search

1. Caterpillar Cat S61

Tåligaste mobilerna - Plats 1

CAT eller Caterpillar är en av världens största tillverkare av anläggningsmaskiner och vet vad som krävs när vi pratar hållbarhet.

S61 är mobildivisionens kronjuvel och liknar en pansarvagn. Den ska klara ett fall på 1,8 meter ner i betong. Dessutom är telefonen både IP68, IP69K och MIL-STD 810G-klassad, vilket betyder att den tål att dränkas i vatten under en timme eller spolas av med högtryckstvätten. Nordiskt klimat är heller ingen match eftersom telefonen överlever temperaturer mellan -25 och 55 grader.

CAT S61 drivs av enklare hårdvara som klarar de mest vardagliga sysslorna. Istället är hållbarheten det främsta säljargumentet. Dessutom bjuder CAT på en rad unika funktioner som värmekamera, laseravståndsmätare och luftkvalitetsmätare.

Är du hantverkare eller brukar använda din telefon som slagpåse är CAT S61 modellen för dig.

+

Extremt hållbar och unika finesser

Svag prestanda och dyr

8 190 :-

länk

8 785 :-

länk

8 990 :-

länk

2. Agm X3 - AX3EU128BL03J dual-SIM 32 GB

Tåligaste mobilerna - Plats 2

AGM är en kinesisk tillverkare som startade 2008 med målet att skapa snygga och hållbara telefoner. I början av 2019 dök de upp här i Europa.

Jämfört med många andra tillverkare inom samma nisch har AGM valt en annorlunda filosofi. AGM X3 påminner nämligen mycket om en vanlig mobil i utseende, storlek och prestanda, utan att tumma på hållbarheten. X3 har testats i enlighet med militärstandarden MIL-STD 810G och det säger väl egentligen det mesta om slitstyrkan.

Prestandamässigt ligger X3 ovanligt nära de bättre mobiltelefonerna på marknaden - den klarar m.a.o. allt du kräver och lite till. Dubbla kameror, fingeravtrycksläsare och trådlös laddning är välkomna tillskott, något till exempel CAT S61 saknar.

AGM X3 är den hållbara telefonen som är mest allround tack vare smart design och bra specifikationer. Den gör sig lika bra på fjällvandringen som på shoppingrundan.

+

Design, militärklassad, prestandan

Otestad tillverkare

6 763 :-

länk

8 005 :-

länk

3. Doogee S95 8/128 GB Dual SIM

Doogee S95 Pro är den andra kinesiska mobilen som lyckats ta sig in på listan. Doogee är även det ett lite mer okänt varumärke från Asien.

Doogee S95 Pro är liksom många andra modeller på den här listan IPMIL-STD 810G och IP69K-klassad, vilket gör att den tål riktigt tuffa tag. När det kommer till specifikationerna står sig S95 Pro bra i konkurrensen även om telefonens Android-baserade gränssnitt känns något ofärdigt.

Det mest spännande med S95 Pro är dess modulsystem. Det innebär att användningsområdet kan utökas genom att köpa till moduler (i skrivande stund erbjuds batteripack och högtalarmodul) som fästs på mobilens baksida.

Jämfört med sina föregångare har Doogee förbättrat kamerorna, som numer är fyra stycken och sammantaget tar bra bilder.

Söker du en hållbar kamrat som inte kostar skjortan är Dooge S95 Pro ett givet köp.

+

Smart modulsystem och bra kameror

Gränssnittet känns ofärdigt

4 799 :-

Pris hämtat 3/6

länk

4. Blackview BV9800 ProNY

Blackview grundades 2013 och är ytterligare en kinesisk tillverkare som går all-in på tåliga telefoner.

Blackview BV9800 Pro är första modellen utanför CAT:s sortiment med värmekamera, dessutom till en mer överkomlig prislapp. I övrigt får vi vad man kan förvänta sig: IP68-, IP69K- och MIL-STD-810G-certifiering.

Prestandan följer samma mönster och håller jämna steg med de flesta konkurrenterna. Den fysiska storleken är dock rejäl, till och med för en telefon av den här typen.

BV9800 Pro drivs av ett nästan oförändrat Android med några få tillägg, såsom app för värmekameran. Batteriet på 6580 mAh lär utan problem klara en full arbetsdag och mer därtill.

Blackview BV9800 Pro är sammanfattningsvis en stabil pjäs. Har du behov en värmekamera och inte störs av en väl tilltagen storlek är Blackview BV9800 Pro ett schysst och prisvärt alternativ.

+

Plånboksvänlig värmekamera

Otymplig även för en tålig telefon

6 299 :-

Pris hämtat 22/6

länk

6 990 :-

Pris hämtat 22/6

länk

5. Samsung Galaxy Xcover Pro

Samsung är faktiskt en av få mer välkända tillverkare som erbjuder en extra tuff modell. Visserligen är inte Samsung Galaxy Xcover Pro den mest tåliga modellen på listan, men den ska klara ett fall från 1,5 meter och att sänkas ner i vatten under 30 minuter (IP68-klassad).

I gengäld lockar Xcover Pro med en mer slimmad design och intressanta finesser. Exempelvis ett utbytbart batteri tack vare avtagbart bakstycke och en skärm som fungerar även när det är fuktigt eller när du har vantar på.

Specifikationerna i övrigt är blygsamma. Det är en typisk mellanklassmobil som klarar dina vardagliga behov utan att direkt skina. Xcover Pro kör Samsungs senaste gränssnitt One UI 2 (baserat på Android 10) och den Samsungfrälste kommer snabbt att känna igen sig.

Vill du hålla dig till något mer välkänt och inte allt för otympligt är Samsung Xcover Pro värd att överväga.

+

Samsung, bra finesser, slimmad

Prestandan, mindre tålig än andra

4 490 :-

länk

4 990 :-

länk

4 990 :-

länk

4 490 :-

länk

5 490 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

6. Land Rover Explore

Gör Land Rover telefoner? Ja faktiskt, och deras mobiler har samma terrängintentioner som fordonen.

Land Rover Explorers huvudfokus är friluftsliv. Förutom den sedvanligt gummerade utsidan och IP68-klassningen har Explorer utrustats med en extra stark GPS-antenn, kompass och barometer.

Detta kombineras med ett specialdesignat Android-gränssnitt där du enkelt kan få information om position, väderprognos, UV-index, luftfuktighet, vindhastighet, vattentemperatur och mycket annat. Ingår gör även en specialapp för att kunna navigera efter topografi.

På köpet fås också ett Adventure Pack beståendes av ett batteripack med inbyggd karbinhake som knäpps fast på telefonens baksida. En annan användbar detalj är att skärmen fungerar även vid väta eller när du har vantar på.

Behöver du en följeslagare i naturen? Då är Land Rover Explorer superb.

+

Smarta friluftsfunktioner

Svag kamera

2 950 :-

länk

3 077 :-

länk

Tåligaste mobilerna

calendar

22 jun 2020

Mobiltelefoner

Mobiltelefoner

97

Telefonerna blir överlag allt ömtåligare med konstruktioner i glas och andra bräckliga material, men det finns en motrörelse som arbetar med att utveckla modeller som ska klara ett mindre krig.

Ted Larsson betygsätter tåligaste mobilerna

Har du också tröttnat på att ideligen spräcka din skärm eller glömma mobilen i fickan när du tar dig ett dopp? Eller arbetar du i en ogästvänlig miljö där en vanlig telefon känns som en dansbandsälskare på dödsmetallkonsert? Oavsett vilket är den här listan för dig. Här har jag nämligen samlat det absolut tåligaste marknaden har att erbjuda när det kommer till mobiler.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Ted Larsson


Ted Larsson

Läs mer om oberoende experter