search

1. Nokia 7 Plus - Black Copper (Dual SIM)

Bästa mobiltelefonen under 6000 kr - Plats 1

Nokia är tillbaka och levererar nu riktigt kompetent hårdvara till rimliga pengar. Gränssnittet är avskalat och följer Googles riktlinjer, antalet förinstallerade appar är på ett minimum och dessutom utlovas snabba mjukvaruuppdateringar på det! I och med att priset dessutom vida understiger budgeten på 6000 kr så har du dessutom råd att köpa på dig tillbehör för överskottet!

Som så många andra nya telefoner erbjuder Nokia 7 Plus dig möjligheten att zooma vid fotografering via ytterligare en kamera. Detta kombinerat med en anpassad fotoapp och mobilfotografen inom dig har goda möjligheter att trivas!

För min del är det tveklöst kombinationen av kompetent hårdvara, Android One och prislappen som ger Nokia 7 Plus förstaplatsen på listan. En riktigt bra telefon ska faktiskt inte behöva kosta mycket mer än såhär och prestandan räcker med god marginal till för de allra flesta!

Rekommenderas av 4 Experter

MediaMarkt logo

2 990 :-

länk
ComputerSalg logo

3 405 :-

länk
Proshop logo

3 490 :-

länk
Dustin Home logo

4 190 :-

länk
Elgiganten logo

3 986 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Apple iPhone 7 32GB Black

Bästa mobiltelefonen under 6000 kr - Plats 2

Kan det gå fel med en iPhone? Kan mycket väl vara ett av de tråkigare alternativen som så, men den fungerar helt enkelt bara och gör så riktigt väl. iOS är och förblir ett väldigt naturligt system att jobba i, även för de som inte är så teknikintresserade. Ekosystemet kring Apple gör det dessutom väldigt smidigt att hålla efter backup av såväl innehåll som inställningar, och använder du andra Apple-enheter så synkroniseras allt mycket smidigt mellan dem.

Kameran i iPhone 7 är en mycket kompetent skapelse som levererar bra bilder i de flesta situationer och som mer än väl täcker in de allra flestas behov.

Batteriet levererar dessutom mycket väl, allra helst om du följer guiden till hur du maximerar dess livslängd som du hittar här på Advized.

Apple iPhone 7 är ett tryggt och säkert alternativ, speciellt för dig som äger någon annan Apple-produkt att kombinera den med!

Rekommenderas av 1 Expert

NetOnNet logo

4 889 :-

länk
Inet logo

4 889 :-

länk
CDON logo

4 989 :-

länk

3. Sony Xperia XZ2 Compact Svart

Bästa mobiltelefonen under 6000 kr - Plats 3

Sony Xperia XZ2 Compact är Sonys senaste lansering där man kombinerar mycket kompetenta specifikationer med ett något mindre yttermått. Detta dessutom med en omgjord design som skall ligga bättre i handen jämfört med de gamla, mer fyrkantiga telefonerna. Kameran är en av de första på marknaden som erbjuder videoinspelning i 4K med HDR för ökad detaljrikedom. Xperia XZ2 Compact är ett högintressant alternativ för dig med stort fokus på musik, då den innehåller funktioner och finesser för högupplöst uppspelning.

Batteriet är på knappt 2900 mAh och bör tillsammans med den mindre skärmen och Android 8 Oreo ge dig ordentligt med livslängd. Givetvis har telefonen även vattentålig design med IP65/68-klassning.

Med Sony Xperia XZ2 Compact får du ett mer kompakt alternativ utan att behöva offra prestandan jämfört med konkurrerande telefoner!

Rekommenderas av 4 Experter

Elgiganten logo

4 990 :-

länk
MediaMarkt logo

4 990 :-

länk
Dustin Home logo

5 490 :-

länk
Ginza logo

5 579 :-

länk
Proshop logo

5 990 :-

länk
NetOnNet logo

4 190 :-

länk
CDON logo

5 490 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Samsung Galaxy A8 32GB Svart

Bästa mobiltelefonen under 6000 kr - Plats 4

Med Samsung Galaxy A8 får du nära flaggskeppsprestanda utan att behöva betala närmare 10.000 kr för din telefon. A8 erbjuder dig nämligen samma damm- och vattentålighet som dess S-syskon, infinity display, Samsung Pay och mycket kompetent prestanda för ett klart behagligare belopp. Precis som med Apples iPhone är det svårt att gå fel med en Samsung Galaxy A8. Gillar man Samsungs gränssnitt så är det här helt klart ett bra alternativ! I den här modellen har man dessutom två främre selfiekameror, beroende på hur mycket du vill få med i bilden. På baksidan hittar vi ytterligare en kompetent kamera som utlovar bra bilder med den nu lite klassiska Samsung-looken. En av de största fördelarna med Samsung Galaxy A8 är Samsung Pay vilket ger dig möjligheten att glömma plånboken hemma men ändå kunna betala, förutsatt att du lagt in dina betalkort.

Spana definitivt in A8 om du vill ha en ny Samsung-telefon, den är värd din tid!

Rekommenderas av 4 Experter

NetOnNet logo

2 990 :-

länk
Proshop logo

3 390 :-

länk
CDON logo

2 990 :-

länk
Billigteknik logo

3 690 :-

länk
Dustin Home logo

3 790 :-

länk
Ginza logo

4 059 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa mobiltelefonen under 6000 kr

calendar

24 maj

Mobiltelefoner

Mobiltelefoner

13

Mobiltelefoner är mångas absolut viktigaste teknikpryl, en ständig följeslagare i vardagen som ständigt måste leverera. Men måste de kosta så mycket? Kan man inte få en riktigt trevlig följeslagare även för under 6000 kr?!

Joakim Ewenson betygsätter bästa mobiltelefonen under 6000 kr

Tack vare det ständigt pågående prestandaracet så kan du trots allt ändå få riktigt hög prestanda och bra batteritid, utan att behöva offra fullt lika mycket pengar som de senaste generationens flaggskeppstelefoner kostar. I den här listan tar jag upp mina favoriter för under 6000 kr och ger dig mina toppval på telefoner som ger dig mycket för lite mindre pengar!

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Joakim Ewenson


Joakim Ewenson

2018-05-24

Läs mer om oberoende experter