Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Finnlo By Hammer Speedbike CRT

Bästa spinningcykeln - Plats 1

Detta är min nummer ett för att jag tycker den klarar av att kombinera ett vettigt pris med god prestanda.

En robust ram tillsammans med ett svänghjul på hela 25 kg borgar för att denna maskin kommer tåla riktigt tuffa träningspass. SPD-Click-Systemet på tramporna gör att man kan använda både cykelskor och vanliga träningsskor med detta system.

LCD-skärmen visar alla de viktiga siffrorna som frekvens, tid och distans. Vill man även ha koll på sin puls under passet så finns pulsmätare att köpa till som ett tillval.

Den tysta remdriften gör att detta kan bli din perfekta träningspartner även om du har lättväckta grannar.

+

Robust, 25 kg svänghjul, displayen

star

På 2 listor

Sportgymbutiken logo

8 790 :-

länk
Träningsmaskiner logo

8 738 :-

Pris hämtat 22/8

länk
Sporttema logo

8 900 :-

Pris hämtat 22/8

länk
Maxpuls logo

8 989 :-

Pris hämtat 22/8

länk
CDON logo

8 790 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Master Fitness Spinningcykel S4030

Bästa spinningcykeln - Plats 2

Detta är spinningcykeln för dig som tycker att kvalitet och robusthet är viktigare än bling-bling.

Denna cykel saknar helt display och har inte heller någon pulsmätare för handen. Men den har något helt annat: nämligen ett svänghjul på hela 18 kg. Det gör att du får en jämn gång och möjlighet att vrida på ett riktigt tungt motstånd på ditt träningspass.

Den enkla designen överlag tycker jag passar i källargymmet eller i industrilokalen som blivit gym. Det finns ändå något charmigt med denna råa känsla under tunga träningspass med blod, svett och tårar. Håller ni med?

Enkelhet och trygghet är ledorden för denna skönhet!

+

Robust, 18 kg svänghjul, enkelheten

Saknar display

CDON logo

5 200 :-

länk
Sportgymbutiken logo

5 200 :-

länk
Träningsmaskiner logo

3 144 :-

Pris hämtat 23/8

länk
HEfitness logo

3 494 :-

Pris hämtat 23/8

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Titan Life PERFORMANCE S'33

Bästa spinningcykeln - Plats 3

Detta är cykeln för dig som kanske inte vill spendera en halv månadslön på din spinningcykel, men ändå vill kunna köra tuffa träningspass.

Med ett svänghjul på 13 kg är detta inget problem. För prisklassen skulle jag till och med säga att det är exceptionellt bra. Att denna cykel även har en liten träningsdator som visar tid, kaloriförbrukning och distans är riktigt generöst för denna peng.

Totalt har denna cykel tre hållare för vattenflaskor och även transporthjul som gör det enkelt flytta på cykeln, om man inte har behovet att skylta med den då man får besök.

En mycket prisvärd cykel som i mina ögon ger mer än vad man betalar för.

+

Priset, 13 kg svänghjul

Proshop logo

4 506 :-

länk
Inredningsvaruhuset logo

4 487 :-

länk

4. Abilica Spinningcykel Indi

Bästa spinningcykeln - Plats 4

När du vill ha mycket men inte betala så mycket och dessutom vill ha känslan från din vanliga cykel, då är denna cykel från Abilica en solklar vinnare för dig.

Ta med dig sadel, styre och pedaler från din vanliga cykel och sätt helt enkelt fast dem på din Abilica-cykel. Vips har du känslan från sommarens träningspass även under vintern! Styret kräver ett eget fäste som införskaffas separat.

Även här kommer jag tjata om svänghjulet, hela 22 kg har denna cykel vilket är otroligt bra för prisklassen.

Något som kanske inte alla tycker är så viktigt och som dessutom är väldigt individuellt är ju detta med utseendet. Men jag personligen tycker att denna cykel är estetiskt vacker och skulle gärna skyltat med den hemma.

+

22 kg svänghjul, anpassningsbar

Saknar display

Sportgymbutiken logo

6 990 :-

länk
CDON logo

6 990 :-

länk
Sportamore logo

4 690 :-

Pris hämtat 23/8

länk
Träningsmaskiner logo

5 140 :-

Pris hämtat 23/8

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa spinningcykeln

2 experter tipsar

Conny Lundkvist

Conny

Benny Sjölind

Benny

calendar

15 jul 2019

Motionscyklar

Motionscyklar

121

Många funderar över om de ska välja en motionscykel eller en spinningcykel till sitt hemmagym och vad som egentligen är skillnaden mellan dessa. Svaret är att den stora skillnaden är användningsområdet. En spinningcykel är tillverkad för lite tuffare tag medan många motionscyklar passar utmärkt för exempelvis rehabträning.

Conny Lundkvist betygsätter bästa spinningcykeln

Motionscyklar har dessutom ofta en mera avancerad dator med kaloriförbrukning och olika färdiga program, medan spinningcykeln ofta är mera spartansk med om något en liten dator för sträcka och hastighet till exempel. Jag har i min lista valt några modeller av spinningcyklar i olika prisnivåer som passar för ditt hemmagym.

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Conny Lundkvist


Conny Lundkvist

Läs mer om oberoende experter

1. Abilica Racer CG

Bästa spinningcykeln - Plats 1

När man söker efter träningsredskap för hemmet är ofta priset en avgörande faktor. Om man söker en spinningcykel som är förmånlig, samtidigt som den uppfyller alla de viktigaste kraven är Abilica Racer ett beaktansvärt alternativ.

Cykeln har ett kraftigt svänghjul på 22 kg och remdriften gör att spinningcykeln är relativt tyst under gång. En av de största fördelarna med spinningcyklar är möjligheten att justera även styret. Här kan man justera både sätet och styret horisontalt och vertikalt. Det smala racing-sätet gör även cykeln bekväm att köra längre pass på.

Många använder sig av speciella cykelskor på spinningcykel, men denna är precis som de flesta andra spinningcyklar utrustad med kombipedaler som gör att man kan cykla i höga farter utan att riskera att mista fotfästet med vanliga skor.

Detta är en av de mest prisvärda spinningcyklarna på marknaden för tillfället.

+

Priset, stort svänghjul, går tyst

Saknar behållare för vattenflaska

Träningsmaskiner logo

5 615 :-

Pris hämtat 22/8

länk

2. Finnlo By Hammer Speedbike CRT

Bästa spinningcykeln - Plats 2

Här är en lite dyrare spinningcykel, men med ett riktigt bra pris/kvalitetsförhållande. SPEEDBIKE CRT från FINNLO har ett svänghjul på hela 25 kg och en stabil konstruktion som tillåter en användarvikt på 150 kg.

Till skillnad från många andra spinningcyklar har denna även en liten dator med LCD-display, som informerar om den viktigaste träningsdatan såsom puls, frekvens och avstånd. Den har även en integrerad pulsmottagare för bröstbälte.

Här finns ett så kallat SPD-Click-System som gör att man kan träna med både cykelskor och vanliga träningsskor. Cykeln har remdrift och drivs av ett ljud- och underhållsfritt bälte, något som gör den speciellt lämplig för hemmabruk.

Speciellt för den som gillar att ha mätbara fakta på sina framsteg i träningen är detta ett bra alternativ till ett relativt förmånligt pris.

+

Mångsidighet, stabilitet, går tyst

star

På 2 listor

Sportgymbutiken logo

8 790 :-

länk
Träningsmaskiner logo

8 738 :-

Pris hämtat 22/8

länk
Sporttema logo

8 900 :-

Pris hämtat 22/8

länk
Maxpuls logo

8 989 :-

Pris hämtat 22/8

länk
CDON logo

8 790 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Sole Fitness SB700 Indoor Bike

Bästa spinningcykeln - Plats 3

Vi fortsätter i mellanprisklassen och hittar här ett bra alternativ från en av världens främsta tillverkare av träningsmaskiner, Sole Fitness.

Till det yttre kan den verka identisk med tidigare modell med sin mätutrustning och justeringsmöjligheter. Det finns dock väsentliga skillnader mellan de två modellerna.

Här finns ett förkromat svänghjul på 22 kg, som även det är alldeles tillräckligt för en spinningcykel. Den största skillnaden finns dock i sadeln, som hos denna modell är lite bredare och mjukare än hos den gamla modellen. Här är det delvis en fråga om tycke och smak; själv tycker jag bättre om den smalare varianten med mer ergonomiskt utformat säte, men det beror på hur man är byggd.

För den som är ovan vid cykling kan mjukheten hos sadeln underlätta en del vid tillvänjningen.

+

Mångsidighet, stabilitet, hållbar

Sadeln (beroende på ens preferens)

Träningspartner logo

8 990 :-

Pris hämtat 22/8

länk

4. Bh Fitness Super Duke Magnetic Power

Bästa spinningcykeln - Plats 4

När man flyttar upp till den riktiga proffsklassen bland spinningcyklar får man naturligtvis flera egenskaper på köpet.

Här har vi en intressant "hybridversion", med elektriska motståndsnivåer. Genom displayen (som styrs med knapptryckningar) får man tillgång till hela 24 träningsprogram och mer än 20 motståndsnivåer. Cykeln har också ett relativt kraftigt svänghjul på 20 kg som bidrar till att ge det steglösa motstånd som man vant sig vid hos en spinningcykel.

En annan fördel är det ergonomiskt utformade triathlonhandtaget som är justerbart både horisontellt och vertikalt. Cykeln är ytbehandlad för att vara korrosionsresistent, något som inte skall underskattas när det handlar om tuff träning i inomhusmiljö.

För den som vill ha bra och synbar information från passet är detta en av de absolut bästa spinningcyklarna på marknaden.

+

Display, hållbarhet, bekvämlighet

Träningsmaskiner logo

47 925 :-

Pris hämtat 22/8

länk

Med en spinningcykel kan man få till riktigt effektiva pass, oavsett om man är tävlingscyklist eller en motionär som vill höja konditionen. Till de största fördelarna hör mångsidigheten hos spinningcykeln. Det har även blivit allt vanligare att köpa en spinningcykel snarare än en traditionell motionscykel till hemmet. Man har kanske vant sig vid det steglösa motståndet hos spinningcykeln på gymmet och sett fördelarna i jämförelse med motionscykeln.

Benny Sjölind betygsätter bästa spinningcykeln

På spinningcyklar genereras motståndet av ett svänghjul, som är betydligt större och kraftigare än på motionscyklar. Cykelramen på spinningcyklar är också oftast betydligt kraftigare och stabilare - allt för att tåla en kraftigare belastning. Nedan har jag listat några av de bästa spinningcyklarna på marknaden utifrån olika prisnivåer och behov. Förutom storleken på svänghjulet finns det nämligen även andra saker att hålla reda på när man skaffar en spinningcykel till hemmet.

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Benny Sjölind


Benny Sjölind

Läs mer om oberoende experter