Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Braun Rakapparat 3040s

Bästa rakapparaten - Plats 1

På första plats har vi den här rackaren: en vattentålig rakapparat från Braun. Designen är stilren och enkel.

Jag älskar det raka skärhuvudet som har ett tryckskydd, vilket motverkar att man kommer alltför nära huden. På så sätt kan man undvika så kallad "razorburn", ni vet dom där brännande små såren som kan uppstå vid rakning - AJ!

Det raka huvudet påminner väldigt mycket om en traditionell hyvel, vilket är precis vad jag är ute efter i en rakapparat. För vem vill inte ha en så nära rakning som möjligt, utan att riskera att få skärsår?

Designen skriker superhunk som står i duschen och rakar sig, och det är exakt så man vill känna efter att man har rakat sig. Snygg och fräsch!

Stort plus för att den är prisvärd, extra plus för att den tål vatten.

+

Vattentålig, enkel och prisvärd

Kartongen ser billig ut

737 :-

länk

931 :-

länk

1 149 :-

länk

1 625 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Andis Profoil - Lithium Titanium Foil Shaver

Bästa rakapparaten - Plats 2

På andra plats har vi en gammal klassiker, jag använder den väldigt mycket i mitt yrke. Detta är en rakapparat från Andis med ett stort huvud som täcker större yta, vilket underlättar om du ska använda den på huvudet.

För mig är den här ett måste, jag skulle inte överleva utan min Andis! Den har ett kraftfullt batteri, klassisk design och ger den närmaste rakning du kan tänka dig. Du kommer att känna dig silkeslen efteråt.

Nackdelen är att den inte tål vatten, därav blir det bara en andraplats för min favorit. Men om du inte rakar dig i duschen och är ute efter något riktigt prisvärt så är det här rakapparaten du MÅSTE ha!

+

Nära rakning, prisvärd

Tål inte vatten

star

På 2 listor

1 299 :-

Pris hämtat 25/10

länk

3. Panasonic Wet & Dry 3-bladig rakapparat

Tredjeplatsen tar Panasonic Wet & Dry.

Panasonic levererar här en rakapparat som ger en nära och skonsam rakning. Även den här modellen är vattentät, vilket är ett stort plus. Till skillnad från de tidigare två apparaterna jag skrivit om har denna rakapparat från Panasonic ett lite mer rundat huvud, som för den ovane gör det lättare att följa huden i ansiktet.

Den har en 3-bladig folieskärare med dubbelfunktion som säkerställer att håren är avskurna vid rötterna och ger dig ett jämt och slätt resultat.

Designen på både rakapparaten och laddstationen är enkel och stilren, så rakapparaten ser snygg ut när den står och laddar. Den sticker dock inte ut på något sätt och jag kan tycka att designen är lite tråkig.

Enkel, stilren och perfekt för den som vill ha the easy way out.

+

Vattentålig, laddstationens design

Designen är snygg men tråkig

769 :-

länk

929 :-

länk

929 :-

länk

929 :-

länk

1 319 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Wahl Rakapparat Travelshaver

Sist men inte minst (eller jo förresten, det var den visst!) har vi den här lilla rese-shavern från Wahl på en välförtjänt fjärdeplats. Den här är perfekt att packa ner i väskan när man är på resande fot, så reser du mycket är den här nästan ett måste.

Jag vet att det kanske låter som en dröm-rakapparat som är lite för bra för att vara sann: billig, smidig att ta med sig OCH snygg? Men då kom vi till det där men:et. Den funkar nämligen inte om du har allt för grovt skägg. Eller, klart att den funkar, men den är inte optimal. Det blir väldigt tidskrävande att använda denna trimmer på ett grovt skägg, och vem vill lägga timmar på att raka sig?

Har du ett skägg som inte är allt för tjockt så funkar denna perfekt för sporadiskt hemmabruk och är ett måste på resan!

+

Praktisk och snygg

Funkar inte på alla typer av skägg

star

På 2 listor

269 :-

länk

284 :-

länk

284 :-

länk

299 :-

länk

219 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa rakapparaten

2 experter tipsar

Jessica Dieno

Jessica

Alexander Fahlström

Alexander

calendar

14 okt 2019

Rakapparater

Rakapparater

277

I mitt jobb som barberare stöter jag på alla möjliga hudtyper, och det är faktiskt inte alla ansikten som klarar av vanlig klassisk hyvelrakning. Därför tänkte jag presentera några alternativ som kommer att underlätta för er med känslig hy - att anpassa rakningen efter ens egna hudtyp är nämligen superviktigt!

Jessica Dieno betygsätter bästa rakapparaten

Här tipsar jag om några rakapparater som ger bra resultat och är skonsammare alternativ till hyvelrakning. Även om du inte har känslig hy utan kanske bara inte har tiden som krävs för traditionell rakning kan det vara värt att kika in denna lista, då en rakning med rakapparat är hundra gånger bättre än en stressad hyvelrakning.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Jessica Dieno


Jessica Dieno

Läs mer om oberoende experter

1. Philips Rakapparat S5710

Bästa rakapparaten - Plats 1

Mitt första tips är Philips. Dom är ledande på marknaden och har studerat användandet av sina apparater och utvecklat dem till perfektion.

Det här är en apparat som kan användas på både torr och våt hud, och den går dessutom att använda i duschen. Den ger ett imponerande slätt och irritationsfritt resultat. Hårstrån som växer i olika riktningar, eller strån som ligger längs med huden? Inga problem, denna maskinen får tag i allt!

Ett tips är att värma upp ansiktet innan rakning, då klipper maskinen stråt mycket enklare och man slipper en stor del av irritationen. Man får en jämn och bra rakning tack vare den innovativa teknologin som lyfter upp hårstrået samtidigt som ett blad skär av det.

Denna får förstaplatsen på grund av kvaliteten som är outstanding!

1 695 :-

länk

1 719 :-

länk

1 846 :-

länk

1 999 :-

länk

1 999 :-

länk

2 313 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Braun Rakapparat 3020s

Bästa rakapparaten - Plats 2

Braun har till skillnad ifrån Philips inte använt sig av dom rundade skärhuvudena. Här fokuserar man istället mer på rakare drag, ungefär som när man använder en vanlig hyvel.

Rakapparaten har ett tryckskydd som gör att om du trycker för hårt så sjunker skärhuvudet in, vilket medför att du slipper irritationen som uppstår vid för hårt tryck (som vid traditionell hyvelrakning kallas för "razorburn"). Dessvärre kan denna inte användas i duschen, vilket gör att den får en andraplats. Men den går däremot att använda på både blöt och torr hud.

Jag personligen skulle använda denna på samma sätt som jag använder en hyvel; sektionera din rakning i 4 partier (kind, hals, haka, mustasch), för bästa resultat.

Tryckskyddet tillsammans med den rakare designen på bladet, som gör att det nästan känns som att använda en hyvel, ger denna min andraplats.

689 :-

länk

689 :-

länk

718 :-

länk

869 :-

länk

890 :-

länk

999 :-

länk

1 049 :-

länk

689 :-

Pris hämtat 25/10

länk

689 :-

länk

827 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Philips Rakapparat AquaTouch shaver

Ett billigare alternativ som ändå ger en fin rakning är Aquatouch från Philips.

Man får för en rimlig peng en sladdlös multifunktionell apparat som kan användas på både torr och våt hud, jag skulle dock förespråka att man alltid använder den för våtrakning. När man rakar torrt så sliter man nämligen lite på huden, och dessutom är denna rakapparat utformad för just våtrakning (vilket kanske hörs på namnet).

Aquatouch fungerar på samma sätt som ettan i topplistan; den lyfter upp hårstrået för att sedan klippa det, vilket gör att man får en slät känsla. Den får min tredjeplats för sitt pris och för att den levererar ett bra resultat - dock inte lika bra som topplistans etta, då den missar lite och man måste gå över samma yta fler gånger.

799 :-

länk

849 :-

länk

864 :-

länk

969 :-

länk

1 069 :-

länk

1 199 :-

länk

1 230 :-

länk

1 299 :-

länk

1 389 :-

länk

769 :-

länk

769 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Andis Profoil - Lithium Titanium Foil Shaver

Andis har levererat riktigt bra rakapparater till barberare i många år, de har studerat hur barberare jobbar och vad man behöver sina maskiner för.

Den här maskinen är ett utmärkt alternativ för dom som endast rakar torrt, då den inte tål vatten på samma sätt som t.ex Philips Aquatouch. Jag har själv använt mig av den i många år när jag haft kunder som inte tyckt om traditionell slätrakning med kniv/hyvel. Den fungerar också utmärkt att använda på huvudet, då den har lite större hål som tar upp tätare hår och även kortare hårstrån.

Andis Profoil är bekvämare att arbeta med än Philips på grund av den mindre storleken, den har en stark motor som ger ett perfekt slätt resultat samtidigt som den minimerar irritationen och glider lätt över huden.

star

På 2 listor

1 299 :-

Pris hämtat 25/10

länk

5. Wahl Rakapparat Travelshaver

Min bubblare är denna fina rakapparat från Wahl som alltid är med på resan. Den är så liten att du lätt skulle få ner den i bröstfickan på kavajen, så för dig som ofta är på resande fot skulle jag rekommendera att klicka hem denna kvalitetsapparaten.

Jag rekommenderar dock inte denna till dig som har ett grövre skägg, då även om den gör ett bra jobb på dom grövre skäggen så blir storleken en nackdel - du kommer behöva rengöra skäret 10 gånger innan du är klar.

Denna rakapparat är utformad för lättare bruk och inte vardagligt bruk, är smidig att rengöra och ger ett bra resultat innan det där kvart-i-tre-mötet. Priset är lågt och kvaliteten hög, så den här bör alla ha.

star

På 2 listor

269 :-

länk

284 :-

länk

284 :-

länk

299 :-

länk

219 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Rodnad, ömt eller stramt? Jag har hört alla tre när folk har kommit till mig och berättat om sina rakrutiner med hyvel. Här vill jag tipsa alla er med känslig hy om de olika alternativen av rakapparater som finns tillgängliga - en rakapparat är nämligen mycket skonsammare mot huden än en hyvel, eftersom den glider ovanpå huden och lyfter upp hårstråt in i maskinen. Och jag förespråkar alltid att man ska anpassa sin rakning efter sin hudtyp.

Alexander Fahlström betygsätter bästa rakapparaten

En anledning att hyvelrakning ofta resulterar i öm hy är att vi helt enkelt inte använder oss av rätt rutiner, mycket på grund av tidsbrist och stress. En elektrisk rakapparat är då ett mycket bra alternativ om du vill effektivisera tiden och raka dig i duschen eller få en slät känsla men slippa rodnad och ömhet. I denna lista har jag tagit hänsyn till design, funktionalitet och pris.

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Alexander Fahlström


Alexander Fahlström

Läs mer om oberoende experter