Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Abilica Motionscykel Premium UB, Abilica

Bästa motionscykeln - Plats 1

Motionscykeln för den kräsne. Här får du en cykel som kommer motsvara högt ställda förväntningar.

Detta är en premiummodell från Abilica som gör din träning till en njutning. Som många av de lite dyrare modellerna har denna cykel elektromagnetiskt motstånd (EMS) som ger dig möjlighet att ställa en hög belastning och som borgar för hög driftsäkerhet.

På denna cykel har du hela 32 motståndsnivåer och utöver detta även 12 st förprogrammerade program (även 4 pulsstyrda program, ett wattstyrt program och givetvis möjligheten att styra manuellt). Kort och gott så finns det här något för alla! En maximal användarvikt på hela 200 kg tyder också på kvalitet ut till minsta bult och mutter.

Detta är min toppkandidat i kategorin motionscyklar.

+

Kvalitet, EMS-motstånd

6 689 :-

länk

6 689 :-

Pris hämtat 25/10

länk

9 499 :-

Pris hämtat 25/10

länk

11 874 :-

Pris hämtat 25/10

länk

8 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Titan Life ATHLETE B'55

Bästa motionscykeln - Plats 2

Enkelhet och funktionalitet till ett bra pris! Detta är ledorden för denna cykel skulle jag säga.

Med sin lättanvända dator där alla viktiga funktioner finns med, som exempelvis puls, avstånd, kalorier och varvtal, fungerar denna cykel bra även för de som inte är särskilt teknikintresserade.

Med sin stora sadel och stora trampor blir träningen en positiv upplevelse. Vill man ha möjligheten att flytta undan cykeln då man får gäster finns det ett transporthjul som gör detta enkelt. Cykeln har dessutom en relativt låg totalvikt.

Detta är ett bra budgetalternativ för dig som vill komma igång med din träning utan att behöva betala en månadslön för det. Kanske fastnar du för träningsformen och vill uppgradera din cykel så småningom.

+

Priset, enkel dator

Lite väl enkel för den kräsne

star

På 2 listor

3 990 :-

länk

4 115 :-

Pris hämtat 25/10

länk

3 980 :-

länk

4 202 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Kettler Soffcykel Giro R/ black

Bästa motionscykeln - Plats 3

Denna typ av cykel, så kallad soffcykel, är en annan variant av motionscykel som definitivt kan bli din bästa träningspartner.

Den stora fördelen med denna cykel är den sköna "fåtöljen". Tack vare ryggstödet blir denna cykel väldigt skonsam för ländryggen och gör den till det optimala valet om du lider av smärta i kroppen.

Jag hade personligen önskat ett något tyngre svänghjul än de 8 kg som denna maskin förfogar över och även en något högre maximal användarvikt än 130 kg. Men i övrigt är detta en trevlig bekantskap och ett utmärkt val till exempelvis din rehabträning. Datorn innehåller 16 motståndsnivåer och 8 olika program att välja på.

Här behöver du inte välja mellan ryggont och konditionsträning!

+

Skonsam för ryggen

Låg maxanvändarvikt, lätt svänghjul

11 999 :-

länk

4. Assault Fitness Assault AirBike

Bästa motionscykeln - Plats 4

Raketen bland motionscyklar idag! Då träningsformen Crossfit slog igenom med dunder och brak i stora delar av världen blev även denna cykel snabbt en favorit på de svenska gymmen.

Med detta unika luftbaserade motståndssystem får du ett tyngre motstånd ju kraftigare du tar i. Denna cykel är gjord för tuffa tag och kommer förmodligen hålla så länge du behöver den.

Den stora fördelen med denna typ av cykel är att du även får med armarna i din träning eftersom du både skjuter och drar i handtagen när du cyklar.

Det finns förprogrammerade program i datorn och ett kompatibelt pulsband som gör att du enkelt kan övervaka din träning. Men i sanningens namn så används nog denna cykel främst på snabba maximala intervaller.

Detta är cykeln för dig som vill ta ut dig till sista svettdroppen!

+

Helkroppsträning, stabil

Hög ljudnivå, priset

12 100 :-

länk

12 100 :-

länk

9 990 :-

Pris hämtat 25/10

länk

9 990 :-

Pris hämtat 25/10

länk

10 890 :-

Pris hämtat 25/10

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

5. Dkn Spinningcykel Epic-1

Bästa motionscykeln - Plats 5

Här har vi en cykel som kombinerar hög kvalitét med god komfort.

Denna cykel klarar sig utmärkt på kommersiella ställen som gym eller hotell, men är givetvis också en maskin som kan sätta guldkant på vilket hemmagym som helst.

Maxanvändarvikten på 150 kg vittnar om den goda kvaliteten. Något som också tyder på att denna cykel är skapad för tuffa förhållanden är att den förfogar över ett svänghjul på hela 23 kg, detta är smått unikt i sammanhanget. Detta ger också en indikation på att det inte är några problem att ställa in ett tillräckligt tufft motstånd, även för den erfarne cyklisten.

Med fyra olika justeringar kan även ett ojämnt källargolv kännas som ett salsgolv på denna maskin. Denna cykel kan mycket väl bli din bästa kompis i höstmörkret framöver.

+

Tungt svänghjul, maxanvändarvikten

Priset

11 990 :-

länk

11 990 :-

länk

Bästa motionscykeln

2 experter tipsar

Conny Lundkvist

Conny

Benny Sjölind

Benny

calendar

1 okt 2019

Motionscyklar

Motionscyklar

145

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Det finns många fördelar med att köpa en motionscykel till sitt hem, bland annat möjligheten till bra konditionsträning även om det är isigt och kallt ute, tryggheten i att träna i sitt egna hem och att det dessutom är en mycket skonsam träningsform. En annan fördel med en motionscykel som kan vara minst lika viktig för vissa är att man får möjligheten att välja TV-program under träningen och att man kan kombinera träningen med TV-mys med familjen.

Conny Lundkvist betygsätter bästa motionscykeln

Vid val av cykel till sitt hem kan det först och främst vara bra att fundera på vilken typ av träning som du tänkt bedriva. På marknaden finns det otaliga modeller och därigenom också lika många olika prislappar och funktioner. Tänk också på att det är skillnad mellan en motionscykel och en spinningcykel. Jag kommer i denna lista att rangordna motionscyklar, som passar utmärkt om man vill ha en skön sadel under lågintensiva pass i hemmet och en cykeldator som hjälper dig på passen.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Conny Lundkvist


Conny Lundkvist

Läs mer om oberoende experter

1. Titan Life ATHLETE B'55

Bästa motionscykeln - Plats 1

Vi börjar från budgetsegmentet och här hittar vi motionscykeln Titan Life ATHLETE B55 som har ett svänghjul på hela 9 kg, som är rätt rejält för denna prisklass.

Denna motionscykel har en lättanvänd träningsdator som visar alla de viktigaste parametrarna, som tid, avstånd, kalorier, varvtal och RPM. Via styret kan man även få fram handpulsen. Cykeln är stabil och tillåter en användarvikt på 120 kg.

Sadeln känns bekväm med sin rikliga stoppning vilket inte är att underskatta vid användning av motionscykel. Cykeln är mycket prisvärd, särskilt med tanke på svänghjulet och den stabila konstruktionen.

Denna motionscykel passar den prismedvetna som vill ha en tillförlitlig träningsmaskin med en bra känsla i trampningen. Framförallt är cykeln lättanvänd och passar därför för alla, såväl nybörjaren som den mer vana användaren.

+

Stabil, prisvärd, bekväm

Begränsad sitthöjd

star

På 2 listor

3 990 :-

länk

4 115 :-

Pris hämtat 25/10

länk

3 980 :-

länk

4 202 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Christopeit Sport Motionscykel AL2 Silver

Bästa motionscykeln - Plats 2

I ungefär samma prisklass hittar vi ytterligare en motionscykel med ett väl tilltaget svänghjul på 9 kg som säkerställer en jämn gång.

Denna motionscykel har hela 24 motståndsnivåer, vilket hjälper dig att hitta precis rätt motstånd när du tränar. För den som behöver lite extra motivation under träningspasset kan det vara intressant att veta att motionscykeln även har 17 träningsprogram installerade. Dessa program kan enkelt följas via en stor touch-display där 6 olika fönster visar olika träningsparametrar.

Gällande komforten har denna motionscykel en intressant egenskap som saknas hos många andra modeller. Sadeln är nämligen justerbar, både horisontellt och vertikalt. Även styret har justerbar lutning. Cykeln tillåter en användarvikt på hela 150 kg, vilket är överraskande med tanke på den lätta vikten på cykeln.

Även detta är en riktigt prisvärd modell som kanske främst passar den mer vana användaren, som gillar att ha många olika möjligheter att mäta sin träning via träningsdatorn.

+

Prisvärd, mångsidig, stabil

Displayen är inte bakgrundsupplyst

3 499 :-

Pris hämtat 25/10

länk

3. Kettler Ergo C10 Cykel

Bästa motionscykeln - Plats 3

När vi flyttar uppåt en prisklass hittar vi denna utmärkta motionscykel för hemmabruk. Kettler Ergo C10 har ett svänghjul på hela 10 kg med en effekt på 25 - 400 watt.

Cykeln har en lättläst display där man ser tid, distans, hastighet, watt, kalorier och puls. Det finns 6 program som du kan välja mellan och ett användarminne för 4 personer. Här finns även möjlighet till Bluetooth-anslutning, som man kan koppla upp till Kettler World Tour och KettMaps-apparna.

Även här finns möjlighet att justera sadeln både horisontellt och vertikalt. Sadeln och styret har också justerbar lutning. Cykeln har en induktionsbroms, vilket ger ljudlös träning och en lång livslängd på cykeln. Remdriften är även den relativt ljudlös.

Detta är ett ytterst prisvärt alternativ för den som vill ha en hållbar och användarvänlig motionscykel.

+

Hållbar, tyst, kraftfull

10 599 :-

länk

4. Abilica Recumbent StreamTour, Abilica

Bästa motionscykeln - Plats 4

Ett intressant alternativ bland motionscyklar är den så kallade "sittmodellen". På en sittcykel har man en annan sittställning än på traditionella motionscyklar, som gör att sätesmuskulaturen och baksidan av låren aktiveras mer. Sedan är ju naturligtvis även sittkomforten på en helt annan nivå tack vare den vadderade stolen med ryggstöd. Med andra ord är detta den perfekta motionscykeln vid rehabilitering!

Detta är en mycket kraftig och robust sittcykel som tillåter en användarvikt på hela 200 kg. Den har ett motoriserat magnetiskt motstånd och ett svänghjul på 9 kg.

Cykeln har 12 förprogrammerade program och inbyggd Bluetooth för kommunikation med olika appar. LCD-displayn är högklassig, även om den kunde varit lite större.

Denna stabila motionscykel håller för intensivt bruk många timmar varje dag.

+

Komfort, hållbarhet, stabilitet

Stor och tung maskin

Motionscykeln har länge varit ett av de mest populära träningsredskapen för hemmet. Med sitt varierbara motstånd är motionscykeln bra både för att förbättra kondition och vid rehabilitering. Den är också populär att använda vid uppvärmning innan t.ex. styrketräning. Till skillnad från spinningcykeln är motionscykeln konstruerad främst för att sitta på och passar därmed bättre för lågintensiva pass.

Benny Sjölind betygsätter bästa motionscykeln

När man väljer motionscykel till hemmet finns det några viktiga egenskaper att hålla koll på. Ett klassiskt fel som många gör är att endast kolla på prislappen, men problemet med många motionscyklar i budgetklassen är att de har ett för lätt svänghjul och en instabil konstruktion. Svänghjulet påverkar hur jämnt cykeln går och har därmed en stor betydelse för användarupplevelsen. Här har jag tagit fram en lista på några bra motionscyklar i olika prisklasser. Det jag främst kollat på är kvalitet och användarvänlighet; både faktorer som bekvämlighet och att cykeln har en jämn gång i trampningen.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Benny Sjölind


Benny Sjölind

Läs mer om oberoende experter