Advized - oberoende köprådlogologo
search

1. Abilica Racer CG

Bästa spinningcykeln - Plats 1

När man söker efter träningsredskap för hemmet är ofta priset en avgörande faktor. Om man söker en spinningcykel som är förmånlig, samtidigt som den uppfyller alla de viktigaste kraven är Abilica Racer ett beaktansvärt alternativ.

Cykeln har ett kraftigt svänghjul på 22 kg och remdriften gör att spinningcykeln är relativt tyst under gång. En av de största fördelarna med spinningcyklar är möjligheten att justera även styret. Här kan man justera både sätet och styret horisontalt och vertikalt. Det smala racing-sätet gör även cykeln bekväm att köra längre pass på.

Många använder sig av speciella cykelskor på spinningcykel, men denna är precis som de flesta andra spinningcyklar utrustad med kombipedaler som gör att man kan cykla i höga farter utan att riskera att mista fotfästet med vanliga skor.

Detta är en av de mest prisvärda spinningcyklarna på marknaden för tillfället.

+

Priset, stort svänghjul, går tyst

Saknar behållare för vattenflaska

Träningsmaskiner logo

4 990 :-

Pris hämtat 13/5

länk

2. Finnlo By Hammer Speedbike CRT

Bästa spinningcykeln - Plats 2

Här är en lite dyrare spinningcykel, men med ett riktigt bra pris/kvalitetsförhållande. SPEEDBIKE CRT från FINNLO har ett svänghjul på hela 25 kg och en stabil konstruktion som tillåter en användarvikt på 150 kg.

Till skillnad från många andra spinningcyklar har denna även en liten dator med LCD-display, som informerar om den viktigaste träningsdatan såsom puls, frekvens och avstånd. Den har även en integrerad pulsmottagare för bröstbälte.

Här finns ett så kallat SPD-Click-System som gör att man kan träna med både cykelskor och vanliga träningsskor. Cykeln har remdrift och drivs av ett ljud- och underhållsfritt bälte, något som gör den speciellt lämplig för hemmabruk.

Speciellt för den som gillar att ha mätbara fakta på sina framsteg i träningen är detta ett bra alternativ till ett relativt förmånligt pris.

+

Mångsidighet, stabilitet, går tyst

CDON logo

8 890 :-

länk
Sportgymbutiken logo

8 890 :-

länk
Träningsmaskiner logo

8 738 :-

Pris hämtat 13/5

länk
Sporttema logo

8 900 :-

Pris hämtat 13/5

länk
Maxpuls logo

8 989 :-

Pris hämtat 13/5

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Sole Fitness SB700 Indoor Bike

Bästa spinningcykeln - Plats 3

Vi fortsätter i mellanprisklassen och hittar här ett bra alternativ från en av världens främsta tillverkare av träningsmaskiner, Sole Fitness.

Till det yttre kan den verka identisk med tidigare modell med sin mätutrustning och justeringsmöjligheter. Det finns dock väsentliga skillnader mellan de två modellerna.

Här finns ett förkromat svänghjul på 22 kg, som även det är alldeles tillräckligt för en spinningcykel. Den största skillnaden finns dock i sadeln, som hos denna modell är lite bredare och mjukare än hos den gamla modellen. Här är det delvis en fråga om tycke och smak; själv tycker jag bättre om den smalare varianten med mer ergonomiskt utformat säte, men det beror på hur man är byggd.

För den som är ovan vid cykling kan mjukheten hos sadeln underlätta en del vid tillvänjningen.

+

Mångsidighet, stabilitet, hållbar

Sadeln (beroende på ens preferens)

Träningspartner logo

8 990 :-

Pris hämtat 13/5

länk

4. Bh Fitness Super Duke Magnetic Power

Bästa spinningcykeln - Plats 4

När man flyttar upp till den riktiga proffsklassen bland spinningcyklar får man naturligtvis flera egenskaper på köpet.

Här har vi en intressant "hybridversion", med elektriska motståndsnivåer. Genom displayen (som styrs med knapptryckningar) får man tillgång till hela 24 träningsprogram och mer än 20 motståndsnivåer. Cykeln har också ett relativt kraftigt svänghjul på 20 kg som bidrar till att ge det steglösa motstånd som man vant sig vid hos en spinningcykel.

En annan fördel är det ergonomiskt utformade triathlonhandtaget som är justerbart både horisontellt och vertikalt. Cykeln är ytbehandlad för att vara korrosionsresistent, något som inte skall underskattas när det handlar om tuff träning i inomhusmiljö.

För den som vill ha bra och synbar information från passet är detta en av de absolut bästa spinningcyklarna på marknaden.

+

Display, hållbarhet, bekvämlighet

Träningsmaskiner logo

47 925 :-

Pris hämtat 13/5

länk

Bästa spinningcykeln

calendar

8 mar 2019

Motionscyklar

Motionscyklar

12

Med en spinningcykel kan man få till riktigt effektiva pass, oavsett om man är tävlingscyklist eller en motionär som vill höja konditionen. Till de största fördelarna hör mångsidigheten hos spinningcykeln. Det har även blivit allt vanligare att köpa en spinningcykel snarare än en traditionell motionscykel till hemmet. Man har kanske vant sig vid det steglösa motståndet hos spinningcykeln på gymmet och sett fördelarna i jämförelse med motionscykeln.

Benny Sjölind betygsätter bästa spinningcykeln

På spinningcyklar genereras motståndet av ett svänghjul, som är betydligt större och kraftigare än på motionscyklar. Cykelramen på spinningcyklar är också oftast betydligt kraftigare och stabilare - allt för att tåla en kraftigare belastning. Nedan har jag listat några av de bästa spinningcyklarna på marknaden utifrån olika prisnivåer och behov. Förutom storleken på svänghjulet finns det nämligen även andra saker att hålla reda på när man skaffar en spinningcykel till hemmet.

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Benny Sjölind


Benny Sjölind

Läs mer om oberoende experter

Fler Topplistor inom Motionscyklar

Kettler Soffcykel Giro R/ black

Bästa motionscykelnlink

2 experter tipsar