Prisjakt
HemPrisjakts experterPowerbanksTopplista - Bästa powerbank

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa powerbank

11 november 2022

"Nycklar, plånbok, mobil!" Så tänker du kanske vid ytterdörren. Men det är dags att se över ramsan. Plånboken behövs inte, det går bra att betala med mobilen. Nycklar behövs inte om man har ett smart lås. Ramsan borde vara "Mobil och powerbank!" Våra telefoner blir allt mer kraftfulla och används mer och mer, vilket gör att batteriet ibland inte räcker hela dagen. För att inte tala om alla andra prylar; hörlurar, klockor, surfplattor med mera. En portabel laddare är en smidig lösning som kan vara en riktig räddare i nöden (det är inte för inte som de ibland kallas för nödladdare).

Men vilken powerbank ska man köpa? När du ska köpa en powerbank bör du fråga dig själv vad du ska ha den till, hur snabbt du vill ladda och hur lång tid det får ta att ladda upp powerbanken igen. Tänk också på att du inte kan utnyttja all den lagrade strömmen i powerbanken då en del försvinner i form av värme. Du kan räkna med att få ut ungefär 70% av den listade kapaciteten, av en modell med 10 000 mAh får du i regel ut kring 7 000 mAh. Med det sagt vill jag tipsa om några riktigt bra powerbanks för olika behov, nu kör vi!

1. Anker PowerCore III Sense 10000

Snygg design med tyg, 18W laddning via USB-C

Lite långsam att ladda upp

Anker PowerCore III Sense är en bra powerbank och det bästa valet för många. Helt klart bäst i test i 10000mah-klassen.

Anker har varit med länge och gör högkvalitativa powerbanks. Power Core III Sense är inget undantag, och ett mycket bra vardagsalternativ att ha i väskan.

Den rymmer 10.000 mAh i ett smidigt format med snygg design och lyxigt tyg på ovansidan. Just det där tyget gör att Power Core III Sense sticker ut lite bland alla plastiga powerbanks som erbjuder mer eller mindre samma specs.

Du kan snabbladda (nåja) via USB-C med upp till 18W, och den vanliga USB-A laddar med upp till 12W - något som kanske inte är imponerande, men ändå snabbare än de flesta standard iPhone-laddare folk har kvar i sina lådor.

Det tar ungefär 4 timmar att ladda upp den igen med en laddare på minst 18W vilket är lite långsamt men ändå får ses som helt okej i den här prisklassen.

Anker PowerCore III Sense 10000 väger 212 gram.


2. Xiaomi Mi Wireless Power Bank 10000mAh

Snabb trådlös laddning och snabb USB-A laddning

USB-C används bara för att ladda powerbanken.

Xiaomi har finputsat sina powerbanks i flera iterationer.

Mi Wireless Powerbank är en riktigt trevlig bekantskap som bjuder på snabbladdning över USB-A (22.5W) samt trådlös snabbladdning (10W). Du kan även ladda två prylar samtidigt (ena med kabel och andra trådlöst).

Formatet är riktigt smidigt med skönt rundade kanter. Ett plus även för den tydliga laddningsindikatorn som visar hur mycket ström som finns kvar.

Xiaomi har valt att bygga in 10.000 mAh, vilket gör att den räcker till bra för att ladda upp din mobil ett par gånger. Det och snabbladdningen gör den till ett bra val som för dig som reser en del, och snabbt vill kunna toppa upp din mobil och trådlösa hörlurar.

Om jag ska anmärka på något är det lite synd att USB C-porten bara används för att ladda powerbanken med.

Xiaomi Mi Wireless Power Bank 10000mAh väger 240 g.


3. Anker PowerCore III Elite 25600

Supersnabb på alla sätt, grym kapacitet!

Lite tung, utgående modell - passa på

Om du har många prylar - eller vill vara off grid en längre tid - behöver du satsa på en powerbank med större kapacitet.

Ankers PowerCore III Elite 25600 är ett ypperligt val. Du får Ankers höga kvalitet, och en riktigt hög kapacitet på hela 25600 mAh. Något som gör att den kan ladda de flesta mobiler 5-6 gånger, och kan även användas för att ladda din bärbara dator minst en gång.

Snabbladdningen imponerar med 87 W över USB-C, och 18W över USB-A. Riktigt bra!

Du får 2 stycken USB C-portar och 2 st USB A-portar. Använder du alla samtidigt minskar dock hastigheten.

Riktigt bra är att du kan ladda upp powerbanken med upp till 100W, vilket gör att du kan ladda från tom till full på två och en halv timme! Inte illa.

Anker har precis lanserat nya modeller, och denna är utgående så det kan vara fyndläge nu.

Anker PowerCore III Elite 25600 väger 600 g.


4. Baseus Amblight 30000mAh

Grym prestanda

För bra för flygets regler

Baseus Amblight är listans största powerbank. Amblight Powerbank har hela 30.000mAh vilket gör att den är för stor för att få följa med på flyget (IATA har satt en gräns på 27.000 mAh)

Men den är ypperlig för dig som ska vara länge off grid i en sommarstuga utan elektricitet, eller för dig som behöver kunna ladda din dator på språng.

Ambilight kan nämligen mata ut hela 65W över USB C med PD-protokollet, vilket gör att du kan ladda de flesta laptops utan problem.

Den har hela fyra uttag med USB A, en med USB C samt 3 olika ingångar för laddning av själva Powerbanken (Lightning, USB C och Micro USB).

Med en 60W laddare kan du ladda powerbanken på drygt 3 timmar, inte illa med tanke på kapaciteten.

Det runda fönstret gömmer en skärm som visar hur mycket batteri du har kvar, och hur snabbt den laddar dina prylar.

Baseus Amblight 30000mAh väger 550 g.


5. SiGN Ultratunn Powerbank 5000mAh

Liten och smidig, kan alltid vara med

En integrerad laddkabel hade varit trevligt

Sign Ultratunn Powerbank är det bästa valet för dig som behöver en liten powerbank. Ett bra pris och en liten storlek gör den till en bra nödladdare.

Det spelar ingen roll hur stor eller snabb powerbank du har om den inte är med. Därför vill jag tipsa om denna lilla smidiga powerbank från Sign.

Den är inget prestandamonster på något sätt, men du kan lätt lägga den här i din jackficka och sedan glömma bort att den är där. Det är vad jag kallar för en bra nödladdare, alltid med (se bara till att lägga ner en liten laddsladd också).

5000 mAh räcker till att ladda upp din mobil från tomt till full en gång, och den har trots sin lilla storlek faktiskt 18W snabbladdning. Inte nog med det, du får hela två USB A-uttag!

Med måtten 63 x 12,7 x 90,5 mm och en vikt av ynka 101 gram är det här en riktigt liten favorit. Att den dessutom är riktigt billig är en bra bonus. Sign Ultratunn är en prisvärd och bra powerbank, helt enkelt.

Sign Ultratunn Powerbank 5000mAh väger 101 g.


Här på Prisjakt är jag mobil- och surfplatteexpert, något jag verkligen brinner för som den prylnörd jag är. Jag har lång erfarenhet inom detta område, och har tidigare bland annat varit redaktör och iPhone/iPadexpert på MacWorld under flera år. Jag har även lärt Robert Wells att spela piano… på en iPhone. Sedan 2012 har jag varit en Androidanvändare och åtskilliga Nexusar, Samsungs och LG har passerat genom mina händer. Jag älskar ny teknik och är prylgalen och ger gärna råd till dem som behöver det. Så på med tropikhjälmen och häng med så ska vi hitta den bästa lösningen tillsammans, för det är en djungel där ute!

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer