Advized - oberoende köprådlogologo
search

1. Oneplus 6 128GB - Midnight Black (Dual SIM)

Bästa mobiltelefonen under 6000 kr - Plats 1

OnePlus, det kinesiska företaget som är kända för sina "flagship killers". I år kom dom ut med OnePlus 6 som följer den senaste designtrenden, men också har den bästa hårdvaran som finns för Androidmobiler idag. Denna varianten är maxad med snabbaste processorn och arbetsminnet för att kunna hoppa mellan appar snabbt och jobba hårt vid spelande eller redigering. Med 128GB lagring får du plats med tusentals bilder och även appar, musik och filmer. Mobilen är utrustad med dubbla kameror i hög klass, dubbla sim-korts platser, är stänktålig och har en vacker 2K-skärm. Du får även en av världens snabbaste "snabbladdare", eller Dash Charge som deras variant kallas, direkt i lådan. Batteritiden är bra och med Dash Charge får du en dags användning på endast 30 minuters laddning, bra va?

Rekommenderas av 5 Experter

Proshop logo

5 690 :-

länk
ComputerSalg logo

6 110 :-

länk

2. Xiaomi Mi Mix 2S Black

Bästa mobiltelefonen under 6000 kr - Plats 2

Xiaomi, ja, hur uttalar du det? Shaomee ska man nog säga. Detta är ett företag du kanske inte hört så mycket om, men råkar faktiskt vara en av världens största tillverkare av mobiler. Just Mi Mix 2s är deras flaggskepp för 2018, vilket är förståeligt då den är maxad med snabb processor, mycket arbetsminne och lagring på 64GB. Kameran är också en av de bästa du kan få idag och är i klass med iPhone X (som ligger på dubbla priset). Baksidan är gjord av keramik, vilket gör det möjligt att använda trådlös laddning via Qi, samma standard som bl.a Apple och Samsung använder. Batteritiden är bra och stödjer även snabbladdning, både via Qi och USB-C. Telefonen känns lyxig i handen och designen säger detsamma. Smala kanter, ingen notch och en smal haka längst ner, en riktig goding alltså.

Rekommenderas av 2 Experter

Proshop logo

3 990 :-

länk
CDON logo

5 890 :-

länk

3. Apple iPhone 7 32GB Black

Bästa mobiltelefonen under 6000 kr - Plats 3

Inte det senaste från Apple, men såklart ska en iPhone rekommenderas (ja, jag är lite av en fanboy). Detta är vad Apple släppte 2016, men det är fortfarande en relevant mobil. Apple är kända för sina snabba mobiler, speciellt då dom ligger år före vad gäller processorkraft, men även för att iOS är det mest optimerade systemet för mobiler idag. Apple har kontroll över iOS vilket gör att dom enkelt kan göra förbättringar. Kameran är också i toppklass och ger dig fantastiska bilder i alla lägen. Du kan filma i 4K men även i slowmotion. Batteritiden är ok, du får ut en hel dag men inte så mycket mer än så. Detta är dock inget konstigt då batteriet är nästan hälften så stort som hos många andra mobiler idag. Detta är en perfekt telefon för dig som bara vill ha något som funkar direkt ur lådan.

Rekommenderas av 5 Experter

MediaMarkt logo

4 790 :-

länk
NetOnNet logo

4 790 :-

länk
Elgiganten logo

4 790 :-

länk
Power logo

4 820 :-

Pris hämtat 5/3

länk
Inet logo

4 889 :-

länk
CDON logo

4 989 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Samsung Galaxy S8 Svart

Bästa mobiltelefonen under 6000 kr - Plats 4

Förra årets flaggskepp från Samsung men lika aktuell för det. Detta är en komplett telefon som ger dig allt du kan tänkas behöva som Android-användare. Du har en super AMOLED-skärm i överdrivet hög upplösning, förmodligen världens bästa skärm. Kameran är bra och ger dig fina bilder och videoklipp, batteriet håller hela dagen och telefonen är IP68-klassificerad vilket gör att du sällan behöver oroa dig för vatten eller damm. Telefonen är utrustad med Samsung Pay vilket ger dig möjligheten att betala med mobilen i många kortautomater. Mobilen har såklart den bästa hårdvaran som fanns 2017 med bl.a 64GB lagring och SD-kortplats som klarar upp till 512GB extra. Som en av Sveriges största märken så finns det såklart fullt av tillbehör så som skal, glasskydd och laddare med olika kapacitet. Detta är en Samsung i toppform!

Rekommenderas av 3 Experter

Proshop logo

4 990 :-

länk
NetOnNet logo

5 790 :-

länk
Dustin Home logo

5 890 :-

länk
Teknikproffset logo

10 429 :-

länk
CDON logo

5 490 :-

länk
Ginza logo

6 249 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Huawei P20 128GB Dual Sim Svart

Bästa mobiltelefonen under 6000 kr - Plats 5

P20, lillebrorsan till P20 PRO. Huawei P20 är en mobil inriktad på prestanda och design, men också funktionalitet. Snabb processor och mycket lagring gör att du sällan hindras när du hoppar mellan appar eller fyller den med din senaste favoritmusik. Kameran är bra, bilderna och videoklippen blir fina. En sak som många ser som en fördel är den fysiska knappen, få mobiler idag kommer med en fysisk hemknapp, men det gör denna! Du slipper alltså kludda med nån svep-rörelse, det är bara att trycka där det känns naturligt. Batteritiden är bra, som de flesta andra håller den en dag och kanske lite till, men den laddas annars snabbt med snabbladdning. Overall eller helt ok mobil med det mesta du kan behöva.

Rekommenderas av 2 Experter

Proshop logo

4 990 :-

länk
Ginza logo

5 559 :-

länk
Dustin Home logo

5 364 :-

länk
CDON logo

5 490 :-

länk
Elgiganten logo

5 586 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa mobiltelefonen under 6000 kr

calendar

14 augusti

Mobiltelefoner

Mobiltelefoner

264

Idag går det att få mobiler för allt från 500 till 12.000 kr, men vem vill lägga 12.000 kr på en mobil? Ja, inte jag i alla fall. Därför har jag skapat en lista med de bästa mobilerna under 6000 kr, så nu kan du sluta oroa dig över vilken du ska välja.

Teodor Widerberg betygsätter bästa mobiltelefonen under 6000 kr

Mobilerna har jag noga valt ut och är av välkända märken med bra hårdvara, bra kamera och tillräcklig batteritid. Allt från hur snabb den är, till hur lätt det är att hitta tillbehör och reservdelar har jag haft i åtanke. Mobilerna i listan är väldigt lika varandra, men vissa har funktioner som sticker ut - t.ex bättre skärm eller vassare kamera. Allt kommer jag gå igenom för varje mobil, så du kan bestämma vad som är viktigast för dig!

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Teodor Widerberg


Teodor Widerberg

2018-08-14

Läs mer om oberoende experter