigt trevliga! Batteritiden är det som nästan genomgående är bra i den här prisklassen. Kameran brukar inte vara någon höjdare däremot, men just de här mobilerna på listan har ändå riktigt hyfsade kameror med tanke på priset. Och alla utom en av telefonerna på listan har dubbla simkortsplatser!

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Martina Åkerström


Martina Åkerström

2018-06-01

Läs mer om oberoende experter