search

1. Xiaomi Redmi Note 8T (64GB) Grå

Bästa mobiltelefonen under 2000 kr - Plats 1

Xiaomis Redmi-serie fortsätter att imponera!

I många avseenden kan Note 8T jämföras med mobiler som kostar det dubbla. Den har en påkostad design med en baksida av glas, ramar i aluminium och en 6.3 tum stor lcd-skärm som lämnar få besvikna.

Mobilen drivs av ett snabbt Snapdragon 660-chip och har 4 GB i ram-minne samt 64 GB i internminne. För vardagligt bruk i form av surf, video och mindre krävande spel så duger det alldeles utmärkt. Mobilen har även ett 4000 mAh-batteri som håller länge!

Kameran är listans bästa och kommer med 4 linser, varav huvudkameran är på 48 megapixlar. Ett stort plus är att mobilen även har NFC, vilket möjliggör att man kan betala med Google Pay istället för sitt traditionella bankkort.

Redmi Note 8T är en mycket stabil och mångsidig mobil som erbjuder väldigt mycket för pengarna!

+

Prisvärd, bra prestanda, NFC

star

På 2 listor

1 990 :-

länk

2 190 :-

länk

2 243 :-

länk

1 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Motorola One Action Vit

Bästa mobiltelefonen under 2000 kr - Plats 2

Motorola har de senaste åren spottat ut prisvärda mobiler och One Action är en av dem.

Mobilen drivs av Android One, vilket betyder att man slipper onödiga reklamappar och får snabba uppdateringar.

Motorola One Action har en mer avlång design än standarden, samt ett kamerahål i skärmen istället för kameraflärpen som många andra satsar på. Jag gillar designen och tycker den är simpel och stilren.

Prestandamässigt så klarar den sig problemfritt. De flesta spel och appar samt vardagligt användande hanterar telefonen galant. Mobilen har generös lagringskapacitet som motsvarar 128 GB samt möjligheten att utöka minnet med ett externt minneskort.

Kamerauppsättningen gör sitt jobb, man får både bra bilder och videoinspelningar under ljusa förhållanden.

Sammantaget så är Motorola One Action en pålitlig och prisvärd mobil som lär göra få besvikna i denna prisklassen!

+

Prisvärd, bra kamera

2 608 :-

länk

1 990 :-

länk

2 925 :-

länk

3. Motorola Moto G8 smartphone 4/64GB (neon blue)

Motorola Moto G8 är ett riktigt stabilt val om man inte vill spendera mer än 2000 kr på en mobil.

Motorola har med deras Moto G8 satsat både på prestanda och design, trots telefonens ringa pris. Framsidan som täcks av skärmen och en liten kamera-ö i skärmen är en design som oftast hittas på dyrare och mer på påkostade mobiler. Nackdelen med skärmen är dock att det inte är en Full HD-skärm, utan en 720p-skärm, det är dock inget som de flesta märker av.

Utöver en trevlig design så har mobilen även en bra prestanda som kan jämföras med dyrare alternativ på marknaden.

Motorola Moto G8 har ett pålitligt Snapdragon 665-chipset, 64 GB i lagringsminne samt 4 GB i ram-minne. För vardagligt användande i form av surf, mindre grafikkrävande spel och multimedia duger det alldeles utmärkt.

Är du ute efter en prisvärd mobil med trevlig design och bra prestanda i förhållande till mobilens pris, då är Motorola Moto G8 mobilen för dig!

+

Prisvärd, bra prestanda

Något sämre skärm

1 690 :-

länk

4. Xiaomi Redmi 8 4+64 Sapphire Blue

Xiaomi Redmi 8 är en budgetversion av listans etta, Xiaomi Redmi Note 8T. Detta är mobilen för den ultimata prispressaren som är ute efter en stabil och pålitlig telefon till ett så lågt pris som möjligt.

Trots att den är prispressad till max har Xiaomi ändå lyckats få in ett utomordentligt stort batteri på 5000 mAh. Det stora batteriet i kombination med ett strömsnålt chipset gör att man kan få ut väldigt mycket användning av sin telefon utan att behöva ladda. Mobilen har dessutom ett standby-läge som klarar uppemot 25 dagar innan mobilen behöver laddas igen.

Utöver detta så får man en 6.22 tum stor skärm som är fullt godkänd, en dubbelkamera och en selfie-kamera som som tar helt okej bilder. Slutligen har mobilen 64 GB i lagringskapacitet vilket är tillräckligt för de allra flesta.

+

Prisvärd, riktigt bra batteritid

Budget-prestanda

1 690 :-

länk

1 690 :-

länk

1 690 :-

länk

Bästa mobiltelefonen under 2000 kr

calendar

29 maj 2020

Mobiltelefoner

Mobiltelefoner

1 022

Utvecklingen har gått fort, för några ynka år sedan så var skillnaden mellan premium-modeller och budgetalternativ väldigt uppenbar. Personligen upplevde jag att alla mobiler under 2000 kr var väldigt långsamma och hade dålig prestanda överlag. Min upplevelse var helt enkelt att jag inte kunde få något välfungerande och någorlunda komplett för en summa ens i närheten av 2000 kr. Tack och lov är den tiden förbi! Dagens budgetmobiler erbjuder fantastiskt mycket mer prestanda än förr.

Milad Zeyghami betygsätter bästa mobiltelefonen under 2000 kr

Mobil-boomen från Östasien med märken som Xiaomi, Lenovo och Huawei har pressat ner priserna rejält samtidigt som prestandan på budgetmobiler aldrig varit bättre. Utbudet på mobiler under 2000 kr är stort, det gäller dock att vara noga så man får ut så mycket som möjligt i förhållande till vad man betalar, det kan nämligen finnas stora skillnader trots snarlika priser.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Milad Zeyghami


Milad Zeyghami

Läs mer om oberoende experter