Advized - oberoende köprådlogologo
search

1. Abilica Motionscykel Premium UB, Abilica

Bästa motionscykeln - Plats 1

Motionscykeln för den kräsne. Här får du en cykel som kommer motsvara högt ställda förväntningar.

Detta är en premiummodell från Abilica som gör din träning till en njutning. Som många av de lite dyrare modellerna har denna cykel elektromagnetiskt motstånd (EMS) som ger dig möjlighet till att ställa en hög belastning och som även borgar för hög driftsäkerhet.

På denna cykel har du hela 32 motståndsnivåer och utöver detta även 12 st förprogrammerade program (även 4 pulsstyrda program, ett wattstyrt program och även givetvis möjligheten att styra manuellt). Kort och gott så finns det här något för alla! En maximal användarvikt på hela 200 kg tyder också på kvalitet ut till minsta bult och mutter.

Detta är min toppkandidat i kategorin motionscyklar.

+

Kvalitet, EMS-motstånd

Rekommenderas av 1 Expert

Träningsmaskiner logo

6 689 :-

Pris hämtat 18/2

länk
Sportgymbutiken logo

8 990 :-

Pris hämtat 18/2

länk
Sporttema logo

9 495 :-

Pris hämtat 18/2

länk
Sport & Fritid logo

11 874 :-

Pris hämtat 18/2

länk
CDON logo

8 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Titan Life ATHLETE B'55

Bästa motionscykeln - Plats 2

Enkelhet och funktionalitet till ett bra pris! Detta är ledorden för denna cykel skulle jag säga.

Med sin lättanvända dator där alla viktiga funktioner finns med som exempelvis puls, avstånd, kalorier och varvtal fungerar denna cykel bra även för de som inte är särskilt teknikintresserade. Med sin stora sadel och stora trampor blir även träningen en positiv upplevelse. Vill man ha möjligheten att flytta undan cykeln då man får gäster finns det ett transporthjul som gör detta enkelt, cykeln har dessutom en relativt låg totalvikt.

Detta är ett bra budgetalternativ för dig som vill komma igång med din träning utan att behöva betala en månadslön för det. Kanske fastnar du för träningsformen och vill uppgradera din cykel så småningom.

+

Priset, enkel dator

Lite väl enkel för den kräsne

Rekommenderas av 1 Expert

CDON logo

2 499 :-

länk
ComputerSalg logo

4 142 :-

länk
Proshop logo

4 205 :-

länk
Träningsmaskiner logo

3 390 :-

Pris hämtat 18/2

länk
Inredningsvaruhuset logo

3 741 :-

Pris hämtat 18/2

länk
Maxpuls logo

4 499 :-

Pris hämtat 18/2

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Kettler Soffcykel Giro R/ black

Bästa motionscykeln - Plats 3

Denna typ av cykel, så kallad soffcykel, är en annan variant av cykel som definitivt kan bli din bästa träningspartner i vinter. Den stora fördelen med denna cykel är den sköna "fåtöljen". Tack vare ryggstödet blir denna cykel väldigt skonsam för ländryggen och gör den till det optimala valet om du lider av smärta i kroppen.

Jag hade personligen önskat ett något tyngre svänghjul än de 8 kg som denna maskin förfogar över och även en något högre maximal användarvikt (130 kg), men i övrigt är detta en trevlig bekantskap och ett utmärkt val till exempelvis din rehabträning. Datorn innehåller 16 motståndsnivåer och 8 olika program att välja på.

Här behöver du inte välja mellan ryggont och konditionsträning!

+

Skonsam för ryggen

Låg maxanvändarvikt, lätt svänghjul

Rekommenderas av 1 Expert

FitnessSport logo

11 999 :-

länk

4. Assault Fitness Assault AirBike

Bästa motionscykeln - Plats 4

Raketen bland motionscyklar idag! Då träningsformen Crossfit slog igenom med dunder och brak i stora delar av världen blev även denna cykel snabbt en favorit på de svenska gymmen. Med detta unika luftbaserade motståndssystem får du ett tyngre motstånd ju kraftigare du tar i.

Denna cykel är gjord för tuffa tag och kommer förmodligen hålla så länge du behöver den. Den stora fördelen med denna typ av cykel är att du även får med armarna i din träning eftersom du både skjuter och drar i handtagen då du cyklar. Det finns förprogrammerade program i datorn och ett kompatibelt pulsband som gör att du enkelt kan övervaka din träning, men i sanningens namn så används nog denna cykel främst på snabba maximala intervaller.

Detta är cykeln för dig som vill ta ut dig till sista svettdroppen!

+

Helkroppsträning, stabil

Hög ljudnivå, priset

Rekommenderas av 1 Expert

CDON logo

12 195 :-

länk
Sportamore logo

9 995 :-

Pris hämtat 18/2

länk
Träningsmaskiner logo

10 490 :-

Pris hämtat 18/2

länk
Fitnessbolaget logo

10 690 :-

Pris hämtat 18/2

länk
Maxpuls logo

10 990 :-

Pris hämtat 18/2

länk
Sportgymbutiken logo

12 195 :-

Pris hämtat 18/2

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa motionscykeln

calendar

18 februari

Motionscyklar

Motionscyklar

8

Det finns många fördelar med att köpa en motionscykel till sitt hem, bland annat möjligheten till bra konditionsträning även om det är isigt och kallt ute, tryggheten i att träna i sitt egna hem och att det dessutom är en mycket skonsam träningsform. En annan fördel med en motionscykel som kan vara minst lika viktig för vissa är att man får möjligheten att välja TV-program under träningen och att man kan kombinera träningen med TV-mys med familjen.

Conny Lundkvist betygsätter bästa motionscykeln

Vid val av cykel till sitt hem kan det först och främst vara bra att fundera på vilken typ av träning som du tänkt bedriva. På marknaden finns det otaliga modeller och därigenom också lika många olika prislappar och funktioner. Tänk också på att det är skillnad mellan en motionscykel och en spinningcykel. Jag kommer i denna lista att rangordna motionscyklar, som passar utmärkt om man vill ha en skön sadel under lågintensiva pass i hemmet och en cykeldator som hjälper dig på passen.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Conny Lundkvist


Conny Lundkvist

2019-02-18

Läs mer om oberoende experter

Fler Topplistor inom Motionscyklar

1 experter ger dig sina bästa tips!