search

1. Nokia 7 Plus - Black Copper (Dual SIM)

Bästa mobiltelefonen under 4000 kr - Plats 1

Nokia är tillbaka på mobiltelefonmarknaden och med sin rena version av Android, sina regelbundna uppdateringar och sina mycket attraktiva priser i förhållande till prestanda så är det här tveklöst mitt toppval! Nokia 7 Plus erbjuder dig som köpare fullt tillräcklig prestanda, ett fantastiskt batteri och trygghet i såväl varumärke som bättre mjukvarusupport än den absoluta merparten av andra Android-tillverkare. Telefonens kameror levererar övervägande riktigt bra resultat och batteriet kan faktiskt leva upp till löftet om två dagars batteritid utan att du behöver ge upp alltför mycket. Det här är tveklöst min favorittelefon på Android-sidan just nu!

Rekommenderas av 4 Experter

MediaMarkt logo

2 990 :-

länk
ComputerSalg logo

3 405 :-

länk
Proshop logo

3 490 :-

länk
Dustin Home logo

4 190 :-

länk
Elgiganten logo

3 986 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Apple iPhone SE 32GB - Silver

Bästa mobiltelefonen under 4000 kr - Plats 2

Det är inte många nya Apple-telefoner som kvalar in under gränsen på 4000 kr men iPhone SE är inte bara en av få, det är även ett utmärkt val som så. Du får någon generation äldre hårdvara än flaggskeppen men den prestandan räcker absolut mer än väl till för de flesta. Den något mindre skärmen gör dessutom telefonen till en av de smidigare i dagsläget och är du redan van vid och trivs med Apples ekosystem så är detta ett givet val! Apple iPhone SE är ett tryggt och bra val sett till såväl hårdvara som mjukvara och framtidstrygghet. Apple är som bekant en av marknadens absolut bästa när det kommer till mjukvaruuppdateringar även utav äldre enheter, och genom det så kan denna telefon tjäna dig länge och väl.

Rekommenderas av 1 Expert

Proshop logo

4 990 :-

länk

3. Samsung Galaxy A8 32GB Svart

Bästa mobiltelefonen under 4000 kr - Plats 3

Ingen topplista utan en Samsung, inte sant? För den som inte vill betala tusentals kronor ytterligare så är Samsung Galaxy A8 ett tryggt val, allra helst för dig som är van användare utav Samsung-telefoner sedan tidigare. Genom den här telefonen får du dessutom tillgång till Samsung Pay, vilket är sjukt smidigt för dig som tenderar att glömma plånboken hemma. Du får givetvis även en telefon med hög tålighet (IP68) mot damm och fukt samt övervägande bra kameror. Prestanda och batteri är givetvis på en rimlig och bra nivå som bör göra de allra flesta nöjda. Samsung Galaxy A8 är kanske inte det mest inspirerande valet men tveklöst ett bra val trots det!

Rekommenderas av 4 Experter

NetOnNet logo

2 990 :-

länk
Proshop logo

3 390 :-

länk
CDON logo

2 990 :-

länk
Billigteknik logo

3 690 :-

länk
Dustin Home logo

3 790 :-

länk
Ginza logo

4 059 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Huawei P20 Lite 64GB Dual Sim Rosa

Bästa mobiltelefonen under 4000 kr - Plats 4

Huawei går starkt ut med sin P-serie i år och levererar tre olika varianter. Denna lite-modell är den enklare utav de tre men levererar ändå fullgod prestanda för de allra flesta. Med en nästan helt täckande skärm, en uppsättning läckra färger och klart kompetent kamerahårdvara så kan det här vara ett riktigt bra val för dig som vill testa något nytt och något utanför de tidigare välkända märkena. Ett förhållandevis stort batteri lovar gott för att du ska klara av dina dagar utan att behöva uppsöka laddare mellan varven. Dessutom får du även möjligheten att låsa upp telefonen med ansiktsigenkänning som alternativ. Vågar du gå utanför boxen så är det här tveklöst ett intressant alternativ att spana in.

Rekommenderas av 1 Expert

NetOnNet logo

2 989 :-

länk
CDON logo

2 990 :-

länk
Dustin Home logo

2 990 :-

länk
Proshop logo

3 285 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Motorola Moto G6 Plus 4/64GB Dual Sim Ljusblå

Bästa mobiltelefonen under 4000 kr - Plats 5

Motorola är ett närmast bortglömt märke såhär 2018. Detta ganska oförtjänt eftersom de fortfarande producerar klart bra hårdvara och det dessutom till ett bra pris. Genom nya Motorola G6 Plus har du tillgång till ett relativt rent Android-gränssnitt, en stor skärm i 18:9-format och bra prestanda genom Qualcomm Snapdragon 630-plattformen. Batteriet är på 3200 mAh och bör utan besvär ta dig igenom din dag utan behov av stödladdning. Motorola är lite utav en underdog i den här listan, men vem vet, det kanske kan vara ett av de bättre valen du gör. Lägg dessutom till att du i dagsläget inte bara får den för under 4000 kr, utan rent av under 3000 kr, så blir den ett högst intressant alternativ!

Rekommenderas av 1 Expert

NetOnNet logo

2 799 :-

länk
Proshop logo

2 890 :-

länk
Dustin Home logo

2 990 :-

länk
Inet logo

2 988 :-

länk
CDON logo

2 988 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa mobiltelefonen under 4000 kr

calendar

6 augusti

Mobiltelefoner

Mobiltelefoner

20

Priserna på moderna mobiltelefoner har gått upp kraftigt med tiden. Men det finns alternativ. Bra alternativ som inte plundrar sparkontot helt, dessutom! I den här listan går jag igenom mina toppval under 4000 kronor som levererar bra kvalité och har ett bra förhållande mellan pris och prestanda!

Joakim Ewenson betygsätter bästa mobiltelefonen under 4000 kr

I listan finner vi fyra Android-alternativ och en iPhone för dig som trivs i Apples ekosystem. Tack vare det ständigt pågående prestandakriget bland flaggskeppstelefoner som spiller över på mellansegmentet så behöver du inte kompromissa särskilt mycket med varken prestanda eller batteritid när du hittar din favorit här. Samtliga enheter levererar god prestanda och ett batteri som skall överleva din dag.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Joakim Ewenson


Joakim Ewenson

2018-08-06

Läs mer om oberoende experter