Advized - oberoende köpråd
logo
search

1. Philips Rakapparat S5710

Bästa rakapparaten - Plats 1

Mitt första tips är Philips. Dom är ledande på marknaden och har studerat användandet av sina apparater och utvecklat dem till perfektion.

Det här är en apparat som kan användas på både torr och våt hud, och den går dessutom att använda i duschen. Den ger ett imponerande slätt och irritationsfritt resultat. Hårstrån som växer i olika riktningar, eller strån som ligger längs med huden? Inga problem, denna maskinen får tag i allt!

Ett tips är att värma upp ansiktet innan rakning, då klipper maskinen stråt mycket enklare och man slipper en stor del av irritationen. Man får en jämn och bra rakning tack vare den innovativa teknologin som lyfter upp hårstrået samtidigt som ett blad skär av det.

Denna får förstaplatsen på grund av kvaliteten som är outstanding!

Proshop logo

1 555 :-

länk
Elgiganten logo

1 695 :-

länk
CDON logo

1 990 :-

länk
Ellos logo

1 999 :-

länk
Ginza logo

1 999 :-

länk
Teknikproffset logo

2 313 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

2. Braun Rakapparat 3020s

Bästa rakapparaten - Plats 2

Braun har till skillnad ifrån Philips inte använt sig av dom rundade skärhuvudena. Här fokuserar man istället mer på rakare drag, ungefär som när man använder en vanlig hyvel.

Rakapparaten har ett tryckskydd som gör att om du trycker för hårt så sjunker skärhuvudet in, vilket medför att du slipper irritationen som uppstår vid för hårt tryck (som vid traditionell hyvelrakning kallas för "razorburn"). Dessvärre kan denna inte användas i duschen, vilket gör att den får en andraplats. Men den går däremot att använda på både blöt och torr hud.

Jag personligen skulle använda denna på samma sätt som jag använder en hyvel; sektionera din rakning i 4 partier (kind, hals, haka, mustasch), för bästa resultat.

Tryckskyddet tillsammans med den rakare designen på bladet, som gör att det nästan känns som att använda en hyvel, ger denna min andraplats.

Proshop logo

629 :-

länk
CDON logo

689 :-

länk
WhiteAway logo

730 :-

länk
ComputerSalg logo

756 :-

länk
Confident Living logo

827 :-

länk
Ginza logo

869 :-

länk
Teknikproffset logo

899 :-

länk
Ellos logo

999 :-

länk
Hemmy logo

999 :-

länk
Audio Video logo

689 :-

Pris hämtat 22/8

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

3. Philips Rakapparat AquaTouch shaver

Bästa rakapparaten - Plats 3

Ett billigare alternativ som ändå ger en fin rakning är Aquatouch från Philips.

Man får för en rimlig peng en sladdlös multifunktionell apparat som kan användas på både torr och våt hud, jag skulle dock förespråka att man alltid använder den för våtrakning. När man rakar torrt så sliter man nämligen lite på huden, och dessutom är denna rakapparat utformad för just våtrakning (vilket kanske hörs på namnet).

Aquatouch fungerar på samma sätt som ettan i topplistan; den lyfter upp hårstrået för att sedan klippa det, vilket gör att man får en slät känsla. Den får min tredjeplats för sitt pris och för att den levererar ett bra resultat - dock inte lika bra som topplistans etta, då den missar lite och man måste gå över samma yta fler gånger.

CDON logo

769 :-

länk
NetOnNet logo

769 :-

länk
Elgiganten logo

769 :-

länk
Proshop logo

828 :-

länk
Ginza logo

1 069 :-

länk
Teknikproffset logo

1 099 :-

länk
Ellos logo

1 199 :-

länk
Confident Living logo

1 230 :-

länk
Lyko logo

1 389 :-

länk
Webhallen logo

769 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

4. Andis Profoil - Lithium Titanium Foil Shaver

Bästa rakapparaten - Plats 4

Andis har levererat riktigt bra rakapparater till barberare i många år, de har studerat hur barberare jobbar och vad man behöver sina maskiner för.

Den här maskinen är ett utmärkt alternativ för dom som endast rakar torrt, då den inte tål vatten på samma sätt som t.ex Philips Aquatouch. Jag har själv använt mig av den i många år när jag haft kunder som inte tyckt om traditionell slätrakning med kniv/hyvel. Den fungerar också utmärkt att använda på huvudet, då den har lite större hål som tar upp tätare hår och även kortare hårstrån.

Andis Profoil är bekvämare att arbeta med än Philips på grund av den mindre storleken, den har en stark motor som ger ett perfekt slätt resultat samtidigt som den minimerar irritationen och glider lätt över huden.

Sliqhaq logo

1 299 :-

Pris hämtat 22/8

länk

5. Wahl Rakapparat Travelshaver

Bästa rakapparaten - Plats 5

Min bubblare är denna fina rakapparat från Wahl som alltid är med på resan. Den är så liten att du lätt skulle få ner den i bröstfickan på kavajen, så för dig som ofta är på resande fot skulle jag rekommendera att klicka hem denna kvalitetsapparaten.

Jag rekommenderar dock inte denna till dig som har ett grövre skägg, då även om den gör ett bra jobb på dom grövre skäggen så blir storleken en nackdel - du kommer behöva rengöra skäret 10 gånger innan du är klar.

Denna rakapparat är utformad för lättare bruk och inte vardagligt bruk, är smidig att rengöra och ger ett bra resultat innan det där kvart-i-tre-mötet. Priset är lågt och kvaliteten hög, så den här bör alla ha.

Proshop logo

269 :-

länk
ComputerSalg logo

274 :-

länk
Lyko logo

299 :-

länk
Ginza logo

299 :-

länk
Teknikproffset logo

299 :-

länk
CDON logo

379 :-

länk
Conrad logo

219 :-

länk

Visa fler återförsäljare

Visa färre återförsäljare

Bästa rakapparaten

calendar

27 mar 2019

Rakapparater

Rakapparater

209

*Experten har gått igenom materialet och intygar att listans innehåll är aktuellt

Rodnad, ömt eller stramt? Jag har hört alla tre när folk har kommit till mig och berättat om sina rakrutiner med hyvel. Här vill jag tipsa alla er med känslig hy om de olika alternativen av rakapparater som finns tillgängliga - en rakapparat är nämligen mycket skonsammare mot huden än en hyvel, eftersom den glider ovanpå huden och lyfter upp hårstråt in i maskinen. Och jag förespråkar alltid att man ska anpassa sin rakning efter sin hudtyp.

Alexander Fahlström betygsätter bästa rakapparaten

En anledning att hyvelrakning ofta resulterar i öm hy är att vi helt enkelt inte använder oss av rätt rutiner, mycket på grund av tidsbrist och stress. En elektrisk rakapparat är då ett mycket bra alternativ om du vill effektivisera tiden och raka dig i duschen eller få en slät känsla men slippa rodnad och ömhet. I denna lista har jag tagit hänsyn till design, funktionalitet och pris.

})}

Jag intygar att listan är oberoende

Stämpel

Alexander Fahlström


Alexander Fahlström

Läs mer om oberoende experter