Advized - oberoende köpråd
logo
search
Pocophone F1 128GB Grå en mobiltelefon från Xiaomi

Xiaomi Pocophone F1 128GB Grå

Topplistor

7 Topplistor

Kundvagn

5 Återförsäljare

Proshop logo

3 790 :-

länk
Inet logo

3 699 :-

länk
CDON logo

3 949 :-

länk
MediaMarkt logo

3 990 :-

länk
Conrad logo

4 390 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Advized rekommenderar från YouTube

Youtubern Marques Brownlee berättar vad han tycker om den omtalade Pocophone F1.

Youtubern Marques Brownlee berättar vad han tycker om den omtalade Pocophone F1.

Produkten finns med på 7 topplistor

Mobiltelefonen med bäst kamera

6. Xiaomi Pocophone F1 128GB Grå - För dig som vill ha en telefon med en bra kamera men som inte kostar skjortan kan Pocophone F1 vara ett alternativ! Pocophone, som är ett prisvärt märke tillverkat av Xiaomi, levererar flaggskeppsprestanda med förra årets Snapdragon 845-processor. Du kan räkna med snabb hastighet när du bläddrar genom appar och spelar spel, och här får du dessutom en kamera som kan ta riktigt fina bilder under rätt förutsättningar. Man kan inte jämföra den rakt av med flaggskepp från 2019 som kostar det dubbla, men för priset är den helt klart värd att kika på. Du får 90% av funktionerna en dyrare telefon skulle ge dig, men en kompromiss är att telefonen inte erbjuder trådlös laddning. Designen känns inte heller superlyxig, då baksidan är tillverkad av plast istället för glas, vilket å andra sidan gör den tåligare för tappskador.

+

Prisvärd, snabb, stabil kamera

Saknar vissa funktioner, plastig

Till Topplistan

link

Mest prisvärda mobiltelefonen

4. Xiaomi Pocophone F1 128GB Grå - 2014 släppte OnePlus sin första telefon för 3000 kr. Telefonen var laddad med dåtidens bästa hårdvara och en modern design. I år har Xiaomi gjort exakt samma sak och släppt Pocophone F1, en telefon som trots sitt udda namn levererar den bästa processorn, ett av de större batterierna, ett förvånansvärt trevligt gränssnitt och brukbara kameror. Xiaomi kallar telefonen "The Master Of Speed" och recensenter världen över prisar hastigheten. Haken är att du tappar den byggkvalitet vi idag klassar som premium och istället får vi en telefon fullt gjord i plast. Vi får också offra stöd för NFC. Detta är telefonen för den som ställer krav på prestanda och vill att allt ska fungera smidigt, men inte vill eller kan betala de orimliga priser vi ofta ser idag. Kanske också för den som inte vill ha en sårbar enhet i glas. En budget-telefon som inte kompromissar vad gäller styrka!

+

Pris sett till prestanda

Gjord i plast, kameran, ingen nfc

Till Topplistan

link

Bästa mobiltelefonen

6. Xiaomi Pocophone F1 128GB Grå - Här har vi i sammanhanget en budgetlur. Trots sin låga prislapp erbjuds här rikligt med prestanda och lagringsminne. Kraftfull processor och stort batteri bådar för en trevlig och långvarig upplevelse. Kameran har fått bra kritik och även presterat riktigt bra i blindtester mot andra, betydligt dyrare, mobiltelefoner. Pocophone kör Android med Xiaomis egna gränssnitt MIUI ovanpå, där erbjuds flera extra funktioner än i motsvarande ren Android. Upplevelsen riktigt rapp, oftast rappare än just en ren Android. Du kan även välja att styra telefonen med gester istället för de virtuella knapparna i botten av skärmen. Xiaomi är den tillverkare som lyckats bra med implementeringen av gest-navigering på Android. Med sin kraftfulla hårdvara, funktionsrika mjukvara och framförallt sitt konkurrenskraftiga pris förtjänar Pocophone en plats på listan.

+

Kraftpaket, pris, batteritid

Kamera

Till Topplistan

link

Bästa mobiltelefonen under 4000 kr

1. Xiaomi Pocophone F1 128GB Grå - Pocophone F1 är en kreation från den kinesiska mobiltillverkaren Xiaomi. Detta är en telefon för konsumenter som är ute efter topp-prestanda till ett så lågt pris som möjligt. Pocophone F1 från 2018 är i mitt tycke den mest prisvärda telefonen jag någonsin har hört talas om. Man får en mobil som prismässigt ligger i mellansegmentet, med prestanda som man hittar bland dagens premium-modeller. Mobilen har ett Snapdragon 845 chip, 6 GB RAM och och 128 GB i internt minne samt ett utomordentligt stort batteri vilket alltsammans gör den till ett "prestandamonster". Grafik-krävande spel eller användning av väldigt många appar på en och samma gång är inga problem. Mobilen är dock mer ämnad för användare som prioriterar prestanda och funktionalitet över design och utseende. Mobilens yttre är av god kvalité men kan upplevas som något plastig.

+

Prisvärdhet, superb prestanda

Lite plastig, okänt märke i Sverige

Till Topplistan

link

Bästa mobiltelefonen under 4000 kr

5. Xiaomi Pocophone F1 128GB Grå - Nere på femteplatsen hittar vi topplistans absoluta prestandamonster. Med Xiaomi Pocophone F1 får du rent av flaggskeppsprestanda till ett pris som är nästan för bra för att vara sant! Innanför skalet hittar vi näst senaste generationen Qualcomm-processor, Snapdragon 845, 6 GB RAM-minne, hela 128 GB lagringsutrymme och ett närmast enormt batteri på 4000mAh. Trots det blir det inte mer än en femteplats då detta inte är en telefon för vem som helst. Mycket handlar om att Xiaomi är ett ganska okänt märke på den svenska marknaden och deras hantering av problem och klagomål är ännu relativt otestad. För dig som ändå känner dig bekväm med att handla av en mindre aktör och är ute efter maximal prestanda så är Pocophone ett högst intressant alternativ.

+

Extremt prisvärd

Något okänt märke

Till Topplistan

link

Mobiltelefonen med bäst kamera

6. Xiaomi Pocophone F1 128GB Grå - Här hittar vi en enhet från Kinesiska Xiaomi, som främst skiljer sig från övriga på listan genom sitt låga pris! Jag har valt att ha med den på min lista efter att ha sett ett blindtest där Pocophone slog ut betydligt dyrare modeller från Apple och Huawei bland annat. Kameran består av två linser, en 12 MP primärlins och en 5 MP-lins för möjlighet att ta schyssta Bokeh-foton. Telefonen har kraftfulla komponenter i klass med betydligt dyrare konkurrenter, och kameramjukvaran kan med fördel bytas ut mot Googles egna G-cam, för att ytterligare höja kameraprestandan. Kameran får beröm för sin utmärkta autofokus och korrekta färgåtergivning, och är förmodligen den mest kraftfulla kameran i denna prisklass! Med sina rejäla komponenter och låga prislapp är Pocophone en given modell på listan.

+

Prestanda per krona

Inte lika vass som toppmodellerna

Till Topplistan

link

Bästa mobiltelefonen under 6000 kr

2. Xiaomi Pocophone F1 128GB Grå - Xiaomi visar med Pocophone F1 att prestanda inte är lika med pris, och att mest inte alltid är bäst. Här får du en enklare och billigare byggd lur, men som är snabb som attan och precis lika bra för tunga appar och spel som många av topplurarna. Du får senaste chippen och processorn från Snapdragon och hela 6 GB ramminne, samt 128 GB lagring som räcker för många appar och bilder. Här finns även snabbladdning, ett stort batteri och en speciallösning för avledning av värme från processor som ska göra att telefonen aldrig blir för varm. Mindre bra är att kameran inte kan matcha sig med S9:ans eller andra topplurars. Denna telefon saknar annars inget avgörande, utom möjligtvis nfc-funktion och vattentålighet. Men för att ligga i den här prisklassen så är Pocophone F1 definitivt värd en plats i listan.

Till Topplistan

link

Fanns tidigare med på 1 topplista

Bästa mobiltelefonen under 4000 kr

Andreas Bakken

Av Andreas Bakken

Borttagen från listan 5 augusti 2019

Här kommer en telefon för den som vill ha max prestanda och batterikapacitet men som kan offra lite kamerakvalité. Pocophone F1 är tillverkad av ett helt nytt dotterbolag till Xioami och fokuset här ligger på hastighet. Telefonen är laddad med marknadens topprocessor för Androidtelefoner och ett lika stort batteri som i Samsungs Note 9. För att spara in på kostnader är telefonen konstruerad i plast. Om man tycker om det eller ej är en smaksak men det är svårt att argumentera emot hållbarheten. Kamerorna på baksidan påstås prestera väl, speciellt i bra belysning och med nya uppdateringar utmanar den samtliga telefoner på listan. Stöd för dubbla sim-kort finns, alternativt Micro-SD för lagring. NFC saknas dock, så ser du fram emot Android Pay kommer du behöva klättra lite i pris om du vill ha en Xioami-telefon. Detta är en sann utmanare till OnePlus om man ser till prestanda per krona.