search

1. Xiaomi Mi 9 128GB Svart

Bästa mobiltelefonen under 4000 kr - Plats 1

Xiaomi Mi 9 är mer eller mindre en flaggskeppsmobil med riktigt bra prestanda och ett nästintill orimligt bra pris!

Designen är stilren och smart, fingeravtrycksläsaren är integrerad i skärmen, skärmen är i Amoled och mobilen är tunn och lätt i handen, vilket uppskattas av många. Designen kan tyckas något anonym bland övriga mobiler på denna listan, men prestandan sticker ut rejält.

Mobilen drivs av ett toppklass-chip i form av Snapdragon 855, 128 GB i internminne och 6 GB i ram. Mobilen har alltså en prestanda som kan jämföras med marknadens vassaste mobiler och krävande appar och spel klarar den utan problem.

Kameran håller mycket god kvalitet och de tre kameralinserna med en huvudlins på 48 megapixel tar riktigt fina bilder och videoklipp.

Överlag så lämnar Xiaomi Mi 9 få saker att önska och sett till priset är det inget annat än ett kap!

+

Högpresterande, prisvärd

Will från GSMArena recenserar Xiaomi Mi 9 och går igenom alla de viktigaste specifikationerna.
Youtube ikon

Will från GSMArena recenserar Xiaomi Mi 9 och går igenom alla de viktigaste specifikationerna.

3 790 :-

länk

2. Xiaomi Mi 9T 64GB Glacier Blue

Bästa mobiltelefonen under 4000 kr - Plats 2

Xiaomi Mi 9T är likt listans etta nästintill oförskämt prisvärd.

Både mobilens yttre samt mobilens hårdvara håller mycket hög kvalitet för att befinna sig i detta prissegment. Den har listans bästa skärm i form av en påkostad Amoled-skärm med riktigt skarp bild.

En rapp Snapdragon-processor i kombination med mobilens generösa ram-minne på 6 GB ger en mycket pålitlig prestanda. Mobilen har ett batteri på 4000 mAh som håller väldigt länge.

Xiaomi Mi 9T har även en riktigt bra mobilkamera, listans i särklass bästa och den kan mäta sig med betydligt dyrare alternativ på marknaden.

Personligen uppskattar jag mobilens designlösningar som integrerad fingeravtrycksläsare i skärmen, pop-up-kamera, rundad baksida av glas och väldigt tunna ramar.

Mi 9T är helt enkelt en riktigt vass mobil i detta prissegment, både när det kommer till prestanda och design!

+

Prestanda, prisvärdhet, design

Ingen plats för att utöka minnet

3 770 :-

länk

5 100 :-

Pris hämtat 4/6

länk

3 490 :-

länk

3. Samsung Galaxy A71 Blå

Min favorit från Samsung i detta segment är Galaxy A71! Priset må ligga en bit över 4000 kr, men den är för intressant och relevant i prisklassen för att inte nämnas.

Mobilens 6,7 tum stora Super-Amoled skärm är i mitt tycke den i särklass bästa skärmen på denna lista och går att jämföras med betydligt dyrare alternativ. Den mycket högpresterande och behagliga skärmen har även en fingeravtrycksläsare integrerad i skärmen.

Man får ett generöst minne på 128 GB som även går att utöka med minneskort, samt 6 GB i ram-minne. Mobilen är utrustad med ett Snapdragon 730 chipset som duger utmärkt för vardaglig användning, multimedia och spel. Utöver det utmärker Galaxy A71 sig även när det kommer till batteritiden. Det 4500 mAh stora batteriet lämnar få konsumenter missnöjda.

Är du ett fan av Samsung och värderar riktigt bra skärmar högt så är detta ett toppenval!

+

Väldigt bra skärm, bra prestanda

Dyrare än övriga mobiler på listan

star

På 2 listor

4 785 :-

länk

4 990 :-

länk

4 990 :-

länk

4 990 :-

länk

4 990 :-

länk

4 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Xiaomi Redmi Note 8 Pro (128GB) Skogsgrön

Xiaomis egna budgetmärke Redmi har gjort det igen: de har lyckats släppa ännu en högpresterande mobil till ett mycket lågt pris.

Xiaomi Redmi Note 8 Pro kommer med en 6.53 tum stor skärm, 128 GB i interminne, 6 GB i ram-minne och ett vasst Helio-chip, vilket gör den till en riktigt pålitlig mobil.

Mobilen har en fin LCD-skärm i full HD-kvalitet. Skärmen har tydlig och bra färgåtergivning men går så klart inte att jämföra med marknadens allra vassaste skärmar.

Kamerauppsättningen på baksidan består av 4 linser. Bilderna håller hög kvalitet, speciellt i jämförelse med konkurrenterna i den här prisklassen.

Batteriet är riktigt kraftfullt och håller hela dagen utan några som helst problem. Dock är batteristorleken på bekostnad av mobilens vikt, då den väger 199 gram och är således listans tyngsta mobil.

Detta är listans billigaste alternativ och kan mycket väl vara det mest prisvärda!

+

Prisvärd, funktionalitet och kamera

Något stor och otymplig

star

På 3 listor

Advized recenserar
Youtube ikon

Vår expert Joakim Ewenson har testat produkten. Se video bredvid eller läs hela testet här.

2 990 :-

länk

2 990 :-

länk

2 990 :-

länk

Bästa mobiltelefonen under 4000 kr

2 experter tipsar

Milad Zeyghami

Milad

Joakim Ewenson

Joakim

calendar

29 maj 2020

Mobiltelefoner

Mobiltelefoner

1 331

Mobilmarknaden har idag en intressant prissättning där prisskillnaderna mellan budget- och premiumtelefoner är rejäl. Ofta får man räkna med att behöva betala uppemot 3-4 gånger mer för marknadens allra bästa och påkostade telefoner kontra marknadens budgetmobiler. Det finns dock ett mellansegment av mobiltelefoner som försöker kombinera det bästa av flera världar, dels att mobilen ska vara förhållandevis billig och prisvärd, men även att den skall vara funktionell, kombinerat med bra prestanda samt gedigen design.

Milad Zeyghami betygsätter bästa mobiltelefonen under 4000 kr

Detta segment upplever jag som superintressant. Dagens premium-mobiler har ökat stadigt i pris och det är inte alla som vill spendera drygt 10-12 000 kr när det numera finns fullgoda alternativ för en bråkdel av pengarna. I min lista kommer jag fokusera på tre olika saker: dels prisvärdhet men även prestanda och design, då olika konsumenter har olika behov och krav på sina telefoner.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Milad Zeyghami


Milad Zeyghami

Läs mer om oberoende experter

1. Samsung Galaxy A51 Svart

Bästa mobiltelefonen under 4000 kr - Plats 1

Samsung har verkligen tagit krafttag för att erövra mellansegmentet på mobilmarknaden med sin A-serie. I denna serie får du generellt bra prestanda, bra specifikationer, bra kameror och bra batteritid, utan att behöva gräva våldsamt djupt i plånboken.

Man har tidigare kunnat säga väldigt mycket osmickrande om Samsungs gränssnitt och deras förmåga att hålla telefoner uppdaterade, men det har blivit bättre. Mycket bättre faktiskt!

Numera vågar jag med gott samvete rekommendera en Samsung-telefon och lita på att uppdateringarna kommer fortsätta komma åtminstone under ett par år framöver. Och Samsungs One UI är faktiskt inte så hemskt längre...!

Vill du ha en telefon som är ganska lagom på de flesta sätt, till ett lagom pris? Då är Samsung Galaxy A51 ett riktigt toppval!

+

Prisvärd och lagom

Slår inga prestandarekord

3 790 :-

länk

3 990 :-

länk

3 990 :-

länk

3 990 :-

länk

3 990 :-

länk

3 999 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Apple iPhone 7 32GB - Black

Bästa mobiltelefonen under 4000 kr - Plats 2

Fördelen med den alltjämt pågående teknikutvecklingen är att man kan få fjolårets teknik till riktigt bra priser. Än bättre blir det med denna drygt tre år gamla enhet som fortfarande är mer än nog kompetent för de allra flesta, men som nu har en betydligt rimligare prislapp än när den var ny.

Jag hade tills relativt nyligen en iPhone 7 (Plus) själv och ärligt talat, enda skälet till att jag bytte bort den var att jag råkade springa på ett erbjudande jag inte kunde motstå. Men min iPhone 7 Plus var på alla vis en trogen följeslagare som rent av hade kunnat klara sig fint fram till höstens lanseringar.

Du får här kort och gott en riktigt bra iPhone till ett riktigt bra pris. Tack vare dess stora popularitet finns det också fortfarande ett enormt utbud av skal och andra tillbehör på marknaden!

+

En riktigt bra iPhone

Något gammal teknik

star

På 3 listor

3 790 :-

länk

3 790 :-

länk

4 796 :-

länk

4 290 :-

Pris hämtat 4/6

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Xiaomi Redmi Note 8 Pro (128GB) Skogsgrön

Kan du tänka dig att vandra utanför de välbekanta mobiltillverkarna så finns det ofta mycket prestanda till en väldigt rimlig prislapp att hämta.

Xiaomi Redmi Note 8 Pro har jag personligen testkört och skrivit om, med slutsatsen att du får mycket för pengarna!

Redmi Note 8 Pro erbjuder inte den bästa mobilkameran på marknaden, däremot får du bra prestanda och ett ordentligt batteri på hela 4500 mAh som dessutom stödjer snabbladdning. Allt detta kommer i ett välbyggt och förtroendeingivande skal och en 6,53" stor skärm med upplösningen Full HD+.

MIUI 10 som Xiaomis version av Android heter är kanske inte någon favorit hos mig, men kommer fungera bra för de allra flesta.

Överlag så får du ordentligt mycket telefon för ett bra pris, men du får vara beredd att släppa alla former av märkessnobberi på köpet!

+

Mycket prisvärd

Fortfarande något okänt märke

star

På 3 listor

Advized recenserar
Youtube ikon

Vår expert Joakim Ewenson har testat produkten. Se video bredvid eller läs hela testet här.

2 990 :-

länk

2 990 :-

länk

2 990 :-

länk

4. Nokia 7.2 Kolsvart

Nokia är och förblir lite av en personlig favorit när det kommer till rimligt prissatta Android-telefoner. Med en bra mix av materialval, hårdvara och en ren version av Android med snabba uppdateringar så har man i min mening ett riktigt vinnande koncept.

I Nokia 7.2, den senaste inkarnationen av Nokias 7-serie får man bra prestanda i formen Qualcomm Snapdragon 660, 6 GB RAM-minne och 128 GB lagring samt stöd för att bygga ut detta ytterligare genom microSD-kort.

Till detta får du dessutom en 6,3" stor FullHD+-skärm, laddning via USB-C och ett klassiskt 3,5 mm-uttag för dina trådade hörlurar. Med ett batteri på 3500 mAh så bör telefonen dessutom inte ha några som helst problem att klara av en hel dags användning och säkerligen en bra bit in på dag 2.

Nokia 7.2 är överlag en bra mix av komponenter till ett riktigt tilltalande pris!

+

Snabba uppdateringar av Android

3 755 :-

länk

3 790 :-

länk

3 790 :-

länk

4 006 :-

länk

3 790 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Motorola Moto G7 Plus Deep Indigo

Motorola har siktat in sig på lågprismarknaden och gör en ordentlig satsning där med telefoner som denna, Moto G7 Plus.

I denna enhet får du lagom mycket prestanda i form av Qualcomm Snapdragon 636. Tillsammans med ett batteri på 3000mAh samt senaste versionen av Android bör du få både bra batteritid och en bekväm upplevelse.

Det här är ett högst intressant alternativ för dig som vill vandra lite utanför de större tillverkarnas utbud för att se om gräset är grönare på andra sidan.

Motorola Moto G7 Plus är en telefon du definitivt bör spana in och se om den får ditt hjärta att slå lite extra!

+

Mycket prestanda för pengarna

Här presenterar Youtube-kanalen GSMArena allt du behöver veta om Moto G7 Plus.
Youtube ikon

Här presenterar Youtube-kanalen GSMArena allt du behöver veta om Moto G7 Plus.

2 529 :-

länk

3 190 :-

länk

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Priserna på moderna mobiltelefoner har gått upp kraftigt med tiden. Men det finns alternativ. Bra alternativ som inte plundrar sparkontot dessutom! I den här listan går jag igenom mina toppval under 4000 kronor som levererar bra kvalité och har ett bra förhållande mellan pris och prestanda!

Joakim Ewenson betygsätter bästa mobiltelefonen under 4000 kr

I listan finner vi fyra Android-alternativ och en iPhone, för dig som trivs i Apples ekosystem. Tack vare det ständigt pågående prestandakriget bland flaggskeppstelefoner som spiller över på mellansegmentet så behöver du inte kompromissa särskilt mycket med varken prestanda eller batteritid när du hittar din favorit här. Samtliga enheter levererar god prestanda och ett batteri som skall överleva din dag!

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Joakim Ewenson


Joakim Ewenson

Läs mer om oberoende experter