search

1. Samyang 14mm F2.8 Canon EF

Bästa objektivet för landskapsfoto - Plats 1

Här får allt plats i en och samma bild utan att man behöver välja vad som ska med. 14mm är ultravidvinkel och kommer kunna klämma in det mesta. Samyang är kända för sina billiga objektiv men står ändå starka när dyrare motsvarigheter kommer in i arenan. Objektivet är helt manuellt, både fokus och bländare, men var inte rädd! Det är svårt att fokusera fel då skärpedjupet är så djupt att väldigt mycket redan är i fokus. En perfekt kandidat för den som är sugen på landskap och samtidigt vill ha ett väldigt bra objektiv för pengarna, varför inte försöka fota natthimlen när du ändå är igång? Ett vanligt problem är att avståndet på fokusringen inte stämmer med vart fokus faktiskt ligger, men det påverkar inte objektivet på något annat sätt. Jag har ett själv och det har varit en trogen arbetshäst som gett goda resultat. Fästen finns för Canon, Nikon, Sony E/A, Pentax, Fuji, samsung, m4/3.

2 990 :-

länk

4 372 :-

länk

4 875 :-

länk

2 990 :-

Pris hämtat 4/6

länk

2 990 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Canon Ef-s 10-18/4.5-5.6 Is Stm

Bästa objektivet för landskapsfoto - Plats 2

För den som sitter i en trång situation kommer detta objektiv att vara en räddning. Objektivet är inte det ljusstarkaste men bildstabiliseringen ger en extra hand när natten kommer på besök. Brännvidden öppnar verkligen upp när berg, sjöar, blixtar och allt mellan himmel och jord ska med i ett och samma foto. Snabb autofokus för de situationer när man snabbt behöver ta en bild och sedan raskt fortsätta vidare på vandringen. Den har en uppgift och gör den bra, något som jag och andra landskapsfotografer med mig uppskattar. Objektivet är litet, lätt och billigt, inget som tynger ner runt halsen som en sten (något jag har fått känna av med tyngre objektiv). Ett bra val för den som vill ha ett dedikerat objektiv för landskap som samtidigt är budgetvänligt i min mening. Passar enbart Canon-hus med EF-S fäste, EF-M behöver adapter.

2 390 :-

länk

2 390 :-

Pris hämtat 4/6

länk

2 449 :-

länk

2 587 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Sigma Art 18-35mm F1.8 DC HSM Canon

Jack of all trades, sträcker sig från landskap till porträtt och släpper igenom massivt med ljus utan att behöva kompromissa. Ingen behöver oroa sig för att fokusera då tyst och snabb autofokus tar hand om detta, medan du fokuserar på det som är framför dig - get it? ;) Perfekt för den som fotar och byter motiv med snabba ryck och inte har tid att byta objektiv. Sigmas Art line är deras bästa objektivserie och detta är inget undantag. Mitt weapon of choice ifall jag fick gå i fält med ett objektiv då det fungerar till det mesta, nästan som en Schweizisk armékniv! Objektiven är designade för kameror med APS-C sensor. Fästen finns till Canon, Nikon, Pentax, Sony A och Sigma.

7 686 :-

länk

6 490 :-

Pris hämtat 4/6

länk

4 990 :-

länk

6 490 :-

länk

6 990 :-

länk

7 270 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Irix IL-15FF-NF

Genomtänkt och ljusstark som få, Firefly sätter sina rivaler på prov. Stor bländare på f2.4 för den stjärnklara natthimlen. Vädertätad för de stunder då vädret tar en vändning för det värre. Fokuseringen hakar till när objektivet fokuserar till oändlighet och har dessutom en låsfunktion, båda funktioner som jag hade velat se från fler tillverkare. Väldigt användbart i mörkret och minskar risken att bilden hamnar ur fokus, något som jag själv har stött på och fått kämpa med i mörkret ett bra antal gånger. Fokusering sker för hand men bländare kontrolleras av kameran. Här har du en landskapsfotografs våta dröm! Detta objektiv ligger helt klart på min önskelista. Firefly är det mindre syskonet till Black Stone som har lite fler finesser. Fästen finns till Canon EF, Nikon F och Pentax K.

5 290 :-

länk

6 106 :-

länk

Bästa objektivet för landskapsfoto

calendar

10 feb 2019

Objektiv

Objektiv

200

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Åh landskap! Gröna skogar, höga berg, stora sjöar, låga moln som klär naturen i all sin prakt! Jag är i grund och botten en landskapsfotograf som brinner för att fota vackert och stort. Ditt typiska go-to landskapsobjektiv är ett vidvinkelobjektiv från 10mm till 24mm, beroende på vilken kamera som används.

Simon Uzoni betygsätter bästa objektivet för landskapsfoto

Det du kan förvänta dig från ett vidvinkelobjektiv är stort synfält som får kameran att fånga samma utsikt som om man tittade med sina egna ögon. Jag har tagit fram objektiv som passar flera prisklasser, med och utan autofokus (manuella vidvinkel är förlåtande, då de har ett stor skärpedjup och skulle man fokusera fel syns det inte särskilt mycket, live view är ett användbart verktyg för att vara på den säkra sidan).

Simon Uzoni betygsätter bästa objektivet för landskapsfoto

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Simon Uzoni


Simon Uzoni

Läs mer om oberoende experter